Maj Poboljšaj odličen četrti na turnirju do 19 let

Ponedeljek, 19. november 2018

Minulo soboto sta bila na raznobarvnem parketu športne dvorane Krim, v Ljubljani odigrana prva v letošnji seriji BZS turnirjev do 11 in 19 let. BK Ljubljana so tokrat zastopali: Jure Blazina, Anja Jordan, Zoja Novak ter Maj Poboljšaj. Navdušili so z nekaj zelo lepimi tekmami, odigranimi na visokem nivoju in proti močni konkurenci.

Maj Poboljšaj je, kot leto mlajši v svoji kategoriji, sezono otvoril naravnost fantastično, saj je v četrtfinalu, prvič v svoji karieri, presenetil uradno favoriziranega Miho Mastena (BK Branik) in si v treh napetih setih priboril polfinalni nastop. Tam ga je premogla utrujenost in moral je priznati premoč domačinu Ianu Spillerju. Maj je tokrat nakazal na znaten kvalitativni preskok svoje badmintonske igre in tako že v začetku sezone nakazal, da si letos želi in zmore poseči po najvišjih mestih v slovenski mladinski konkurenci.

Naši dve najboljši igralki, Zoja in Anja sta tokrat prikazali nekoliko (z)mešano igro dvojic, ki je na trenutke sicer spominjala na njune najlepše trenutke lanske sezone, ko sta bili zmožni premagati tako rekoč kogarkoli, a tokrat so bili to bolj prebliski, kot pa konstantni zmagovalni ritem, ki ga iščemo. V boju s kasnejšimi zmagovalkami, domačo dvojico Vračar/Alič sta si sicer priborili set in tekmo raztegnili na tri dokaj izenačene in na trenutke zanimive sete, a zbranosti je bilo tokrat kljub vsemu premalo za kaj več. Vseeno pa je prikazano še zadostovalo za tretje mesto in s tem bronasto odličje.

Pri najmlajših se je v boj smelo pognal naš mali pernati matador Jure Blazina in se, večinoma starejšim fantom več kot odlično postavil po robu. Na koncu je osvojil odlično peto mesto, še prej pa je na tri napete sete odigral tekmo proti tretjemu nosilcu iz Lendave in s tem jasno nakazal, da bo treba nanj letos še računati.

Čestitke vsem,

Matjaž in ekipa BKL

več >>>

Ena zlata in dve bronasti za BKL na mednarodnem turnirju TEM yoth 2018

Torek, 23. oktober 2018

Predzadnji in vremensko najlepši oktobrski vikend je zaznamoval mladinski mednarodni turnir TEM Youth 2018, v organizaciji badmintonskega kluba Mirna. Množično obiskan, mednarodno pester in kvalitativno močen turnir se je v treh tekmovalnih dneh odvil gladko in organizacijsko brezhibno. Zapomnili pa si ga bomo tudi po številčni udeležbi tekmovalcev BK Ljubljana, predvsem pa zavoljo nekaj vrhunskih rezultatov naših mladih mojstrov perjanice.

več >>>

Naši mladi odlično odprli sezono na 1. turnirju do 15 let

Torek, 16. oktober 2018

V Mariboru smo minuli vikend odprli sezono lova na odlične rezultate. V režiji badmintonskega kluba iz »totega konca«, BK Branik, se je v znaku množične udeležbe in kisikovega dolga v dvorani, odvil prvi turnir do 15 let v tekoči sezoni.

Med izstopajočimi tudi tokrat ne moremo mimo naše najboljše posameznice v selekciji U15, Anje Jordan, ki se je na mariborskem linoleju zopet zavrtela z že znanimi, a zato nič manj zagrizenimi tekmicami in tokrat turnir zaključila na odličnem drugem mestu. V finalu je bila tokrat bolje pripravljena Špela Alič, ki je bila od Anje boljša v dveh dokaj izenačenih setih. V kategoriji dvojic pa je Anja več kot uspešno otvorila sezono: novopečena dvojica Anja Jordan/Nika Bedič je brez večjih težav obvladala konkurenco in si priborila zlato.

V tekoči sezoni pa so prag kategorije do 15 let prestopili tudi že nekateri naši mlajši igralci. Spet drugi, ki prek tega praga še niso uradno stopili, pa so si kljub temu tokrat že prišli preliminarno ogledati konkurenco prihodnje sezone. Govorimo seveda o naši vzhajajoči generaciji mladih: Anja Blazina, Ariana Korent, Gašper in Peter Trobec, Nal Pale Stankov ter Gašper Debevec so se v soboto že prvič pomerili v omenjeni kategoriji in se lepo izkazali. Prav vsi fantje so se iz skupin prebili med 16 najboljših. Pri dekletih pa je zadeva potekala še bolje: Anja Blazina se je uvrstila kar med osem najboljših in v četrtfinalu pošteno namučila, kasneje tretjeuvrščeno, lendavčanko Niko Bedič, ki je šele v tretjem setu uspela streti odpor dve leti mlajše Anje, ki je tako zasedla odlično skupno 5.mesto med posameznicami. Ariana Korent, ki po letnici prav tako še ne sodi uradno med igralke U15 pa je prav tako nakazala lep potencial, z uvrstitvijo izven stadija skupin, med 16 najboljših.

Čestitke vsem,

trener Matjaž in ekipa BKL

več >>>

Srečni "BKL trinajstica in veterani" zmagoslavno zaključili tekmovalno sezono

Sreda, 6. junij 2018

Končno, začinjeno s kančkom nervoze in ščepcem neučakanosti, smo v BK Ljubljana dočakali še zadnje letošnje mladinsko državno prvenstvo. Minulo soboto se je namreč odvijalo DP do 13 let, kjer je barve zelene žogice zastopala naša najštevilčnejša izbrana vrsta. Na modrih matah dvorane BK Bit se je vsega skupaj preganjalo kar 13 mladih BKL-jevcev in konec dneva našo (ter svojo) vitrino, do točke pokanja po šivih, napolnilo z žlahtno kovino.

Anja Blazina je zopet dokazala, da je preprosto izvenserijska, saj se je, kot dve leti mlajša, tudi na tem prvenstvu povzpela prav do finala, kjer pa je premoč morala priznati izkušenejši Lendavčanki Niki Bedič. Ariana Korent se je tokrat pogumno in zrelo postavila na igrišče ter pred številčnim občinstvom dokazala, da sodi v sam vrh svoje generacije. Presenečenja ni dopustila prav nobeni od deklet, ki so bile tekom sezone uvrščene nižje na jakostni lestvici, v četrtfinalu presenetila še fizično precej močnejšo igralko s Koroške in se zavihtela na odlično tretje mesto med posameznicami generacije 2005/06.

V tandemu sta dekleti prav tako dosegli finale, ki pa se je, kot zadnja tekma dneva, odvil šele v trudnih večernih urah in dekletoma pustil premalo življenjske energije za zmago proti lendavski dvojici Bedič/Koša. Ariana in Anja sta tako osvojili srebro.

Tretja kolajna, tudi tokrat srebrna, je zopet pripadla Ariani Korent in pa Petru Kotniku, ki sta se v kategoriji mešanih parov prebila pod sam vrh slovenske konkurence, tam pa v finalu izgubila proti bistveno močnejšemu nasprotniku, mixu Bedič/Podgoršek. Kljub neenakemu finalu pa je šlo tu predvsem za tisto ključno razliko enega leta in s tem presežka telesne moči na eni strani – »ravbarska« s strani narave, na katero pa naši mladi igralci zaenkrat še potrpežljivo čakajo. Naslednje leto lahko pričakujemo, da bodo strune naših loparjev pele že drugačno melodijo.

Dan smo zaključili še z dvojnim tretjim mestom pri fantovskih dvojicah: tretjo stopničko so si pravično (kot imena, tudi medalje) razdelili klubski »debl« rivali Gašper Debevec/Peter Trobec terikGašper Trobec/Peter Kotn. Tako je zmagovalni oder ponovno zaživel v živahni zeleni barvi naših BKL majic

Nikakor pa ne smemo pozabiti na odlične dosežke naših veteranov, ki pa so vzporedno s kategorijo »juncev«, pete brusili na državnem veteranskem prvenstvu. Naša vodilna veterana in večkratna državna prvaka Irena Avsenik in Gregor Novak sta tudi tokrat pokazala, da nista mlada zgolj »po srcu«, temveč se jima mladostno suče tudi lopar. Irena in Gregor sta, med mešanimi dvojicami, osvojila naslov podprvaka in morala v finalu premoč priznati le bivšima vrhunskima tekmovalcema Horvat/Kersnik. Irena je nato pohod nadaljevala z osvojenim srebrom tudi v kategoriji ženskih dvojic +35, kjer sta z Majo Mujkič odlično odigrali proti fizično precej močnejšemu paru Rojnik/Radin. Gregor Novak in Blaž Zakotnik pa sta dnevno bero dopolnia še z bronom  v kategoriji moških dvojic +35, prvi v paru z Idrijčanom Miranom Vihteličem in drugi v paru z Janezom Vtičem. V najstarejši kategoriji moških dvojic, v kategoriji 45+, pa sta se z zlatom okitila Darko Duralija in Jure Zaletel.

S tem, z medaljami ovešenim dnevom, se torej zaključuje letošnja tekmovalna sezona. Bila je dolga in naporna toda hkrati polna lepih trenutkov in odličnih dosežkov. Naši mladi so prebrodili pravo morje preprek in naporov, od tistih, ki jih vsakodnevno srečujejo v šolskih klopeh pa do zahtev športa, ki od njihovih mladih teles terja konec dneva še tisto nekaj več, da jih porine preko magične meje, ki ločuje dobro od odličnega. Tudi moji otroci se počasi bližajo tem letom in nemalokrat sedim ob večerih, ko se trušč dneva počasi polega in razmišljam o razsežni gorati pokrajini, ki zdaj leži pred njimi in jih s svojim klicem, izziva in plaši obenem. Odraščanje je zahtevna in izrazito vztrajnostna zadeva, kjer ob poti ne primanjkuje ravbarjev in medvedov. Toda, kot že prejšnjim generacijam, zdaj tudi njim ne preostane drugega, kot da dvignejo nahrbtnik in se podajo na dolgo pot, ki vodi proti vrhu. Na vsako potovanje, sploh pa po tako divji pokrajini, kot je življenje, pa se velja podati v dobri družbi. Vesel sem, da naši BKL-jevci hodite skupaj. In da lahko delček te poti prehodim z vami tudi jaz.

Čestitke vsem,

Matjaž in ekipa BKL 

 

več >>>

BK Ljubljana s sedmimi odličji na državnem prvenstvu do 11 in 17 let

Torek, 29. maj 2018

Nov majski vikend in z njim tudi novo mladinsko državno prvenstvo. Na medvoškem parketu so se zavrtele generacije U11 ter U17, da vsem pokažejo, kdo je letos najzaslužnejši prestižnega naziva državnega prvaka. Z veseljem lahko poročam, da smo, po nekoliko bolj zadržani predstavi na nedavnem prvenstvu v Mariboru, tokrat pri BK Ljubljana razprli krila in pokazali, kaj znamo.

Začnimo tokrat s fanti. Maj Poboljšaj se je, po precej nihajoči sezoni, saj ga je pestila »odbojkarska« poškodba gležnja, uspel sestaviti pravočasno za zaključni izziv sezone in stvari postaviti na svoje mesto. V dokaj ugodnem žrebu so ga tokrat do polfinala ob poti čakale le t.i. »psihološke mine«, ki pa jih je Maj tokrat zelo odraslo in mirno prestopil. V polfinalu ga je čakal prvi nosilec Blaž Smrkolj, ki pa je bil prevelik zalogaj in tako je Maj državno prvenstvo zaključil na tretjem mestu. Med osem najboljših pa se je letos, z zelo zrelo in lepo igro, prebil tudi naš Ožbej Cesar, ki tokrat ni dopustil presenečenja nobenemu mlajšemu »lovcu na trofeje« in si tako priigral lepo uvrstitev za zaključek sezone – peto mesto na državnem prvenstvu. V kategoriji dvojic sta fanta združila moči in odigrala res lep turnir ter se prek dveh lepih bojev uvrstila v polfinale in s tem na zmagovalni oder. V polfinalu sta nudila več kot dostojen upor kasnejšima zmagovalcema turnirja Ivančič/Masten ter se tako okitila z bronasto kolajno.

Pri dekletih do 17 let pa smo tokrat videli preporod naše mladinske vrste, ki je prejšnji vikend še tičala v krempljih strahu pred lastnimi pričakovanji, tokrat pa sta se Anja Jordan in Zoja Novak teh spon otresli in zaigrali »v polnih HD barvah«. Anja  se je v singlu, po preboju iz skupine, odigrala revanšo proti finalistki DP U19, dve leti starejši Maruši Vračar, s katero je tesno izgubila pred tremi tedni na DP U19, v Mirni, a je tokrat uspela vodo speljati na svoj mlin. Z natančno in nepopustljivo igro je zdržala maratonsko tekmo in nasprotnici odvzela odločilni tretji set, ko je ta pri rezultatu 18:15 že mislila, da drži vse niti trdno v svojih rokah in tako, z uvrstitvijo v finale, pripravila vrhunsko presenečenje. V finalu je odigrala proti dve leti starejši Nike Brajkovič, ki se je izkazala za predvsem fizično precej močnejšo nasprotnico in morala nazadnje priznati premoč, a v vitrino bo lahko položila srebrno kolajno, ki ima tokrat nedvomno visoko zlat lesk.

Zoja in Anja pa sta potem vrhunsko predstavo nadaljevali še v igri dvojic. Prek polfinala proti starejšim nasprotnicam iz Maribora, Frank/Žuran, sta se dekleti uvrstili v finale in odigrali odlično ter povsem izenačeno proti Taji Pipan ter Maruši Vračar. V treh napetih setih smo spremljali boj ženskih dvojic, ki bi se prav zlahka lahko obrnil v katerokoli smer, a se je na samem koncu na žalost prevesil v prid izkušenejših tekmic in našima dvema bojevnicama prinesel naslov državnega podprvaka.

Kljub vsemu sta dekleti letos nekajkrat odigrali tekme dvojic tako, da se je jasno videlo, da gre za dve izjemno nadarjeni igralki, ki bosta v prihodnje (skupaj in posamezno) lahko še veliko dosegli.

Bero kolajn na najvišjem nivoju pa je tega dne, več kot enakovredno, dopolnil tudi družinski »team Blazina«. Anja in Jure Blazina sta najprej odigrala mešane dvojice in le za las, v treh izenačenih setih, izgubila proti kasnejšima zmagovalcema iz Lendave Koša/Peshekhonov ter tako dan začela z bronasto kolajno. Nadaljevalo se je v kategoriji posameznic, kjer je Anja, po letošnji brezhibni sezoni, dokaj pričakovano, brez večjih težav ugnala slovensko konkurenco in se zavihtela na vrh zmagovalnega odra. Za lep zaključek tekmovalnega dneva pa sta nato poskrbeli še s Tinkaro Alič, ko sta se v finalu državnega prvenstva Lendavskemu paru Koša/Litrop maščevali za nedavni poraz z zadnjega turnirja U11 in jima, z zmago v treh napetih setih, odvzeli naslov državnih prvakinj. Naša Anja Blazina se je tako pridružila Nike Brajkovič ter Jaki Ivančiču, ki so letos najvidneje krojili usodo državnega prvenstva, kot večkratni državni prvaki.

Kaj naj še rečem? Ni še teden dni tega, kar sem članek zaključil z mislijo o muhasti naravi vrhunskega športa. In res se je izkazalo natanko tako: še prehitro se stvari zasučejo in zato v športu morda največ velja vztrajnost. Te nenadne zasuke smemo včasih morda pripisati tudi promiskuitetni roki dame fortune, ki se enkrat smeje enemu, spet drugič pa se prikloni drugemu. Verjamem pa, da v ozadju kljub temu tiči neka precej manj spremenljiva resnica, ki se ne pusti motiti dnevni formi ali naključnim motnjam v signalu naših pogosto šibkih možganov in doseči to stopnjo, pomeni doseči odličnost.

Tokrat nam je to uspelo.

Iskrene čestitke vsem mojim varovancem,

Matjaž in ekipa BKL

 

 

več >>>

Anja in Zoja trikrat srebrni na DP do 15 let

Torek, 22. maj 2018

V nedeljo je mariborski klub Branik gostil drugo v seriji letošnjih mladinskih državnih prvenstev v badmintonu. Spopadla se je generacija U15, kjer smo tudi pri BK Ljubljana imeli v ognju kar nekaj »železa« in s tem tudi nekaj visokih ciljev. Toda šport je pač šport in to nedeljo smo, kljub vrhunskemu uspehu na državni ravni, ostali pred tik pred pragom najvišjih uvrstitev. Pa pojdimo po vrsti.

Tekmovalni dan se je začel z mešanimi dvojicami, kjer sta naša Zoja Novak in Mirnčan Nik Zupančič nastopila v vlogi prvih nosilcev in favoritov za naslov prvaka. Do finala je šlo gladko, tam pa sta jih »v zasedi« čakala  Špela Alič in Anel Hac Gyorkoš, ki sta, z odlično in vztrajno igro, naša dva igralca uspela stisniti v psihološko neugoden položaj, kjer začutiš polno težo odgovornosti vloge favorita in glava roki ne daje več potrebne mirnosti za izvedbo pravilnih udarcev. Kljub dvema zaključnima žogama v drugem nizu, sta Zoja in Nik ta niz izgubila, na koncu pa, v povsem podobnih okoliščinah, zakockala še tretji odločilni niz in naslov prvaka je šel v roke Lendavčana in Ljubljančanke.

Pri dekletih posamezno je Anja Jordan zadnja leta vodila primat, a večni tekmici Lina Pipan in Špela Alič sta ji neprestano dihali za ovratnik. Tri punce, ki so se do sedaj vsako leto spopadle za naslov, so si tudi letos vse tri zelo želele zlate lovorike in tako lahko trdimo, da se je boj tudi letos, ob precejšnji izenačenosti treh mladink, zopet odvil predvsem na psihološki ravni. Žreb Anji, že drugo leto zapored ni bil naklonjen, saj ji je, kot tudi lani, edino resno tekmico na turnirju (poleg Aličeve) Lino Pipan namenil v polfinalu in tudi to je nedvomno odigralo usodno vlogo na nedeljskem turnirju. V mariborski dvorani je bilo vroče in zadušljivo, dekliški singli so se odigrali šele pozno popoldne in Anja je v polfinalu proti Medvoščanki v treh močnih in napornih setih izgubila ogromno energije, medtem ko se je Aličeva po, kvalitativno povsem neenaki, drugi strani žreba tako rekoč sprehodila do finala. V finalu, za katerega so nam organizatorji po mučnem polfinalu namenili vsega 15 minut počitka, Anji tako ni ostalo več dovolj goriva v mišicah za naporno tekmo proti neupogljivi Aličevi, ki je tako svoj zmagovalni pohod tistega dne nadaljevala tudi z zmago med posameznicami.

Dekliške dvojice, kjer sta Anja in Zoja, tekom sezone, prav tako jasno napovedali naskok na sam vrh, so se začele pozno – okoli sedme ure zvečer. Tukaj, do finala ni bilo resnejšega upora, saj sta za naslov zopet kandidirala zgolj dva dekliška para: Jordan/Novak ter Alič/Pipan; natanko tako se je finale na koncu tudi postavilo. V dveh izenačenih setih sta naši dekleti najprej povedli, v prvem celo držali set v rokah pri rezultatu 18:15, nato pa je dvakrat sledil usoden padec koncentracije in pa zopet hromeč strah pred zmago. Tako sta si v dveh setih Pipanova in Aličeva priborili zmago in slednja je tako osvojila že svoj tretji naslov dneva.

Japonski pregovor pravi: »Sedemkrat padeš, osemkrat se pobereš.« Roko na srce, tri srebrne kolajne na državnem prvenstvu niso slab rezultat. Nasprotno – so odličen rezultat! Vsekakor smo na naši dekleti izjemno ponosni in se z njima veselimo osvojenih odličij. Življenje (in seveda tudi badminton) je tek na dolge proge. Pogumno in z veseljem, verjemite, se bomo znova in znova, v ciklično naravnanem vesolju, srečevali na enakih bojiščih in ponavljali bitke - a z venomer drugačnim izidom.

Enkrat v vlogi lovca, drugič v vlogi lisice.

Čestitke vsem, ekipa BKL!

več >>>

BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen

Petek, 18. maj 2018

Čas nezadržno hiti naprej in zdi se, kot bi bilo še včeraj, ko je naša Anja Blazina osvojila prvo mesto v nemškem Friedrichshafnu – pa se je od tedaj naokoli obrnilo že leto dni. Tako je zopet napočil čas, da BK Ljubljana odrine na dolgo pot proti jezeru Bodensee, na nemško-švicarski meji in se v Friedrichshafnu - slikovitem rojstnem mestu zeppelinov - zopet pomeri z evropsko konkurenco.

Kot vsako leto, so tudi letos nekateri naši mladinci turnir odigrali, kot mlajši v svoji kategoriji, spet drugi pa so se spopadli s psihološkim izzivom starejšega v konkurenci in s tem nedvomno tudi nekoliko večjo lakoto po tekmovalnih uspehih. Toda tekmovalci lahko zgolj skrbno nabrusimo loparje in se skušamo čim bolj zbrati, preden stopimo na igrišče; vse ostalo se mora odviti, kot je pač pisano.

Pisana pa je bila letos vsekakor tudi naša druščina: v Nemčijo se je podalo kar 13 igralcev ter 3 spremljevalci, razporejenih v dva kombija. Enega sem peljal jaz, volan drugega pa je vešče vrtel Tine Trobec, ob navigacijski pomoči  žene Andreje. Skupaj smo potem na terenu, kot trenerji, vsi trije zavihali rokave in nudili strateško ter psihološko podporo našim trinajstim bojevnikom, ki so se, v dveh dvoranah in treh starostnih kategorijah, pogumno udarili z izzivalci.

Rezultatsko smo tokrat unovčili kar tri uvrstitve med osem najboljših – torej četrtfinale – kar je bila tudi vstopna faza za zadnji, nedeljski tekmovalni dan. Žal pa smo letos trikrat tudi ostali pred vrati polfinalnih bojev in s tem tudi zmagovalnega odra. V kategoriji ženskih dvojic U17 sta Anja Jordan ter Zoja Novak, kljub dostojnem uporu, morali premoč priznati hrvaškemu paru Cvitkušič/Šaban. Proti kasnejši zmagovalki, odlični Švicarki Lucie Amiguet  je (žal le en) lep in tesen tekmovalni set prikazala Anja Jordan, potem pa se, morda prekmalu, vdala v usodo in prav tako zaključila zmagovalni niz v četrtfinalu. Še najbližje nedeljskemu polfinalu in s tem najmanj tudi bronasti kolajni sta tokrat prišla Gašper Trobec ter Peter Kotnik, ki sta se, v trudnih večernih urah sobotnega tekmovalnega dneva, soočila s češko navezo Ptaček/Waliszewski in v podaljšku tretjega seta, pri 22:20, nekoliko nesrečno izgubila bitko.

Deveto mesto med dekliškimi dvojicami sta si z odlično borbo priigrali tudi Ariana Korent ter Anja Blazina, iz tekmovalnih skupin, torej v tabelo 16 najboljših, pa so se  prebili še Gašper Trobec, Peter Kotnik, Anja Blazina ter Ariana Korent, ki se je med našimi najmlajšimi prebila najdlje in dosegla odlično deveto mesto med posameznicami U13. Za odlične boje in strumno nabiranje nepogrešljivih tekmovalnih izkušenj naj čestitam še Lucii in Alini Bremec, Neži Bajt, Patriku Pangeršiču, Gašperju Debevcu, Petru Trobcu ter Žigi Petriču.

Če torej potegnemo črto, nanese skupaj za lep kupček pozitivnih in spodbudnih rezultatov. Še najbolj pa me veseli, da v BK Ljubljana nadaljujemo ponosno tradicijo odličnosti pri delu z mladimi, saj se zopet lahko ponašamo z živahno, talentirano in številčno mladinsko zasedbo, ki bo tudi v prihodnosti nedvomno krojila vrh slovenskega badmintona. Nosilci tega uspeha in naši bodoči zastavonoše pa so hkrati tudi super »klapa«, predvsem pa - to lahko zdaj zlahka trdim - prijetni in zanimivi sopotniki na tekmovalnih ekspedicijah.

PS: Posebna zahvala gre Tinetu in Andreji Trobec, brez katerih si letošnje ekspedicije preprosto ne bi želel predstavljati. Vsestranski mojster Tine je kuhal ter pekel na žaru, na parkirišču pričaral pravcato »drive-in movie« kino projekcijo in še na tisoče načinov poskrbel za življenjske potrebe in veselje naših mladičev. Andreja Trobec pa je v sebi našla nesluten potencial za športno treniranje in s svojo vedro naravo ter občutkom za psihologijo dosegla to, kar je še meni pogosto neosvojljiva gora:  da so naše pogosto plahe punce na igrišču pozabile na strah in so raje, polne samozavesti in pozitivne energije, tekmo zagrabile naravnost za roge.

Hvala in čestitke vsem,

Matjaž in ekipa BKL

 

več >>>

Igralci Badminton kluba Ljubljana zmagovalci 2. slovenske badmintonske lige

Sreda, 9. maj 2018

Minulo soboto je potekal finalni dan Slovenske badmintonske lige. V playoff fazi so naši mladi igralci pokorili vso konkurenco in postali zmagovalci 2.SBL ter se tako v naslednji sezoni uvrstili v prvo ligo.

več >>>

Anja Blazina še tretjič v tej sezoni zmagovalka turnirja do 11 let

Sreda, 9. maj 2018

V soboto, 5. maja je v ljubljanskem Bit centru potekal tretji, zadnji v seriji letošnjih turnirjev za slovensko jakostno lestvico do 11 let.
Anja Blazina, ki je letos že osvojila oba prejšnja turnirja, je svoj primat v letošnji sezoni tudi tokrat potrdila s prvim mestom med posameznicami.

več >>>

Anja Jordani in Zoja Novak bronasti na DP do 19 let

Torek, 8. maj 2018

Državno prvenstvo do 19 let je bilo letos prvo v seriji mladinskih državnih prvenstev, ki se bodo zdaj kar strnjeno vrstila v majskih koncih tedna. BK Ljubljana je serijo začel več kot odlično, z nekaj zglednimi in nekaj povsem presenetljivimi rezultati. Pa pojdimo po vrsti.

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana