Prešernov rekreativni Li-Ning turnir

Ponedeljek, 10. februar 2014

Na praznični Prešernov dan, je v ŠC Dolgi most potekal Prešernov rekreativni Li-Ning turnir, sicer že šesti po vrsti v tej sezoni.slika 145.jpgMed posamezniki A skupine, Grega Valančič ponovno premočan za vse nasprotnike. Po hudem boju je v napetih treh setih strl odpor žilavega Mitjo Bajžlja. Tretje mesto je prav tako v napetih treh setih na koncu osvojil Klemen Milovanovič.

V B grupi se je brez izgubljenega seta zmage veselil Gregor Balon, pred Erikom Zalokarjem.  Boj za tretje mesto pa je bil krut, saj so kar trije tekmovalci osvojili po dve zmagi in tako so na koncu odločale točke. Najsrečnejši in s tem tretji na stopničkah, je bil že v svojem krstnem nastopu Jan Podobnik, ki je tako osvojil prvo rekreativno medaljo za Badminton klub Ivančna Gorica.

Pri dekletih se je suvereno in brez težav z zlatom okitila Vanja Mlejnik, pred Anjo Mesarič in Zorc Karmen.

Vanja je bila prva z Majo Plešec tudi v ženskih dvojicah, pred Ireno Avsenik in Mikulič Anito na drugem Mesti ter Nušo Pavlovič in Leo Josipović na tretjem mestu.

V moških dvojicah A grupi je nastopilo deset dvojic. Najboljša izmed vseh pa sta bila tokrat Jaka Šušteršič in Gašper Zupančič. ki sta v tesnih dveh setih, z rezultatom 23:21 in 21:18 premagala glubska tovariša Horvat Andreja in Tilna Zalarja. Tretja sta bila dvojica Korenčič / Albrecht.

V B drupi pa sta se zmage veselila Vovko Sebastjan in Hude Andrej, ki sta bila v finalu boljša od bratov Šinkovec. Na najnižjo stopničko sta stopila Rok Struna in Natan Maksimovič.

slika 128.jpgTudi mešani pari so prinesli veliko napetih tekem. V A drupi sta morala šele po napetih treh setih Vanja Mlejnik in Tine Albrecht priznati premoč vse boljšima mixistoma Maji Plešec in Mitji Bajžlju. Tretja sta bila Irena Avsenik in Gregor Novak.

V B grupi pa se je zmage ponovno veselil Sebastjan Vovko, tokrat s partnerico Mesarič Anjo, pred drugo uvrščenima Nušo Pavlovič in Stjelja Lukom, ter Josipović Leo in Balon Gregorjem na tretjem mestu.

photo.JPGKot se za Prešernov dan spodobi, smo podelili tudi nagrado za najlepši verz, ki ga je spesnila Maja Plešec.  

Čestitke vsem udeležencem in dobitnikom medalj.

Vabljeni zopet čez mesec dni, točneje na dan žena, ko bo v ŠC Dolgi most potekal tradicionalni Ljubljana Open 2014.

Lestvica rekreativne Li-Ning lige

več >>>

Kaja Stanković državna članska prvakinja, igralci BK Ljubljana še trikrat bronasti

Ponedeljek, 3. februar 2014

IMG_2948.jpgPrvi vikend v februarju je, kot vsako leto zaznamovalo državno člansko prvenstvo republike Slovenije. Tokrat je bil bržkone najpomembnejši domači turnir v organizaciji BK Medvode, kar nam je letos hvaležno prihranilo precej težav pri logistiki potovanj v neprijaznem zimskem vremenu. V dveh tekmovalnih dneh so loparje prekrižali najboljši slovenski igralci badmintona, med njih pa nedvomno sodi tudi naša »A zasedba«, ki je letos poskrbela, da nam bo Medvoška dvorana še dolgo ostala v lepem spominu.

Sobotni tekmovalni dan se je za BK Ljubljana začel z mešanimi občutki, saj je naš prvi lopar Primož Flis tekmovanje nepričakovano zaključil že v prvem kolu. Oslabljen od lažje bolezni, ki jo preboleva, je igral povsem brez energije in ni uspel najti pravega tekmovalnega ritma. Malce boleč poraz pa je nekoliko ublažila solidna predstava v konkurenci mešanih dvojic, kjer sta s Kajo brez težav odpravila nasprotnike, ki so jima stali na poti do polfinala in s tem uvrstitve na zmagovalni oder. V nedeljo sta v paru tekmovanje zaključila na tretjem mestu in osvojila prvo kolajno za BK Ljubljana na letošnjem DP.

IMG_2944.jpgPovsem druga pesem pa je bila tekmovalna forma pri naših puncah. Kim in Kaja sta v singlu prikazali vrhunsko igro in si priigrali nastop v nedeljskem polfinalu. Kaja je, kot prva nosilka turnirja, po pričakovanjih brez težav odpravila sobotne tekmice, Kim pa je imela nekoliko več težav, saj je, nepostavljena, morala najprej odigrati še kvalifikacije. Nazadnje se je v četrtfinalu pomerila z domačinko Ano Marijo Šetina ter v pravcati drami v treh dejanjih (setih op.prev.) najprej tehnično, na koncu pa še psihološko nadigrala tekmico ter si tako priigrala prvo kolajno z državnih prvenstev, v singlu, v karieri. V dvojicah pa sta naši punci naleteli na visoko oviro že v četrtfinalu. Mirnčanki Jerca Bajuk ter Ema Cizelj, ki sta jih Kim in Kaja srečali in premagali že v finalu zadnjega A turnirja, teden pred DP, sta tokrat odigrali več kot odlično in resno ogrozili napredovanje naših punc v tako željen nedeljski polfinale. Vsak par je odigral po en zelo dober set za rezultat 1:1, v tretjem pa sta imeli Mirnčanki že dve zaključni žogi za zmago pri 20:18 toda z močno koncentracijo, natančno igro in, roko na srce, tudi ščepcem športne sreče sta naši dekleti uspeli zmago, ki sta jo tekmici že držali, iztrgati iz rok. Sobota se je zaključila uspešno.

Nedelja je prinesla naelektreno vzdušje. Toda, kot že sobota, se je tudi nedelja za BK Ljubljana začela z grenkim priokusom. Kaja in Kim sta se v borbi za finale pomerili s Katarino Beton (ŠRD Konex) ter Ano Marijo Šetina (BK Medvode). Naši dekleti sta skozi cel turnir stopnjevali tekmovalno formo in ravno polfinalu sta odigrali najbolje; res lepa in ubrana igra dvojic pa se je žal zaključila za nas neugodno, saj sta Kim in Kaja pri ugodnem rezultatu 18:14, v tretjem setu, izkusili usoden padec koncentracije in dovolili tekmicama, da sta s šestimi zaporednimi točkami prišle do zaključne žoge za zmago. Potem sta si naši punci uspeli priboriti še eno točko, pri 19:20 pa je previsok servis botroval porazu in nasprotnici sta z močnim smashom na mreži zaključili tekmo ter zapečatili naše upe za finale. Toda tako gre to v športu: sreča je muhasto dekle, danes se ti nasmiha, jutri obrne hrbet.

Najboljša pot pa vedno vodi naprej in tako je bilo tudi tokrat: sledila sta namreč oba ženska »singl« polfinala. Kim je igrala proti Kungočanki Tini Kodrič, Kaja pa proti mladi Lii Šalehar, ki je prejšnji dan presenetila izkušeno Nino Kotar (BK Bit). Kaja je začela nekoliko nervozno, a je brez težav ugnala najprej svojo tremo, nato pa še nasprotnico, suvereno, v dveh setih. Kim se je Tini Kodrič zoperstavila s svojo značilno tehnično navdahnjeno igro in povsem enakovredno parirala dokler ji ni, v končnici obeh setov, pošla moč in je morala priznati poraz. Dobili smo finalistki: Kaja Stanković ter Tina Kodrič (BK Kungota).

IMG_2961.jpgKaj povedati o finalu? Kdor tekme ni videl, mu je lahko iskreno žal. Dekleti sta v tekmi, ki je bila povsem izenačena do zadnje točke tretjega, prikazali igro, lahko zatrdimo: »na nož«. Hitre izmenjave močnih in hitrih dolgih udarcev, srdita borba za prevlado v zadnjem delu igrišča ter eskplozivni starti na mrežo, kjer sta druga drugo zvračali z visoko prijetimi porinjenimi žogami ter vrhunsko odigranimi »vrtinčenimi« kratkimi udarci. Borba za sleherni centimeter zadnjega dela igrišča je na koncu odločila o zmagovalki. Prvi set je nekoliko preveč lahko dobila naša prva igralka, a je bilo razvidno, da Kodričeva še ni rekla zadnje besede. V drugem setu se je Kungočanka zbrala in pokazala povsem drugačen obraz. Ob močni podpori s tribun je uspela Kajo z močnimi, obenem pa kirurško natančnimi, dolgimi udarci poriniti povsem na zadnjo črto in jo tako dobila v železen primež iz katerega se Kaja, kljub nekaterim naravnost neverjetnim obrambnim potezam, ni uspela izviti vse do konca seta, ki je tako pripadel Tini. Vsaka torej po en set. Tretji set pa je bil sprinterska vzdržljivostna preizkušnja, borba železnih živcev ter premikanja meja fizičnih zmogljivosti - razbeljena peklenska peč, v kakršnih se kalijo prvaki. Bok ob boku sta dekleti »grizli« žogo vse do rezultata 18:18, nato pa odigrali še štiri maratonske točke, ki so (vsaj meni ob igrišču se je tako zdelo) trajale celo večnost. Toda od teh štirih točk je Kaja le eno dovolila Tini Kodrič, ostale tri pa osvojila zase in zopet je set odločila prevlada v zadnjem delu igrišča, saj je Kaja zadnji dve točki žogo udarila povsem na tekmičino zadnjo črto. Kungočanka je žogo le pospremila s pogledom in slavje se je lahko začelo. Kaja si je, z neverjetno predstavo zbranosti, vzdržljivosti ter neupogljive volje priigrala svoj prvi naslov državne članske prvakinje. Prvi naslov pač vedno zasede prav posebno mesto, tako v igralčevem srcu, kot tudi »vitrini« in Kajinega se bom, sedeč na trenerski klopi, tako blizu, a vseeno nepremostljivo daleč od igrišča, vedno s ponosom spominjal tudi jaz.

Iskrene čestitke,

Shadow in ekipa BK Ljubljana

več >>>

Zoja in Blaž najboljša "mixista" na 2. turnirju do 13 let

Torek, 28. januar 2014

V nedeljo, 26. januarja, so naši mladi igralci brusili pete na parketu dobre stare dvorane Krim, kjer so svoj čas potekala vsa državna prvenstva in kopica ostalih turnirjev, danes pa se pernata karavana tam bolj poredko spopade. Maratonski turnir kategorij u13 ter u19, v organizaciji BK Olimpija, je trajal kar 12 ur, a je vseeno minil v odličnem vzdušju.

Pečat uspešnosti pa je tokrat vsekakor pustila tudi mlada generacija igralcev BK Ljubljana, ki je tudi tokrat segla po najvišjih mestih. V kategoriji mešanih dvojic sta naša Zoja Novak ter Blaž Smrkolj zlahka opravila s konkurenco ter osvojila zlato. Blaž Smrkolj je v polfinalu naletel na kasnejšega zmagovalca Aneja Cizlja (BK Mirna) in moral znova priznati premoč, a se je nato krasno odrezal v boju za tretje mesto in se okitil še z bronom v kategoriji posamezno. Tudi ostali naši »mladinci« so igrali dostojno in prikazali obetavno formo: Simon Bambič ter Maj Poboljšaj sta se prebila izven skupine ter boj končala med najboljšo osmerico. Enako uvrstitev je dosegla tudi Zoja, ki pa ji je le za las ušla uvrstitev v polfinale.

V kategoriji do 19 let smo bili tokrat zastopani v bolj skromnem številu: Gal Jurca ter Jure Kirn sta zasedla 20. ter 18. mesto. Pri dekletih pa je Kama Saje, z borbeno in kvalitetno igro, v boju proti starejšim tekmicam zasedla končno 13. mesto.

Čestitamo,

ekipa BK Ljubljana

več >>>

Odlično obiskan januarski Li-Ning turnir

Torek, 21. januar 2014

V soboto, 18. januarja je smo v ŠC Dolgi most uspešno izvedli že 5. turnir mladinske in rekreativne lige v tej sezoni. Z izjemo nekaterih skupin v mladinski kategoriji, je bila udeležba odlična, boji napeti in zmagovalci presenetljivi.

Pa pojdimo po vrsti. Kot običajno smo turnirski dan začeli z mladinskimi kategorijami. Med najmlajšimi sta vlogo favoritov upravičila Anja Jordan in Maj Babnik, ki sta se povzpela na najvišji stopnički. V kategoriji do dvanajst let je Jan Babnik presenetil trenutno vodilnega Matevža Hermana in se veselil zaslužene zmage. Pri dekletih pa je Zoja Novak z izjemo izgubljenega niza proti vse boljši Lani Prijon brez težav ponovno prišla do zmage.

V okrnjeni zasedbi  -  v Bit-u je potekal tudi 2. Turnir do 15 let – se je svoje prve zmage v kategoriji do U14 veselil Ožbej Cesar, pred Savnik Svitom in Božič Simonom. Pri dekletih pa je vse boljša Lana Purkart premagala Vrankar Nino in tako ponosno stopila na najvišjo stopničko.

V najstarejši kategoriji , kategoriji do 18 let, je ponovno suvereno in brez izgubljenega niza slavil Jure Kirn. Stopničko nižje se je uvrstil Gal Jurca, družbo na zmagovalnem odru pa jima je delal še Božič Janez. Pri dekleti je tokrat v odsotnosti nekaterih favoritk zmago osvojila Kaja Kavčič pred Jero Nemanič.

V drugem sklopu Li-Ning turnirja so se pomerili rekreativci, ki so z odlično udeležbo pripomogli, da so se odigrale vse discipline v A,B in pri moških posamezno celo v C kategoriji.

V mešanih parih A skupine sta dvojica Korenčič/Mlejnik po treh seti v finalu vendarle strla odpor vse boljšega mešanega para Bajželj/Plešec.  Boj za prvo mesto na končni lestvici se je tako še bolj razplamtel. V B grupi sta šele po štetju točk do prvega mesta prišla Žužek/Skender. Z enakim številom zmag sta jima sledila dvojici Marković/Lončarić in Kreft/Vidič.

V moških dvojicah je na najvišji stopnički zopet stal Korenčič, tokrat s partnerjem Albrechtom. V finalu sta bila ponovno v treh setih boljša od že drugič drugega Bajžlja in Valančiča. Tretje mesto pa je pripadlo dvojici Krkač/Cunder. V B grupi sta suvereno in brez izgubljenega niza slavila Bregar/Tomazin, pred Žužek/Psaltirov in dvojico Balon/Božič. Pri dekletih pa sta za presenečenje na zmagovalnem odru pripravili Jeralič/Miklavčič, ki sta že na svojem prvem turnirju prišli do najžlahtnejšega odličja. V finalu sta v napetih treh setih premagali dvojico Mlejnik/Krtić. Tretji sta bili Avsenik/Miklulič.

Med posameznicami je suvereno in brez izgubljenega niza slavila Mlejnik Vanja, pred Majo Mujkič in Anjo Mesarič. Je bil pa zato boj med posamezniki toliko bolj napet.

V najmočnejši, A skupini, je povratnik med rekreativci, Grega Valančič po dolgem postu zopet prišel do zmage. V finalu je premagal na koncu precej izmučenega Nejca Vernika. Mali finale je z zmago nad Tonijem Hotkom dobil Miha Novak. V B grupi je odločitev o zmagovalci padla šele v tretjem setu, ki ga je v svojo korist dobil Bregar Uroš. Drugo mesto je pripadlo Janezu Božiču, tretje pa Tomazin Igorju. V skupini plastičarjev (C grupa) pa je zlato osvojil Javornik Uroš, srebro je pripadlo Grašič Milanu in bron Praznik Adrijanu.

Točkovanje v Li-Ning ligi se tako preveša v drugo polovico in že se kažejo obrisi, kdo bo v prihajajočih turnirjih tarča napadov zasledovalcev, žejnih prevzema vodstva na končni Li-Ning jakostni lestvici.

Vse čestitke vsem nastopajočim, še posebej vsem dobitnikom odličij, za odlično udeležbo in prikazano igro. Naslednji Li-Ningov celodnevni turnirski dogodek bo potekal na Prešernov dan, 8. februarja, na katerega ste seveda vljudno vabljeni v velikem številu.

več >>>

Zoja, Anja in Jan odlični na 2. turnirju do 11 let

Ponedeljek, 13. januar 2014

image 04.jpegimage 02.jpegNaši tekmovalci so to soboto v Mirni priredili pravi pravcati desant na zmagovalni oder. Po odličnem razigravanju znotraj skupin so se prav vsi naši mladi igralci prebili naprej med najboljših osem, kar trije pa nadaljevali vse do kolajn.

Zoja Novak, ki so jo v poročilu na strani BZS označili za »prvo ime turnirja« je osvojila zlato tako med posameznicami, kot tudi v mešanih parih, v tandemu z Janom Babnikom. Slednji je po napetem finalu nazadnje moral priznati premoč prvo postavljenemu domačinu Hermanu ter zasedel odlično drugo mesto med posamezniki. Zoja in Jan sta tako skupaj za BK Ljubljana priborila kar 3 kolajne: 2 zlati ter eno srebrno. Toda to še ni vse:  Anja Jordan si je tokrat z odlično igro priborila finale, ki je bil tokrat zato povsem »zeleno« obarvan (pomerila se je namreč z našo Zojo) ter tako našo dnevno bilanco dopolnila še s srebrom med posameznicami.

Svoje tekmovalne začetke v kategoriji do 11 let pa uimage 02.jpegspešno opravlja tudi mlajši od bratov Babnik, Maj, ki je tokrat v skupini lepo odigral dvoboje ter si priboril uvrstitev med 8 najboljših.

Vsem mojim varovancem iskreno čestitam,

Shadow

 

 

 


 

več >>>

Kim in Kaja zlati na četrtem A turnirju

Ponedeljek, 13. januar 2014

Po odlični predstavi naših mladih v kategoriji »do 50 kubikov«, so se v soboto na Mirnškem parketu zasukali še člani in članice. Potekal je četrti letošnji A turnir za pare in mešane pareimage 05.jpeg.

image 06.jpegV kategoriji ženskih dvojic  sta naši najboljši igralki Kaja Stanković ter Kim Novak več kot suvereno nastopili, si zlahka priigrali finale ter naposled v finalnem obračunu brez večjih težav ugnali domačinki Jerco Bajuk ter Emo Cizelj. Naši dekleti sta se tako povzpeli na najvišjo stopničko ter z zlato kolajno napovedali odlično formo tudi na prihajajočem državnem prvenstvu, v začetku februarja.

Kaja pa je igrala tudi v kategoriji mešanih parov. V navezi s Primožem Flisom sta turnir odlično začela, nato pa je Primoža nekoliko upočasnila poškodba roke, ki jo je pridelal konec minulega tedna. Tako sta morala priznati premoč najprej kasnejšima finalistoma Mitji Šemrovu ter Jerci Bajuk (oba BK Mirna), nato pa še tesno (podaljšek v tretjem setu) izgubila v bitki za tretje mesto z dvojico Turk/Beton. Kljub vsemu sta na trenutke prikazala odlično igro, čeravno stabilnost v igri tokrat še ni bila na nivoju, potrebnem za naskok na najvišja mesta. 

Čestitamo!


 

več >>>
Kaja Stanković na najvišji stopnički

Kaja Stanković tretjič zapored najboljša na A turnirju

Torek, 17. december 2013

Kaja Stankovič 1. mesto.jpgNaša najboljša predstavnica tudi po prehodu v člansko konkurenco nadaljuje z odličnimi predstavami.

Nedeljski, 3. A turnir v sezoni, je ponovno končala na najvišji stopnički in tako v svojo korist odločila vse tri letošnje turnirje. Tudi tokrat je bila brez konkurence in se prvega mesta veselila brez izgubljenega niza.

Bravo Kaja!

več >>>

Kama bronasta na mednarodnem prvenstvu v Medvodah

Ponedeljek, 16. december 2013

Na mednarodnem mladinskem turnirju Forza open 2013, ki je pretekli vikend potekalo v Medavodah je naša Kama Saje v paru s hrvatico Lucijo Trgovac (BK Medvedgrad) osvojila bronasto medaljo.

Tudi v kategoriji posameznic se je odlično borila, vendar ji tokrat žreb ni bil naklonjen, tako da je morala priznati premoč odlični ciprčanki.

Čestitke Kami za prikazano igro!

več >>>

Tradicionalni novoletni turnir Otroške badminton šole

Ponedeljek, 9. december 2013

V soboto, 7. decembra, smo v Športnem centru Dolgi most organizirali tradicionalni novoletni turnir Otroške badminton šole, ki se ga je udeležilo preko 50 otrok, ki vadijo in trenirajo badminton v kateri izmed številnih skupin Otroške badminton šole in Badminton kluba Ljubljana. Še posebej smo veseli, da se je turnirja prvič udeležilo skoraj 30 otrok in njihovih staršev.

Kot se za decembrsko novoletni čas spodobi, je vse udeležence ob prihodu čakalo novoletno darilce, sladke in slane male dobrote, ter velika ekipa BKL, ki je poskrbela, da je dogodek v celoti uspel.

V tekmovalnem delu, so bili otroci razdeljeni v različne skupine, ločene po starosti, spolu in tekmovalni intenzivnosti. Tako smo uspeli sestaviti res, kar se da homogene skupine, katere udeleženci so se nato pomerili med seboj. Čeprav so bili v naših očeh vsi udeleženci zmagovalci, je bilo na stopničkah za zmagovalce prostora samo za najboljše tri v skupini. Le ti so iz rok naše mladinske državne prvakinje, Kaje Stanković, prejeli odličja in nagrade naših sponzorjev.

In ker je turnir »velika zadeva«, kjer se porabi veliko energije, smo ob koncu tekmovanja poskrbeli tudi za prazne želodčke naši mladih športnikov, katerim ni bilo potrebno dvakrat reči, da so pospravili skoraj vse, kar smo z ekipo starejših tekmovalcev BKL pripravili.

Ob koncu bi se rad zahvalil našim sponzorjem Zavarovalnici triglav, Ljubljanskim mlekarnam in podjetju Olma, za njihov prispevek v praktičnih nagradah.

Prav tako gre zahvala vsem mojim pomočnikom, starejšim tekmovalcem Badminton kluba Ljubljana, brez katerih turnirja ne bi bilo možno izpeljati.

Hvala vsem in srečno v novem letu 2014

več >>>
Maj in Jan prvi in drugi z leve

Brata Babnik odlična na turnirju dedka mraza

Sreda, 4. december 2013

image.jpegNa Mirni, je v organizaciji domačega kluba, v nedeljo potekal tradicionalni turnir Dedka Mraza za otroke do 9 in do 11 let. Skupaj je nastopilo 28 mladih badmintonistov, ki so prikazali zelo borbene igre.

Ljubljanske zelene barve sta tokrat zastopala brata Jan in Maj Babnik, ki sta, še posebej mlajši Maj, prikazala odlično igro in na koncu v kategoriji do 11 let zasedla tretje in četrto mesto.

Čestitke fantoma!

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana