Jan Babnik zmagovalec AdriaYouth International 2015

Petek, 9. oktober 2015

Minuli konec tedna je ekipa BK Ljubljana, pod mentorstvom Damijana Brajkoviča ter Tatjane Babnik (za kar se iskreno zahvaljujemo) krenila v Opatijo, kjer se je odvijal mednarodni mladinski turnir Adria Youth International. 

Zeleno žogico so tokrat zastopali: Nike Brajkovič, Maj Babnik, Jan Babnik ter Blaž Smrkolj.

Odprava je bila izredno uspešna, saj smo poleg dragocenih tekmovalnih izkušenj domov odnesli tudi naslov prvaka  v skupini dečki posamezno U13. Prvi lopar naše »kadetske« zasedbe Jan Babnik, ki zadnje čase tekmovalne uspehe niza, kot bi mu šlo za življenje, je tudi tokrat brez večjih težav pokoril mednarodno konkurenco ter se povzpel na najvišjo stopničko.

Ostali naši so se tokrat morali zadovoljiti le s prej omenjenimi dragocenimi izkušnjami, ki pa jih bodo nedvomno uspešno unovčili že kaj kmalu, saj je tekmovalna sezona očitno že v polnem pogonu.

Čestitke vsem,

Ekipa BK Ljubljana 

več >>>

1. turnir do 13 in 17 let v znamenju zelene žogice

Ponedeljek, 28. september 2015

Ta vikend je v Konex centru potekal prvi turnir sezone za BZS jakostno lestvico do 13 in 17 let. Naši mladi so se odzvali v lepem številu, glede na to, da je tekmovalna sezona letos za nas že v polnem zagonu, pa smo seveda segli tudi po najvišjih mestih.

V konkurenci U13 je Jan Babnik tokrat jasno in glasno nakazal na katero stopničko meri letos in brez izgubljenega seta osvojil prvo mesto med posamezniki. V finalu se je soočil z Mirnčanom Matevžem Hermanom in bil boljši v dveh setih (14,18). Za nameček sta, v družinski navezi z bratom Majem Babnikom, osvojila tretje mesto med pari. Pri dekletih sta Zoja Novak in Anja Jordan uprizorili desant na zmagovalni oder in se soočili v »ljubljansko« obarvanem finalu. Anja je zmagala v dveh setih (20, 6) in osvojila zlato. V konkurenci dekliških dvojic pa jima je zdrsnilo v finalu proti Lini Pipan (Medvode) ter Špeli Alič (Olimpija) in sta tako domov odnesli srebro. 

Pri dekletih do 17 let sta naše barve zastopali Kama Saje in Nike Brajkovič. Prva je med posameznicami osvojila odlično drugo mesto. Boljša je bila le Kungočanka Anja Koman, ki je Kamo uspela premagati v dveh izjemno izenačenih setih (23:21, 21:18). Nike se je prav tako odlično odrezala. V dvoboju z enako staro in tradicionalno tekmico, Maružo Vračar, je pokazala svojo pripravljenost in borbenost, ter v treh seti zmagala. Skupaj s Kamo sta bili tretji tudi v ženskih dvojicah.

Ostali rezultati so tokrat ostali pod najnižjo stopničko zmagovalnega odra, a nakazujejo lep napredek veščine, psihološke stabilnosti ter splošne tekmovalne forme. Seveda pa tudi neobhodno potrebo po še prenekateri kaplji znoja. 

Čestitke vsem,

Shadow

več >>>
Kaja in Primož druga in tretji z leve

Kaja in Primož na Univerzitetnem EP

Torek, 8. september 2015

Univerzitetnega evropskega prvenstva, ki je letos potekalo na Poljskem, sta se od predstavnikov BKL udeležila tudi državna prvakinja Kaja Stanković in Primož Flis. V ekipi Slovenije so nastopali še Sabina Magyar in Vanja Osterc.

več >>>

Začetek rekreativne tekmovalne sezone v nočni izvedbi

Ponedeljek, 7. september 2015

Zgoden začetek 15. sezone je nekatere presenetil, spet drugi pa so ga že komaj čakali. Nekateri badmintonski navdušenci v polni formi, drugi pa spočiti od dolgega in vročega poletja. Kakorkoli, oboji željni badmintona.

Nočna izvedba turnirja, nogometna in še posebej košarkarska tekma s Hrvaško ter obilo Hrvaških tekmovalcev je poskrbelo, da je bilo tudi obstransko dogajanje še kako zanimivo. Na koncu sta zmagi tako v Zagrebu kot Ljubljani ostali doma.

Mitja Bajželj začel tam kjer je končal, Maja Mujkič napada vrh! Tokrat prva disciplina, moških posamezno, kljub močni konkurenci 25 tekmovalcev ni postregla s presenečenji. Zmagal je aktualni prvak Mitja Bajželj ki je bil v finalu boljši od Mihe Novaka, tretje mesto pa je osvojil Marijan Stepan iz Hrvaške. V drugi kakovostni skupini se je med 12 udeleženci zanesljive zmage veselil Damjan Makuc, drugo mesto je osvojil Maj Poboljšaj, tretje pa Roman Miholčič.

Potem ko je lani izgubila naslov prvakinje med dekleti pa ga v letošnji sezoni več kot očitno želi nazaj. Maja Mujkič, prvakinja iz sezone 2013/14 je zanesljivo zmagala v konkurenci deklet, drugo mesto je osvojila Žubrinič Maja, tretje pa Anja Golob.

Veterana najboljša v konkurenci mešanih parov! Aktualna veteranska državna prvaka Irena Avsenik in Grega Novak sta v močni konkurenci dokazala da sta odlično pripravljena pričakala novo sezono. Drugo mesto sta osvojila Anja Golob in Klemen Korenčič, tretje pa Maja Mujkič in Gal Pavliha. V “B” konkurenci sta bila najboljša Dunja Vidič in Robert Kreft, pred Anjo Smrekar in Urbanom Cundrom, na najnižjo stopničko pa sta stopila Tanja Papler in Dejan Srebrnjak.

V konkurenci moških dvojic sta na najvišjo stopničko stopila Jan Zajtl in Gal Pavliha. poraz v finalu sta priznala Grega Valančič in Klemen Korenčič, tekmo za tretje mesto pa sta dobila Mitja Bajželj in Tine Albrecht. Drugo kakovostno skupino sta osvojila Gregor Pirnaver in Uroš Radakovič, druga sta bila Jan Dobnikar in Maj Kristan, tretja pa Miki in Luka Psaltirov.

V sezoni 2015/16 bomo vodili posebno točkovanje za “B” kakovostno skupino v kategorijah moški posamezno, moške dvojice in mešani pari. Najboljši na koncu sezone bodo dobili lepe nagrade.

Naslednji turnir Li-Ning lige, Jesenska klasika, bo 3.10.2015, ko se nam bodo pridružili tudi otroci v kategorijah do 12, 14 in 18 let.

Vabita vas ekipi BK Ljubljana in ŠC Dolgi most

 

več >>>

Odlični sezoni v slovo

Četrtek, 18. junij 2015

Vsaka zgodba si zasluži zaključek. V nasprotnem primeru se njen dramski trikotnik klavrno povesi v, no, dramsko premico, ki jo predobro poznamo v toku vsakdana.

več >>>
Kaja in Primoz na predstavitvi potnikov za Baku

Kaja Stankovic in Primoz Flis na predstavitvi potnikov za 1. Evropske igre v Bakuju

Četrtek, 4. junij 2015

Naša najboljša klubska predstavnika, državna prvakinja Kaja Stanković in Primož Flis, na katera smo v BK Ljubljana izjemno ponosni, bosta zastopala dve tretjini slovenskih badmintonskih predstavnikov na prvih Evropskih igrah, ki bodo od 12. do 28 junija potekale v Bakuju.

več >>>

Tudi naši veterani odlični na veteranskem državnem prvenstvu.

Torek, 2. junij 2015

Vzporeno s sobotnim državnim prvenstvom do 11 in do 15 let, ter članskim B turnirjem, je v Medvodah potekalo tudi veteransko državno prvenstvo v kategorijah nad 35 in nad 45 let.

več >>>

DP do 11 in 15 let: Anja Jordan in Kama Saje državni prvakinji, Smrkolj in Bambič tretja

Ponedeljek, 1. junij 2015

BK Medvode je tudi letos doletela čast, da organizira sklepni turnir sezone, državno prvenstvo do 11 in 15 let. Naši mladi badmintonisti so se udarili na medvoškem parketu, na katerem so, ob vzporedno potekajočem veteranskem DP, pete brusili tudi slovenski badmintonski veterani. Dvorana  »na klancu« je tako slikala lep pogled na šport, ki zlahka vleče skupaj več generacij navdušencev, prikazani boji pa so gledalcem nudili panoramski pogled na filozofski prepad med pubertetniško zaletavostjo ter zrelo taktiko spoštovanja kolenskega hrustanca. Ob vsem tem dogajanju pa so se morali naši mladinci dodobra zbrati še za zadnjo bitko letošnje sezone in skušati na državnem prvenstvu, kjer se igra brez varnostne mreže repasaža, pokazati vse kar znajo. In to so tudi storili.

V velikem slogu so za BK Ljubljana osvojili kar 6 odličij, od tega 2 zlati, 2 srebrni ter dvakrat bron.

Pa jih naštejmo tokrat glede na »žlahtnost«: zlati kolajni ter s tem naslov državnega prvaka sta osvojili Anja Jordan ter Kama Saje. Anja je v učbeniški demonstraciji trme in neustrašnosti, na domačem terenu premagala letošnjo večno tekmico iz Medvod Lino Pipan in sicer v dveh tesnih, a vseeno dovolj suverenih setih. Kama Saje pa je zlato osvojila v kategoriji dekliških dvojic do 15 let, v tandemu z nenadkriljivo Petro Polanc (BK Medvode), ki je letos postala državna prvakinja v vseh treh disciplinah. Tako je Kama morala Petri priznati premoč v finalu posameznic, kar pa nas pripelje že do tretje kolajne za BK Ljubljana: srebra v kategoriji posameznic do 15 let. Četrto po vrsti, zopet srebrno, pa je priigrala Anja Jordan, ki je v treh setih le za las zgrešila svoj drugi naslov; za zlato sta se v paru z Majo Koman (BK Kungota) udarili z dvojico Alič/Pipan (Olimpija/Medvode) in po suvereno odigranih prvih dveh setih, klonili šele v podaljšku  tretjega seta.  

Bron pa so si letos priborili naši fantje. Blaž Smrkolj je, kot mlajši v konkurenci  tekmovalcev U15, letos pokazal skokovit napredek in se svojim leto starejšim tekmecem približal tako rekoč na set razlike. Proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja ter trikratnemu državnemu prvaku (zlato je osvojili v vseh treh disciplinah) Domnu Lonzariču je odigral izjemno polfinalno tekmo, mu uspel celo odvzeti set, potem pa v tretjem setu vseeno moral priznati premoč odličnemu mladincu iz Kungote. Blaž se je tako povzpel na tretjo stopničko zmagovalnega odra, kamor pa je v soboto po bronasto kolajno stopil kar dvakrat, saj sta s Simonom Bambičem bron osvojila tudi v kategoriji deških dvojic. Naši dečki so tako jasno nakazali, da sodijo v vrh slovenskega mladinskega badmintona in z veselim pričakovanjem se nadejamo uspehov, ki v prihodnji sezoni gotovo ne bodo izostali.

Omenimo še naše zveste člane, ki že leta navdušeno preganjajo perjanico v BK Ljubljana in so se letos prav tako odlično odrezali na veteranskem DP. Gregor Novak in Irena Avsenik sta premagala konkurenco v mešanih parih in si priborila naslov državnih prvakov. Iskrene čestitke gredo uigranemu paru za prikazano veščino.

Ko stopim iz dvorane se že večeri. Kot že tolikokrat prej zapuščam prizorišče ne povsem prepričan, ali sem lahko ponosen ali naj bom le hvaležen, da sem trener tako dobre ekipe, ki me uspe vedno znova presenetiti. Toda ko stopam proti domu, si prav dolgo pač ne belim glave; blag pomladanski večer me počasi napolni s spoznanjem, da lahko na koncu take sezone brez konflikta čutim oboje.  

Čestitke vsem,

Shadow

več >>>

Nike in Jan skupno osvojila 5 kolajn na DP do 13 let

Ponedeljek, 25. maj 2015

Letošnja mladinska državna prvenstva je konec aprila že otvorila kategorija U17, kjer je Kama Saje za BK Ljubljana odnesla prvo letošnje odličje na mladinskih državnih prvenstvih. Za več kot uspešno nadaljevanje pa so to soboto poskrbeli naši mladinci do 13 let, v postavi Nike Brajkovič, Anja Jordan, Jan Babnik ter Andraž Plavčak.

Začnimo pri dekletih. Nike je letošnjo sezono zaznamovala z zanjo značilnim marljivim delom, ki pa je postalo še bolj osredotočeno in, za njena leta, izjemno zrelo ter metodično. Kot tako se je tudi obrestovalo: Nike je na letošnjem DP do 13 let dosegla in presegla vsa pričakovanja ter odnesla eno zlato ter dve srebrni odličji. Naslov državne prvakinje sta osvojili v kategoriji dekliških dvojic, v tandemu z Nežo Frank (BK Branik), Nike pa je naslov državne prvakinje za las ušel tudi med posameznicami, kjer se je v treh setih udarila s favorizirano Marušo Vračar (BK Olimpija) in ji z neomajno borbeno igro skorajda uspela speljati zlato. Maruša je Nikin odpor strla šele v končnici izenačenega tretjega seta. Dnevni izkupiček pa je Nike kronala še s srebrno kolajno v mešanih dvojicah, kjer sta odlično zaigrala z Mirnčanom Matevžem Hermanom.

Jan Babnik se tokrat ni pustil zmesti in se je rutinirano sprehodil do finalnega obračuna, kjer pa ga je čakal večni tekmec Miha Masten (BK Branik), ki je bil tudi tokrat žal premočan. Toda vseeno smo gledalci lahko gledali zelo izenačen prvi set finala, v drugem pa je Jan nekoliko popustil in na koncu osvojil odlično drugo mesto v državi. Pri dvojicah sta zaigrala v tandemu z Andražem Pungartnikom in kljub nekoliko neuigrani postavitvi, a ob odlični taktiki, za las zgrešila vstop v finale. Turnir sta zaključila na odličnem tretjem mestu in se okitila z bronom.

Vzporedno s »trinajstico« je potekalo tudi državno prvenstvo do 19 let, kjer sta nas zastopala Kama Saje ter bojeviti »povratnik« Rok Čampelj. Omeniti velja odlično Rokovo predstavo v singlih, kjer se je Rok uvrstil med osem najboljših, le za las pa mu je ušla uvrstitev v polfinale. Odlično formo pa je, pred svojim zadnjim mladinskim turnirjem (pred vstopom med vrste članov), Rok kazal predvsem v svoji paradni disciplini moških dvojic, kjer je bil gotovo močan kandidat za odličja, a je tokrat intervenirala usoda, ki je njegovemu partnerju Aljažu Ferku (BK Branik) namenila poškodbo kolena, ko se je med posamezniki boril za vstop v polfinale. Tako Rok in Aljaž nista nastopila, za kar nam je vsem iskreno žal. Kljub vsemu želimo Roku še veliko odličnih rezultatov tudi med člani in mu čestitamo za »mladinsko kariero« polno uspehov.

Kaj povedati v zaključek? Čaka nas še veliko dela, kar moram, kot »siten« trener seveda vedno poudariti. Toda tokrat se mi končno pričenja dozdevati, da igralcem, ki sem jih peljal na letošnjo »trinajstko« tega ni treba več dopovedovati, saj dozorevajo z neverjetno brzino. S takim pristopom čas, ko bomo stopili korak pred ostale, gotovo ni več daleč.   

več >>>

Super nočna Li-Ning klasika

Ponedeljek, 18. maj 2015

V soboto, 16. maja, smo po nekaj letih ponovno organizirali že rahlo pozabljeno nočno izvedbo rekreativnega turnirja, ki pa je, nekoliko presenetljivo, požela precej odobravanja, tako da jo bomo zagotovo ponovili prej kot čez nekaj let.

S turnirjem smo pričeli ob tradicionalni 17. uri, kjer so se med seboj najprej pomerili moški v A in B kategoriji. Konkurenca v obeh skupinah je bila velika in zato tekme naporne kot že dolgo ne. V A skupini je na najvišjo stopnico prvič stopil Gašper Batis pred Anžetom Novakom in Makovec Janijem. V B skupini pa Ville, pred Gostinčar Alešem in Kulaš Ivanom. Sledila so dekleta, kjer je tradicionalno prvo mesto osvojila Mlejnik Vanja, pred Avsenik Ireno in Alič Živo

Malo čez 20. uro smo pričeli z igrami mešanih dvojice, prav tako v dveh kakovostnih skupinah. V boljši skupini sta po pričakovanjih zmagala Mlejnik / Albrecht, v B skupini pa par Cunder / Cunder.

Zadnja disciplina, moške in ženske dvojice pa so se že začele v res nočnih urah in zaključile zgodaj v nov dan. V napetem moškem A finalu sta zasluženo prvo mesto osvojila Stanič / Bajželj, pred presenetljivima finalistoma Zakotnik / Duralija. Tretja sta bila Korenčič / Novak. V B skupini sta finale dobila Kristan / Kristan, pri dekletih pa Mujkič / Mlejnik.

Po odigrani Nočni klasiki, je pred nami tako samo še zaključni turnir letošnje rekreativne Li-Ning sezone. Napovedan je prihod več kot dvajset igralcev iz celotne bivše JUGE, tako da ne zamudite zaključnega dogodka, ki bo potekal v soboto, 6. junija v ŠC Dolgi most.

Vabita vas ekipa BK Ljubljana in ŠC Dolgi most

P.S.: soorganizator in slučajni zmagovalec med posamezniki, ki je slučajno praznoval slučajno okroglo obletnico, se vsem iskreno zahvaljuje za lepe želje in več kot uporabno darilo. Hvala vsem!

 

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana