Veseli otroški obrazi na zaključnem turnirju Otroške badminton šole

Ponedeljek, 11. maj 2015

Na praznično soboto, ko se je v Ljubljani res veliko dogajalo, smo v Badminton klubu Ljubljana organizirali zaključni turnir Otroške badminton šole, ki so se je udeležili otroci iz različnih ljubljanskih osnovnih šol, kjer BK Ljubljana izvaja program Otroške badminton šole.

Tekmovanje je potekalo v več različnih starostnih kategorijah in sicer od najmlajše U8 do najstarejše kategorije U14. Tekmovanje je štelo kot zadnji letošnji turnir v seriji turnirjev, ki so v tej sezoni šteli za klubsko lestvico Otroške badminton šole, tako da smo ob zaključku podeli tudi pokale za najboljše v celotni sezoni.

V najmlajši kategoriji je bila že četrtič v tej sezoni najboljša hitra Blazina Anja, pred Klobućar Jakijem in Urošem Zorkom. V kategoriji do 10 let je drugič v sezoni slavil Blazina Matic, pred Pšeničnik Nejem in Krančan Žigom. Pri dekletih je bila prav tako drugič letos nepremagljiva Katarina Lampič, pred Uršič Emo in Korent Ariano in Hočevar Mino na tretjem mestu.

Med starejšimi, v kategoriji U12 je tretjič v sezoni zmagal Fonovič Nejc, pred Bončino Maticem in Klobučar Jurijem. V najstarejši kategoriji pa je bil tokrat nerešljiva uganka Parkelj Nejc, pred Pavlin Žan Luko in Lavrič Rokom. Pri dekletih se je na najvišjo stopničko povzpela Greth Daria. Med tekmovalci pa je slavil Svit Savnik pred Nejcem Batisom in Andražem Plavčakom. Najboljša predstavnica pa je bila Nemanič Jera.

Ekipa trenerjev in vaditeljev Badminton kluba Ljubljana, vsem nastopajočim čestita za prikazano znanje in uspehe skozi celotno badmintonsko sezono, ter vabi vse, ki vas badminton veseli in bi želeli v igri napredovati in se pomeriti tudi z ostalimi vrstniki iz vse Slovenije, da se nam v naslednji sezoni pridružijo na klubskih treningih, ki potekajo v ŠC Dolgi most in TA Breskvar. Tudi za prevoz otrok na treninge poskrbimo mi.

Še enkrat čestitke vsem!

Ekipa BK Ljubljana

več >>>

Naši solidni na 3. turnirju do 17 let

Ponedeljek, 13. april 2015

To soboto je Konex center na Vrhovcih gostil tretjega v letošnji seriji turnirjev do 17 let. Naše barve so zastopali Kama Saje, Eva Bevk, Domen Bambič ter Blaž Smrkolj. Vsi so prikazali solidno formo.                      

Blaž se je s strumno držo, čeprav na trenutke še nekoliko preveč spoštljivo do nasprotnika, uprl kasnejšemu zmagovalcu Ivančiču, v boju za tretje mesto z Gašperjem Krivcem pa je bil za poraz, nasprotnikovemu priimku navkljub, dežurni krivec kar sam, saj je po odlično odigranem drugem setu, v tretjem njegova koncentracija odšla na jug. Kljub vsemu četrto mesto v tovrstni konkurenci za našega mladinca ni slab izkupiček.

Kama je turnir podobno zaključila na četrtem mestu, tudi ona pa je odigrala nekaj lepih in na trenutke povsem izenačenih dvobojev proti starejšim in izkušenejšim tekmovalkam.        

V okrnjeni konkurenci ženskih dvojic (tekmovali so le trije ženski pari) je Kama, v tandemu z Nastjo Štovanje (BK Mirna) osvojila drugo mesto in s tem edino kolajno tega dne za BK Ljubljana.

Čestitke vsem.

Ekipa BK Ljubljana

več >>>
Kaja na DP 2015 - 01

Kaja potnica na prve Evropske igre v Bakuju 2015

Petek, 3. april 2015

Naša Kaja Stanković in Lendavčan Iztok Utroša sta se uvrstila na prve Evropske igre, ki bodo letos poleti potekale v Bakuju.

26. marec je bil presečni datum, ko je Badminton Europe na podlagi položaja igralk in igralcev na svetovni jakostni lestvici obvestil organizatorje prvih Evropskih iger, ki bodo junija v Bakuju, katere igralke in igralci imajo pravico nastopiti na badmintonskem turnirju na teh igrah. Na prvih Evropskih igrah bo nastopilo 6076 športnic in športnikov iz 49 evropskih držav, med njimi bo tudi 160 igralcev in igralk badmintona.

Ta teden je Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez obvestil, da sta se na Evropske igre Baku 2015 kvalificirala Kaja Stanković in Iztok Utroša.

Za Kajino uvrstitev na prve Evropske igre so odločilno vplivale njene odlične uvrstitve na zadnjih turnirjih, kjer je dobro igro močno popravila svojo uvrstitev na svetovni jakostni lestvici in tako izpolnila normo za uvrstitev na igre.

Obema čestitamo in jima želimo uspešno zastopanje slovenskega badmintona v Bakuju!

več >>>

Očiten napredek na spomladanskem klubskem turnirju Otroške Badminton šole

Nedelja, 29. marec 2015

Na lepo sončno soboto, smo v Badminton klubu Ljubljana organizirali spomladanski, sicer pa že 4. turnir Otroške badminton šole v tem šolskem letu.

Na dosedanjih turnirjih smo badmintonska pravila nekoliko prilagodili znanju naših badmintonskih nadebudnežev. Tokrat pa smo, kot smo obljubili že na zimskem turnirju, igrali po “ta zaresnih” badmintonskih pravilih in moramo priznati, da je otrokom šlo odlično. Sem in tja smo sicer še morali malo priskočiti na pomoč, za kar se zahvaljujemo našim pomočnikom in staršem, drugače pa je večina že lepo in pravilno upoštevala badmintonska pravila.

V lepem ambientu Športnega centra Dolgi most so tako dobri dve uri potekali zanimivi dvoboji, ki so na koncu dali naslednje zmagovalce.

V kategoriji do 8 let sta bila najboljša Uroš Zorko in Anja Blazina, ki je bila nerešljiva uganka tudi za punce v starejši kategoriji. Čestitke obema najmlajšima udeležencema.

Pri fantih do 10 let slavil Nej Pšeničnik, pred Jelača Maksimom in Aberšek Markom. Pri dekletih iste starosti pa je bila najboljša Katarina Lampič, pred Emo Uršič. Na tretjem mestu pa sta bili tokrat Ariana Korent in Mina Hočevar.

V kategoriji do 12 let je bil ponovno najboljši Nejc Fonovič. Stopničko nižje pa so se »drenjali« kar trije igralci. Birk Nejc, Bončina Matic in Klobučar Jurij so vsi dosegli enako število zmag in se veselili srebrnega odličja. Tretje mesto je osvojil Klobučar Jurij. Pri dekletih je tokrat brez izgubljenega seta do zlata segla Živa Ponikvar, pred Emo Fašun in Tjašo Keber.

V nekoliko okrnjeni zasedbi tekmovalnih skupin (kar sedem jih je bilo v tem času na tekmovanju v Zg. Kungoti) je pri fantih slavil Jan Babnik, pred Svitom Savnikom in Andražem Plavčakom. Na najvišji stopnički sem jim je pridružila še Jera Nemanič.

Vsem nastopajočim čestitamo za prikazano igro. Vse začetnike, ki vadite v skupinah Otroške badminton šole na kateri izmed ljubljanskih osnovnih šol, pa vabimo, da se nam pridružite na malo bolj »zaresnih« klubskih treningih v naši matični dvorani ŠC Dolgi most.

Za več informacij smo vam na voljo na 041 323 966 ali na info@badminton-ljubljana.si

Vabim vas, da si na koncu prispevka ogledate kratek foto povzetek turnirja, rezultate in pa seveda trenutno klubsko jakostno lestvico.

Že sedaj pa ste vabljeni na naš Zaključni klubski turnir Badminton šole, ki ga bomo organizirali v mesecu maju. Točen datum bo znan v kratkem.

Vabi vas ekipa trenerjev in vaditeljev Badminton kliuba Ljubljana.

več >>>
Kaja v akciji

Kaja z odlično predstavo na poljskem, korak bliže Bakuju

Četrtek, 26. marec 2015

V poljskem Arlamovu je potekal badmintonski turnir svetovne serije, na katerem je nastopala tudi naša državna prvakinja Kaja Stanković.

Kaja je na turnirju posameznic, na katerem je nastopilo 64 igralk, začela nastope v kvalifikacijah. Tam se je v prvem kolu pomerila z Irko Saro Boyle in jo premagala z rezultatom 2 : 0 v nizih (12,16). Za preboj na glavni del turnirja je bila v drugem kolu kvalifikacij njena nasprotnica Romunka Andra Olariu, ki jo je Kaja prav tako premagala z rezultatom 2 : 0 (9,12) in se s to zmago prebila v glavni del turnirja. Tam jo je v prvem kolu čakala nasprotnica iz Rusije Viktorija Vorobeva. Kaja je prikazala odlično igro in premagala tudi rusko nasprotnico z rezultatom  2 : 0 v nizih (15,13) in se uvrstila med 16 najboljših turnirja.

Za uvrstitev v četrtfinale turnirja je bila Kajina nasprotnica 7. nosilka iz Kanade Rachel Hondreich. Proti visoki kanadčanki, že precej utrujena Kaja, ni našla primernega orožja in tako morala priznati premoč nasprotnici. (-17,-10).

Odličen rezultat bo Kaji Stanković prinesel pomembne točke na svetovni jakostni lestvici, kar je dobra popotnica k njenemu cilju uvrstitve na Evropske igre, ki bodo junija v Bakuju. 

Čestitke Kaji in držimo pesti za Baku!

več >>>

Najmlajši spet segli po zlatu

Torek, 24. marec 2015

To soboto je naša zlata »enajstica« zopet pokazala zobe (in vse znanje) na tretjem in zadnjem turnirju pred DP do 11 let.

Maj Babnik in Anja Jordan sta osvojila skupno 3 zlate in 1 srebrno kolajno in morala tako kar nekajkrat prehoditi dolgo, a sladko pot, ki vodi navkreber na zmagovalni oder.

Anja je s turnirja odšla, kot skupna zmagovalka tako v singlih, kjer sta se udarili z večno tekmico Lino Pipan (BK Medvode), kot tudi v dvojicah, kjer je Anja zaigrala v odličnem tandemu z Majo Koman (BK Kungota), nasproti pa sta jima v finalu stali Lina Pipan in Špela Alič (BK Olimpija).

Maj je konkurenco uspel pokoriti v dvojicah, kjer sta z bliskovitim Markom Korošo (BK Kungota) osvojila zlato. Pri singlih pa se je našemu mlademu mojstru zataknilo v finalu proti Anelu Hac Gyorkošu (BK Lendava).

Po prikazanem se že veselimo razburljivih bojev na letošnjem DP do 11 let. Čestitamo!

Ekipa BK Ljubljana 

več >>>

Zopet preko 100 igralcev na Ljubljana GP Open 2015

Ponedeljek, 16. marec 2015

Skoraj 90 rekreativcev in preko 30 mladincev se je udeležilo tradicionalnega turnirja Ljubljana GP open v Športnem centru Dolgi most!

Na mladinskem delu turnirja so favoriti upravičili svoj sloves in ponovno stali na najvišjih stopničkah. V najmlajši kategoriji je že šestič zapored zmagala Anja Jordan. Pri fantih pa je bil prav tako že petič v tej sezoni najboljši Maj Babnik. V kategoriji do 14 let sta bila še četrtič v tej sezoni nepremagljiva Nike Brajkovič in Simon Bambič. Tudi v najstarejši kategoriji sta se četrtič v tej sezoni z zlatom okitila Saje Kama in Blaž Smrkolj.

Rekreativni turnir je bil sestavljen iz A in B kakovostne skupine za vseh pet disciplin. Turnir se je začel z igrami mešanih parov. V močnejšo kakovostno skupino (A) se je prijavilo osem parov. Zmage sta se veselila izkušena Tine Albrecht in Vanja Mlejnik. V drugi kakovostni skupini pa se je pomerilo deset parov. V izenačenem finalu na tri sete sta zlati medalji osvojila Idrijčana Jani Murovec in Anja Golob. Največ točk v sezoni sta na petih turnirjih zbrala današnja zmagovalce, ki imata za zadnje tri turnirje že zajetno prednost skoraj 40 točk pred Ireno Avsenik in Matjažem Krkačem.

Sledilo je tekmovanje v moških in ženskih dvojicah. Pri slednjih se je še druge zmage dneva veselila Vanja Mlejnik s sotekmovalko Nino Šarič. Pri moških se je v močnejšo skupino prijavilo kar 12 ekip. Zmagala sta domača aduta Tomaž Uršič in Peter Seme. V B kategoriji je sodelovalo 7 ekip, zmagala pa je družinska naveza Gašper in Peter Skubic. Pred zadnjimi tremi turnirji vodstvo držita Vanja Mlejnik in Klemen Korenčič s prednostjo 8 oz. 9 točk pred Majo Mujkič in Tinetom Albrechtom.

Tekmovanje med posamezniki so začela dekleta. V močnejši in manj številčni skupini je zmagala Nina Šarič pred Vanjo Mlejnik in Saro Mikuš. V številčnejši skupini si je konkurenco pokorila Maja Žubrinič, drugo mesto je osvojila Anja Golob, tretje pa Tina Keber. Vodstvo v skupnem seštevku zanesljivo drži Vanja Mlejnik, petnajst točk zaostaja Simona Šlegl, še tri več pa Maja Mujkič.

Pri fantih tudi B turnirji štejejo za svojo razvrstitev in tako smo na petem turnirju dobili še petega zmagovalca. Tokrat je veliki met uspel Gašperju Skubicu, ki je bil v finalu boljši kot Simon Jazbec, tretje mesto pa je osvojil Miro Jurič. V vodstvu ostaja Tomaž Dobnikar (tokrat šesti), dve točki zaostaja Aleš Gostinčar, šest pa Dejan Srebrnjak. V elitni kategoriji moških posamezno je najuspešnejši rekreativec, Miha Novak, po sušnih treh mesecih brez zmage, na najslajši način prekinil zmagoviti pohod Mitje Bajžlja in ga izločil že v polfinalu. V finalu je zanesljivo odpravil še eno legendo badmintonskih igrišč Športnega centra Dolgi most, Klemna Milovanoviča, ter se po zmagoslavju na jesenskem Li-Ning Opnu, veseli še druge prestižne zmage v sezoni.

Rezultate rekreativnega dela turnirja si lahko tukaj. Mladinskega dela pa na spodnji povezavi.

Aktualno mladinsko lestvico si lahko ogledate TUKAJ, rekreativno pa na naslednji povezavi.

Naslednji turnir Li-Ning lige, spomladanski Tuborg Open, bo 11. aprila, ko se bodo delile nove točke…

Vabi vas ekipa Badminton kluba Ljubljana in ŠC Dolgi most

več >>>
Kaja na DP 2015

Kaja Stanković uspešna na Portugalskem

Sreda, 11. marec 2015

Naša državna prvakinja Kaja Stanković nadaljuje z uspešnimi nastopi tudi v tujini. Tokrat je uspešno nastopila na turnirju na Portugalskem, potem ko je v kvalifikacijah najprej premagala Španko Isabel Fernandez z rezultatom 21:13, 21:14, nato pa še Estonko Getter Saar z rezultatom 21:19, 21:10 in se tako uvrstila v glavno tekmovanje.

V prvem kolu glavnega tekmovanja je v treh setih premagala Nizozemko Gayle Mahulette 21:13, 14:21, 21:16., nato pa izgubila s prvo nosilko, sicer 15 igralko sveta, Japonko Sayako Takahashi z rezultatom 7:21, 10:21.

Čestitke!

več >>>

Na DONUT Cup 2015 naši mladinci » trkali na zlata vrata«

Ponedeljek, 9. marec 2015

Prvi vikend v marcu je zeleni kombi popeljal naše mlade borce na »službeni« izlet v štajerske konce. Udeležili smo se tridnevnega mednarodnega mladinskega turnirja RSL Donut cup v Zgornji Kungoti in z velikim veseljem lahko trdim, da smo, poleg prijetnega druženja, iztržili tudi nekaj lepih in obetajočih uvrstitev. Seveda pa so tovrstni turnirji, ki igralce celostno preizkusijo in terjajo od njih tako večdnevno zbranost, kot tudi odlično telesno pripravljenost, krasna priložnost, da mladi športniki bolje spoznajo samega sebe v tekmovalnem, predvsem pa širše gledanem športnem profilu. In tako se je tudi zgodilo.

Pa pojdimo lepo po vrsti: naši najmlajši so zopet pokazali obilo znanja in veščine. Maj Babnik se je z dovolj zrelo in zbrano igro uvrstil v zadnji tekmovalni dan in naposled igral v velikem finalu proti večnemu tekmecu iz Lendave Anelu Hac Gyorkošu. Maj je do finala igral dobro, čeprav mu je na trenutke zbranost popustila, v finalu pa mu je več kot očitno zmanjkalo telesne pripravljenosti za boj proti bolj spočitemu nasprotniku. Maj je odlično igral tudi dvojice v ljubljansko-kungoški navezi z Markom Korošo, kjer so dečki v polfinalu odigrali maratonsko partijo v 3 setih proti nasprotnikom iz Bolgarije. Obračun sta naša fanta za las izgubila v končnici tretjega seta, žal pa Maju partija ni pustila prav veliko »goriva« v nogah za finalni boj med posamezniki. Njegovo odlično drugo mesto pa sta v kategoriji U11 dopolnili še dve polfinalni uvrstitvi Anje Jordan, ki je tokrat osvojila dve bronasti kolajni (dvojice ter singli).

Naša srečna »trinajstica«, zastopana s strani Nike Brajkovič ter Jana Babnika, tudi tokrat ni razočarala. Jan je sicer v polfinalu naletel na Miho Mastena (BK Branik), ki mu zadnjih nekaj turnirjev povzroča nekaj (predvsem psiholoških) sivih las in tudi tokrat se je izkazal za previsoko oviro. Kljub temu ostaja moje mnenje, da porazu tudi tukaj botruje predvsem splošna telesna pripravljenost in sposobnost večdnevnega igranja, ekonomične porabe energije ter regeneracije. Če lahko že ena sama težja tekma v fazi bojev znotraj skupine odločilno vpliva na potek celotnega dogajanja v fazi eliminacije, je to seveda premalo za uvrstitev na najvišjo stopničko. Nike je, po krajši bolezni in nekoliko prekratkem času za popolno regeneracijo, odigrala v svojem klasičnem slogu: daleč zrelejše, kot narekujejo njena rosna leta in z neupogljivo trmo, kar ji je tudi tokrat prineslo rezultat, ki se ga še zdaleč ne gre sramovati: v dvojicah je z Nežo Frank (BK Branik) prišla do finala in se okitila s srebrom, med posameznicami pa več kot enakovredno parirala kasnejši finalistki Ledi Dominić (BK Zagreb Maksimir) proti kateri je izgubila šele po treh napetih nizih.

V kategoriji U15 pa se je s konkurenco spopadlo največ naših borcev. Kama Saje je odigrala turnir, kot jih je zadnje čase že vajena: povsem rutinsko med posameznicami do finala, kjer zadnje čase venomer preži nanjo večna tekmica Petra Polanc (BK Medvode) ter zlata kolajna v kategoriji dvojic, prav tako v tandemu s Petro. Kakorkoli že, ena srebrna in ena zlata kolajna na takem turnirju sta nedvomno omembe vreden izkupiček. Blaž Smrkolj je tokrat poskrbel za prvovrstno presenečenje drugega tekmovalnega dne, ko je v enem izmed svojih sijočih »trenutkov navdiha«, v treh setih odpravil prvega nosilca Dorijana Cvijanovića (BK Velika Gorica) in se tako uvrstil v polfinale. V polfinalu ga je čakal »na papirju« lažji nasprotnik od prej omenjenega Cvijanovića, a je Blaž tokrat kljub temu moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu turnirja Luki Banu (BK Medvedgrad). V prvem setu polfinalnega obračuna je vse še delovalo dobro, Blaž je celo povedel in dobro nadziral igro. Toda že v končnici prvega seta mu je zmanjkalo idej, roka je postala nenatančna in izkusil je usoden kolaps koncentracije, ki je privedel do urnega konca in poraza v dveh setih. V dvojicah sta se, v navezi s Simonom Bambičem, prav tako zavihtela vse do polfinala, kjer pa sta bila močnejša tekmeca s Hrvaške Cvijanović/Meglić. Tako smo v kategoriji deških dvojic iztržili dve bronasti kolajni.

Omeniti velja še ostale naše bojevnike: Evo Bevk, Maja Poboljšaja ter Nejca Jordana,  ki so boje tokrat zaključili brez »žlahtne« kovine okoli vratu, a so vseeno prikazali zgledno športno držo na igrišču ter veliko osvojenega znanja.

Kaj povedati v zaključek? Morda to, da smo, dragi moji, daleč hodili in zdaj prispeli tik pod visok in debel zid. Tako imenovani »zid prvakov«, ki se dviguje do neba in ločuje polfinale od finala ter osvojenega zlata. Do tukaj nas je namreč pot vodila le mimo izzivov lastnega znanja ter poznavanja veščine. Za naprej pa moramo stopiti korak dlje. Šport moramo uzreti »holistično«, celostno in končno dojeti, da orodje, ki ga uporabljamo v bran proti nasprotniku ni nikoli bil lopar, temveč (kdo bi si mislil!?) naše telo: naše mišice ter pljuča in kri, ki nas hrani s kisikom. Športnik ki želi namreč (v višji konkurenci) poseči po zlatu mora biti pripravljen večplastno in ne le biti mojster »sukanja« žoge. Biti mora stroj: tako fizično, kot tudi psihično mora prenesti strese, ki trajajo več dni (včasih tudi po več tednov); pred najpomembnejšimi tekmami se mora znati vedno znova umiriti, poskrbeti za regeneracijo in predvsem ne preveč teoretizirati »za večerno mizo« o tem »kdo bo koga« in kako. Treba je dojeti, da je vsak nasprotnik živa in vedno spreminjajoča se situacija - nepredvidljiv splet okoliščin, ki terja od nas konstantno prilagajanje ter stabilnost performansa, ne glede na to, kaj bodo trdile stavnice. Treba je najti notranji mir, se umakniti in eliminirati nepotreben hrup v glavi in vsakega nasprotnika videti skozi enake, hladno neprizadete oči ter ga tako končno uzreti takšnega, kot je: brez obraza, brez preteklosti in brez številke na lestvici. Le takrat bomo znali igrati tako v vlogi favorita, kot tudi vlogi »naskakovalca naslova«.

Nekateri trdijo, da se da zid zvito zaobiti ali celo podreti s pomočjo športne psihologije, veliko besed in nekaj taktiziranja . Morda.

Jaz osebno sem ta zid vedno skušal raztopiti z lastnim znojem.

Čestitke vsem, Shadow.

več >>>

Pustni spopad na divjem zahodu Ljubljane

Sreda, 18. februar 2015

Na pustno soboto smo se ljubitelji badmintona zbrali na tradicionalnem pustnem turnirju Li-Ning Lige v Športnem centru Dolgi most.

Tokrat je bila rdeča nit dogajanja divji zahod in peščica kavbojev in indijancev, ter pustni krofi za udeležence, so pričarali pravo karnevalsko vzdušje.

Poleg omenjenega pa smo z badmintonsko torto proslavili zadnje uspehe domačinke, Kaje Stanković, ki je na pravkar končanem državnem prvenstvu osvojila dva naslova prvakinje. Kaji še enkrat vse čestitke!

V mladinskih kategorijah so favoriti ponovno stali na odru za zmagovalce. Pri najmlajših sta slavila Anja Jordan in Maj Babnik, pri dve leti starejših tekmovalcih sta najvišje segla Zoja Novak in Jan Babnik, v najstarejši kategoriji pa sta ponovno stala na najvišji stopnici Kama Saje in Blaž Smrkolj.

V rekreativnem delu turnirja v najmočnejši kategoriji moških posamezno, Mitja Bajželj, Miha Novak in Matjaž Krkač niso pustili presenečenja in osvojili prva tri mesta. Še najbližje odru za zmagovalce je bil Gal Pavliha, ki pa mu je v polfinalu zmanjkalo moči proti razigranim domačinom. V zelo zanimivi in izenačeni B skupini se je prve zmage veselil Dejan Srebrnjak, ki je bil v finalu boljši od Tomaža Dobnikarja. Omenjena igralca tudi vodita v skupnem seštevku z enakim številom točk. Tretje mesto je pripadlo (tretjič letos) Alešu Gostinčarju.

Sara Mikuš je zmagala v konkurenci deklet posamezno in v paru z Josipo Krtič, ter postala prva igralka turnirja. V konkurenci mešanih dvojic Vanja Mlejnik in Tine Albrecht nista dopustila presenečenja in slavila zanesljivo zmago.

V kategoriji moških dvojic je recept za zmago Klemen Korenčič. Tokrat se je veselil v paru z Gregom Valančičem, že četrtič letos, prav vsako zmago pa je osvojil z drugim soigralcem. V B kategoriji sta v konkurenci mešanih parov slavila Tanja Papler in Dejan Srebrnjak, v konkurenci moških dvojic pa Grega Grmovšek in Danijel Kmetec.

Turnirja se je udeležilo 85 tekmovalcev. Rezultate turnirja in lestvico si lahko ogledate na povezavah spodaj.

Naslednji turnir bo vsakoletni badmintonski praznik – Ljubljana GP Open 2015, ki bo v soboto, 14. marca.

Turnir šteje za lestvico TRUMP in Li-Ning Lige.

Vabljeni!

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana