BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let

Ponedeljek, 8. maj 2017

V športnem centru BIT se je letos, z državnima prvenstvoma do 11 in 15 let, začela sezona lova na mladinske naslove državnih prvakov za sezono 2016/17. Naša mlada ekipa se je na lov podala do zob oborožena z znanjem ter pogumom ter, več kot očitno, z resnimi nameni.  Tako jim je sezono uspelo kronati z enim največjih uspehov v zgodovini Badminton kluba Ljubljana. Pojdimo kar lepo po vrsti, da v prenapolnjeni vitrini ne zamešamo lovorik…

Tekmovanje so otvorile mešane dvojice, kjer sta naša dva »miksa«, Anja Blazina/Gašper Trobec ter Ariana Korent/Peter Kotnik brez večjih težav opravila s konkurenco na obeh straneh tekmovalne tabele in se prepričljivo zavihtela do povsem ljubljansko obarvanega finala. V finalnem obračunu, ki je postal na naših treningih že »el classico«, sta po zelo izenačenem boju slavila Anja in Gašper in si tako priborila svoj prvi naslov državnega prvaka, Ariana ter Peter pa srebro.

Pri dekletih sta letos Anja Blazina ter Ariana Korent, tekom sezone, na vseh turnirjih U11 krojili vrh. Anja je bila na zadnjih dveh tako rekoč brez konkurence, Ariana pa je pilila tekmovalno formo in si nabirala izkušnje, ter na koncu pokazala najboljše ravno takrat, ko je bilo to najbolj potrebno.  Prvo postavljena Anja se je do finala pričakovano prebila brez večjih težavm, Ariana pa si je svoj prvi finale državnega prvenstva priborila v precej bolj viharni zgodbi:  v četrtfinalu je odigrala na tri sete proti tekmici iz Mirne, potem pa še v izjemno borbenem polfinalu pripravila prvovrstno presenečenje in v dveh setih odpravila drugo postavljeno Ivo Košo iz Lendave. Sledil je tako že drugi povsem ljubljanski finale dneva, ki pa ga je je Anja Blazina zopet odigrala v svoji značilni stoični drži severno atlantskega ledenika;  s povsem mirno roko je usodo tekmovanja trdno držala za roge, vse od prvega udarca, pa do zaključne žoge za naslov državne prvakinje. 

Kljub temu, da sta kot posameznici stali na nasprotnih straneh mreže, sta Ariana in Anja nato složno združili moči za še en nalet na zmagovalni oder in si, v kategoriji dekliških dvojic, brez izgubljenega seta priborili Arianin prvi ter Anjin že tretji  naslov državnega prvaka!

Pri fantih sta bila Gašper Trobec in Peter Kotnik v kategoriji posameznikov postavljena visoko, kot nosilca. Drugo postavljeni Gašper je skozi celotno sezono premoč priznaval le Vidu Koščaku, a tokrat se je žal zataknilo že v polfinalu. Nekoliko pozno v tekmovalnem dnevu in že po prenekateri odigrani tekmi) ga je v kremplje dobil fizično močnejši Tadej Jelenc in Gašper je turnir na tej točki, tudi z nekaj smole, zaključil po dveh tesno izgubljenih setih. V svojo zbirko pa je Gašper vseeno dodal bronasto kolajno med posamezniki, z letošnjega DP.  Peter je do polfinala odigral povsem suvereno in v boju proti nasprotnikom, ki so ga še v začetku leta premagovali, pokazal neverjeten napredek letošnje sezone, potem pa naletel na prvo postavljenega Vida Koščaka in bil primoran priznati premoč. Tudi Petru so tako na koncu dneva okoli vratu poveznili bron med posamezniki.

V deških dvojicah sta si Peter in Gašper finale zagotovila povsem brez težav. Tu pa sta ju, v zadnji tekmi tekmovalnega dneva, čakala Mirnčana Koščak/Križman, ki sta tekmo odigrala zbrano ter nista dopustila presenečenja. Naša fanta  sta tako, z naslovom viceprvaka v deških dvojicah, zaključila neverjetno dnevno bero za mlado ekipo BK Ljubljana.

Omeniti velja še dva izjemna borca v moji mladi ekipi: Patrik Pangeršič in Aleksander Rigler Kovač sta se na svojem prvem državnem prvenstvu strumno postavila na igrišče in zabeležila tudi prve zmage. Moja velika želja je, da se bosta odlični ekipi pridružila tudi na prihodnjih ekspedicijah.

Stopimo še zadnjič na prizorišče državnega prvenstva in poglejmo še uspehe naših tekmovalcev na prvenstvu do 15 let. Anja Jordan, ki letos načeloma pripada še kategoriji U13, se je med  konkurenco starejših deklet tudi tokrat odlično znašla: prebila se je med osem najboljših med posameznicami, v dvojicah pa je osvojila celo kolajno - v tandemu z Nike Brajkovič sta osvojili tretje mesto.

V konkurenci fantov do 15 let sta nas zastopala Žan Luka Pavlin in Andraž Plavčak, ki sta tokrat pokazala, da v dobri družbi ni nič nemogoče. Med posamezniki sta morda res odigrala nekoliko slabše, kot bi znala v optimalnih okoliščinah, a čeprav jima je tekmovalna trema pri singlih pristrigla krila, je ekipni duh nazadnje prevladal v borbi za mesta v konkurenci dvojic. Fanta sta odigrala nekaj krasnih tekem in se na koncu dolgega dneva zasluženo povzpela na zmagovalni oder ter prevzela bron z državnega prvenstva.

V zaključku precej turbulentne sezone napoči turnir takega kova kot naročen, da smemo  vsem dvomljivcem in omahljivcem z loparjem pojasniti tisto edino in najpomembnejše, kar je vedno bilo in ostaja vodilo našega kluba: delamo odlično in odlični rezultati so, kljub oviram in potresom, neogibna, logična in zaslužena posledica našega truda.

Ponosen sem na vas,

Matjaž

Galerija fotografij

BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let
BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let
BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let
BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let
BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let
BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let
BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let
BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let
BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana