DP do 11 in 15 let: Anja Jordan in Kama Saje državni prvakinji, Smrkolj in Bambič tretja

Ponedeljek, 1. junij 2015

BK Medvode je tudi letos doletela čast, da organizira sklepni turnir sezone, državno prvenstvo do 11 in 15 let. Naši mladi badmintonisti so se udarili na medvoškem parketu, na katerem so, ob vzporedno potekajočem veteranskem DP, pete brusili tudi slovenski badmintonski veterani. Dvorana  »na klancu« je tako slikala lep pogled na šport, ki zlahka vleče skupaj več generacij navdušencev, prikazani boji pa so gledalcem nudili panoramski pogled na filozofski prepad med pubertetniško zaletavostjo ter zrelo taktiko spoštovanja kolenskega hrustanca. Ob vsem tem dogajanju pa so se morali naši mladinci dodobra zbrati še za zadnjo bitko letošnje sezone in skušati na državnem prvenstvu, kjer se igra brez varnostne mreže repasaža, pokazati vse kar znajo. In to so tudi storili.

V velikem slogu so za BK Ljubljana osvojili kar 6 odličij, od tega 2 zlati, 2 srebrni ter dvakrat bron.

Pa jih naštejmo tokrat glede na »žlahtnost«: zlati kolajni ter s tem naslov državnega prvaka sta osvojili Anja Jordan ter Kama Saje. Anja je v učbeniški demonstraciji trme in neustrašnosti, na domačem terenu premagala letošnjo večno tekmico iz Medvod Lino Pipan in sicer v dveh tesnih, a vseeno dovolj suverenih setih. Kama Saje pa je zlato osvojila v kategoriji dekliških dvojic do 15 let, v tandemu z nenadkriljivo Petro Polanc (BK Medvode), ki je letos postala državna prvakinja v vseh treh disciplinah. Tako je Kama morala Petri priznati premoč v finalu posameznic, kar pa nas pripelje že do tretje kolajne za BK Ljubljana: srebra v kategoriji posameznic do 15 let. Četrto po vrsti, zopet srebrno, pa je priigrala Anja Jordan, ki je v treh setih le za las zgrešila svoj drugi naslov; za zlato sta se v paru z Majo Koman (BK Kungota) udarili z dvojico Alič/Pipan (Olimpija/Medvode) in po suvereno odigranih prvih dveh setih, klonili šele v podaljšku  tretjega seta.  

Bron pa so si letos priborili naši fantje. Blaž Smrkolj je, kot mlajši v konkurenci  tekmovalcev U15, letos pokazal skokovit napredek in se svojim leto starejšim tekmecem približal tako rekoč na set razlike. Proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja ter trikratnemu državnemu prvaku (zlato je osvojili v vseh treh disciplinah) Domnu Lonzariču je odigral izjemno polfinalno tekmo, mu uspel celo odvzeti set, potem pa v tretjem setu vseeno moral priznati premoč odličnemu mladincu iz Kungote. Blaž se je tako povzpel na tretjo stopničko zmagovalnega odra, kamor pa je v soboto po bronasto kolajno stopil kar dvakrat, saj sta s Simonom Bambičem bron osvojila tudi v kategoriji deških dvojic. Naši dečki so tako jasno nakazali, da sodijo v vrh slovenskega mladinskega badmintona in z veselim pričakovanjem se nadejamo uspehov, ki v prihodnji sezoni gotovo ne bodo izostali.

Omenimo še naše zveste člane, ki že leta navdušeno preganjajo perjanico v BK Ljubljana in so se letos prav tako odlično odrezali na veteranskem DP. Gregor Novak in Irena Avsenik sta premagala konkurenco v mešanih parih in si priborila naslov državnih prvakov. Iskrene čestitke gredo uigranemu paru za prikazano veščino.

Ko stopim iz dvorane se že večeri. Kot že tolikokrat prej zapuščam prizorišče ne povsem prepričan, ali sem lahko ponosen ali naj bom le hvaležen, da sem trener tako dobre ekipe, ki me uspe vedno znova presenetiti. Toda ko stopam proti domu, si prav dolgo pač ne belim glave; blag pomladanski večer me počasi napolni s spoznanjem, da lahko na koncu take sezone brez konflikta čutim oboje.  

Čestitke vsem,

Shadow

več >>>

Nike in Jan skupno osvojila 5 kolajn na DP do 13 let

Ponedeljek, 25. maj 2015

Letošnja mladinska državna prvenstva je konec aprila že otvorila kategorija U17, kjer je Kama Saje za BK Ljubljana odnesla prvo letošnje odličje na mladinskih državnih prvenstvih. Za več kot uspešno nadaljevanje pa so to soboto poskrbeli naši mladinci do 13 let, v postavi Nike Brajkovič, Anja Jordan, Jan Babnik ter Andraž Plavčak.

Začnimo pri dekletih. Nike je letošnjo sezono zaznamovala z zanjo značilnim marljivim delom, ki pa je postalo še bolj osredotočeno in, za njena leta, izjemno zrelo ter metodično. Kot tako se je tudi obrestovalo: Nike je na letošnjem DP do 13 let dosegla in presegla vsa pričakovanja ter odnesla eno zlato ter dve srebrni odličji. Naslov državne prvakinje sta osvojili v kategoriji dekliških dvojic, v tandemu z Nežo Frank (BK Branik), Nike pa je naslov državne prvakinje za las ušel tudi med posameznicami, kjer se je v treh setih udarila s favorizirano Marušo Vračar (BK Olimpija) in ji z neomajno borbeno igro skorajda uspela speljati zlato. Maruša je Nikin odpor strla šele v končnici izenačenega tretjega seta. Dnevni izkupiček pa je Nike kronala še s srebrno kolajno v mešanih dvojicah, kjer sta odlično zaigrala z Mirnčanom Matevžem Hermanom.

Jan Babnik se tokrat ni pustil zmesti in se je rutinirano sprehodil do finalnega obračuna, kjer pa ga je čakal večni tekmec Miha Masten (BK Branik), ki je bil tudi tokrat žal premočan. Toda vseeno smo gledalci lahko gledali zelo izenačen prvi set finala, v drugem pa je Jan nekoliko popustil in na koncu osvojil odlično drugo mesto v državi. Pri dvojicah sta zaigrala v tandemu z Andražem Pungartnikom in kljub nekoliko neuigrani postavitvi, a ob odlični taktiki, za las zgrešila vstop v finale. Turnir sta zaključila na odličnem tretjem mestu in se okitila z bronom.

Vzporedno s »trinajstico« je potekalo tudi državno prvenstvo do 19 let, kjer sta nas zastopala Kama Saje ter bojeviti »povratnik« Rok Čampelj. Omeniti velja odlično Rokovo predstavo v singlih, kjer se je Rok uvrstil med osem najboljših, le za las pa mu je ušla uvrstitev v polfinale. Odlično formo pa je, pred svojim zadnjim mladinskim turnirjem (pred vstopom med vrste članov), Rok kazal predvsem v svoji paradni disciplini moških dvojic, kjer je bil gotovo močan kandidat za odličja, a je tokrat intervenirala usoda, ki je njegovemu partnerju Aljažu Ferku (BK Branik) namenila poškodbo kolena, ko se je med posamezniki boril za vstop v polfinale. Tako Rok in Aljaž nista nastopila, za kar nam je vsem iskreno žal. Kljub vsemu želimo Roku še veliko odličnih rezultatov tudi med člani in mu čestitamo za »mladinsko kariero« polno uspehov.

Kaj povedati v zaključek? Čaka nas še veliko dela, kar moram, kot »siten« trener seveda vedno poudariti. Toda tokrat se mi končno pričenja dozdevati, da igralcem, ki sem jih peljal na letošnjo »trinajstko« tega ni treba več dopovedovati, saj dozorevajo z neverjetno brzino. S takim pristopom čas, ko bomo stopili korak pred ostale, gotovo ni več daleč.   

več >>>

Super nočna Li-Ning klasika

Ponedeljek, 18. maj 2015

V soboto, 16. maja, smo po nekaj letih ponovno organizirali že rahlo pozabljeno nočno izvedbo rekreativnega turnirja, ki pa je, nekoliko presenetljivo, požela precej odobravanja, tako da jo bomo zagotovo ponovili prej kot čez nekaj let.

S turnirjem smo pričeli ob tradicionalni 17. uri, kjer so se med seboj najprej pomerili moški v A in B kategoriji. Konkurenca v obeh skupinah je bila velika in zato tekme naporne kot že dolgo ne. V A skupini je na najvišjo stopnico prvič stopil Gašper Batis pred Anžetom Novakom in Makovec Janijem. V B skupini pa Ville, pred Gostinčar Alešem in Kulaš Ivanom. Sledila so dekleta, kjer je tradicionalno prvo mesto osvojila Mlejnik Vanja, pred Avsenik Ireno in Alič Živo

Malo čez 20. uro smo pričeli z igrami mešanih dvojice, prav tako v dveh kakovostnih skupinah. V boljši skupini sta po pričakovanjih zmagala Mlejnik / Albrecht, v B skupini pa par Cunder / Cunder.

Zadnja disciplina, moške in ženske dvojice pa so se že začele v res nočnih urah in zaključile zgodaj v nov dan. V napetem moškem A finalu sta zasluženo prvo mesto osvojila Stanič / Bajželj, pred presenetljivima finalistoma Zakotnik / Duralija. Tretja sta bila Korenčič / Novak. V B skupini sta finale dobila Kristan / Kristan, pri dekletih pa Mujkič / Mlejnik.

Po odigrani Nočni klasiki, je pred nami tako samo še zaključni turnir letošnje rekreativne Li-Ning sezone. Napovedan je prihod več kot dvajset igralcev iz celotne bivše JUGE, tako da ne zamudite zaključnega dogodka, ki bo potekal v soboto, 6. junija v ŠC Dolgi most.

Vabita vas ekipa BK Ljubljana in ŠC Dolgi most

P.S.: soorganizator in slučajni zmagovalec med posamezniki, ki je slučajno praznoval slučajno okroglo obletnico, se vsem iskreno zahvaljuje za lepe želje in več kot uporabno darilo. Hvala vsem!

 

več >>>

Veseli otroški obrazi na zaključnem turnirju Otroške badminton šole

Ponedeljek, 11. maj 2015

Na praznično soboto, ko se je v Ljubljani res veliko dogajalo, smo v Badminton klubu Ljubljana organizirali zaključni turnir Otroške badminton šole, ki so se je udeležili otroci iz različnih ljubljanskih osnovnih šol, kjer BK Ljubljana izvaja program Otroške badminton šole.

Tekmovanje je potekalo v več različnih starostnih kategorijah in sicer od najmlajše U8 do najstarejše kategorije U14. Tekmovanje je štelo kot zadnji letošnji turnir v seriji turnirjev, ki so v tej sezoni šteli za klubsko lestvico Otroške badminton šole, tako da smo ob zaključku podeli tudi pokale za najboljše v celotni sezoni.

V najmlajši kategoriji je bila že četrtič v tej sezoni najboljša hitra Blazina Anja, pred Klobućar Jakijem in Urošem Zorkom. V kategoriji do 10 let je drugič v sezoni slavil Blazina Matic, pred Pšeničnik Nejem in Krančan Žigom. Pri dekletih je bila prav tako drugič letos nepremagljiva Katarina Lampič, pred Uršič Emo in Korent Ariano in Hočevar Mino na tretjem mestu.

Med starejšimi, v kategoriji U12 je tretjič v sezoni zmagal Fonovič Nejc, pred Bončino Maticem in Klobučar Jurijem. V najstarejši kategoriji pa je bil tokrat nerešljiva uganka Parkelj Nejc, pred Pavlin Žan Luko in Lavrič Rokom. Pri dekletih se je na najvišjo stopničko povzpela Greth Daria. Med tekmovalci pa je slavil Svit Savnik pred Nejcem Batisom in Andražem Plavčakom. Najboljša predstavnica pa je bila Nemanič Jera.

Ekipa trenerjev in vaditeljev Badminton kluba Ljubljana, vsem nastopajočim čestita za prikazano znanje in uspehe skozi celotno badmintonsko sezono, ter vabi vse, ki vas badminton veseli in bi želeli v igri napredovati in se pomeriti tudi z ostalimi vrstniki iz vse Slovenije, da se nam v naslednji sezoni pridružijo na klubskih treningih, ki potekajo v ŠC Dolgi most in TA Breskvar. Tudi za prevoz otrok na treninge poskrbimo mi.

Še enkrat čestitke vsem!

Ekipa BK Ljubljana

več >>>

Naši solidni na 3. turnirju do 17 let

Ponedeljek, 13. april 2015

To soboto je Konex center na Vrhovcih gostil tretjega v letošnji seriji turnirjev do 17 let. Naše barve so zastopali Kama Saje, Eva Bevk, Domen Bambič ter Blaž Smrkolj. Vsi so prikazali solidno formo.                      

Blaž se je s strumno držo, čeprav na trenutke še nekoliko preveč spoštljivo do nasprotnika, uprl kasnejšemu zmagovalcu Ivančiču, v boju za tretje mesto z Gašperjem Krivcem pa je bil za poraz, nasprotnikovemu priimku navkljub, dežurni krivec kar sam, saj je po odlično odigranem drugem setu, v tretjem njegova koncentracija odšla na jug. Kljub vsemu četrto mesto v tovrstni konkurenci za našega mladinca ni slab izkupiček.

Kama je turnir podobno zaključila na četrtem mestu, tudi ona pa je odigrala nekaj lepih in na trenutke povsem izenačenih dvobojev proti starejšim in izkušenejšim tekmovalkam.        

V okrnjeni konkurenci ženskih dvojic (tekmovali so le trije ženski pari) je Kama, v tandemu z Nastjo Štovanje (BK Mirna) osvojila drugo mesto in s tem edino kolajno tega dne za BK Ljubljana.

Čestitke vsem.

Ekipa BK Ljubljana

več >>>
Kaja na DP 2015 - 01

Kaja potnica na prve Evropske igre v Bakuju 2015

Petek, 3. april 2015

Naša Kaja Stanković in Lendavčan Iztok Utroša sta se uvrstila na prve Evropske igre, ki bodo letos poleti potekale v Bakuju.

26. marec je bil presečni datum, ko je Badminton Europe na podlagi položaja igralk in igralcev na svetovni jakostni lestvici obvestil organizatorje prvih Evropskih iger, ki bodo junija v Bakuju, katere igralke in igralci imajo pravico nastopiti na badmintonskem turnirju na teh igrah. Na prvih Evropskih igrah bo nastopilo 6076 športnic in športnikov iz 49 evropskih držav, med njimi bo tudi 160 igralcev in igralk badmintona.

Ta teden je Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez obvestil, da sta se na Evropske igre Baku 2015 kvalificirala Kaja Stanković in Iztok Utroša.

Za Kajino uvrstitev na prve Evropske igre so odločilno vplivale njene odlične uvrstitve na zadnjih turnirjih, kjer je dobro igro močno popravila svojo uvrstitev na svetovni jakostni lestvici in tako izpolnila normo za uvrstitev na igre.

Obema čestitamo in jima želimo uspešno zastopanje slovenskega badmintona v Bakuju!

več >>>

Očiten napredek na spomladanskem klubskem turnirju Otroške Badminton šole

Nedelja, 29. marec 2015

Na lepo sončno soboto, smo v Badminton klubu Ljubljana organizirali spomladanski, sicer pa že 4. turnir Otroške badminton šole v tem šolskem letu.

Na dosedanjih turnirjih smo badmintonska pravila nekoliko prilagodili znanju naših badmintonskih nadebudnežev. Tokrat pa smo, kot smo obljubili že na zimskem turnirju, igrali po “ta zaresnih” badmintonskih pravilih in moramo priznati, da je otrokom šlo odlično. Sem in tja smo sicer še morali malo priskočiti na pomoč, za kar se zahvaljujemo našim pomočnikom in staršem, drugače pa je večina že lepo in pravilno upoštevala badmintonska pravila.

V lepem ambientu Športnega centra Dolgi most so tako dobri dve uri potekali zanimivi dvoboji, ki so na koncu dali naslednje zmagovalce.

V kategoriji do 8 let sta bila najboljša Uroš Zorko in Anja Blazina, ki je bila nerešljiva uganka tudi za punce v starejši kategoriji. Čestitke obema najmlajšima udeležencema.

Pri fantih do 10 let slavil Nej Pšeničnik, pred Jelača Maksimom in Aberšek Markom. Pri dekletih iste starosti pa je bila najboljša Katarina Lampič, pred Emo Uršič. Na tretjem mestu pa sta bili tokrat Ariana Korent in Mina Hočevar.

V kategoriji do 12 let je bil ponovno najboljši Nejc Fonovič. Stopničko nižje pa so se »drenjali« kar trije igralci. Birk Nejc, Bončina Matic in Klobučar Jurij so vsi dosegli enako število zmag in se veselili srebrnega odličja. Tretje mesto je osvojil Klobučar Jurij. Pri dekletih je tokrat brez izgubljenega seta do zlata segla Živa Ponikvar, pred Emo Fašun in Tjašo Keber.

V nekoliko okrnjeni zasedbi tekmovalnih skupin (kar sedem jih je bilo v tem času na tekmovanju v Zg. Kungoti) je pri fantih slavil Jan Babnik, pred Svitom Savnikom in Andražem Plavčakom. Na najvišji stopnički sem jim je pridružila še Jera Nemanič.

Vsem nastopajočim čestitamo za prikazano igro. Vse začetnike, ki vadite v skupinah Otroške badminton šole na kateri izmed ljubljanskih osnovnih šol, pa vabimo, da se nam pridružite na malo bolj »zaresnih« klubskih treningih v naši matični dvorani ŠC Dolgi most.

Za več informacij smo vam na voljo na 041 323 966 ali na info@badminton-ljubljana.si

Vabim vas, da si na koncu prispevka ogledate kratek foto povzetek turnirja, rezultate in pa seveda trenutno klubsko jakostno lestvico.

Že sedaj pa ste vabljeni na naš Zaključni klubski turnir Badminton šole, ki ga bomo organizirali v mesecu maju. Točen datum bo znan v kratkem.

Vabi vas ekipa trenerjev in vaditeljev Badminton kliuba Ljubljana.

več >>>
Kaja v akciji

Kaja z odlično predstavo na poljskem, korak bliže Bakuju

Četrtek, 26. marec 2015

V poljskem Arlamovu je potekal badmintonski turnir svetovne serije, na katerem je nastopala tudi naša državna prvakinja Kaja Stanković.

Kaja je na turnirju posameznic, na katerem je nastopilo 64 igralk, začela nastope v kvalifikacijah. Tam se je v prvem kolu pomerila z Irko Saro Boyle in jo premagala z rezultatom 2 : 0 v nizih (12,16). Za preboj na glavni del turnirja je bila v drugem kolu kvalifikacij njena nasprotnica Romunka Andra Olariu, ki jo je Kaja prav tako premagala z rezultatom 2 : 0 (9,12) in se s to zmago prebila v glavni del turnirja. Tam jo je v prvem kolu čakala nasprotnica iz Rusije Viktorija Vorobeva. Kaja je prikazala odlično igro in premagala tudi rusko nasprotnico z rezultatom  2 : 0 v nizih (15,13) in se uvrstila med 16 najboljših turnirja.

Za uvrstitev v četrtfinale turnirja je bila Kajina nasprotnica 7. nosilka iz Kanade Rachel Hondreich. Proti visoki kanadčanki, že precej utrujena Kaja, ni našla primernega orožja in tako morala priznati premoč nasprotnici. (-17,-10).

Odličen rezultat bo Kaji Stanković prinesel pomembne točke na svetovni jakostni lestvici, kar je dobra popotnica k njenemu cilju uvrstitve na Evropske igre, ki bodo junija v Bakuju. 

Čestitke Kaji in držimo pesti za Baku!

več >>>

Najmlajši spet segli po zlatu

Torek, 24. marec 2015

To soboto je naša zlata »enajstica« zopet pokazala zobe (in vse znanje) na tretjem in zadnjem turnirju pred DP do 11 let.

Maj Babnik in Anja Jordan sta osvojila skupno 3 zlate in 1 srebrno kolajno in morala tako kar nekajkrat prehoditi dolgo, a sladko pot, ki vodi navkreber na zmagovalni oder.

Anja je s turnirja odšla, kot skupna zmagovalka tako v singlih, kjer sta se udarili z večno tekmico Lino Pipan (BK Medvode), kot tudi v dvojicah, kjer je Anja zaigrala v odličnem tandemu z Majo Koman (BK Kungota), nasproti pa sta jima v finalu stali Lina Pipan in Špela Alič (BK Olimpija).

Maj je konkurenco uspel pokoriti v dvojicah, kjer sta z bliskovitim Markom Korošo (BK Kungota) osvojila zlato. Pri singlih pa se je našemu mlademu mojstru zataknilo v finalu proti Anelu Hac Gyorkošu (BK Lendava).

Po prikazanem se že veselimo razburljivih bojev na letošnjem DP do 11 let. Čestitamo!

Ekipa BK Ljubljana 

več >>>

Zopet preko 100 igralcev na Ljubljana GP Open 2015

Ponedeljek, 16. marec 2015

Skoraj 90 rekreativcev in preko 30 mladincev se je udeležilo tradicionalnega turnirja Ljubljana GP open v Športnem centru Dolgi most!

Na mladinskem delu turnirja so favoriti upravičili svoj sloves in ponovno stali na najvišjih stopničkah. V najmlajši kategoriji je že šestič zapored zmagala Anja Jordan. Pri fantih pa je bil prav tako že petič v tej sezoni najboljši Maj Babnik. V kategoriji do 14 let sta bila še četrtič v tej sezoni nepremagljiva Nike Brajkovič in Simon Bambič. Tudi v najstarejši kategoriji sta se četrtič v tej sezoni z zlatom okitila Saje Kama in Blaž Smrkolj.

Rekreativni turnir je bil sestavljen iz A in B kakovostne skupine za vseh pet disciplin. Turnir se je začel z igrami mešanih parov. V močnejšo kakovostno skupino (A) se je prijavilo osem parov. Zmage sta se veselila izkušena Tine Albrecht in Vanja Mlejnik. V drugi kakovostni skupini pa se je pomerilo deset parov. V izenačenem finalu na tri sete sta zlati medalji osvojila Idrijčana Jani Murovec in Anja Golob. Največ točk v sezoni sta na petih turnirjih zbrala današnja zmagovalce, ki imata za zadnje tri turnirje že zajetno prednost skoraj 40 točk pred Ireno Avsenik in Matjažem Krkačem.

Sledilo je tekmovanje v moških in ženskih dvojicah. Pri slednjih se je še druge zmage dneva veselila Vanja Mlejnik s sotekmovalko Nino Šarič. Pri moških se je v močnejšo skupino prijavilo kar 12 ekip. Zmagala sta domača aduta Tomaž Uršič in Peter Seme. V B kategoriji je sodelovalo 7 ekip, zmagala pa je družinska naveza Gašper in Peter Skubic. Pred zadnjimi tremi turnirji vodstvo držita Vanja Mlejnik in Klemen Korenčič s prednostjo 8 oz. 9 točk pred Majo Mujkič in Tinetom Albrechtom.

Tekmovanje med posamezniki so začela dekleta. V močnejši in manj številčni skupini je zmagala Nina Šarič pred Vanjo Mlejnik in Saro Mikuš. V številčnejši skupini si je konkurenco pokorila Maja Žubrinič, drugo mesto je osvojila Anja Golob, tretje pa Tina Keber. Vodstvo v skupnem seštevku zanesljivo drži Vanja Mlejnik, petnajst točk zaostaja Simona Šlegl, še tri več pa Maja Mujkič.

Pri fantih tudi B turnirji štejejo za svojo razvrstitev in tako smo na petem turnirju dobili še petega zmagovalca. Tokrat je veliki met uspel Gašperju Skubicu, ki je bil v finalu boljši kot Simon Jazbec, tretje mesto pa je osvojil Miro Jurič. V vodstvu ostaja Tomaž Dobnikar (tokrat šesti), dve točki zaostaja Aleš Gostinčar, šest pa Dejan Srebrnjak. V elitni kategoriji moških posamezno je najuspešnejši rekreativec, Miha Novak, po sušnih treh mesecih brez zmage, na najslajši način prekinil zmagoviti pohod Mitje Bajžlja in ga izločil že v polfinalu. V finalu je zanesljivo odpravil še eno legendo badmintonskih igrišč Športnega centra Dolgi most, Klemna Milovanoviča, ter se po zmagoslavju na jesenskem Li-Ning Opnu, veseli še druge prestižne zmage v sezoni.

Rezultate rekreativnega dela turnirja si lahko tukaj. Mladinskega dela pa na spodnji povezavi.

Aktualno mladinsko lestvico si lahko ogledate TUKAJ, rekreativno pa na naslednji povezavi.

Naslednji turnir Li-Ning lige, spomladanski Tuborg Open, bo 11. aprila, ko se bodo delile nove točke…

Vabi vas ekipa Badminton kluba Ljubljana in ŠC Dolgi most

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana