Matic Knez Ogorelec zmagovalec mednarodnega turnirja v Bolzanu

Petek, 10. maj 2024

Zadnji vikend pred prvomajskimi prazniki je v italijanskem Bolzanu potekal mednarodni mladinski turnir Bozner Fruhlung. Turnir z dolgoletno tradicijo in odlično obiskanostjo, v idiličnem kraju, ki se ponaša z vrhunsko turistično ponudbo, je tudi tokrat postregel z dobro konkurenco, kar pa seveda ni ustavilo bojevitih Knez-Ogorelcev, ki so tja krenili v družinski A-team zasedbi in nas znova razveselili z odličnimi rezultati.

več >>>

Anja Blazina in Ariana Korent državni prvakinji do 19 let

Torek, 26. marec 2024

Organizacijo DP do 19 let, ki se že tradicionalno odvije mesec ali dva pred ostalimi mladinskimi DP, zaradi maturitetnih obveznosti, je letos prevzel badmintonski klub Mirna in nalogo opravil z odliko.  Nič manj odlični in morebiti še nekoliko bolj pa so bili na igrišču naši igralci.

V igri posameznic je branilka naslova, naša Anja Blazina do finala prijadrala brez težav. V finalu ji je nasproti stala letos odlično pripravljena Lendavčanka Nika Bedič, ki je s svojo napadalno in močno igro sprva presenetila Anjo in ji uspela odvzeti prvi set. Toda Anja se je v nadaljevanju tekme zbrala, odigrala pametno in potrpežljivo, dokler se siloviti napadi nasprotnice niso začeli razblinjati in uspela na koncu slaviti z rezultatom 17-21, 21-11, 21-15 ter tako ubranila naslov državne prvakinje.

Pri dvojicah sta naši dekleti, Ariana Korent ter Anja Blazina, vnovčili vse bogate izkušnje iz tekem, ki sta jih bili deležni v okviru reprezentančnih bojev ter suvereno potrdili primat v tej kategoriji. Brez izgubljenega niza sta se povzpeli na najvišjo stopničko – v finalu sta z rezultatom 21-13, 21-12 premagali par iz Lendave, Niko Bedič ter Tijo Horvat.

Tekmovalni dan so lepo zaokrožili: Ariana Korent s tretjim mestom med posameznicami, Anja Blazina ter Vid Koščak (BK Mirna), ki sta osvojila srebro v mešanih parih, Nal Pale Stankov v mešanih parih, s kolegico iz ŠD Sele-Vrhe, Izabelo Lever, prav tako odličen bronast! Med posamezniki pa so Nal, Žiga Petrič in Gašper Debevec tekmovanje zaključili v četrtini finala, torej prav vsi med osem najboljših v Sloveniji.

Govori se, da prav vsem - še celo Bradu Pittu! - leta neusmiljeno bežijo. In tako se naša mladina počasi, a vztrajno približuje letom, ko jim ne bomo več smeli nadeti naziva mladinci. To je to: dijaško izkaznico bo zamenjala osebna in na dom bodo dobili prijazen prospekt od DURSa. Našima ponosnima državnima prvakinjama, Anji in Ariani, voda sicer še ne teče v grlo, saj igra prva še v kategoriji do 17 let, Ariana pa do 19 šele prvo leto toda Nal, Gašper ter Žiga pa bodo naslednje leto že del članske karavane. Meni osebno je bilo v čast in veselje delati s to generacijo ter z njimi počasi prehoditi večni učiteljski cikel, kjer se zdi, da si še včeraj nekomu zavezoval vezalke, danes pa ti reče: »ni panike za prevoz, pridem s svojim avtom.«

Iskrene čestitke vsem borcem!

Shadow in ekipa BKL

več >>>

BK Ljubljana zmagovito v prvi krog 1. slovenske badmintonske lige

Torek, 19. marec 2024

Minulo soboto so naši najboljši igralci zarana udarili proti Mirni, kjer se je igral prvi krog slovenske badmintonske lige. Mlada ekipa BK Ljubljana je že v štartu ligaške sezone nakazala izjemno visok nivo pripravljenosti in ambicije za najvišja mesta v prvi SBL.

V prvem krogu so naši najprej prekrižali loparje s prvoligaško ekipo BK Konex in zabeležili visoko zmago s 5:0.

V drugi tekmi prvega kroga lige pa so se naši udarili precej resneje in sicer s prvo ekipo BK Bit iz Ljubljane in slavili s tesnim izidom 3:2. Zmagovite točke so prispevali Gal Bizjak ter Maj Poboljšaj v moških deblih, Anja Blazina v ženskem singlu ter Ariana Korent in Anja Blazina v ženskih parih.

Čestitke naši vrhunski ekipi in le tako naprej!

več >>>

Matic Knez Ogorelec dvakratni zmagovalec mednarodnega turnirja Donut Cup 2024

Torek, 12. marec 2024

Kako čas leti! Spet je neutrudni lajnar ročko zavrtel za polni krog in morda nas na to, poleg seveda članskega državnega, še najbolj spomni kungoški Donut cup, ki s perjem in krofi prihrumi v deželo zimo preganjat. Tudi letos smo, predvsem po zahvali naše najbolj olimpijske badmintonske družine Knez Ogorelec, beležili lepe uspehe.

Matic je bil v konkurenci do 11 let, kljub trudu konkurence, brez konkurence. Osvojil je obe zlati medalji, tako med posamezniki, kot v dvojicah, kjer je igral v paru s Taibom Mustafićem (ŠD Sele-Vrhe) in se tako odločil, da bo zaigral v obeh kategorijah še v U13, da bi zvečer ponesreči ne ostalo preveč energije za domače naloge. Tako je zaoral med kolegi tudi v U13 in se prebil vse do finala posameznikov, kjer mu je zlato sicer odvzel, kar dve leti starejši Jan Hotko (BK Pišece), a se vseeno odel v srebro. V dvojicah je moči združil s Kungočanom Jonasom Kovačičem in fanta sta si tudi tukaj priborila žlahtno kovino, tokrat bronastega sijaja. 

Starejši Knez Ogorelec, borben kot vedno, a v mejah umirjenega pragmatizma pa je letos preskočil že v višjo kategorijo po letih. Kljub temu, da je fant verjetno tokrat občutil neusmiljeni tok časa, se je odlično znašel in zabeležil dve lepi uvrstitvi: med posamezniki je osvojil 9.mesto, v dvojicah pa sta se, s kompanjonom Boštjanom Pušnikom (BK Karizma), povzpela kar do odličnega 5.mesta.

Iskrene čestitke fantoma in izjemnemu starševskemu support teamu!

več >>>

Anja Jordan državna članska prvakinja, Ariana Korent in Anja Blazina srebrni

Nedelja, 11. februar 2024

Zgornja Kungota, 4. februar 2024

Spet se je velika modro zelena kugla zasukala naokoli sonca in prišel je čas, da na novo postavimo razmerja moči v slovenskem članskem badmintonu. Na 67. članskem državnem prvenstvu, ki je zopet potekalo v Zgornji Kungoti, smo tudi BKL-jevci imeli kar nekaj železja v ognju ter naposled, po nekaj letih izostanka, med zobmi zopet okusili tisto pravo snovno konsistenco zlata. Nazadnje je za naš klub veliki pokal državne članske prvakinje v zrak dvignila Kaja Stanković in sicer leta 2021, letos pa je takisto storila Anja Jordan in tako zmagoslavno prekinila triletni niz državnih prvenstev brez naslova za BK Ljubljana

več >>>

Štiri zlate kolajne za naše igralce na prvem turnirju BZS do 11 in 19 let

Ponedeljek, 29. januar 2024

V soboto je pernata karavana gostovala v matični dvorani BK Olimpija, na Galjevici. V organizaciji najstarejšega ljubljanskega badminton kluba sta se zavrteli najmlajša ter najstarejša generacija mladincev BZS. Turnir je potekal gladko, organizirano, odlično tekmovalno izkušnjo pa so izdatno podprli še lepi izvrstni rezultati naših igralcev.

V kategoriji do 11 let je naš mladi as Matic Knez Ogorelec zopet pokazal, da kljub svojim rosnim letom, znotraj kategorije trenutno nima konkurence. Zanesljivo in brez izgubljenega seta se je zavihtel do finala, kjer je ugnal kolega iz BK Konex, Gašperja Pušnika. Prav z njim pa sta tokrat odlično odigrala tudi med pari in si prav tako priborila zlato. Pri deklicah je svoj krstni BZS nastop pogumno in zbrano izpeljala Lara Hrovat ter si, s tremi zmagami in enim porazom, priigrala odlično 9. mesto med posameznicami.

V starejši kategoriji je podobno izven serijsko držo, kot mladi Matic, prikazala tudi Anja Blazina in osvojila turnir posameznic brez večjih težav. Lahko pa ponosno poročamo, da je bila druga predstavnica v finalu prav tako iz naših vrst: Ariana Korent se je do finala prebila po sprva nekoliko nihajoči igri, ki pa se je na koncu le učvrstila v njeno klasično »bombardiranje«, ki mu nasprotnice niso mogle parirati. Tekmovalni dan je z zlato kolajno med mešanimi pari zaključila prav Ariana, v tandemu s Tadejem Jelencem iz Medvod in tako na tehtnico dodala še četrti zlati kos dneva za BKL.

Med fanti posamezno pa se je na zmagovalni oder povzpel še Nal Pale Stankov, ki si je priigral bronasto odličje.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

več >>>

Odličen turnirski štart v novo leto

Sreda, 10. januar 2024

Sobotna izvedba 4. mladinskega Li-ning turnirja je v ŠC Dolgi most odprla turnirsko sezono 2024, ki bo zopet pestra in zanimiva. Kot rečeno smo v soboto izpeljali že 4. mladinski turnir za otroke, ki se ga je udeležilo preko 50 otrok, ki so zopet pokazali, da so tudi med prazniki nekateri pridno vihteli loparje in presenetili s svojo igro in končnimi uvrstitvami.

Rezultate v posameznih skupinah si lahko ogledate v priponki spodaj.
Trenutno stanje na Mladinski Li-ning lestvici pa je na voljo TUKAJ.

Čestitke vsem nastopajočim!

več >>>

Rekordna udeležba na 3. mladinskem Li-ning turnirju

Torek, 19. december 2023

Na 3. mladinskem Li-ning, turnirju, ki je potekal minulo soboto smo bili priča rekordni udeležbi otrok. Prijavilo se je 68 otrok, ki so v ŠC Dolgi most pričarali odlično športno tekmovalno vzdušje. 

Na začetku tekmovanja nas je s svojim prihodom počastil olimpijec, Dr. Rožle Prezelj, naš nekdanji vrhunski športnik, atlet, slovenski rekorder v skoku v višino, ki je danes Varuh športnikovih pravic Republike Slovenije, saj je tekmovanje potekalo tudi v okviru projekta Športnih iger mladih v badmintonu. Otrokom, staršem in ostalim obiskovalcem je podal nekaj misli o Fair play-u, športnem obnašanju in športnem ravnanju. 
V okviru BKL se mu še enkrat zahvaljujemo za obisk.

Sicer pa je samo tekmovanje ponovno postreglo z nekaj odličnimi predstavami naših mladih badminotnskih virtuozov. Po odigranih treh trunirjih se je ponovno posodobila naša Mladinska Li-ning lestvica, ki so jo lahko ogledate tukaj.

Vsem nastopajočim ponovno iskrene čestitke za prikazane igre in naj vam leto ki prihaja, izpolni vse skrite želje.

Srečno v novem letu vam želi tudi ekipa BKL.

več >>>

Anja Blazina in Matic Knez Ogorelec zmagovalca Mednarodnega mladinskega turnirja Li-ning Medvode Cup 2023

Sreda, 6. december 2023

Prvi decembrski vikend nas trenerje badmintona zadnjih »nebroj« let, ravno tam okoli prvega izmed dobrih mož, že tradicionalno obdaruje s kar tremi vrhunskimi tekmovalnimi dnevi v športni dvorani Medvode. Naši varovanci se na medvoškem parketu zadrsajo na enem izmed največjih mladinskih mednarodnih dogodkov na slovenski pernati sceni, ki se lahko pohvali z bogato udeležbo, po navadi zlahka prek 250 igralcev. Prav tako tradicionalno pa so se, tudi tokrat, odlično odrezali naši mladi BKL mojstri.

Anja Blazina se je pozlatila kar dvakrat, saj je svojo nadvlado potrdila tako med posameznicami, kot tudi v parih, s Tijo Horvat. Med posameznicami je malodane povozila leto mlajšo Ano Pranić, ki je sicer odigrala odličen match, a je po moči vidno zaostajala za našo najboljšo igralko, ki je v dveh neenakih setih suvereno potrdila svoj primat. Pri dvojicah je bila igra precej bolj izenačena. Anja in Tija sta se spopadli z romunsko dvojico Sirbu/Gherasim, ki sta že stari znanki tekmovanj na visokem evropskem nivoju ter izredno uigran tekmovalni par. Naši dekleti sta na turnirjih skupaj zaigrali prvič, a sta se v igri odlično ujeli in tako, v treh povsem izenačenih ter psihološko napornih setih, priigrali zasluženo zlato.

V kategoriji do 11 let je naš izven-serijski, serijski šampion Matic Knez Ogorelec zopet prikazal nivo igre in zbranosti, ki daleč presega njegovih rosnih 9 let in pokoril tako domačo, kot tudi mednarodno konkurenco. V finalu je v dveh napetih setih premagal avstrijskega vrstnika Osterreicherja in ponosno dvignil pokal.

Z medaljo bronastega leska pa je tekmovalni dan zašilil še njegov starejši brat Martin, ko se je, s partnerjem Tinom Radovanovićem, med deškimi pari U13 povzpel na zmagovalni oder.   

Iskrene čestitke vsem,

Ekipa BKL

več >>>

Martin Knez Ogorelec tretji na 1. BZS turnirju do 13 let

Torek, 28. november 2023

Ekspedicija najbolj zelenega med badminton klubi se je minulo soboto odpravila na oddaljeno Koroško, kjer je v Slovenj Gradcu, v organizaciji športnega društva Sele-Vrhe, potekal prvi turnir BZS do 13 let za sezono 2023/24.

Za naš klub sta zopet nastopila, zdaj že prekaljena mačka na sceni, Martin in Matic Knez Ogorelec, ter novinca na tekmovanjih državnega nivoja Maximillian Zoerner ter Irena Brakus. Starejši od bratov Knez Ogorelec je v srditem boju za tretje mesto, Janu Hotku izpred nosa speljal bronasto kolajno in se tako povzpel na zmagovalni oder. Precej mlajši Matic, ki sicer tekmuje še globoko v mlajši kategoriji do 11 let, je tekmovanje med starejšimi vrstniki zaključil na odličnem sedmem mestu. Prve posamezne zmage na parketu državnih tekmovanj pa sta zabeležila tudi novinca Max in Irena.

Trener Ivan Kulaš je ob zaključku tekmovalnega dneva za predstavnike sedme sile povedal:

»Dan je bil zelo prijeten, kljub žal nekoliko okrnjeni udeležbi otrok, saj smo na začetku upali na nekoliko večjo udeležbo, pa je bolezen položila v posteljo še tri kandidate. Toda tisti, ki pa so se udeležili so se izkazali s svojo borbenostjo. Martin pa je posegel tudi po zmagovalnem odru. Čestitke mojim borcem.«

Vsem pa čestitamo tudi mi,

Ekipa BKL.

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana