Anja Jordan srebrna na prvem turnirju do 11 let

Ponedeljek, 24. november 2014

Na Dolenjskem se je ta vikend odvijal drugi letošnji A turnir, poleg članov pa so se pomerili še naši najmlajši badmintonisti, ki so se po parketu zavrteli...

več >>>

Mladinski in rekreativni Movember turnir

Torek, 18. november 2014

V soboto, 15. novembra, smo organizirali že drugi mladinski in tretji rekreativni turnirLi-Ning Lige vsezoni 2014/15. Posvečen je bil gibanju Movember. Vsi brkači so bili po turnirju deležni brezplačnega piva...

več >>>

Uspešen štart v sezono klubskih turnirjev Badminton šole

Četrtek, 13. november 2014

Po nekaj neuspelih poskusih »vzleta«, zaradi naravnih in ostalih nezgod, je naš prvi letošnji turnir Badminton šole ta vikend naposled ugledal luč.

Turnir, ki bi mu lahko nadeli tudi oznako »spoznavni«, saj so se marsikateri naši igralci na tekmovalno izkušnjo podali prvič, je minil v prijetnem družinskem vzdušju, kot je bilo za našo »razširjeno« badmintonsko družino tudi za pričakovati. Klubski turnirji so namreč namenjeni primarno spoznavanju igralcev ter staršev in pa seveda  dobrodošlici našim novim članom, ki so s septembrom stopili v naše vrste.

Mladi igralci so se med seboj pomerili znotraj svojih starostnih skupin in prikazali obilico zanimivih bojev. Najmlajši so šteli udarce, nekoliko starejši so že izkusili zagrizeno borbo ter preganjanje »nasprotnika« po igrišču, naši bolj izkušeni igralci iz tekmovalnih skupin pa so priredili nekaj zanimivih »ekshibicijskih« dvobojev, ki bodo nedvomno služili kot navdih mlajšim klubskim kolegom.

Stari in novi zmagovalci so si na koncu iskreno čestitali, ko so se zvrstili  na zmagovalnem odru, prav vsi in še posebej tisti, ki so naredili svoje prve tekmovalne koraki in se pogumno soočili z lastnimi dvomi ter strahovi pa so lahko ponosni na svoje dosežke.

Čestitamo,

Trenerska ekipa BK Ljubljana

P.S.: Spodaj si lahko ogledate rezultate turnirja, klubsko lestvico in seveda fotogalerijo.

več >>>

Srebrna sobota na Bitu

Torek, 28. oktober 2014

Medtem ko je članstvo BK Ljubljana garalo na sanaciji dvorane, smo se "brezdelneži" in "brezdomci"udeležili turnirja  U-13 in U - 17 v Bitu, ki je organizacijsko vskočil namesto našega terena. Prijavnine smo sicer morali plačati, drugače pa smo se,  če sodim po kolajnah, tudi tam počutili kot doma. 

Jan Babnik je po dveh uvodnih porazih vstal iz pepela, se namesto malodušja odločil za boj do zadnje točke in potem smo lahko opazovali, kako so se napake in nervoza začeli seliti na stran nasprotnikov. Bron je bil le logična posledica te pravilne usmeritve.

Bratu Maju rezultatsko ni šlo tako dobro, a zanj je bil to predvsem dober trening za najmlajšo kategorijo, kjer bo sodeč po igri konstanten kandidat za stopničke. Nike Brajkovič iz turnirja v turnir dokazuje, da resno delo in fokusiranost na zadani cilj "morata" roditi ustrezne rezultate,

če človek zraven le premore še kanček talenta. In Nike ima očitno tudi tega dovolj, saj je osvojila dve srebrni kolajni, močnejše noge pa bi jo najbrž ponesle tudi kakšno mesto višje. Ima ideje v igri, ki navdušujejo!

Zoja Novak je kot leto mlajša od konkurentk osvojila nehvaležno četrto mesto. A glede na prikazano igro bo zanesljivo tudi ona že v letošnji sezoni zasedla kakšno mesto na stopničkah. Tokrat ga pač ni, ker bi bilo sicer vse skupaj že preveč kičasto:)

Kama Saje je sicer nastopila v zaradi "štrajka" mirnskih igralk oslabljeni sedemnajstki, kar pa ne zmanjšuje njenega uspeha, identičnega tistemu od Nike. Vsaj med posameznicami je njeno drugo mesto še vedno prvovrstno presenečenje, saj je zanj morala premagati dve igralki, ki jima je do sedaj vedno gledala v hrbet. Vsekakor je dobila skoraj neizpodbiten dokaz, da lahko z mirnejšimi živci in igro, ki ji jo namesto njej najljubšega razbijanja priporoča trener, doseže zelo veliko. Ali vsaj čisto dovolj!

Rezime: Starši se po tej poti še enkrat zahvaljujemo otrokom, da nam niso požrli vseh živcev, ampak nam celo dali razlog, da odpremo šampanjec. Sedaj pa upamo, da jim bo doseženi uspeh v vzpodbudo in bodo med počitniškimi pripravami "garali kot žvali in leteli po terenu kot snete skire"! Shadow je dvoljj mil in razumevajoč trener, da ni še nikogar "ubil" s treningom, fizična pripravljenost pa je dandanes nedvomno osnovni pogoj za uspešno tekmovalno aktivnost v badmintonu. Če temu ne bi bilo tako, jaz ne bi pametoval ob igrišču, ampak bi stal na njem!

Jože Saje

več >>>

Naši najmlajši najboljši na letošnjem Tem Youth international

Torek, 21. oktober 2014

Letošnji tradicionalni TEM youth se je za vse kategorije, z izjemo mladincev do 19 let, odvijal na parketu športne dvorane Mokronog. Lepa in nova dvorana je na trenutke jezila prisotne, saj je turnir potekal (le) na 6 igriščih, na nekatere pa je skozi zavese nagajivo sililo sonce in nekoliko oteževalo delo naših badmintonskih virtuozov, hkrati pa prisotne spominjalo, da v dvorani preživljamo morda enega izmed zadnjih lepih vikendov. Pa nič zato, sonce je sijalo tako na streho dvorane, kot tudi na tekmovalne uspehe naših mladih igralcev.

Začnimo z zlato Anjo Jordan, ki se je preko mednarodne konkurence prebila do finala in tam, proti Čehinji Kohoutovi suvereno potrdila nadvlado ter prehodila še tiste zadnje, dolge korake do zlata. Med dečki je v podobnem slogu zastavil Maj Babnik, a mu je v polfinalu zmanjkalo vetra in je nato osvojil odlično tretje mesto. Čestitke Anji in Maju!

Ostali igralci so igrali solidno, nekateri prikazali lep napredek, drugi spet nekoliko manj, a prav vsi so se dostojno borili ter obdržali pokončno držo. Iz skupine se je tokrat prebila le Kama Saje, kjer pa se je ustavilo, saj ji ni uspelo prek madžarske »ovire« Kitti Szotak. Je pa zato Kama, v tandemu z medvoško kolegico Petro Polanc priredila »juriš« na zmagovalni oder, v kategoriji dekliških dvojic do 15 let. V finalu sta premagali hrvaško navezo Janić-Sadaić ter se okitili z zlatom. Omeniti velja še dvojico Smrkolj-Bambič, ki sta se uvrstila med osem najboljših dvojic U15 ter tam prikazala obetaven dvig tempa in forme v igri dvojic, kljub temu, da sta morala priznati premoč češki dvojici. Menim, da smemo z zanimanjem pričakovati nadaljevanje te zgodbe.

Turnir je minil v lepem vzdušju, nekaj solza je sicer preteklo, a tako je to pač v športu. In življenju. Kitajci pravijo: »Sedemkrat padeš, osemkrat se pobereš.« Še bolje pa je, če si del krasne ekipe, kjer ti vedno vstati pomaga kolega.

Športni pozdrav,

Shadow

več >>>

Kaja in Kama zlati na 1. A-turnirju in turnirju do 15 let

Ponedeljek, 13. oktober 2014

Na prekrasen sončen vikend smo v naši matični dvorani na Dolgem mostu uspešno izpeljali odličen turnirski vikend Li-Ning Open 2014, v okviru katerega sta potekala tudi 1. turnirja iz serije turnirjev do 15 let in A turnirjev za člane.

Odlična organizacija, lepe nagrade in odlične igre in uvrstitve naših igralcev so tisto, kar nam bo ostalo v lepem spominu.

Na najvišji stopnički sta tokrat stali obe naši najboljši posameznici. Kama Saje v kategoriji do 15 let ni imela resne nasprotnice in se je takorekoč sprehodila do zlatega odličja. Prav tako tudi naša aktualna državna prvakinja med članicami, Kaja Stanković, ni imela dostojne nasprotnice in je nadaljevala niz neporaženosti na slovenskih članskih turnirjih. Čestitke obema!

Z odličnim nastopom sta se do tretjega mesta v ženskih dvojicah zavihteli tudi dve leti mlajša Nike Brajkovič in Kama Saje. Z nehvaležnim, a presenetljivim četrtim mestom, sta se okitila Nejc Jordan in Svit Savnik ter lanskoletna državna prvakinja do 11 let Zoja Novak.

Preostali naši mušketirji Ožbej, Jan, Simon in Blaž so osvojili 5. mesto, s katerim si bodo izboljšali mesta na lestvici in s tem potencialno boljši žreb pred nadaljnimi turnirji.

Čestitke torej naši mladi gardi, ki je z večine, vsaj leto, dve ali tri mlajša kot nasprotniki in se že sedaj resno upirajo starejšim in bolj izkušenem tekmovalcem, zato lahko z optimizmom zremo v prihodnost in se veselimo novih tekmovalnih izzivov.

Rezultati U15

Rezultati 1. A-turnir

 

več >>>
Naša ekipa v Zagrebu

Naši s kopico medalj iz Zagreba

Sobota, 20. september 2014

Zagrebški turnir youth open v organizaciji tamkajšnjega kluba Max je ravno prav oddaljen in zaseden, da je upravičeno pritegnil nekaj najbolj ambicioznih mladih članov BK Ljubljana. Navsezgodaj zjutraj smo krenili na pot polni optimizma in ta se je še povečal, ko smo na meji deževne oblake pustili za seboj.

več >>>
Ena skupinska Badminton šole

Skupine Badminton šole in Vodene rekreacije že pridno trenirajo

Četrtek, 11. september 2014

V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi skupin BADMINTON ŠOLE in VODENE REKREACIJE so že “ta zaresni”, kar kaže na to, da so počitniški dnevi nepreklico za nami.

Seveda se omenjenim skupinam še vedno lahko pridružite. Za vsakega se bo našla primerna skupina.

Prav tako smo uspešno "štartali" tudi s PREVOZI OTROK na treninge, s katerimi želimo dodatno razbremeniti starše

V ponedeljek, 15. septembra pa bomo pričeli z vadbo BADMINTON ŠOLE tudi na naši Ježiški lokaciji TA Breskvar. Tam bodo treningi potekali v torkih in četrtkih od 16.30 do 17.30 ure. Vabljeni vsi otroci z Bežigrajskega, Ježiškega in Črnuškega konca, da se pridružite treningom v bližini vašega doma.

Prav tako bomo v ponedeljek 15. septembra “štartali” s prvim TEČAJEM BADMINTONA za odrasle rekreativce, ki bi se želeli spoznati z vse bolj popularno obliko športne rekreacije.

Vse skupaj tudi ponovno vabimo, da nas spremljate tudi na naših socialnih omrežjih, FACEBOOK strani, TWITTER profilu @zelenazogica in Instagramu profilu Badminton kluba Ljubljana, kjer bomo veseli vseh vaših “likov, tagov, objav in komentarjev”.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na 041 323 966 ali na e-naslovu info@badminton-ljubljana.si.

Ekipa Badminton Kluba Ljubljana vas pričakuje!

več >>>

Igralci BK Ljubljana "brusijo kremplje" v Savudriji

Ponedeljek, 18. avgust 2014

Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na kondicijskih pripravah v Savudriji.

Ob ravno pravi mešanici "trpljenja" in veselja se naslednja generacija badmintonistov pripravlja na novo sezono, polno izzivov, ob minevanju prvih poletnih romanc pa tudi na življenje, ki bo, po izzivih, daleč prednjačilo pred vsemi sezonami pernate karavane.

Bodite na tekočem z dogajanjem v Savudriji in nas spremljajte na naši FACEBOOK strani.

Lep pozdrav iz sončno-deževne Savudrije!

več >>>

Naša "zlata" generacija tokrat srebrna na DP do 13 let

Ponedeljek, 16. junij 2014

Kljub temu, da letošnji sezoni bijejo že kasne ure smo to soboto v Mirni odigrali še eno državno prvenstvo, zadnje v tej sezoni in sicer do 13 ter 17 let. Naš klub, ki je bil letos zagotovo najmočneje (in najštevilčnejše) zastopan v kategoriji do 13 let se je tudi tokrat izkazal z odlično zasedbo, ki nam je bila na Mirnškem parketu lahko v ponos.

Morda najvišja pričakovanja so letos s težkim bremenom padla na mlada ramena Blaža Smrkolja, ki je skozi letošnjo sezono skokovito napredoval in večkrat pokazal, da je zrel za naskok na naslov državnega prvaka. Toda teža pričakovanj ter psihološka prednost domačega igrišča, ki je tokrat pripadla večnemu rivalu Aneju Cizlju nista delala v prid našega mladega upa in na koncu je Blaž premogel kanček premalo zbranosti v ključnih trenutkih napetega finala ter sezono končal s srebrno kolajno okoli vratu. Vsekakor pa je to dosežek vreden spoštovanja, prikazano znanje ter predvsem potencial za razvoj pa se merita na najvišjem nivoju. Blaž je igral odlično v vseh kategorijah in si priigral še dve medalji: srebrno v deških dvojicah, kjer sta z ognjevitim Simonom Bambičem le za nekaj točk zgrešila tudi naslov prvaka ter bron v mešanih dvojicah, kjer sta prvič, a vseeno odlično odigrala v tandemu z Nežo Frank (BK Branik). Iskrene čestitke!

Ostali naši borci so potem priredili še nekaj zavidljivih predstav. Jan Babnik je nepričakovano, a povsem zasluženo, v osmini presenetil tretjega nosilca Jako Ivančiča (BK Medvode) in si v treh napetih setih priigral mesto v četrtfinalu, kjer ga je čakal »klubski derbi« z našim Majem Poboljšajem. Tudi tukaj sta se fanta resno udarila in v treh setih  je slavil Jan ter si priigral mesto v polfinalu. Tam se je njegova parada žal ustavila, saj je moral priznati premoč Aneju Cizlju, a je turnir vseeno končal na odličnem tretjem mestu. Jan igra letos pravzaprav še v kategoriji do 11 let, kjer je maja osvojil tudi naslov državnega prvaka. Tako mu je uspelo še enkrat unovčiti letošnji skokovit napredek veščine in jasno pokazati, da smemo vanj upravičeno polagati visoka pričakovanja. Ostale uvrstitve naših fantov so tako 5.-8. mesto Maja Poboljšaja ter 9.-16. mesto za Simona Bambiča ter Ožbeja Cesarja.

Pri dekletih nas je zastopala letos le Nike Brajkovič, a se je zato odločila, da bo kar sama naredila čedno zbirko kolajn. Med posameznicami si je z borbeno in nepopustljivo igro priigrala polfinale, kjer pa je bila premočna leto starejša Maruša Vračar (BK Olimpija). Nike pa je turnir tako končala na zmagovalnem odru, z več kot zasluženo bronasto kolajno. Odlična predstava v singlih pa je Nike dala navdih, da je kasneje še v dvojicah, v tandemu z Nino Vrankar (BK Medvode) odigrali dve odlični tekmi ter si priborili mesto v finalu, kjer sta ju čakali Urška Potočnik (BK Branik) ter Taja Pipan (BK Medvode), ki pa sta se izkazali za prevelik zalogaj. Vseeno pa je Nike zopet stopila na zmagovalni oder, tokrat s srebrom okoli vratu. Še tretjo kolajno (in sedmo za končni izkupiček BK Ljubljana) pa sta si priborila v tandemu s Simonom Bambičem, ki se je letos izkazal za res talentiranega »deblista«; v kategoriji mešanih dvojic sta Simon in Nike stopila na tretjo stopničko, ob bok Blažu Smrkolju ter Neži Frank.

Zadnji turnir letošnje sezone je za nami. Ogromno truda, zbranosti in volje je šlo v doseganje teh rezultatov. Na svoje igralce sem izjemno ponosen in si štejem v čast, da bom smel s tako predanimi posamezniki delati še mnoga leta.

trener Shadow

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana