Super udeležba prek 50 otrok na Zaključku mladinske Li-Ning lige

Torek, 16. maj 2017

Sobotna Zaključna izvedba mladinske LI-Ning lige v letošnji sezoni, je postregla z odlično udeležbo prek 50 otrok, ki so prekrižali loparje v različnih starostnih skupinah v disciplinah dekleta in fantje posamezno.

Kot je ob zaključku sezone že v navadi, so se poleg otrok med seboj pomerile tudi družinske dvojice. Dvanajst dvojic v sestavi en starš in en otrok je predvsem staršem pokazalo, da je tekmovati na igrišču precej težje, kot pa biti "pameten ob igrišču". Ob tej izkušnji verjamem, da bodo znali starši še bolj ceniti uspehe svojih otrok.

Ob zaključku sezone smo najboljšim v letošnji sezoni tako podelili medalje, pokale in zmagovalcem Li-Ning bone v vrednosti 100€. Za hrano in pijačo pa je bilo seveda tudi poskrbljeno.

Rezultati turnirja po skupinah:                                         Rezultati na končni LI-NING lestvici:

U10 fantje                          U10 dekleta                             U10 fantje                       U10 dekleta
1. Matic CERAR                1. Kaja DOVČ                           1. Matic CERAR              1. Tinkara ALIČ
2. Miha SUČIĆ                  2. Polina ABRAMENKOVA       2. Miha SUČIĆ                 2. Kaja DOVČ
3. Nitai TARKUŠ                3. Lana IMŠIROVIČ                 3. Nitai TARKUŠ               3. Polina ABRAMENKOVA

U12 fantje                          U12 dekleta                            U12 fantje                          U12 dekleta
1. Gašper TROBEC            1. Anja BLAZINA                    1. Žiga PETRIČ                  1. Anja BLAZINA   
2. Peter TROBEC               2. Ariana KORENT                 2. Gašper TROBEC           2. Ariana KORENT
3. Žiga PETRIČ                  3. Nina RAZGORŠEK             3. Peter KOTNIK                3. Nina RAZGORŠEK

U14 fantje                          U14 dekleta                            U14 fantje                          U14 dekleta
1. Kevin Lin LENARČIČ     1. Maša HAM                          1. Kevin Lin LENARČIČ     1. Janina BENEDIK
2. Rok HERNEC                 2. Janina BENEDIK                2. Matija VOLK                   2. Anamarija VIŽINTIN
3. Žan KORENE                 3. Nika BREGAR                    3. Blaž JELENC                 3. Maša HAM

U18 fantje                           U18 dekleta                          U18 fantje                           U18 dekleta
1. Nejc JORDAN                 1. Anja JORDAN                   1. Nejc JORDAN                 1. Anja JORDAN 
2. Žan Luka PAVLIN                                                          2. Žan Luka PAVLIN            2. Anja MRAVLAK
3. Klemen PEČOVNIK                                                      3. Klemen PEČOVNIK         3. Zoja NOVAK

Rezultati DRUŽINSKEGA TURNIRJA:
1. Domen RUBIN in Samo RUBIN
2. Nitai TARKUŠ in Uroš TARKUŠ
3. Lin Kevin LENARČIČ in Boštjan LENARČIČ


Celotno razvrstitev in tekmovalno tabelo pa lahko najdete spodaj v prilogi.
Končno lestvico pa najdete na tej povezavi.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, še posebej pa njihovim staršen oz. spremljevalcem se zahvaljujemo za obisk v letošnji sezoni in vas ob tem vabimo, da se nam zopet pridružite v naslednji sezoni.

Ekipa Badminton kluba Ljubljana in ŠC Dolgi most

več >>>

BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let

Ponedeljek, 8. maj 2017

V športnem centru BIT se je letos, z državnima prvenstvoma do 11 in 15 let, začela sezona lova na mladinske naslove državnih prvakov za sezono 2016/17. Naša mlada ekipa se je na lov podala do zob oborožena z znanjem ter pogumom ter, več kot očitno, z resnimi nameni.  Tako jim je sezono uspelo kronati z enim največjih uspehov v zgodovini Badminton kluba Ljubljana. Pojdimo kar lepo po vrsti, da v prenapolnjeni vitrini ne zamešamo lovorik…

Tekmovanje so otvorile mešane dvojice, kjer sta naša dva »miksa«, Anja Blazina/Gašper Trobec ter Ariana Korent/Peter Kotnik brez večjih težav opravila s konkurenco na obeh straneh tekmovalne tabele in se prepričljivo zavihtela do povsem ljubljansko obarvanega finala. V finalnem obračunu, ki je postal na naših treningih že »el classico«, sta po zelo izenačenem boju slavila Anja in Gašper in si tako priborila svoj prvi naslov državnega prvaka, Ariana ter Peter pa srebro.

Pri dekletih sta letos Anja Blazina ter Ariana Korent, tekom sezone, na vseh turnirjih U11 krojili vrh. Anja je bila na zadnjih dveh tako rekoč brez konkurence, Ariana pa je pilila tekmovalno formo in si nabirala izkušnje, ter na koncu pokazala najboljše ravno takrat, ko je bilo to najbolj potrebno.  Prvo postavljena Anja se je do finala pričakovano prebila brez večjih težavm, Ariana pa si je svoj prvi finale državnega prvenstva priborila v precej bolj viharni zgodbi:  v četrtfinalu je odigrala na tri sete proti tekmici iz Mirne, potem pa še v izjemno borbenem polfinalu pripravila prvovrstno presenečenje in v dveh setih odpravila drugo postavljeno Ivo Košo iz Lendave. Sledil je tako že drugi povsem ljubljanski finale dneva, ki pa ga je je Anja Blazina zopet odigrala v svoji značilni stoični drži severno atlantskega ledenika;  s povsem mirno roko je usodo tekmovanja trdno držala za roge, vse od prvega udarca, pa do zaključne žoge za naslov državne prvakinje. 

Kljub temu, da sta kot posameznici stali na nasprotnih straneh mreže, sta Ariana in Anja nato složno združili moči za še en nalet na zmagovalni oder in si, v kategoriji dekliških dvojic, brez izgubljenega seta priborili Arianin prvi ter Anjin že tretji  naslov državnega prvaka!

Pri fantih sta bila Gašper Trobec in Peter Kotnik v kategoriji posameznikov postavljena visoko, kot nosilca. Drugo postavljeni Gašper je skozi celotno sezono premoč priznaval le Vidu Koščaku, a tokrat se je žal zataknilo že v polfinalu. Nekoliko pozno v tekmovalnem dnevu in že po prenekateri odigrani tekmi) ga je v kremplje dobil fizično močnejši Tadej Jelenc in Gašper je turnir na tej točki, tudi z nekaj smole, zaključil po dveh tesno izgubljenih setih. V svojo zbirko pa je Gašper vseeno dodal bronasto kolajno med posamezniki, z letošnjega DP.  Peter je do polfinala odigral povsem suvereno in v boju proti nasprotnikom, ki so ga še v začetku leta premagovali, pokazal neverjeten napredek letošnje sezone, potem pa naletel na prvo postavljenega Vida Koščaka in bil primoran priznati premoč. Tudi Petru so tako na koncu dneva okoli vratu poveznili bron med posamezniki.

V deških dvojicah sta si Peter in Gašper finale zagotovila povsem brez težav. Tu pa sta ju, v zadnji tekmi tekmovalnega dneva, čakala Mirnčana Koščak/Križman, ki sta tekmo odigrala zbrano ter nista dopustila presenečenja. Naša fanta  sta tako, z naslovom viceprvaka v deških dvojicah, zaključila neverjetno dnevno bero za mlado ekipo BK Ljubljana.

Omeniti velja še dva izjemna borca v moji mladi ekipi: Patrik Pangeršič in Aleksander Rigler Kovač sta se na svojem prvem državnem prvenstvu strumno postavila na igrišče in zabeležila tudi prve zmage. Moja velika želja je, da se bosta odlični ekipi pridružila tudi na prihodnjih ekspedicijah.

Stopimo še zadnjič na prizorišče državnega prvenstva in poglejmo še uspehe naših tekmovalcev na prvenstvu do 15 let. Anja Jordan, ki letos načeloma pripada še kategoriji U13, se je med  konkurenco starejših deklet tudi tokrat odlično znašla: prebila se je med osem najboljših med posameznicami, v dvojicah pa je osvojila celo kolajno - v tandemu z Nike Brajkovič sta osvojili tretje mesto.

V konkurenci fantov do 15 let sta nas zastopala Žan Luka Pavlin in Andraž Plavčak, ki sta tokrat pokazala, da v dobri družbi ni nič nemogoče. Med posamezniki sta morda res odigrala nekoliko slabše, kot bi znala v optimalnih okoliščinah, a čeprav jima je tekmovalna trema pri singlih pristrigla krila, je ekipni duh nazadnje prevladal v borbi za mesta v konkurenci dvojic. Fanta sta odigrala nekaj krasnih tekem in se na koncu dolgega dneva zasluženo povzpela na zmagovalni oder ter prevzela bron z državnega prvenstva.

V zaključku precej turbulentne sezone napoči turnir takega kova kot naročen, da smemo  vsem dvomljivcem in omahljivcem z loparjem pojasniti tisto edino in najpomembnejše, kar je vedno bilo in ostaja vodilo našega kluba: delamo odlično in odlični rezultati so, kljub oviram in potresom, neogibna, logična in zaslužena posledica našega truda.

Ponosen sem na vas,

Matjaž

več >>>

Anja Jordan zmagovalka 3. BZS turnirja do 13 let

Ponedeljek, 10. april 2017

Minulo soboto je naš klubski kombi že zgodaj zjutraj zarohnel v akcijo in nas popeljal na »toti« konec, mimo Maribora, do slikovite in (čeprav se zdi bizarno) vedno bolj oddaljene Zgornje Kungote, kjer se je, v organizaciji istoimenskega badminton kluba, odvijal tretji v seriji mladinskih turnirjev BZS do 13 let. S pestro zasedbo smo tudi tokrat odlično zastopali barve zelene žogice.

Najbolj uspešna je bila zopet Anja Jordan, ki je po dveh izgubljenih u13 finalih na minulih turnirjih, proti Špeli Alič, v tretje le našla odgovor za tekmičino borbeno in nepopustljivo igro ter jo v dveh nizih tokrat uspela spraviti ob zlato. Kolajna najsvetlejšega sija je med posameznicami tako končala na Anjinih ramenih. Prav tako je Anja odlično nastopila v kategoriji dekliških dvojic, kjer sta, v tandemu s Katarino Kevo, dekleti v finalu izgubili proti medvoško-olimpijski zasedbi Alič/Pipan in se tako povzpeli na drugo stopničko zmagovalnega odra. Za njuni krstni nastop v tovrstni zasedbi je to seveda odličen rezultat.

Pri dekletih je BK Ljubljana zastopala še Ariana Korent, ki se je, sicer mlajša med tekmicami, odlično znašla in se, po odličnih bojih v skupini, uvrstila na končno 5. mesto.

Naši fantje: Gašper in Peter Trobec, Gašper Debevec ter novopečeni prejemnik točk na mladinski BZS lestvici Tim Tarik Bagislar so tokrat boje zaključili že v fazi bojev znotraj skupin, a so seveda vsi šele prvo leto tekmovalci kategorije do 13 let in tako še brusijo kremplje za naskok na najvišja mesta. Vsekakor se bo to, pogojeno z nekoliko litrov znoja, zgodilo kaj kmalu.

Čestitke vsem,

Matjaž in ekipa BKL 

rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=81FE8877-7877-478A-A2C8-64348A7F22C5

več >>>

Jan dvakrat srebrn na 3. turnirju do 15 let

Torek, 28. marec 2017

Hitro napredujoči marš mladinskih turnirjev se je to soboto nadaljeval v Medvodah, s tretjim v seriji turnirjev do 15 let. Na zadnjem od  turnirjev »petnajstke«, pred nezadržno bližajočim se državnim prvenstvom, je Jan Babnik zopet posegel po najvišjih mestih, z dobro igro pa se je izkazalo še nekaj naših mladih igralcev.

Jan je moral tokrat premoč priznati le odličnemu Mihi Mastenu, ki je finale osvojil v dveh, razmeroma lahko osvojenih setih. V dvojicah je bila borba bolj izenačena, a Jan in njegov partner Gal Bizjak z nekoliko nestabilno igro nista uspela razvozlati uganke, ki sta jo pred njiju postavila Mirnčana Herman in Zupančič. Tako je Jan dvakrat opravil sladki sprehod na zmagovalni oder, a obakrat na drugo stopničko, po srebro.

Zelene barve BKL so tokrat zastopali še Anja Jordan, Žan Luka Pavlin, Andraž Plavčak ter Andraž in Klemen Novak Pečovnik.  Med ostalimi rezultati velja omeniti še šesto mesto Anje Jordan med posameznicami, enako visoko sta se, v konkurenci deških dvojic povzpela Andraž ter Žan Luka, dvojčka Novak Pečovnik pa sta, z eno zmago, v dvojicah osvojila končno sedmo mesto.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=3E6929A4-CFA6-4A37-9601-CE49EC243800

več >>>

Anja, Ariana, Gašper in Peter zopet odlični na 3. BZS turnirju do 11 let

Ponedeljek, 20. marec 2017

Trikrat zlati in enkrat srebrni je izkupiček 3. BZS turnirja do 11 let
 

Naši najmlajši tekmovalni asi so na tretjem v seriji turnirjev BZS do 11 let zopet pokazali zobe. Ter kopico odličnih potez. V organizaciji BK Olimpija je športno dvorano Krim, na Galjevici preplavilo lepo število tekmovalcev letnika 2006 in mlajših, naši štirje mušketirji: Anja, Ariana, Gašper in Peter pa so se med vseslovensko konkurenco zopet proslavili.

V kategoriji  posameznikov sta bila  Anja Blazina ter Gašper Trobec zopet...

več >>>

5. mladinski Li-Ning turnir je za nami

Ponedeljek, 13. marec 2017

Na sončno soboto smo v ŠC Dolgi most gostili že 5. mladinski turnir Li-Ning lige. Tudi tokrat je solidna udeležba skoraj 40 otrok poskrbela za lepe in zagrizene dvoboje. 

Favoriti so kljub ofenzivi sovrstnikov praviloma vse napade odbili in zasluženo ubranili svoje pozicije na skupni mladinski Li-Ning jakostni lestvici, ki ob koncu sezone prinaša lepo nagrado v višini 100€.

Tekmovanje je  potekalo gladko in tekoče, ter se je skupaj s podelitvijo končalo v predvidenem roku treh ur, kar po našem mnenju predstavlja optimalen čas tekmovanja tako za otroke kot tudi starše.

Rezultati po skupinah, lestvica, foto utrinki...

več >>>

Blaž zopet tik pod vrhom na 3. turnirju do 17 let

Ponedeljek, 13. marec 2017

V soboto, 11. marca je v Mirni potekal tretji v seriji turnirjev do 17 let. Naša (trenutno) najmočnejša generacija letnikov 2000 ter 2001 se je že na prejšnjih dveh turnirjih izkazala z lepimi rezultati in si venomer priborila tudi mesto na zmagovalnem odru. Nič drugače ni bilo niti tokrat.

Zelene barve BK Ljubljana so tokrat zastopali...

več >>>

Kaja Stanković znova na slovenskem badmintonskem olimpu

Ponedeljek, 6. februar 2017

Leto 2017 je za Badmintonsko zvezo Slovenije zopet nekaj posebnega, saj mineva 60 let od prvega članskega državnega prvenstva republike Slovenije v badmintonu. Čast organizacije jubilejnega prvenstva pa je pripadla badmintonskemu klubu Medvode in oko pernate karavane se je za dva, sicer dvoranskim športom primerno deževna dneva, uperilo v dogajanje v majhnem kraju na sotočju dveh rek. Vzdušje v dvorani je bilo, kljub vsako leto dozdevno nekoliko bolj okleščeni zasedbi navijačev in gledalcev, odlično, turnir pa je, v organizaciji medvoškega domačega kluba, potekal gladko ter brez večjih zapletov. V nasprotju z balonsko rastjo slovenske rekreativne badmintonske srenje, se zdi naš tekmovalni badminton zadnjih nekaj let ujet v nekakšno medgeneracijsko, tranzicijsko stagnacijo in kljub nekoliko večjem številu prijavljenih, v primerjavi z lanskim prvenstvom v Lendavi, je bilo podobno vrzel moč čutiti tudi letos. Ta občutek je tokrat še toliko bolj poudarila odsotnost nekaterih zvenečih imen, denimo Luke Petriča ter Iztoka Utroše in Mihe Horvata, ki so v zadnjem desetletju krojili vrh pernatega športa pri nas, letos pa je slovenski tekmovalni badminton očitno zakorakal na potresna tla medgeneracijskega preskoka.

Zmagovalna točka Kaje Stanković za njen tretji naslov državne prvakinje med članicami

Na letošnjem 60. članskem državnem prvenstvu so barve BK Ljubljana zastopali: Kaja Stankovič, Nike Brajkovič, Primož Flis, Tomaž Uršič, Luka Kumelj, Blaž Smrkolj, Mitja Bajželj ter Matjaž Krkač. Med fanti je letos najdlje segel Tomaž, ki se je z visokim nivojem igre (in neprimerno nižjim nivojem turnirske predpriprave) zavihtel med osem najboljših, v četrtfinalu pa ga je premagal eden od glavnih favoritov za letošnji naslov- mladi domačin Miha Ivanič. Primož Flis je, po številnih težavah s poškodbami, letošnje prvenstvo zaključil že v prvem kolu, proti sicer odličnem novincu Domnu Lazniku iz Mirne; tudi mešanih dvojicah s Kajo pa letos nista imela pravih možnosti za ponovitev lanskih uspehov. Novinca na članskih DP, naša najboljša mlada igralca, Nike in Blaž sta turnir zastavila odlično, se prebil skozi kvalifikacije, Nike v ženskih dvojicah in Blaž med posamezniki, potem pa so ju izdali, priložnosti primerno, nemirni živci. Kljub vsemu smo lahko z njunima krstnima nastopoma več kot zadovoljni.

V razmeroma široki »zeleni« zasedbi pa nas je letos zopet najbolj razveselila naša šampionka Kaja Stankovič, ki se je, po lanskoletnem spodrsljaju, v polfinalu najprej za poraz oddolžila Mirnčanki Emi Cizelj, nato pa znova zasijala v najboljši luči ter se še enkrat zavihtela na sam slovenski badmintonski vrh. V razburljivem, a povsem nadzorovanem finalu je Kaja z agresivno igro, v visokem tempu nadigrala domačinko Ano Marijo Šetina ter si v dveh setih priigrala že tretji naslov članske državne prvakinje republike Slovenije med posameznicami. Kaja vsako leto znova z odločnimi zamahi podira venomer nove psihološke prepreke, ki prečijo življenjsko pot vsakega pravega prvaka in strumno stopa po strmi poti, ki vodi do odličnosti ter športne veličine. Poleg zlate kolajne pa je Kaja dopolnila svojo, že tako bogato zbirko dosežkov z državnih prvenstev, še z bronasto kolajno v konkurenci ženskih dvojic, kjer sta se na tretjo stopničko zmagovalnega odra podali s soigralko Ano Marijo Šetina. Badminton klub Ljubljana je tako na svojo »prvo damo« lahko upravičeno ponosen!

Težko je v en dopis strniti vse vtise, ki so mi ostali z letošnjega prvenstva; ne glede na to, kolikokrat sedim na tribunah ali na trenerskem stolčku ob igrišču, državno prvenstvo bo imelo zame vedno dodano čustveno komponento. Nenazadnje mi, bolj kot vsi drugi turnirji, v spomin prikliče tudi lastne tekmovalne dni, predvsem zaradi upanj in želja, s katerimi so premazane »mate« državnih prvenstev. Tu so seveda zgodbe - čustveni »last minute« preobrati ter včasih usodne prelomnice na tekmovalnih poteh športnikov, ki jih v Sloveniji seveda vsi poznamo in se čutimo verjetno ravno zaradi tega toliko bolj vključeni v dogajanje, ki bi naključnemu gledalcu morda povsem ušlo. Poleti se me občutek neskončnega kroženja, tako športa, kot življenja, ko mimo mene bežijo vsa čustva in usode, individualno sicer neponovljive, pa vseeno ujete v večno ponavljajoče človeške vzorce.  Priložnosti za odličnost, kot zlatniki naključno posejani ob cesti se včasih ujamejo v naše roke, spet drugič pa tragično izgubljajo. Včasih se nam blagovoljno ponudijo znova, pogosto pa se z leti izkažejo za zgolj enkratne, kruto ujete v čas ter, v okviru zelo specifičnih trenutnih danosti, popolnoma neponovljive. Ujeti kot športnik okno priložnosti, sestaviti popoln mozaik ter v danem trenutku premagati vse zveri, ki prežijo v senci lastnih strahov to je nemara tisti pravi dosežek. Pred tem dejstvom se pač ne gre umikati: na poti do zmage se tovrstni »kosmati čekanarji«  venomer znova pojavljajo, v takšni ali drugačni preobleki pa najsibodi to zanesenjaška tresavica roke ob slutnji prvega naslova državnega prvaka ali pa titansko povratniško breme branilca lovorike - mi vsi smo zgolj lovci na lastne strahove.  Zmagovalec pa je vsak, ki se z zverjo spopade, ne glede na to, koliko (in kakšne barve) žlahtne kovine mu družba povezne okoli vratu.

Čestitke vsem,

Shadow in ekipa BKL

Rezultati

več >>>

Anja Jordan zopet na zmagovalnem odru "trinajstice"

Ponedeljek, 30. januar 2017

Za sobotni turnir, drugi v seriji turnirjev do 13 let, smo se morali tokrat kar zgodaj skobacati iz postelje, saj je naš kombi moral premeriti razdaljo do najbolj oddaljenega pernatega kluba v državi – Lendave. Se je pa vsekakor splačalo, saj smo tudi tokrat udarili po najvišjih mestih.  V zasedbi: Anja Jordan, Ariana Korent, Ema Uršič, Gašper Trobec, Žiga Petrič ter Matija Volk smo, na drugem koncu Slovenije, barve našega kluba zastopali več kot dostojno.

Prav vsi naši mladinci so odigrali nekaj zmagovalnih partij in prikazali lep napredek v igri. Pričakovano pa je najviše zopet segla naša trenutna državna prvakinja Anja Jordan, ki se je v finalu turnirja zopet zapletla z borbeno Špelo Alič. Slednja je dotični turnir odigrala na visokem nivoju, izredno borbeno in zbrano, brez večjih nihanj v igri ter se tako uspela Anji maščevati za poraz s prvega turnirja serije U13. Anja, ki jo je tokrat morda nasprotnica, s svojo brezkompromisno igro, nekoliko presenetila, v finalu ni uspela sestaviti tiste prave tekmovalne drže, ki smo je od nje vajeni in se je morala tako zadovoljiti s srebrom.

Med ostalimi našimi borci naj naj izpostavim še Žigo Petriča, ki se je tokrat (poleg Anje) edini uspel prebiti v fazo eliminacije, torej izven skupine, tam pa mu je potem zmanjkalo pare. Kljub vsemu pa je treba omeniti, da naša mlada ekipa šele začenja na tekmovalni sceni »trinajstice« in da si od njih seveda v prihodnji sezoni še veliko obetamo.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

več >>>

Nike Brajkovič zmagovalka drugega turnirja do 17 let

Torek, 10. januar 2017

Dvorana Branik, Maribor, sobota 7.1.2016

To soboto je v Mariborski dvorani Branik potekal drugi v seriji turnirjev do 17 let. Zavoljo razmeroma nizkega števila udeležencev (in udeleženk) in dobre organizacije s strani braniške ekipe, je turnir stekel, kot po maslu in se, za Badminton klub Ljubljana, že zgodaj popoldne zaključil na najboljši možen način – z zmago naše Nike.

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana