VIHARNI SEZONI V SLOVO

Četrtek, 23. junij 2016

Lepo pozdravljeni, cenjeni varovanci in prijatelji.

Ob zaključku sezone je postalo že nekako tradicionalno, da vas nagovorim malce bolj osebno in v poletje pospremim z nekaj besedami. Letos, moram priznati, da se mi je dopis malce zatikal in prihaja z rahlo zamudo, predvsem zaradi par trdovratnih filozofskih vozlov, ki so se porodili s koncem letošnje sezone in jih pri sebi nikakor nisem uspel razvozlati, to pa ne vpliva ravno blagodejno na pisateljevanje. Omenjeni vozli so se »zafeclali« predvsem vzlic nekaj neljubih dogodkov, ki so zaokrožili letošnjo sezono: nekateri službeni, kot so bili denimo tesni in nekoliko boleči porazi mojih varovancev v finalih zadnjega državnega prvenstva; drugi pa spet bolj osebne narave, ki gredo z roko v roki s starševstvom, minevanjem let in glasnim rušenjem nekaterih lepo pobarvanih, a očitno na potresnem območju zgrajenih iluzij. Toda vesolje navadno stvari uravnovesi in tako so nas na poletno pot pospremili tudi vrhunski uspehi moje U13 generacije in, s tremi naslovi državnih prvakov, stvari postavili na svoje mesto.

več >>>

Super zaključek turnirske sezone mladinske in rekreativne Li-Ning Lige

Petek, 10. junij 2016

V soboto 4. junija, smo z Zaključnim turnirjem letošnje mladinske in rekreativne Li-Ning lige, ki je bil hkrati tudi uvod v novonastalo “EXYU” ligo, tudi v BKL in ŠC Dolgi most zaključili s turnirsko badmintonsko sezono. 

Z udeležbo kar 155 igralk in igralcev iz Slovenije, Hrvaške, BiH in Srbije, po narodnosti pa še iz Nemčije, Finske, Danske in Indonezije, ki so v velikem številu prisostvovali celodnevnemu in večernemu dogajanju je turnir predstavljal odličen zaključek dolge sezone.

več >>>

Osem odličij za naše mladince na državnem prvenstvu do 11 in 15 let, ter dva naslova državnega prvaka na veteranskem državnem prvenstvu

Ponedeljek, 30. maj 2016

Zadnji tekmovalni dan letošnje badmintonske sezone se je odvil na parketu ogromne večnamenske dvorane v Podčetrtku. Na 15 igriščih smo se na državnem prvenstvu za posameznice in dvojice do 11 in 15 let pomerili igralci vseh slovenskih klubov in, kljub nekoliko vprašljivim tekmovalnim pogojem za tak rang tekmovanja, domov prinesli lep izkupiček medalj. 

več >>>

Tri zlate in dve srebrni za naše BKL-jevce na DP do 13 let

Ponedeljek, 23. maj 2016

Sobotno DP do 13 let, ki je potekalo v Zgornji Kungori, nam bo še dolgo ostalo v lepem spominu. Odlične predstave naših najboljših igralcev in igralk ter cel kup medalj so razlogi za to, da se bomo prvenstva še dolgo spominjali.
 

več >>>

Uspešen zaključni turnir ljubljanske Badminton šole

Ponedeljek, 9. maj 2016

Na petkovem zaključnem turnirju Ljubljanske Badminton šole se je zbralo veliko število mladih badmintonistov iz vseh naših skupin, tako klubskih kot osnovnošolskih. Tako smo tudi na sedežu kluba v Športnem centru Dolgi most imeli priložnost spoznati nekaj novih igralcev in bili nad njihovo badmintonsko predstavo navdušeni.

Vemo tudi, da marsikomu takšno tekmovanje močno pospeši bitje srca, smo pa prepričani, da so prav takšne izkušnje odlična popotnica za osebni razvoj in utrditev malih ljudi. Veseli smo, da ste se dogodka udeležili v velikem številu in se vam za vašo družbo zahvaljujemo.

Rezultate petkovega turnirja si lahko ogledate spodaj.

Konec maja se bo na osnovnih šolah končala dejavnost badminton šole, zato v mesecu juniju pripravljamo promocijsko akcijski mesec in sicer bo vadba v mesecu juniju na matični lokaciji Športnega centra Dolgi most za vse letošnje udeležence Badminton šole na osnovnih šolah BREZPLAČNA. Vadba pa bo moža v ponedeljki, sredah in petkih od 16. do 17. ure.

Za več informacij smo seveda dosegljivi tudi na 041 323 966 ter na info@badminton-ljubljana.si

Vabljeni!

več >>>

Kaja Stanković ponovno zlata

Torek, 26. april 2016

Letošnji 4. A+B turnir za lestvico BZS je tokrat potekal v organizaciji Badminton kluba Ljubljana. Poleg naših mladcev, sta se turnirja udeležila naša večkratna državna prvakinja Kaja Stanković in pa povratnik na članskih turnirjih, Tomaž Uršič.

Če je za prve veljalo, da je to turnir, namenjen uverturi in praksi pred mladinskimi državnimi prvenstvi, sta Kaja in Tomaž ciljala na najvišja mesta. 

Kaja Stanković se je z odlično igro oddolžila Emi Cizelj (BK Mirna) za poraz na letošnjem državnem prvenstvu in po dolgi odsotnosti z domačih turnirjev zopet stopila na najvišjo stopničko, kjer je po našem mnenju tudi njeno mesto. Hkrati je bil za Kajo to tudi pripravljalni turnir pred Evropskim prvenstvom, ki ta teden poteka v Franciji.

Tomaž pa je zaradi pomanjkanja točk na lestvici igral na B turnirju in več kot uspešno nastopal. Brez težal se je sprehodil do finala, kjer pa mu je stal nasproti Sebastjan Miklič iz Mirne. Kljub odlični igri je Tomaža v zaključnih minutah obeh setov malo zmanjkalo in zmage se je veselil Sebastjan. Kljub vsemu je drugo mesto odličen povratek po dolgi odsotnosti z badmintonskih igrišč.

Naj omenimo še našo najmlajšo udeleženko, Nike Brajkovič, ki se je v B turnirju več kot dostojno upirala precej starejšim nasprotnicam. V tekmi za drugo mesto je šele v napetem in do konca izenačenem tretjem setu, morala priznati premoč Evi Gruber. Nike čestitke za bronasto odličje, prvo v članski konkurenci.

Na spodnji povezavi najdete žreb in časovnico za sobotni AB turnir + turnir dvojic:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=019D0ACF-98B1-459E-908A-C360EF3DA9A8

 

 

več >>>

Na 3. turnirju Anja ter Jan zlata do 13 let, Nike bronasta do 17 let

Ponedeljek, 4. april 2016

V soboto je mariborski klub Branik organiziral tretjega v letošnji seriji turnirjev do 13 in 17 let. V svetlomodrem domovanju mariborskega Branika so se naši mladi spopadli s slovensko mladinsko konkurenco, ob čudovito sončnem dnevu, ki nas je dražil skozi sleherno stekleno površino dvorane, pa tudi nekoliko slabšo vidljivostjo. Kljub vsemu smo se domov vrnili z rezultati, ob katerih nam ne bo treba zardevati.

več >>>

Lepe predstave mladih in starih na Velikonočnem Li-Ning turnirju

Nedelja, 27. marec 2016

Na velikonočno soboto, smo v ŠC Dolgi most organizirali tradicionalni velikonočni turnir za otroke in trekreativce. Kljub prazničnemu dnevu se je turnirja udeležilo lepo število mladih in rekreativnih igralk in igralcev.

V najmlajši kategoriji do 10 let sta se zmage veselila Tenzer Mara in Cerar Matic, ki sta tako vknjižila svoji prvi zmagi v tej sezoni. V kategoriji do 12 let sta bila ponovno nepremagljiva Krajnc Daša in Lenarčič Lin Kevin in tako vknjižila že svoji četrti zmagi v letošnji sezoni.

V kategoriji do 14 let je po dveh drugih mestih do svoje prve zmage v sezoni končno prišel tudi Plavčak Andraž. Ostali zmagovalci, Anja Jordan, Eva Bevk in Nejc Jordan, pa so že večkratni zmagovalci letošnjih turnirjev mladinske Li-Ning Lige.

Rezultate turnirja in trenutno mladisko Li-ning jakostno lestvico si lahko ogledate spodaj, foto utrinke pa seveda tudi na našem instagram in FB profilu.

Na rekreativne delu turnirja pa se je svojega prvega podpisa na velikonočno jajce veselil Jani Murovec, ki je bil tokrat brez pravega nasprotnika. Pri dekleti se je zmage veselila Urška Butara, v ženskih dvojicah pa sta bili prepričljivo najboljši Mlejnik Vanja in Plešec Maja.

V moški konkurenci se je zmage v B skupini veselil Jelnikar Dejan, v dvojicah Pavliha Gal in Stanič Jure, v mešanih parih pa sta bila Mlejnik Vanja in Tine Albrecht.

Tudi tukaj si lahko rezultate turnirja in trenutno rekreativno Li-ning jakostno lestvico ogledate spodaj, foto utrinke pa seveda tudi na našem instagram in FB profilu.

Čestitke vsem udeležencem!

več >>>

Ariana, Anja, Nike, Blaž in Simon zmagovalci BZS turnirja do 11 in 15 let

Ponedeljek, 14. marec 2016

Letošnji tretji turnir »treh generacij« je na parketu »Olimpijske« dvorane Krim (poleg črt vseh barv in oblik, ki jih je človeško oko kdaj uzrlo) združil 87 igralcev iz treh starostnih kategorij. Turnir, ki je morda na prvi pogled, glede na obseg, obetal kompleksen in dolgotrajen (da se izognemo besedi mukotrpen) potek, se je na koncu izšel povsem gladko in v primernem časovnem okviru, za BK Ljubljana pa v izrazito zmagoslavnem slogu. Čestitke gredo torej tudi organizatorju za vešče opravljeno delo pri krmarjenju tekmovanja takega obsega.

Naj začnem pri naših najmlajših – kategoriji U11, kjer smo bili tokrat manj številčni, kot na zadnjih dveh turnirjih, a zato nič manj uspešni. Šele letos pridruženi članici Ariana Korent ter Anja Blazina sta se pogumno soočili s konkurenco in domov prinesli zlato kolajno v kategoriji dekliških dvojic. Tudi med posameznicami sta odigrali zrelo in smelo: Ariana je le za las zgrešila bronasto kolajno, v tekmi za tretje mesto je tesno izgubila s tekmico, ki jo je enkrat tistega dne že premagala, igrala pa je tudi tri napete sete s kasnejšo zmagovalko turnirja Niko Bedič (BK Mladost). Anja Blazina je po napetih bojih zasedla skupno 5.mesto.

Najbolje, pravzaprav naravnost odlično pa smo se tokrat izkazali v kategoriji U15, kjer so naši predstavniki (in predstavnica) osvojili kar štiri kolajne, od tega tri zlate in eno srebrno. Blaž Smrkolj in Nike Brajkovič sta si nadela svoj najresnejši »borbeni« obraz in tokrat odločno posegla po zlatu. Blaž je do finala odigral kar šest tekem, polfinale proti Medvoščanu Jaki Ivančiču je bil napet triler v treh setih, ki ga je Blaž dobil z odlično športno držo in jekleno koncentracijo v najpomembnejših trenutkih. Finale je bil nekoliko bolj »neodločen«, saj je Blažev tekmec Miha Masten (BK Branik) na trenutke spal, spet drugič pa igral tako, kot vemo, da zna in takrat se je tempo igre besno zaostril. Tako se je v drugem setu vrnil iz zaostanka 11:4 in izenačil za tretji set, tam pa je Blaž zopet prevzel nadzor in tekmo varno pripeljal do zmagovitega zaključka pri rezultatu 21:16.

Pri dekletih pa je Nike Brajkovič v finalu zopet soočila z večno tekmico Marušo Vračar (BK Olimpija). Tudi ta tekma je dala zmagovalko šele po treh izenačenih setih, ko je Nike naposled uspela streti Marušin odpor in se veselila druge letošnje turnirske zmage za jakostno lestvico U15. Nike je tokrat odigrala vrhunsko tekmo, tako taktično, kot tudi tehnično je izbirala prave poteze, ob pravem času in sistematično razstavila tekmičino igro. Zbrana drža, trezna glava in mirna roka pa so aduti, ki nam bodo v sklepnem delu letošnje sezone prišli še kako prav. Po zmagi v finalu posameznic, se je Nike z Marušo soočila še enkrat: dvojici Brajkovič/Potočnik ter Vračar/Pipan sta prekrižali loparje v finalu dekliških dvojic, kjer pa sta slavili slednji.

Pri dvojicah sta Simon Bambič ter Blaž Smrkolj ponovila uspeh, s katerim sta na najlepši možen način otvorila letošnjo sezono in zopet osvojila zlato. V napetem finalu sta v treh setih nadigrala rivalski par Cizelj/Masten in se zavihtela na najvišjo stopničko. Finale deških dvojic je bil zadnja tekma dneva in za Blaža kar 12. po vrsti. Z močno razbolenim kolenom je, kljub težavam pri odrivu, Blaž odigral do konca in se ni predal, Simon pa je (kot se v timskem športu spodobi) zgledno prevzel še delež soigralčevega bremena na svoja pleča in odigral svojo najboljšo turnirsko tekmo doslej.

Najstarejša med mladinskimi kategorijami, U19 je potekala v znamenju zanimivih tekem. Naša dva moška predstavnika Domen Bambič ter Nejc Jordan sta odigrala nekaj čudovitih tekem, ki so me povsem (čeprav me morda nebi smele) presenetile in ponudile obetajoč uvid v prihodnost. Med ženskimi posameznicami pa se je močni, čeprav številčno zdesetkani, konkurenci pogumno postavila po robu Eva Bevk in odigrala še en lep turnir.

Zaključek sezone je torej pred vrati. Pred nami se razteza še zadnje težavno obdobje močnih treningov in priprave na finalni obračun. Na zadnjem turnirju pred mladinskimi državnimi prvenstvi smo tekmecem odločno vrgli rokavico in nakazali naš namen za sklepni del sezone. Na krimskem parketu smo vsem, predvsem pa samim sebi, dokazali, da so naša telesa pripravljena.

So pripravljena tudi naša srca in glave? Navijajte za nas konec maja in vse bo jasno.

Čestitke vsem!

trener Shadow

Vsi rezultati so na voljo TUKAJ. 

več >>>

Veselo dogajanje ob 2. klubskem turnirju Badminton šole

Ponedeljek, 14. marec 2016

Tradicionalni Božično-novoletni turnir naše Badminton šole, ki jo izvajamo na 13 ljubljanskih osnovnih šolah, Teniški akademiji Breskvar na Ježici in seveda tudi na naši glavni lokaciji, v Športnem centru Dolgi most na Viču, je tudi tokrat lepo uspel. 

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana