Kaja na DP 2015

Kaja Stanković uspešna na Portugalskem

Sreda, 11. marec 2015

Naša državna prvakinja Kaja Stanković nadaljuje z uspešnimi nastopi tudi v tujini. Tokrat je uspešno nastopila na turnirju na Portugalskem, potem ko je v kvalifikacijah najprej premagala Španko Isabel Fernandez z rezultatom 21:13, 21:14, nato pa še Estonko Getter Saar z rezultatom 21:19, 21:10 in se tako uvrstila v glavno tekmovanje.

V prvem kolu glavnega tekmovanja je v treh setih premagala Nizozemko Gayle Mahulette 21:13, 14:21, 21:16., nato pa izgubila s prvo nosilko, sicer 15 igralko sveta, Japonko Sayako Takahashi z rezultatom 7:21, 10:21.

Čestitke!

več >>>

Na DONUT Cup 2015 naši mladinci » trkali na zlata vrata«

Ponedeljek, 9. marec 2015

Prvi vikend v marcu je zeleni kombi popeljal naše mlade borce na »službeni« izlet v štajerske konce. Udeležili smo se tridnevnega mednarodnega mladinskega turnirja RSL Donut cup v Zgornji Kungoti in z velikim veseljem lahko trdim, da smo, poleg prijetnega druženja, iztržili tudi nekaj lepih in obetajočih uvrstitev. Seveda pa so tovrstni turnirji, ki igralce celostno preizkusijo in terjajo od njih tako večdnevno zbranost, kot tudi odlično telesno pripravljenost, krasna priložnost, da mladi športniki bolje spoznajo samega sebe v tekmovalnem, predvsem pa širše gledanem športnem profilu. In tako se je tudi zgodilo.

Pa pojdimo lepo po vrsti: naši najmlajši so zopet pokazali obilo znanja in veščine. Maj Babnik se je z dovolj zrelo in zbrano igro uvrstil v zadnji tekmovalni dan in naposled igral v velikem finalu proti večnemu tekmecu iz Lendave Anelu Hac Gyorkošu. Maj je do finala igral dobro, čeprav mu je na trenutke zbranost popustila, v finalu pa mu je več kot očitno zmanjkalo telesne pripravljenosti za boj proti bolj spočitemu nasprotniku. Maj je odlično igral tudi dvojice v ljubljansko-kungoški navezi z Markom Korošo, kjer so dečki v polfinalu odigrali maratonsko partijo v 3 setih proti nasprotnikom iz Bolgarije. Obračun sta naša fanta za las izgubila v končnici tretjega seta, žal pa Maju partija ni pustila prav veliko »goriva« v nogah za finalni boj med posamezniki. Njegovo odlično drugo mesto pa sta v kategoriji U11 dopolnili še dve polfinalni uvrstitvi Anje Jordan, ki je tokrat osvojila dve bronasti kolajni (dvojice ter singli).

Naša srečna »trinajstica«, zastopana s strani Nike Brajkovič ter Jana Babnika, tudi tokrat ni razočarala. Jan je sicer v polfinalu naletel na Miho Mastena (BK Branik), ki mu zadnjih nekaj turnirjev povzroča nekaj (predvsem psiholoških) sivih las in tudi tokrat se je izkazal za previsoko oviro. Kljub temu ostaja moje mnenje, da porazu tudi tukaj botruje predvsem splošna telesna pripravljenost in sposobnost večdnevnega igranja, ekonomične porabe energije ter regeneracije. Če lahko že ena sama težja tekma v fazi bojev znotraj skupine odločilno vpliva na potek celotnega dogajanja v fazi eliminacije, je to seveda premalo za uvrstitev na najvišjo stopničko. Nike je, po krajši bolezni in nekoliko prekratkem času za popolno regeneracijo, odigrala v svojem klasičnem slogu: daleč zrelejše, kot narekujejo njena rosna leta in z neupogljivo trmo, kar ji je tudi tokrat prineslo rezultat, ki se ga še zdaleč ne gre sramovati: v dvojicah je z Nežo Frank (BK Branik) prišla do finala in se okitila s srebrom, med posameznicami pa več kot enakovredno parirala kasnejši finalistki Ledi Dominić (BK Zagreb Maksimir) proti kateri je izgubila šele po treh napetih nizih.

V kategoriji U15 pa se je s konkurenco spopadlo največ naših borcev. Kama Saje je odigrala turnir, kot jih je zadnje čase že vajena: povsem rutinsko med posameznicami do finala, kjer zadnje čase venomer preži nanjo večna tekmica Petra Polanc (BK Medvode) ter zlata kolajna v kategoriji dvojic, prav tako v tandemu s Petro. Kakorkoli že, ena srebrna in ena zlata kolajna na takem turnirju sta nedvomno omembe vreden izkupiček. Blaž Smrkolj je tokrat poskrbel za prvovrstno presenečenje drugega tekmovalnega dne, ko je v enem izmed svojih sijočih »trenutkov navdiha«, v treh setih odpravil prvega nosilca Dorijana Cvijanovića (BK Velika Gorica) in se tako uvrstil v polfinale. V polfinalu ga je čakal »na papirju« lažji nasprotnik od prej omenjenega Cvijanovića, a je Blaž tokrat kljub temu moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu turnirja Luki Banu (BK Medvedgrad). V prvem setu polfinalnega obračuna je vse še delovalo dobro, Blaž je celo povedel in dobro nadziral igro. Toda že v končnici prvega seta mu je zmanjkalo idej, roka je postala nenatančna in izkusil je usoden kolaps koncentracije, ki je privedel do urnega konca in poraza v dveh setih. V dvojicah sta se, v navezi s Simonom Bambičem, prav tako zavihtela vse do polfinala, kjer pa sta bila močnejša tekmeca s Hrvaške Cvijanović/Meglić. Tako smo v kategoriji deških dvojic iztržili dve bronasti kolajni.

Omeniti velja še ostale naše bojevnike: Evo Bevk, Maja Poboljšaja ter Nejca Jordana,  ki so boje tokrat zaključili brez »žlahtne« kovine okoli vratu, a so vseeno prikazali zgledno športno držo na igrišču ter veliko osvojenega znanja.

Kaj povedati v zaključek? Morda to, da smo, dragi moji, daleč hodili in zdaj prispeli tik pod visok in debel zid. Tako imenovani »zid prvakov«, ki se dviguje do neba in ločuje polfinale od finala ter osvojenega zlata. Do tukaj nas je namreč pot vodila le mimo izzivov lastnega znanja ter poznavanja veščine. Za naprej pa moramo stopiti korak dlje. Šport moramo uzreti »holistično«, celostno in končno dojeti, da orodje, ki ga uporabljamo v bran proti nasprotniku ni nikoli bil lopar, temveč (kdo bi si mislil!?) naše telo: naše mišice ter pljuča in kri, ki nas hrani s kisikom. Športnik ki želi namreč (v višji konkurenci) poseči po zlatu mora biti pripravljen večplastno in ne le biti mojster »sukanja« žoge. Biti mora stroj: tako fizično, kot tudi psihično mora prenesti strese, ki trajajo več dni (včasih tudi po več tednov); pred najpomembnejšimi tekmami se mora znati vedno znova umiriti, poskrbeti za regeneracijo in predvsem ne preveč teoretizirati »za večerno mizo« o tem »kdo bo koga« in kako. Treba je dojeti, da je vsak nasprotnik živa in vedno spreminjajoča se situacija - nepredvidljiv splet okoliščin, ki terja od nas konstantno prilagajanje ter stabilnost performansa, ne glede na to, kaj bodo trdile stavnice. Treba je najti notranji mir, se umakniti in eliminirati nepotreben hrup v glavi in vsakega nasprotnika videti skozi enake, hladno neprizadete oči ter ga tako končno uzreti takšnega, kot je: brez obraza, brez preteklosti in brez številke na lestvici. Le takrat bomo znali igrati tako v vlogi favorita, kot tudi vlogi »naskakovalca naslova«.

Nekateri trdijo, da se da zid zvito zaobiti ali celo podreti s pomočjo športne psihologije, veliko besed in nekaj taktiziranja . Morda.

Jaz osebno sem ta zid vedno skušal raztopiti z lastnim znojem.

Čestitke vsem, Shadow.

več >>>

Pustni spopad na divjem zahodu Ljubljane

Sreda, 18. februar 2015

Na pustno soboto smo se ljubitelji badmintona zbrali na tradicionalnem pustnem turnirju Li-Ning Lige v Športnem centru Dolgi most.

Tokrat je bila rdeča nit dogajanja divji zahod in peščica kavbojev in indijancev, ter pustni krofi za udeležence, so pričarali pravo karnevalsko vzdušje.

Poleg omenjenega pa smo z badmintonsko torto proslavili zadnje uspehe domačinke, Kaje Stanković, ki je na pravkar končanem državnem prvenstvu osvojila dva naslova prvakinje. Kaji še enkrat vse čestitke!

V mladinskih kategorijah so favoriti ponovno stali na odru za zmagovalce. Pri najmlajših sta slavila Anja Jordan in Maj Babnik, pri dve leti starejših tekmovalcih sta najvišje segla Zoja Novak in Jan Babnik, v najstarejši kategoriji pa sta ponovno stala na najvišji stopnici Kama Saje in Blaž Smrkolj.

V rekreativnem delu turnirja v najmočnejši kategoriji moških posamezno, Mitja Bajželj, Miha Novak in Matjaž Krkač niso pustili presenečenja in osvojili prva tri mesta. Še najbližje odru za zmagovalce je bil Gal Pavliha, ki pa mu je v polfinalu zmanjkalo moči proti razigranim domačinom. V zelo zanimivi in izenačeni B skupini se je prve zmage veselil Dejan Srebrnjak, ki je bil v finalu boljši od Tomaža Dobnikarja. Omenjena igralca tudi vodita v skupnem seštevku z enakim številom točk. Tretje mesto je pripadlo (tretjič letos) Alešu Gostinčarju.

Sara Mikuš je zmagala v konkurenci deklet posamezno in v paru z Josipo Krtič, ter postala prva igralka turnirja. V konkurenci mešanih dvojic Vanja Mlejnik in Tine Albrecht nista dopustila presenečenja in slavila zanesljivo zmago.

V kategoriji moških dvojic je recept za zmago Klemen Korenčič. Tokrat se je veselil v paru z Gregom Valančičem, že četrtič letos, prav vsako zmago pa je osvojil z drugim soigralcem. V B kategoriji sta v konkurenci mešanih parov slavila Tanja Papler in Dejan Srebrnjak, v konkurenci moških dvojic pa Grega Grmovšek in Danijel Kmetec.

Turnirja se je udeležilo 85 tekmovalcev. Rezultate turnirja in lestvico si lahko ogledate na povezavah spodaj.

Naslednji turnir bo vsakoletni badmintonski praznik – Ljubljana GP Open 2015, ki bo v soboto, 14. marca.

Turnir šteje za lestvico TRUMP in Li-Ning Lige.

Vabljeni!

več >>>

Kaja Stanković dvakrat zlata na letošnjem članskem državnem prvenstvu

Torek, 3. februar 2015

Čast prirejanja članskega državnega prvenstva za leto 2015 je letos, po nepričakovanih zapletih z matično dvorano BK Lendava, zopet pripadla Badminton klubu Kungota, ki je prvenstvo gostil že nekajkrat, letos pa po enoletnem premoru, saj so se lani naši najboljši pomerili v Medvodah.

Na lansko DP v Medvodah imamo v BK Ljubljana seveda lepe spomine, saj je tam lani Kaja Stanković, naša najboljša predstavnica, osvojila svoj prvi naslov članske državne prvakinje. Tako smo se to soboto odpeljali v zasneženo jutro, proti Kungoti, v lovu na nove lovorike, ki seveda tudi tokrat niso izostale. Naše barve so letos, poleg izkušenih Primoža Flisa ter Kaje Stanković, zastopali tudi mladi (Domen Bambič ter Blaž Smrkolj), ki jim je bila letošnja udeležba krstna. Postavo so zaključili Rok Čampelj, Peter Seme ter Jure Kirn, ki so prav tako že stari znanci tekmovanj na članskem nivoju.

»Zeleni« smo tekmovanje začeli nekoliko počasneje, kot se nam je že nekajkrat primerilo. Kaja in Primož sta nekoliko presenetljivo izgubila v prvem kolu proti mešani dvojici Herman-Arih. Mlada tekmovalca iz Mirne sta temeljito preizkusila živce naših dveh asov ter ju z železno obrambo ter izjemno strnjeno igro izločila iz nadaljnjega tekmovanja. Presenečenje pa se je kasneje izkazalo za povsem upravičeno, saj sta odlična mladinca naknadno izločila še dva potencialna kandidata za kolajno, Katarino Beton (Konex) ter Aljošo Turka (Mirna) ter se tako zavihtela v finale mešanih dvojic, tam pa se je njun pohod zaključil s srebrom. Kljub temu je ostal malce grenak priokus, saj sta Kaja in Primož v kategoriji mix-ov nedvomno merila na kolajno.

Primož Flis, naš prvi (moški) lopar, je bil letos zaradi aktivne udeležbe v avstrijski ligi pogosto odsoten na slovenskih turnirjih. Posledično je bil neuvrščen na slovenskih jakostnih lestvicah in na letošnjem DP ni bil nosilec, zato pa seveda tarča možnih »presenečenj v zgodnjih fazah žreba«. To se je, kot se seveda zna primeriti, tudi zgodilo in Primož je že v prvem kolu prekrižal lopar z branilcem naslova, aktualnim državnim prvakom Iztokom Utrošo (BK Lendava). Po sicer povsem dostojnem uporu je moral Primož najboljšemu slovenskemu mojstru perjanice vseeno priznati premoč in tako se je zanj tekmovanje žal zaključilo. Podobna usoda je doletela tudi naša mlada igralca Blaža ter Domna, ki sta zgodaj v žrebu naletela na močnejše igralce ter se poslovila v prvem kolu glavnega turnirja.

Toda, ko je moški del naše ekipe že sedel na klopi, se je Kaja šele dobro ogrela. Najprej se je, v tandemu z mladinko Niko Arih (BK Mirna) konkurence lotila v kategoriji ženskih dvojic. Dekleti sta poskrbeli za prvovrstno presenečenje, saj sta se, kljub temu da sta skupaj zaigrali prvič, v paru zavihteli tako ubrano, da bi vsakdo verjel, da že leta skupaj igrata dvojice. V polfinalu sta izločili branilki naslova lanskega DP Katarino Beton ter Ano Marijo Šetina (BK Medvode), se uvrstili v finale in lov na zlato se je lahko pričel. Toda najprej je imela Kaja še neporavnane račune med posameznicami. V polfinalu smo gledali reprizo lanskega finala, ko se je Kaja ogorčeno udarila z vedno nevarno Tino Kodrič (BK Kungota) in tudi tokrat je o zmagovalki odločil šele tretji niz, ki ga je Kaja dobila z rezultatom 21:17. Kljub tesnemu izidu pa je Kaja letošnjo partijo s Tino odigrala nekoliko bolj rutinirano ter z rastočo samozavestjo nakazala, da je zrela odigrati partijo tudi v psihično naporni vlogi favoritinje ter branilke naslova. Prav slednje, torej zrelost ter mentalna trdnost pa ji je nazadnje prinesla tudi zmagoslavje v odločilnem boju z Majo Tvrdy, večkratno državno prvakinjo ter izjemno izkušeno tekmovalko, ki se je letos na igrišča vrnila po enoletnem premoru zaradi nosečnosti. Maja je na poti do finala pokazala, da še vedno premore (najverjetneje) najboljšo »roko« na slovenski badmintonski sceni ter se z relativno lahkoto zavihtela vse do finala. Toda kljub neverjetni vrnitvi v tako kratkem času po porodu, je odsotnost pri njeni pripravljenosti terjala davek in v tej točki je zmogla Kaja, s taktiko dolgih rally-ev ter načrtnega podaljševanja točk, na preizkušnjo postaviti tudi nasprotničino aerobno pripravljenost. Kaja je sicer prvi set izgubila, a je vseskozi držala korak z Majo v igri silovitega tempa. Vztrajno in trmasto je vračala žogo, silila nasprotnico v vse daljše izmenjave ter jo postopoma utrudila in ustavila njen silovit naskok. Preostala dva seta je Kaja tako prevzela nadzor nad igro, jo suvereno pripeljala do konca ter v zmagovitem slogu prvič ubranila naslov državne članske prvakinje. Kljub vsemu pa ne dvomimo, da se bo forma Maje Tvrdy strmo dvigala in urno vračala proti svojim starim visokoletečim standardom; prepričani smo, da zna biti prihodnje leto DP še zelo zanimivo. 

Lepemu pa je tokrat sledilo še lepše in slednjič smo prvenstvo zaključili v najlepšem možnem slogu: Kaja je zbirki dodala še drugo zlato kolajno ter drugi naslov prvakinje. Tako smo gledalci, ki zadnjo tekmo spremljamo navadno že nekoliko utrujeni, tokrat ostali ujeti na robu svojih sedežev ob napeti predstavi, ki so jo uprizorila dekleta v finalu ženskih dvojic. Kaja in Nika sta odigrali še eno vrhunsko partijo in v treh setih strli odpor Lendavčank Sabine Magyar ter Nike Koncut, dveh izkušenih deblistk, ki bi jima zlahka pripisali vlogo močnih favoritinj v tem zadnjem »meču« dneva. A bi se zmotili.

Če se je Kaja na lanskem DP borila s strahovi, ki se naravno porajajo slehernemu športniku ob veliki želji po prvem naslovu državnega prvaka, se je bila letos primorana soočiti s povsem drugačnimi, a nič manj zastrašujočimi pritiski: breme visokih pričakovanj tako svojih, kot tudi pričakovanj drugih ljudi zna pritisniti z enormno težo na pleča mladih tekmovalcev. Toda, kot smo nemara sedaj že vajeni, se je Kaja tudi tokrat vsem strahovom zoperstavila z značilno neupogljivo trmo, prav tisto, ki nemara ločuje prvake od…no, vseh ostalih. Slavje se lahko začne.

Iskrene čestitke,

Shadow in ekipa BK Ljubljana

več >>>

Rezultati 3. klubskega turnirja Badminton šole

Ponedeljek, 2. februar 2015

Na zadnjo januarsko soboto – ta vikend je v Kungoti potekalo tudi člansko državno prvenstvo, na katerem je naša najboljša igralka Kaja Stanković, osvojila dva naslova državne članske prvakinje. Več o tem TUKAJ -  smo v naši matični dvorani ŠC Dolgi most organizirali 3. klubski turnir Badminton šole v tem šolskem letu.

Čeprav nam jo je malce »zagodlo« vreme, saj je po dooolgem času posijalo sonce in s tem odvrnilo marsikatero družino od udeležbe na turnirju, je turnir postregel z zanimivimi igrami in na koncu nasmejanimi obrazi otrok, okitanih z zasluženimi medaljami.

V najmajši kategoriji do 8 let je bila najboljša Blazina Anja pred Klobučar Jakijem. Pri fantih do 10 let je slavil Blazina Matic pred Korent Leonardom. Pri dekletih iste starosti pa se je najbolj izkazala Hočevar Mina, pred Korent Ariano ter Komelj Najo in Uršič Emo na tretjem mestu. V kategoriji do 12 let pa je si je zmago zagotovil Fonovič Nejc, ki je bil na svojem prvem turnirju nerešljiva uganka za drugo in tretje uvrščena Klobučar Jurija in Bončino Matica.

V kategoriji tekmovalcev pa si je zmago zagotovil Poboljšaj Maj, pred Babnik Janom in Cesar Ožbejem. Pri dekletih pa je bila tokrat najboljša Nemanič Jera pred Logar Ano. Čestitke vsem!

Vabim vas, da si na koncu prispevka ogledate slike nagrajencev, rezultate in pa seveda trenutno klubsko jakostno lestvico.

Že sedaj pa ste vabljeni na naš 4. klubski turnir Badminton šole, ki ga bomo organizirali v soboto, 21. marca.

Vabi vas ekipa trenerjev in vaditeljev Badminton kliuba Ljubljana.

več >>>

Januarska Li-ning klasika

Torek, 20. januar 2015

Januarska Li-Ning klasika vsako leto predstavlja prvi turnir za otroke in rekreativce v novem koledarskem letu, ki poteka v naši matični dvorani v ŠC Dolgi most.

več >>>

Drugi letošnji U11 in U15 v znamenju uspeha "zelene žogice"

Ponedeljek, 12. januar 2015

Če se po jutru dan pozna in tako tudi po januarju leto, ki ga otvarja, se lahko »zelena žogica« nadeja zelo plodne sezone. Na turnirju v organizaciji BK Bit se je zbralo rekordno število igralcev, saj je (skupaj s tekmovalci B turnirja) na modrih igriščih poplesavalo kar 90 igralcev in igralk. Kljub temu je dogajanje potekalo gladko, še bolj pa je razveseljevalo dejstvo, da so naši tokrat kar serijsko nizali uspehe.

V »enajstici« sta Maj Babnik ter Anja Jordan zopet požela sadove trdega dela in se kar trikrat povzpela na zmagovalni oder. Maj je pokoril vso konkurenco in se okitil z zlatom, zlato pa sta Anja in Maj domov odnesla tudi v kategoriji mešanih dvojic. Pri posameznicah je Anja tokrat, z nekoliko pomanjkljivo koncentracijo (in zajtrkom – SPET!) turnir zaključila na (vseeno odličnem) tretjem mestu.

Omeniti velja še Dašo Kranjc, ki se je z vseslovensko tekmovalno karavano soočila prvič in povsem neustrašno. Z zagrizeno igro in neupogljivo voljo (ter nekaj akrobatskimi vložki) si je tako priborila tudi prvo dobljeno tekmo na turnirju takega ranga. Čestitke mojim »malim« bojevnikom za krasne predstave.

Kar zadeva kadete, stoji zadeva takole: Kama Saje se je ponovno brez težav uvrstila v finale in tam po tokrat nekoliko bolj napetem obračunu spet morala priznati premoč večni tekmici Petri Polanc (BK Medvode).

Blaž Smrkolj pa je tokrat našel »navdih«, ki je bil zadnje čase nekolikanj odsoten v njegovi igri. Tokrat je zaigral povsem zares: njegova igra je bila ostra, zbrana in strupeno napadalna, kot od njega tudi pričakujemo. Tako je uspel presenetiti leto starejšega nosilca Klemna Lesničarja (BK Branik) in se uvrstiti v polfinale, kjer je uspel set odvzeti tudi Ianu Spillerju (BK Olimpija), potem pa mu je zmanjkalo vetra v krilih - visok tempo je požel svoj davek in Blaž je na koncu osvojil (v taki konkurenci odlično) četrto mesto. Vsekakor pa je njegov napredek v igri očiten in v preostanku sezone veliko obeta. Nejc Jordan in Svit Savnik sta turnir končala na 7. In 14. mestu.

Shadow

več >>>

Tradicionalni novoletni turnir naše Badminton šole

Torek, 23. december 2014

Že vsako dete dobro ve, da v petek zabavi dobro gre. In tako, pa še malo bolj veselo, je bilo tudi minuli petek v naši matični dvorani ŠC Dolgi most, kjer smo se zbrali, da svečano pospremimo leto h koncu s tradicionalnim prednovoletnim turnirjem otroške badminton šole.

Okoli 50 otrok, njihovih staršev ter celotna ekipa BK Ljubljana smo se zbrali in skupaj imenitno pozabavali. Kot se za decembrsko novoletni čas spodobi pa je vse udeležence ob prihodu čakalo tudi novoletno darilce, sladke in slane male dobrote, ter pester program.

Letos je naša članska ekipa, z državno prvakinjo Kajo Stankovič na čelu odigrala dva vrhunska ekshibicijska dvoboja, ob katerim je našim mladim igralcem zastajal dih.

Najlepše se zahvaljujemo tudi našemu »častnemu članu za en dan«, Andražu Krapežu, ki nam ga je »posodil« BK Bit in je proti Kaji odigral napeto in razgibano partijo.

Prav tako sta, v igri dvojic, kljub trenutnemu mirovanju njunega tekmovalnega statusa, visoko formo prikazala Rok Čampelj ter Tomaž Uršič, ki sta, v veliko zadovoljstvo navzočih badmintonskih nadobudnežev, skakala in tolkla smash, kot v najboljših časih.

V tekmovalnem delu so bili otroci razdeljeni v različne skupine, ločene po starosti, spolu in tekmovalni intenzivnosti. Upamo si trditi, da smo uspeli sestaviti res maksimalno homogene skupine, znotraj katerih so se udeleženci nato pomerili med seboj. Čeprav so bili v naših očeh prav vsi tekmovalci tudi zmagovalci, je bilo na stopničkah prostora samo za najboljše tri v skupini. Le ti so iz rok naših starejših članov naposled prejeli odličja in nagrade naših sponzorjev. Sledila je kratka zabava, kjer smo se še dodobra najedli  in nadomestili energijo, izgubljeno tekom napetih dvobojev ter glasnega navijanja.

Ob koncu bi se radi zahvalili našim sponzorjem Olma, Triglav, Simobil, Gatorade, Geberit za njihov prispevek v obliki praktičnih nagrad.

Prav tako gre zahvala vsem pomočnikom, starejšim tekmovalcem Badminton kluba Ljubljana (ter BK Bit), brez katerih se turnir ne bi zapisal v anale, kot to, kar je letos nedvomno bil:

Nepozaben dogodek

Ekipa Badminton kluba Ljubljana vam želi vesele praznike ter srečno v novem letu 2015.

več >>>

Naša trinajstica spet na zmagovalnem odru

Ponedeljek, 15. december 2014

Naša U13 generacija je tokrat na medvoškem parketu uprizorila reprizo nedavnih uspehov z mednarodnega Forza Cup. Nike, Zoja,  Jan, Maj in Anja so tokrat zastopali barve »zelene žogice« in zopet posegli po najvišjih mestih.

Jan Babnik je zasedel odlično drugo mesto, boljši je bil le Miha Masten (BK Branik), proti kateremu pa je Jan tokrat odigral tesno in izenačeno finalno partijo v treh setih. Nike Brajkovič je v svojem značilnem borbenem slogu zopet povzročila veliko sivih las Maruši Vračar (BK Olimpija), a je morala po treh setih polfinala zopet čestitati tekmici za zmago. Turnir je tako zaključila na odličnem tretjem mestu. Anja  Jordan in Maj Babnik sta se odlično znašla v vlogi »mlajših izzivalcev«; naša U11 kategornika sta tokrat pokazala zobe in se nista ustrašila starejše konkurence. Anja se je po odlični igri uvrstila iz skupine v izločilne boje, kjer sta se z Nike kasneje udarili v prijateljskem »klubskem« dvoboju za tretje mesto.   

V konkurenci mešanih parov smo tokrat pokazali premalo koncentracije, da bi zabeležili vidnejšo uvrstitev, smo pa, končnemu rezultatu navkljub, tako rekoč trkali na vrata finala. Nekaj potankosti bo treba tukaj še izpiliti. Čestitke mojim borcem,

Shadow

več >>>

Naši s kopico kolajn na Medvode Youth International

Ponedeljek, 8. december 2014

Na Medvoškem parketu se je letos udarilo rekordno število igralcev iz osmih držav. Med mednarodno mladinsko badmintonsko karavano pa so se tudi naši zeleni bojevniki več kot odlično počutili, o čemer priča tudi količina osvojenih kolajn.

Predstavnike smo imeli tokrat kar v vseh starostnih kategorijah. V kategoriji do 17 let se je z močno konkurenco neustrašno spopadla Eva Bevk, ki je na mednarodni tekmovalni sceni še debitantka, a enkrat je pač treba začeti in, kot vsi dobro vemo, je vsak začetek težek. Tako se Eva tokrat, kljub borbi ni uspela prebiti izven skupine, a to ni razlog za slabo voljo, saj bo imela še veliko priložnosti.

V kategoriji do 15 let smo bili najbolj množično zastopani. Dve kolajni si je priborila le Kama Saje, ki je ljubljansko vrsto več kot dostojno zastopala z eno zlato kolajno, v dekliških dvojicah, ter srebrno med posameznicami. Boljša od nje je bila le njena partnerka v dvojicah, Petra Polanc iz BK Medvode.  Dečki so tokrat nastopili zadovoljivo, ne moremo pa govoriti o superlativih. Na takšnem nivoju tekmovanja na živci še vedno, kot po pravilu, izdajo v najpomembnejših trenutkih. Fantje imajo še kar nekaj dela pred seboj, če bodo želeli poseči po najvišjih mestih v takšni konkurenci. Omenimo pa uvrstitev med osem najboljših Blaža Smrkolja, ki je proti kasnejšemu polfinalistu iz Italije uspel iztržiti dobljen set, potem pa mu je zmanjkalo precej koncentracije in nekaj kisika. Pri dvojicah so se med osmerico uvrstili kar trije naši: Blaž, Simon ter Maj Poboljšaj (v paru z Gregorjem Aličem, BK Olimpija), a žal tokrat nihče ni uspel poseči po polfinalu.

V »trinajstici« so nas zastopali Jan Babnik, Zoja Novak ter Nike Brajkovič. Vsi trije pa so se odlično odrezali.  Jan Babnik se je med posamezniki zavihtel kar do polfinala, kjer pa je klonil proti Mihi Mastenu, tekmecu iz Branika. Vseeno pa si je, z odlično igro, priigral bronasto kolajno med posamezniki. Nike je v skupini rutinirano opravila z nasprotnicami, v osmini finala pa je proti močnejši tekmici, Maruši Vračar iz Olimpije prikazala velik napredek v igri ter celo uspela obrniti drugi set v svojo korist; v tretjem pa je zmanjkalo vetra in Nike je turnir končala na odličnem petem mestu. Pri dvojicah pa sta se Zoja in Nike zavihteli na sam vrh: v napetem polfinalu sta, v treh setih, premagali Italijanki ter si prislužili finale. Proti precej fizično močnejšim nasprotnicam pa sta naposled klonili v finalu ter na zmagovalni oder stopili po srebro.

Naši najmlajši so bili tokrat spet najuspešnejši. Maj Babnik ter Anja Jordan sta nam oba priborila nastop v finalu! Tam pa sta žal oba tudi izgubila, Anja proti večni tekmici Lini Pipan (BK Medvode), Maj pa proti rivalu iz Lendave, Anelu Gyurkašu. Kljub temu si, za prikazano igro in neomajen pogum, zaslužita naše iskrene čestitke.

Čestitke vsem mojim varovancem za zgledno odigran turnir.

  

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana