Igralci BKL najuspešnejši na 1. BZS turnirju do 15. let

Sreda, 16. oktober 2019

Minuli vikend se je ekspedicija BKL, kar z dvema kobijema, popeljala po ovinkasti cesti do čudovite Koroške, kjer je v organizaciji BK Karizma potekal prvi v seriji letošnjih turnirjev BZS do 15 let. Udeležba je bila lepa, organizacija solidna, dunajski in krompir klasično okusna, rezultati pa zopet izven serijski.

več >>>

Anja Jordan in Anja Blazina petkrat zlati na 1. BZS turnirju do 17 in 13 let

Petek, 11. oktober 2019

Dnevi neusmiljeno korakajo mimo nas in že je tu mesec oktober. V polnem zagonu pa je tudi sezona turnirjev BZS in tako so se naši mladi v soboto zopet pognali na lov za točke mladinske državne lestvice. V temni dvorani badmintonskega centra Bit sta naši odlični mladinki Anja Jordan ter Anja Blazina zopet nadkrilili vsa pričakovanja in se kar petkrat povzpeli na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

več >>>

Anja Blazina zmagovalka mednrodnega turnija Zagreb youth open 2019

Torek, 8. oktober 2019

Minuli vikend je v Zagrebu potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje Zagreb Youth Open, ki se ga vsako leto udeleži znatno število odličnih igralcev in igralk iz številnih evropskih držav. Konkurenca je bila tudi letos več kot omembe vredna, a izven serijska je tudi naša državna prvakinja Anja Blazina, ki je tudi tokrat nihče ni mogel ustaviti na poti do zlata.

Tako v polfinalnem, kot tudi finalnem obračunu so Anjo prek mreže gledale tekmice iz Romunije. V finalu je Anja, z rezultatom 18:21, 21:5, 21:6, povsem nadigrala Cristino Sirbu in tako dokončno potrdila svojo nadvlado na tem turnirju. Anjina stabilna in za njena leta izjemno taktično lucidna igra se je tudi tokrat zopet obrestovala in izkazala za nerešljivo uganko tako domačih, kot tudi tujih mladih badmintonistk.

Čestitke,

Matjaž in ekipa BKL

več >>>

Anja Jordan in Maj Poboljšaj blestela na 1. turnirju do 19 let

Ponedeljek, 23. september 2019

Minuli vikend je na modri gumi badmintonskih igrišč ljubljanskega kluba BIT potekal prvi turnir BZS tekoče sezone. Na turnirju starostne skupine do 19 let sta nas tokrat vrhunsko zastopala prva mladinska loparja BK Ljubljana Anja Jordan in Maj Poboljšaj.

več >>>

Nekaj besed ob zaključku sezone - Trinajst naslovov državnih prvakov, sedem samo med mladimi

Torek, 25. junij 2019

Spoštovane članice, cenjeni člani, dragi varovanci in njihovi roditelji, dobrodošli v zaključnem povzetku izjemno uspešne badmintonske sezone. Nekateri ste, po majskih državnih prvenstvih, morda moja športna poročila že pogrešili, saj navadno res drži, da želim občutke po pomembnih tekmovanjih strniti kar se da hitro, dokler je vse še sveže. Zadnje čase pa me (iz uprave) radi opomnijo, da narava dandanašnje elektronske komunikacije ni te vrste, ki potrpežljivo počaka, temveč drvi naprej v shizofrenem tempu rafalnih objav na socialnih omrežjih in diktira neizprosen tempo.

več >>>

Anja Blazina zmagovalka mednarodnega turnirja FRIEDRICHSHAFEN 2019

Torek, 11. junij 2019

Maj je mesec, ko je badmintonska sezona v BK Ljubljana na svojem tekmovalnem vrhuncu. Tako rekoč  vsak vikend poka na vseh frontah,  vršijo se zgodovinske bitke,  državna prvenstva - drame in trilerji, ki mojo mlado ekipo v silovitem tempu tako zavrtijo, da ko končno dočaka junij, le še obsedi in globoko zavzdihne nad vsem doživetim (in preživetim). Med vrhunce tovrstnih doživetij nedvomno sodi Friedrichshafen - mladinski turnir na evropski ravni, ki nas vsakoletno popelje v Nemčijo, da se postavimo ob bok še tuji konkurenci.  
Vedno se nam obeta obilo zabave in druženja, seveda pa tudi koristen vpogled v prihodnost evropskega badmintona in pa realistična umestitev našega napredka v širših tekmovalnih krogih. Kot vsako leto, so tudi tokrat nekateri tekmovali v boljšem položaju, kot starejši v svoji starostni skupini, spet drugi pa so bili primorani izkušnje nabirati v težji vlogi mlajšega med bolj izkušenimi igralci. Tako pač je:  vsako leto se stvari spet zavrtijo in naslednje leto bomo igrali že v obrnjenih vlogah.  

Letošnjo ekspedicijo so sestavljali: Ariana Korent, Neža Bajt, Hana Čavlek, Lucia in Alina Bremec, Anja Blazina, Gašper in Peter Trobec, Patrik Pangeršič, Peter Kotnik, Nal Pale Stankov ter Jure Blazina. Trenerska in support ekipa tokrat v TOP TEN postavi: Andreja in Tine Trobec sta poskrbela, da je vse, od tekem pa do prevozov ter odličnih večerij na kampiranju, potekalo gladko in v prešernem duhu. Jerca in Štefan Blazina sta bila dislocirana trenerska ekipa, ki je (najprej genetsko na trenutke pa tudi »hands-on« svetovalno) poskrbela za vrhunske rezultate v dvorani u13. Ob taki ekipi je moji malenkosti preostalo le še to, da se naslonim nazaj in uživam v športnih vragolijah mojih varovancev.

Kot pove že naslov, rezultati tudi letos niso izostali. Visoko izpiljeno formo, ki jo je demonstrirala že v domačem tekmovalnem okolju, je naša aktualna državna pravkinja Anja Blazina brez večjih težav prenesla tudi v mednarodni ekosistem. Z zanesljivo in nepopustljivo igro je Anja tudi tuji konkurenci dala vetra in tako že drugič postala zmagovalka mednarodnega turnirja ob jezeru Bodensee, za kar ji iskreno čestitamo. Med ostalimi uspehi omenimo še uvrstitev med osem najboljših dvojic u15 Ariane Korent ter Anje Blazina ter odličen mednarodni tekmovalni debi za mladega Jureta Blazino, ki so ga porinili kar v starejšo kategorijo deških dvojic, tam pa sta s, partnerjem Tobiasom Andergassenom (ITA), dosegla kar peto mesto v konkurenci. Pri tekmovanju posameznikov je, čeprav to sezono mlajši med starejšimi, Peter Kotnik edini preživel stadij igre znotraj skupin in se uvrstil v fazo eliminacije. Tam je turnir zaključil na solidnem devetem mestu.

Za konec  trener Matjaž dodaja, kot vedno ponosen na svoje pernate samuraje:  z  vsemi ovirami - od kilometrskih razdalj pa do trmastih nasprotnikov, ki kar niso in niso hoteli poslati žoge v avt, kljub temu, da je avta okoli igrišča povsem dovolj, smo se spopadli z železno voljo in pogumom. Tako menim, da so prav vsi moji igralci zabeležili zmage: nekateri ovešeni z medaljami, ostali pa v boju z lastnimi strahovi in v naskoku novih obzorij

Čestitke in športni pozdrav,

Matjaž ter ekipa BKL

več >>>

Anja Jordan dvakratna državna prvakinja do 15 let

Torek, 14. maj 2019

Tekoča tekmovalna sezona je minulo soboto uradno stopila v zaključno in tudi najbolj razburljivo fazo, ko se v majskih vikendih,  eden za drugim, zvrstijo mladinska državna prvenstva in tistim, ki se trenutno v slovenskem badmintonu podijo za slavo in rezultati, ponudijo odgovor na večno vprašanje športa: kdo je najboljši?

V organizaciji koroškega Badmintonskega kluba Sele-Vrhe, ki se je s tovrstnim izzivom spopadel prvič in uspel tekmovanju vdihniti prav poseben občutek ceremonialnosti, se je tekom dolgega, a dobro izpeljanega turnirja, zvrstilo lepo število napetih dvobojev, ki so na koncu določili tudi letošnje državne prvake do 15 let. Dogodek nam bo, v Badminton klubu Ljubljana, ostal v čudovitem spominu, saj je naša Anja Jordan kar dvakrat segla po zlatu in se tako, po enoletnem premoru, vrnila na vrh slovenskega badmintona, kamor nesporno tudi sodi. Pa pojdimo po vrsti.

več >>>

Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica

Sreda, 17. april 2019

Minuli vikend so naši igralci navdušili občinstvo in v slabo voljo  spravili prenekaterega  mladega  mojstra perjanice, iz mednarodne konkurence, ki se je udeležila letošnje Srebrne žogice Lendave. Iz  mednarodnega turnirja z bogato tradicijo, ki ga je letos obiskalo prek 200 otrok, smo se tako vrnili ovenčani z dobro bero žlahtne kovine.

Pojdimo po vrsti. Najvišje sta segli naši najboljši mladinki Anja Jordan ter Zoja Novak, ki sta v kategoriji parov U17 osvojili zlato kolajno. V napetem finalu sta bili v treh setih boljši od hrvaško – slovenske naveze Sulič/Frank. Prav tako sta bili dekleti odlični v kategoriji posameznic, saj sta se, ob močni konkurenci, obe povzpeli na zmagovalni oder. Zoja je osvojila drugo mesto, ko je tesno izgubila finale proti Hrvatici Ivi Sulić, Anja pa je v polfinalu priznala premoč Slovakinji Vybochovi, kjer pa bi se, z nekaj več zbranosti in stabilne igre, dalo sicer tudi zmagati in se povzpeti v finale; tako je osvojila bron.

V kategoriji do 13 let pa so naši mladi borci tokrat dosegli kar dve finali: v kategoriji dvojic U13 sta pri dekletih finale igrali Ariana Korent ter Anja Blazina, a bili tam postavljeni nasproti precej fizično močnejših nasprotnic in kljub dostojnemu uporu, nazadnje podali  Čehinjama roko, po porazu v dveh setih. Pri dečkih pa je šlo precej bolj »za življenje«, kot pravimo: Gašper Trobec in Peter Kotnik sta se v finalu zopet zoperstavila že znanim rivalom iz Češke Janu Ptačku in Mareku Waliszewskem, s katerimi smo se udarili že lani v Friedrichshafnu. Tudi tokrat je šlo za las, tudi tokrat je šlo na tri sete, tudi tokrat je šlo na podaljšek in, žal, tudi tokrat sta naša bojevnika le za las izpustila zlato kolajno. Ob bučnem navijanju s tribun in klubskih kolegov, sta nazadnje osvojila odlično srebrno kolajno.

Nekaj kolajn, zvrhan koš zlata vrednih tekmovalnih izkušenj in pa za cel album lepih spominov v prijetnem klubskem druženju je skupni izkupiček letošnje Srebrne žogice – skupaj torej več kot dovolj, da odtehta kislo, deževno in mrzlo vreme, ki nas je tokrat pospremilo na izlet. Še enkrat bi se najlepše zahvalil Tinetu Trobcu, brez katerega bi ekskurzija klavrno propadla, za pomoč pri transportu in supportu in za super družbo ob večerih, ko je mladina še pozno v noč odbijala žogico v dvorani OŠ Lendave, tudi ko bi morali morda že spati.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL 

več >>>

Anja Jordan, Zoja Novak in Manca Čamernik odlične na 3. turnirju BZS do 11 in 17 let

Torek, 2. april 2019

Na tretjem v seriji turnirjev za mladinsko jakostno lestvico do 17 let sta naši najboljši vrtavki loparja tokrat priredili praznik badmintona za naš zeleni klub in skupaj osvojili kar tri odličja.  V modri matični dvorani badminton kluba BIT pa je tokrat vzporedno potekal še turnir do 11 let, ki so ga prav tako napadli naši najmlajši, tokrat pod taktirko trenerja Roka Čamplja. Odrezali smo se vrhunsko.

Anja Jordan proti koncu sezone vztrajno šili svojo tekmovalno formo in njena lopar že počasi dobiva tisti pravi napadalni zven, ki ga tako radi slišimo. Tokrat je našla odgovor  na igro vseh tekmic, vključno s Špelo Alič, ki je v treh setih padla v polfinalu ter Lino Pipan, s katero sta se srečali v finalu. Anja je zlato kolajno tokrat zasluženo prinesla v domačo vitrino. Tudi Zoja Novak je tokrat zablestela v singlu, saj se je zavihtela kar na končno tretje mesto med posameznicami in si tako zagotovila pomembne točke pred prihajajočim državnim prvenstvom. V paru sta dekleti tokrat osvojili drugo mesto in tako, s srebrom, zaključili dnevno bero odličij.

Pri najmlajših je Jure Blazina tokrat odnesel odlično peto mesto med posamezniki, kar je za leto mlajšega Jureta odličen dosežek in res lepa prognoza za zaključek sezone, sploh pa za prihodnja leta. Za odličen tekmovalni »debi« je tokrat poskrbela tudi Manca Čamernik, ki je za BKL tokrat nastopila prvič in se že kar »iz prve« povzpela na zmagovalni oder  - s partnerko Isabelo Šeme sta si dekleti priborili bronasto odličje. Čestitke za odlično športno držo in pogum pa si zaslužita tudi Erik Marinko ter Erik Murovec, ki sta v tej kategoriji še med najmlajšimi, a bosta, ob rednem in marljivem delu, zagotovo pokazala še veliko lepega.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

več >>>

Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let

Ponedeljek, 25. marec 2019

Minulo soboto je naš tekmovalni podmladek zavrtel pete na medvoškem parketu in slovenski konkurenci zopet uspel pokazati kak nov plesni korak. Izjemno uspešno sezono sedaj naša »srečna trinajstica« počasi vodi proti koncu, ki ga bo potrebno kronati še na majskem državnem prvenstvu, a do sedaj so naši najboljši mladinci pokazali več kot dovolj za odlično prognozo pred zaključkom sezone.

Na tretjem v seriji turnirjev do 13 let sta Anja Blazina ter Gašper Trobec, med posamezniki, še tretjič zapored osvojila zlato medaljo in se tako zacementirala na mestu nespornih prvih nosilcev, pred prihajajočim državnim prvenstvom. V finalu je Anja tokrat ugnala kar klubsko kolegico, našo Ariano Korent, ki pa si je, z odlično igro na tem turnirju, zasluženo priigrala mesto drugo uvrščene na slovenski jakostni lestvici do 13 let. Pri dekletih je, z znatnim in lepim napredkom, uvrstitev med osem najboljših zabeležila še Lucia Bremec.  Gašper se je v finalu zopet srečal s konkurentom iz Mirne, Vidom Koščakom in ga uspel ugnati v treh napetih in kondicijsko zahtevnih setih. Peter Kotnik je tokrat na prej omenjenega Mirnčana naletel v polfinalu, v tekmi za tretje mesto pa so rezerve energije že usodno pošle; premoč je moral priznati Timu Škrlju iz Mirne ter se zadovoljiti z nehvaležno, a vseeno trdo prigarano, leseno kolajno.

V konkurenci deških in dekliških dvoijc smo tokrat odigrali dva precej nesproščena in telesno že nekoliko izprana finalna obračuna. Gašper Trobec in Peter Kotnik sta na igrišče sicer stopila pogumno, a prave ognjevitosti, predvsem pa učinkovitosti tokrat ni bilo. Premoč dvojici Jelenc/Koščak sta morala priznati v dveh setih. Podobno mlačna predstava se je vršila na odru dekliškega finala, kjer sta se Ariana in Anja borili proti Ivi Koši ter Vesni Halič. Premalo intenzivnosti, prekratka koncentracija ter predolg dan so botrovali porazu v dveh setih.  V obeh finalih kategorije parov smo tako osvojili srebrno odličje.

Pred prihajajočim državnim prvenstvom naj našim mladim najprej čestitam za vrhunske uspehe. Potem pa naj jih še opomnim, da je športnikovo prvo orodje (in prevozno sredstvo) njegovo lastno telo. In čeprav so mladi danes navajeni, da se prazne rezerve polnijo predvsem prek USB kablov, jih bova morala jaz in učiteljica biologije, žal, v tandemu razočarati in razložiti, da s človeškim telesom ni tako. Pravilna prehrana, zadosti spanja in pa pravilno sproščanje predtekmovalne anksioznosti sodijo med predpogoje uspešnega športnega udejstvovanja. Cesarju, kar je cesarjevega – brez pokritih osnov higiene športa bodo naši poleti bolj kratke sape. Kljub temu pa še enkrat čestitke vsem našim mladincem. Pohvaliti velja še Alino ter Lucio Bremec, ki sta tokrat v parih postavili klasične sestrske razprtije na stranski tir ter odigrale nekaj lepih tekem, kar ju je plasiralo na končno 5. mesto med dekliškimi pari, s podobno uvrstitvijo pa se lahko pohvali tudi Neža Bajt, ki je pare odigrala v tandemu z leto mlajšo Mariborčanko Nino Gleich.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana