Blaž in NIke na najvišji stopnički

Nike in Blaž zlata na drugem turnirju do 15 let

Torek, 1. december 2015

To soboto so se naši mladinci preganjali po medvoškem parketu na drugem letošnjem turnirju U15 ter U11. Ko rečem preganjali, pravzaprav menim bolj drsali, glede na to, da je medvoški parket, ki hrepeni in koprni po dotiku metle, nudil krasen uvod tudi v zimsko drsalno sezono.

več >>>

Badmintonci tečejo častni krog - Ljubljanski maraton 2015

Torek, 27. oktober 2015

Ljubljanski maraton 2015, 25. oktober 2015

Ideja o tem, da bi badmintonci skupinsko »odlaufali« Ljubljanski maraton je zorela že nekaj časa. Odkar sem tudi sam nekolikanj zabredel v tekaške vode, mi zamisel, da bi največji tekaški dogodek v Sloveniji s svojo prisotnostjo počastil tudi najbolj »ljubljanski« vseh badminton klubov, ni dala miru. 

več >>>

BK Ljubljana najuspešnejša na prvem turnirju treh generacij

Ponedeljek, 12. oktober 2015

V soboto 10. oktobra je v športnem centru Dolgi most potekal turnir »treh generacij«. V organizaciji BK Ljubljana se je, v obsegu prek 200 tekem na 14 igriščih odvil prvi turnir U11, U15 ter U19 v sezoni 2015/2016. Kljub velikemu številu udeležencev je turnir potekal gladko in se, glede na obseg, zaključil v rekordnem času. Poleg »dobro naoljene« organizacije pa je BK Ljubljana postregel tudi z zvrhano mero odličnih rezultatov, saj so (poleg ostalih osvojenih odličij) kar tri zmage ostale doma.

V kategoriji, kjer dolžina loparja pogosto presega polovico telesne dolžine igralcev (beri U11) je loparje prekrižalo 23 dečkov in deklet, v disciplinah posamezno in dvojice. Barve »zelene žogice« je zastopalo 7 domačih »vajencev za mojstra perjanice«: Anja Blazina, Ema Uršič, Ariana Korent, Žiga Petrič, Gašper Debevec, Gašper in Peter Trobec. Za vse je bil to prvi turnir pod okriljem BZS in prav vsi so se izkazali z odlično športno držo, ki redko pritiče debitantom. Izpostaviti pa tokrat velja Anjo Blazina, ki je z borbenostjo po pristno Špartanskem vzoru (le da so bili Špartanci precej manj nasmejani) za domači klub priborila drugo mesto med posameznicami in tretje mesto med dekliškimi dvojicami skupaj s klubsko soigralko Emo Uršič.

V kategoriji do 15 let sta Nike Brajkovič in Blaž Smrkolj tokrat jasno pokazala, da jima v domači dvorani nihče ne more do živega in sta si, brez izgubljenega seta , priigrala najvišjo stopničko v kategoriji posamezno. Nike je v finalu premagala Tajo Pipan (BK Medvode), Blaž pa Aneja Cizlja (BK Mirna). Za zvrhano mero domačega slavja pa sta nato poskrbela še Simon Bambič in (znova) Blaž Smrkolj, ki sta med deškimi pari prav tako osvojila zlato, Nike pa je tokrat, v tandemu z Nino Vrankar (BK Medvode) osvojila tretje mesto. Omenimo še neumorno »povratnico« Zojo Novak, ki je le za ščepec športne sreče zgrešila tretje mesto med posameznicami. Zoja venomer znova preseneča z odlično igro, ki glede na obseg treninga ostaja na visokem nivoju. Žal pa kljub temu ne moremo okoli sladko-kislega dejstva, da bi jo že nekaj dodatnih ur treninga nedvomno poneslo na povsem drugo raven.

Tekmovalni dan smo zaključili, kjer smo ga začeli – na zmagovalnem odru,  z drugim mestom Kame Saje v kategoriji deklet do 19 let; v finalu je morala premoč priznati večni tekmici Petri Polanc (BK Medvode), domači uspeh pa je dopolnila še Eva Bevk, ki si je priborila bron.

Iskrene čestitke vsem,

trener Matjaž in ekipa BK Ljubljana

več >>>

Jan Babnik zmagovalec AdriaYouth International 2015

Petek, 9. oktober 2015

Minuli konec tedna je ekipa BK Ljubljana, pod mentorstvom Damijana Brajkoviča ter Tatjane Babnik (za kar se iskreno zahvaljujemo) krenila v Opatijo, kjer se je odvijal mednarodni mladinski turnir Adria Youth International. 

Zeleno žogico so tokrat zastopali: Nike Brajkovič, Maj Babnik, Jan Babnik ter Blaž Smrkolj.

Odprava je bila izredno uspešna, saj smo poleg dragocenih tekmovalnih izkušenj domov odnesli tudi naslov prvaka  v skupini dečki posamezno U13. Prvi lopar naše »kadetske« zasedbe Jan Babnik, ki zadnje čase tekmovalne uspehe niza, kot bi mu šlo za življenje, je tudi tokrat brez večjih težav pokoril mednarodno konkurenco ter se povzpel na najvišjo stopničko.

Ostali naši so se tokrat morali zadovoljiti le s prej omenjenimi dragocenimi izkušnjami, ki pa jih bodo nedvomno uspešno unovčili že kaj kmalu, saj je tekmovalna sezona očitno že v polnem pogonu.

Čestitke vsem,

Ekipa BK Ljubljana 

več >>>

1. turnir do 13 in 17 let v znamenju zelene žogice

Ponedeljek, 28. september 2015

Ta vikend je v Konex centru potekal prvi turnir sezone za BZS jakostno lestvico do 13 in 17 let. Naši mladi so se odzvali v lepem številu, glede na to, da je tekmovalna sezona letos za nas že v polnem zagonu, pa smo seveda segli tudi po najvišjih mestih.

V konkurenci U13 je Jan Babnik tokrat jasno in glasno nakazal na katero stopničko meri letos in brez izgubljenega seta osvojil prvo mesto med posamezniki. V finalu se je soočil z Mirnčanom Matevžem Hermanom in bil boljši v dveh setih (14,18). Za nameček sta, v družinski navezi z bratom Majem Babnikom, osvojila tretje mesto med pari. Pri dekletih sta Zoja Novak in Anja Jordan uprizorili desant na zmagovalni oder in se soočili v »ljubljansko« obarvanem finalu. Anja je zmagala v dveh setih (20, 6) in osvojila zlato. V konkurenci dekliških dvojic pa jima je zdrsnilo v finalu proti Lini Pipan (Medvode) ter Špeli Alič (Olimpija) in sta tako domov odnesli srebro. 

Pri dekletih do 17 let sta naše barve zastopali Kama Saje in Nike Brajkovič. Prva je med posameznicami osvojila odlično drugo mesto. Boljša je bila le Kungočanka Anja Koman, ki je Kamo uspela premagati v dveh izjemno izenačenih setih (23:21, 21:18). Nike se je prav tako odlično odrezala. V dvoboju z enako staro in tradicionalno tekmico, Maružo Vračar, je pokazala svojo pripravljenost in borbenost, ter v treh seti zmagala. Skupaj s Kamo sta bili tretji tudi v ženskih dvojicah.

Ostali rezultati so tokrat ostali pod najnižjo stopničko zmagovalnega odra, a nakazujejo lep napredek veščine, psihološke stabilnosti ter splošne tekmovalne forme. Seveda pa tudi neobhodno potrebo po še prenekateri kaplji znoja. 

Čestitke vsem,

Shadow

več >>>
Kaja in Primož druga in tretji z leve

Kaja in Primož na Univerzitetnem EP

Torek, 8. september 2015

Univerzitetnega evropskega prvenstva, ki je letos potekalo na Poljskem, sta se od predstavnikov BKL udeležila tudi državna prvakinja Kaja Stanković in Primož Flis. V ekipi Slovenije so nastopali še Sabina Magyar in Vanja Osterc.

več >>>

Začetek rekreativne tekmovalne sezone v nočni izvedbi

Ponedeljek, 7. september 2015

Zgoden začetek 15. sezone je nekatere presenetil, spet drugi pa so ga že komaj čakali. Nekateri badmintonski navdušenci v polni formi, drugi pa spočiti od dolgega in vročega poletja. Kakorkoli, oboji željni badmintona.

Nočna izvedba turnirja, nogometna in še posebej košarkarska tekma s Hrvaško ter obilo Hrvaških tekmovalcev je poskrbelo, da je bilo tudi obstransko dogajanje še kako zanimivo. Na koncu sta zmagi tako v Zagrebu kot Ljubljani ostali doma.

Mitja Bajželj začel tam kjer je končal, Maja Mujkič napada vrh! Tokrat prva disciplina, moških posamezno, kljub močni konkurenci 25 tekmovalcev ni postregla s presenečenji. Zmagal je aktualni prvak Mitja Bajželj ki je bil v finalu boljši od Mihe Novaka, tretje mesto pa je osvojil Marijan Stepan iz Hrvaške. V drugi kakovostni skupini se je med 12 udeleženci zanesljive zmage veselil Damjan Makuc, drugo mesto je osvojil Maj Poboljšaj, tretje pa Roman Miholčič.

Potem ko je lani izgubila naslov prvakinje med dekleti pa ga v letošnji sezoni več kot očitno želi nazaj. Maja Mujkič, prvakinja iz sezone 2013/14 je zanesljivo zmagala v konkurenci deklet, drugo mesto je osvojila Žubrinič Maja, tretje pa Anja Golob.

Veterana najboljša v konkurenci mešanih parov! Aktualna veteranska državna prvaka Irena Avsenik in Grega Novak sta v močni konkurenci dokazala da sta odlično pripravljena pričakala novo sezono. Drugo mesto sta osvojila Anja Golob in Klemen Korenčič, tretje pa Maja Mujkič in Gal Pavliha. V “B” konkurenci sta bila najboljša Dunja Vidič in Robert Kreft, pred Anjo Smrekar in Urbanom Cundrom, na najnižjo stopničko pa sta stopila Tanja Papler in Dejan Srebrnjak.

V konkurenci moških dvojic sta na najvišjo stopničko stopila Jan Zajtl in Gal Pavliha. poraz v finalu sta priznala Grega Valančič in Klemen Korenčič, tekmo za tretje mesto pa sta dobila Mitja Bajželj in Tine Albrecht. Drugo kakovostno skupino sta osvojila Gregor Pirnaver in Uroš Radakovič, druga sta bila Jan Dobnikar in Maj Kristan, tretja pa Miki in Luka Psaltirov.

V sezoni 2015/16 bomo vodili posebno točkovanje za “B” kakovostno skupino v kategorijah moški posamezno, moške dvojice in mešani pari. Najboljši na koncu sezone bodo dobili lepe nagrade.

Naslednji turnir Li-Ning lige, Jesenska klasika, bo 3.10.2015, ko se nam bodo pridružili tudi otroci v kategorijah do 12, 14 in 18 let.

Vabita vas ekipi BK Ljubljana in ŠC Dolgi most

 

več >>>

Odlični sezoni v slovo

Četrtek, 18. junij 2015

Vsaka zgodba si zasluži zaključek. V nasprotnem primeru se njen dramski trikotnik klavrno povesi v, no, dramsko premico, ki jo predobro poznamo v toku vsakdana.

več >>>
Kaja in Primoz na predstavitvi potnikov za Baku

Kaja Stankovic in Primoz Flis na predstavitvi potnikov za 1. Evropske igre v Bakuju

Četrtek, 4. junij 2015

Naša najboljša klubska predstavnika, državna prvakinja Kaja Stanković in Primož Flis, na katera smo v BK Ljubljana izjemno ponosni, bosta zastopala dve tretjini slovenskih badmintonskih predstavnikov na prvih Evropskih igrah, ki bodo od 12. do 28 junija potekale v Bakuju.

več >>>

Tudi naši veterani odlični na veteranskem državnem prvenstvu.

Torek, 2. junij 2015

Vzporeno s sobotnim državnim prvenstvom do 11 in do 15 let, ter članskim B turnirjem, je v Medvodah potekalo tudi veteransko državno prvenstvo v kategorijah nad 35 in nad 45 let.

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana