Lepe predstave mladih in starih na Velikonočnem Li-Ning turnirju

Nedelja, 27. marec 2016

Na velikonočno soboto, smo v ŠC Dolgi most organizirali tradicionalni velikonočni turnir za otroke in trekreativce. Kljub prazničnemu dnevu se je turnirja udeležilo lepo število mladih in rekreativnih igralk in igralcev.

V najmlajši kategoriji do 10 let sta se zmage veselila Tenzer Mara in Cerar Matic, ki sta tako vknjižila svoji prvi zmagi v tej sezoni. V kategoriji do 12 let sta bila ponovno nepremagljiva Krajnc Daša in Lenarčič Lin Kevin in tako vknjižila že svoji četrti zmagi v letošnji sezoni.

V kategoriji do 14 let je po dveh drugih mestih do svoje prve zmage v sezoni končno prišel tudi Plavčak Andraž. Ostali zmagovalci, Anja Jordan, Eva Bevk in Nejc Jordan, pa so že večkratni zmagovalci letošnjih turnirjev mladinske Li-Ning Lige.

Rezultate turnirja in trenutno mladisko Li-ning jakostno lestvico si lahko ogledate spodaj, foto utrinke pa seveda tudi na našem instagram in FB profilu.

Na rekreativne delu turnirja pa se je svojega prvega podpisa na velikonočno jajce veselil Jani Murovec, ki je bil tokrat brez pravega nasprotnika. Pri dekleti se je zmage veselila Urška Butara, v ženskih dvojicah pa sta bili prepričljivo najboljši Mlejnik Vanja in Plešec Maja.

V moški konkurenci se je zmage v B skupini veselil Jelnikar Dejan, v dvojicah Pavliha Gal in Stanič Jure, v mešanih parih pa sta bila Mlejnik Vanja in Tine Albrecht.

Tudi tukaj si lahko rezultate turnirja in trenutno rekreativno Li-ning jakostno lestvico ogledate spodaj, foto utrinke pa seveda tudi na našem instagram in FB profilu.

Čestitke vsem udeležencem!

več >>>

Ariana, Anja, Nike, Blaž in Simon zmagovalci BZS turnirja do 11 in 15 let

Ponedeljek, 14. marec 2016

Letošnji tretji turnir »treh generacij« je na parketu »Olimpijske« dvorane Krim (poleg črt vseh barv in oblik, ki jih je človeško oko kdaj uzrlo) združil 87 igralcev iz treh starostnih kategorij. Turnir, ki je morda na prvi pogled, glede na obseg, obetal kompleksen in dolgotrajen (da se izognemo besedi mukotrpen) potek, se je na koncu izšel povsem gladko in v primernem časovnem okviru, za BK Ljubljana pa v izrazito zmagoslavnem slogu. Čestitke gredo torej tudi organizatorju za vešče opravljeno delo pri krmarjenju tekmovanja takega obsega.

Naj začnem pri naših najmlajših – kategoriji U11, kjer smo bili tokrat manj številčni, kot na zadnjih dveh turnirjih, a zato nič manj uspešni. Šele letos pridruženi članici Ariana Korent ter Anja Blazina sta se pogumno soočili s konkurenco in domov prinesli zlato kolajno v kategoriji dekliških dvojic. Tudi med posameznicami sta odigrali zrelo in smelo: Ariana je le za las zgrešila bronasto kolajno, v tekmi za tretje mesto je tesno izgubila s tekmico, ki jo je enkrat tistega dne že premagala, igrala pa je tudi tri napete sete s kasnejšo zmagovalko turnirja Niko Bedič (BK Mladost). Anja Blazina je po napetih bojih zasedla skupno 5.mesto.

Najbolje, pravzaprav naravnost odlično pa smo se tokrat izkazali v kategoriji U15, kjer so naši predstavniki (in predstavnica) osvojili kar štiri kolajne, od tega tri zlate in eno srebrno. Blaž Smrkolj in Nike Brajkovič sta si nadela svoj najresnejši »borbeni« obraz in tokrat odločno posegla po zlatu. Blaž je do finala odigral kar šest tekem, polfinale proti Medvoščanu Jaki Ivančiču je bil napet triler v treh setih, ki ga je Blaž dobil z odlično športno držo in jekleno koncentracijo v najpomembnejših trenutkih. Finale je bil nekoliko bolj »neodločen«, saj je Blažev tekmec Miha Masten (BK Branik) na trenutke spal, spet drugič pa igral tako, kot vemo, da zna in takrat se je tempo igre besno zaostril. Tako se je v drugem setu vrnil iz zaostanka 11:4 in izenačil za tretji set, tam pa je Blaž zopet prevzel nadzor in tekmo varno pripeljal do zmagovitega zaključka pri rezultatu 21:16.

Pri dekletih pa je Nike Brajkovič v finalu zopet soočila z večno tekmico Marušo Vračar (BK Olimpija). Tudi ta tekma je dala zmagovalko šele po treh izenačenih setih, ko je Nike naposled uspela streti Marušin odpor in se veselila druge letošnje turnirske zmage za jakostno lestvico U15. Nike je tokrat odigrala vrhunsko tekmo, tako taktično, kot tudi tehnično je izbirala prave poteze, ob pravem času in sistematično razstavila tekmičino igro. Zbrana drža, trezna glava in mirna roka pa so aduti, ki nam bodo v sklepnem delu letošnje sezone prišli še kako prav. Po zmagi v finalu posameznic, se je Nike z Marušo soočila še enkrat: dvojici Brajkovič/Potočnik ter Vračar/Pipan sta prekrižali loparje v finalu dekliških dvojic, kjer pa sta slavili slednji.

Pri dvojicah sta Simon Bambič ter Blaž Smrkolj ponovila uspeh, s katerim sta na najlepši možen način otvorila letošnjo sezono in zopet osvojila zlato. V napetem finalu sta v treh setih nadigrala rivalski par Cizelj/Masten in se zavihtela na najvišjo stopničko. Finale deških dvojic je bil zadnja tekma dneva in za Blaža kar 12. po vrsti. Z močno razbolenim kolenom je, kljub težavam pri odrivu, Blaž odigral do konca in se ni predal, Simon pa je (kot se v timskem športu spodobi) zgledno prevzel še delež soigralčevega bremena na svoja pleča in odigral svojo najboljšo turnirsko tekmo doslej.

Najstarejša med mladinskimi kategorijami, U19 je potekala v znamenju zanimivih tekem. Naša dva moška predstavnika Domen Bambič ter Nejc Jordan sta odigrala nekaj čudovitih tekem, ki so me povsem (čeprav me morda nebi smele) presenetile in ponudile obetajoč uvid v prihodnost. Med ženskimi posameznicami pa se je močni, čeprav številčno zdesetkani, konkurenci pogumno postavila po robu Eva Bevk in odigrala še en lep turnir.

Zaključek sezone je torej pred vrati. Pred nami se razteza še zadnje težavno obdobje močnih treningov in priprave na finalni obračun. Na zadnjem turnirju pred mladinskimi državnimi prvenstvi smo tekmecem odločno vrgli rokavico in nakazali naš namen za sklepni del sezone. Na krimskem parketu smo vsem, predvsem pa samim sebi, dokazali, da so naša telesa pripravljena.

So pripravljena tudi naša srca in glave? Navijajte za nas konec maja in vse bo jasno.

Čestitke vsem!

trener Shadow

Vsi rezultati so na voljo TUKAJ. 

več >>>

Veselo dogajanje ob 2. klubskem turnirju Badminton šole

Ponedeljek, 14. marec 2016

Tradicionalni Božično-novoletni turnir naše Badminton šole, ki jo izvajamo na 13 ljubljanskih osnovnih šolah, Teniški akademiji Breskvar na Ježici in seveda tudi na naši glavni lokaciji, v Športnem centru Dolgi most na Viču, je tudi tokrat lepo uspel. 

več >>>

Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016

Ponedeljek, 7. marec 2016

Prvi vikend v marcu se je naš novi klubski kombi podal na krstni »službeni« izlet v štajerske konce«. Udeležili smo se tridnevnega mednarodnega mladinskega turnirja RSL Donut cup v Zgornji Kungoti in z velikim veseljem lahko trdim, da smo, poleg prijetnega druženja, iztržili tudi nekaj lepih in obetajočih uvrstitev. Seveda pa so tovrstni turnirji, ki igralce celostno preizkusijo in terjajo od njih tako večdnevno zbranost, kot tudi odlično telesno pripravljenost, krasna priložnost, da mladi športniki bolje spoznajo samega sebe v tekmovalnem, predvsem pa širše gledanem športnem profilu. In tako se je tudi zgodilo.

Na najvišjo stopničko se je tokrat uspel povzpeti le Jan Babnik, ki je sicer v nekoliko (mednarodno) okrnjeni konkurenci U13, brez večjih težav, zbrano in stabilno odjadral vso pot do zlate kolajne; v finalu mu je nasproti stal leto mlajši Andraž Pungartnik (BK Kungota). Nike Brajkovič in Blaž Smrkolj sta zopet najmočneje zastavila v vrstah naše najbolj številčne U15 generacije; posegla sta tudi tokrat po odličjih: srebrna Nike se je z odlično igro uvrstila v nedeljski finale in tam povzročila nemalo težav fizično močnejši tekmici z Madžarske Csenge Mako, kateri pa ji je morala v treh setih vseeno priznati premoč. Blaž pa je tokrat na najvišjo oviro tokratnega turnirja, Avstrijca Nicolasa Rudolfa, naletel že v polfinalu, se na trenutke dostojno upiral, a s preveč nihajočo in nestabilno igro ni uspel nuditi konkretnejšega odpora in tako končal na (odličnem) tretjem mestu. Simon Bambič je v četrtfinalu prvič uspel odvzeti set prvemu U15 loparju BK Mirne Aneju Cizlju, a vseeno ostal pred vrati nedeljskega polfinala v singlih. Sta se pa zato Simon in Blaž, v »ljubljanskem« polfinalu, pomerila z Ožbejem Cesarjem in Majem Poboljšajem, bila boljša v dveh setih in se uvrstila v finale deških parov. Tam ju je čakala nekoliko bolj izkušena (in uigrana) dvojica Masten/Cizelj, ki se je v treh setih izkazala za previsoko oviro; Simon in Blaž sta tako osvojila še drugo srebro za BK Ljubljana in lepo zaokrožila skupni izkupiček na eno zlato, dve srebrni ter tri bronaste kolajne. Tretji bron iz naše zbirke pripada Anji Jordan, osvojen v tandemu z Majo Koman (BK Kungota) v dekliških parih U13.

Po nekoliko burni zimi, z veliko kašljanja, želodčnih težav in smrkavih nosov, se naše vrste šele zdaj spet počasi postavljajo nazaj v tekmovalno prežo. Kljub relativnemu uspehu na Kungoškem parketu pa nas letošnji Donut Cup opominja predvsem na ocean potu in gorovje dela, ki se zdaj razprostira pred tistimi, ki bi želeli tekmovalno stopiti še korak dlje in si upali vzeti vse, kar jim, sodeč po zgolj surovem potencialu, nedvomno nekoč lahko pripada.

Čestitke vsem in športni pozdrav,

Shadow

več >>>

Skoraj 30 otrok na 4. mladinskem Li-Ning turnirju

Ponedeljek, 29. februar 2016

V soboto, 27. februarja je v ŠC Dolgi most potekal že 4. mladinski Li-Ning turnir v letošnji sezoni, ki se ga je udeležilo skoraj 30 otrok. Ponovno smo organizirali tudi tekmovanje v skupini do 10 let, zaradi česar smo še posebej veseli.

Veseli pa so bili seveda tudi naši najmlajši in sicer je tretje mesto osvojil Kovač Rigler Aleksander, drugo mesto je osvojil daleč najmlajši udeleženec turnirja Sučić Miha, na najvišjo stopšničko pa je stopil Gašper Trobec. Čestitke fantom!

V starejših kategorijah pa so bile tekme ponovno zanimive in napete. Dobili smo nekaj novih in nekaj starih zmagovalcev. Rezultate vseh kategorij si lahko ogledate na spodnji povezavi, kjer je na voljo tudi skupna lestvica mladinske Li-ning lige. Naj spomnimo, končni zmagovalec bo prejel bon našega sponzorja LI-Ning v vrednosti 100€.

Ob tej priložnost vabimo vse otroke, ki vadite v kateri izmed skupin Badminton šole Ljubljana (osnovne šole, TA Breskvar in ŠC Dolgi most), da se nam pridružite na 2. klubskem turnirju, ki ga bomo organizirali v petek, 11. marca s pričetkom ob 16.30 uri v ŠC dolgi most. Več informacij o turnirju pa v prilogi spodaj.

Še enkrat čestitke vsem udeležencem in seveda vabljeni na naš klubski turnir naše Badmint šole.

Ekipa BKL

več >>>

Kaja Stanković državna prvakinja v dvojicah, BKL še z dvema odličjema

Torek, 9. februar 2016

Letošnje člansko državno prvenstvo je gostila Lendava in njen matični klub Mladost. Bodisi prekmurska odročnost, ali pa morda v enaki meri tudi trenutni razmah sezonskih viroz, sta tokratno udeležbo nekoliko zdesetkala, nikakor pa tega ne moremo trditi za kakovost prikazanih badmintonskih veščin.       

BK Ljubljana se je tudi letos več kot dostojno postavil ob bok ostalim slovenskim klubom. Kaja Stankovič in Primož Flis, ki sta v domačo vitrino dodala tri nova odličja s članskih državnih prvenstev, se lahko še enkrat s ponosom ozreta nazaj na svojo tekmovalno pot.           Branilka naslova med posameznicami Kaja Stankovič se, po nedavno preboleni virozi, še ni popolnoma postavila na noge, kar se je pokazalo tudi  v polfinalu proti Mirnčanki Emi Cizelj, kjer je Kaji zmanjkalo energije za pravo borbo. Kaja je tako letos osvojila bron. Drugače pa je bilo v tekmah, kjer je Kaja igrala v paru: najprej sta v tandemu s Primožem Flisom presenetila »na papirju« favorizirana Miho Ivaniča ter Niko Arih in se uvrstila v nedeljski polfinale mešanih dvojic. V nedeljo pa v polfinalu nista uspela poustvariti ubrane igre, ki je zaznamovala njuno sobotno formo in sta morala priznati premoč paru Polanc/Ivančič (BK Medvode) ter osvojila tretje mesto med mešanimi pari. Ko pa se je drugi tekmovalni dan v Lendavi že počasi nagibal h koncu, je v predzadnji tekmi dneva –finalu ženskih dvojic - tudi Kaja uspela zaigrati s polno paro ter pokazala svoj pravi obraz. V paru z Ano Marijo Šetina (BK Medvode) sta osvojili naslov državnih članskih prvakinj med ženskimi pari. Dekleti sta odigrali suvereno in v dveh setih strli odpor medvoško-mirnške naveze Arih/Polanc.

Nesporno dejstvo je, da sta resničnosti igralcev in »teoretikov s tribun« popolnoma drugačni in idejno nezdružljivi. Toliko teorij, kot ljudi je moč slišati in ob vsakem gibu loparja tiste slavne zadnje besede: »če, če, če…«. Pustimo za danes to ob strani. Mene je, ob gledanju moškega singla, ko sta se udarila mojstra Iztok Utroša ter Luka Petrič, presunilo predvsem to, kako se lopar, po toliko letih vaje, zaraste v roko in postane živ, prekrvavljen in oživčen podaljšek igralčeve roke. Kako nekateri hobiji prerastejo v življenjsko pot in kako iz njih požene ljubezenska zveza, ki lahko traja celo življenje. Morda je življenje le komaj dovolj dolgo, da človek postane res dober v eni sami stvari in morda si moramo to stvar zato še toliko bolj preudarno izbrati. Ali pa si ta stvar, tako se je zdelo, ko sem gledal Luko in Iztoka, ki sta letela po igrišču, morda sama izbere nas.  

Čestitke vsem mojstrom,

Shadow

Rezultati: http://tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=08D754BD-651B-4C21-AE7A-A55565C4CC3F&d=20160207

več >>>

Novoletni Ljubljana Open 2015

Četrtek, 17. december 2015

V soboto, 12.decembra, se je večina badmintonskih navdušencev mudila v Športnem centru Dolgi most na petnajsti izvedbi Novoletnega Ljubljana open turnirja. Na štirinajstih igriščih se je cel dan za perjanico podilo 90 rekreativcev in 36 tekmovalcev in tekmovalk na 3. B turnirju sezone. Prednovoletno vzdušje smo začinili z zabavo do zgodnjih jutranjih ur.

več >>>

Uspešen novoletni turnir naše Badminton šole

Sreda, 16. december 2015

Tradicionalni Božično-novoletni turnir naše Badminton šole, ki jo izvajamo na 13 ljubljanskih osnovnih šolah, Teniški akademiji Breskvar na Ježici in seveda tudi na naši glavni lokaciji, v Športnem centru Dolgi most na Viču, je tudi tokrat lepo uspel. 

več >>>
Blaž prvi z leve

Blaž Smrkolj finalist mednarodnega mladinskega prvenstva Forza cup 2015

Ponedeljek, 7. december 2015

Minuli konec tedna je mineval v znamenju mednarodnega mladinskega turnirja Forza Cup, ki ga vsako leto organizira BK Medvode. Za začetek naj pohvalimo (ker navadno bolj grajamo) vrhunsko organizacijo lokalnega kluba, ki je turnir s prek sto petdeset udeleženci iz desetih držav, speljal brez najmanjših težav in povsem po zastavljenem urniku. Tudi pregovorno drseči medvoški parket je bil tokrat, predhodno, očitno nekoliko bolj intimno seznanjen z metlo in je igralcem zato nudil več užitka pri agresivni in napadalni igri.

več >>>

Bajželj Mitja ubranil lansko zmago v Sarajevu

Sreda, 2. december 2015

BKL odprava v sestavi Matjaz Krkac, Mitja Bajzel, Jaka Perpar, Gal Pavliha, Tine Albrecht in Dejan Srebernjak, so ta vikend gostovali na mednarodnem rekreativnem turnirju Sarajevo Open, kjer se je turnirja udelezilo nekaj cez 100 igralcev iz 8 drzav.

Turnir se je odvijal v legendarni dvorani Zetra,ki je leta 84' gostil zimske olimpijske igre, temu tako je bila tudi temperatura v dvorani.

Ekipa je s seboj prinesla kar nekaj medalj, v kraljici disciplin, moški posamezno A grupa, je Bajželj suvereno obranil lanskoletno zmago, ter tako potrdil izjemno formo. Uspeh je dopolnil Krkač s tretjim mestom, Tine Albrecht v navezi z dancem Bo Koch je osvojil drugo mesto v moških dvojicah v izjemno močni konkurenci, Dejanu Srebernjaku pa je za malce spodletelo priti do prve mednarodne zmage, saj je bil hrvat boljši v finalu, neglede na to, je osvojil odlično drugo mesto v MSB konkurenci.

Po končanem tekmovanju, je gostitelj turnirja pripravil podelitev medalj najboljšim v pivnici Sarajevo, ter kulinarično poskrbel za prazne želodce po celodnevnem potenju na turnirju.

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana