Kaja Stanković znova na slovenskem badmintonskem olimpu

Ponedeljek, 6. februar 2017

Leto 2017 je za Badmintonsko zvezo Slovenije zopet nekaj posebnega, saj mineva 60 let od prvega članskega državnega prvenstva republike Slovenije v badmintonu. Čast organizacije jubilejnega prvenstva pa je pripadla badmintonskemu klubu Medvode in oko pernate karavane se je za dva, sicer dvoranskim športom primerno deževna dneva, uperilo v dogajanje v majhnem kraju na sotočju dveh rek. Vzdušje v dvorani je bilo, kljub vsako leto dozdevno nekoliko bolj okleščeni zasedbi navijačev in gledalcev, odlično, turnir pa je, v organizaciji medvoškega domačega kluba, potekal gladko ter brez večjih zapletov. V nasprotju z balonsko rastjo slovenske rekreativne badmintonske srenje, se zdi naš tekmovalni badminton zadnjih nekaj let ujet v nekakšno medgeneracijsko, tranzicijsko stagnacijo in kljub nekoliko večjem številu prijavljenih, v primerjavi z lanskim prvenstvom v Lendavi, je bilo podobno vrzel moč čutiti tudi letos. Ta občutek je tokrat še toliko bolj poudarila odsotnost nekaterih zvenečih imen, denimo Luke Petriča ter Iztoka Utroše in Mihe Horvata, ki so v zadnjem desetletju krojili vrh pernatega športa pri nas, letos pa je slovenski tekmovalni badminton očitno zakorakal na potresna tla medgeneracijskega preskoka.

Zmagovalna točka Kaje Stanković za njen tretji naslov državne prvakinje med članicami

Na letošnjem 60. članskem državnem prvenstvu so barve BK Ljubljana zastopali: Kaja Stankovič, Nike Brajkovič, Primož Flis, Tomaž Uršič, Luka Kumelj, Blaž Smrkolj, Mitja Bajželj ter Matjaž Krkač. Med fanti je letos najdlje segel Tomaž, ki se je z visokim nivojem igre (in neprimerno nižjim nivojem turnirske predpriprave) zavihtel med osem najboljših, v četrtfinalu pa ga je premagal eden od glavnih favoritov za letošnji naslov- mladi domačin Miha Ivanič. Primož Flis je, po številnih težavah s poškodbami, letošnje prvenstvo zaključil že v prvem kolu, proti sicer odličnem novincu Domnu Lazniku iz Mirne; tudi mešanih dvojicah s Kajo pa letos nista imela pravih možnosti za ponovitev lanskih uspehov. Novinca na članskih DP, naša najboljša mlada igralca, Nike in Blaž sta turnir zastavila odlično, se prebil skozi kvalifikacije, Nike v ženskih dvojicah in Blaž med posamezniki, potem pa so ju izdali, priložnosti primerno, nemirni živci. Kljub vsemu smo lahko z njunima krstnima nastopoma več kot zadovoljni.

V razmeroma široki »zeleni« zasedbi pa nas je letos zopet najbolj razveselila naša šampionka Kaja Stankovič, ki se je, po lanskoletnem spodrsljaju, v polfinalu najprej za poraz oddolžila Mirnčanki Emi Cizelj, nato pa znova zasijala v najboljši luči ter se še enkrat zavihtela na sam slovenski badmintonski vrh. V razburljivem, a povsem nadzorovanem finalu je Kaja z agresivno igro, v visokem tempu nadigrala domačinko Ano Marijo Šetina ter si v dveh setih priigrala že tretji naslov članske državne prvakinje republike Slovenije med posameznicami. Kaja vsako leto znova z odločnimi zamahi podira venomer nove psihološke prepreke, ki prečijo življenjsko pot vsakega pravega prvaka in strumno stopa po strmi poti, ki vodi do odličnosti ter športne veličine. Poleg zlate kolajne pa je Kaja dopolnila svojo, že tako bogato zbirko dosežkov z državnih prvenstev, še z bronasto kolajno v konkurenci ženskih dvojic, kjer sta se na tretjo stopničko zmagovalnega odra podali s soigralko Ano Marijo Šetina. Badminton klub Ljubljana je tako na svojo »prvo damo« lahko upravičeno ponosen!

Težko je v en dopis strniti vse vtise, ki so mi ostali z letošnjega prvenstva; ne glede na to, kolikokrat sedim na tribunah ali na trenerskem stolčku ob igrišču, državno prvenstvo bo imelo zame vedno dodano čustveno komponento. Nenazadnje mi, bolj kot vsi drugi turnirji, v spomin prikliče tudi lastne tekmovalne dni, predvsem zaradi upanj in želja, s katerimi so premazane »mate« državnih prvenstev. Tu so seveda zgodbe - čustveni »last minute« preobrati ter včasih usodne prelomnice na tekmovalnih poteh športnikov, ki jih v Sloveniji seveda vsi poznamo in se čutimo verjetno ravno zaradi tega toliko bolj vključeni v dogajanje, ki bi naključnemu gledalcu morda povsem ušlo. Poleti se me občutek neskončnega kroženja, tako športa, kot življenja, ko mimo mene bežijo vsa čustva in usode, individualno sicer neponovljive, pa vseeno ujete v večno ponavljajoče človeške vzorce.  Priložnosti za odličnost, kot zlatniki naključno posejani ob cesti se včasih ujamejo v naše roke, spet drugič pa tragično izgubljajo. Včasih se nam blagovoljno ponudijo znova, pogosto pa se z leti izkažejo za zgolj enkratne, kruto ujete v čas ter, v okviru zelo specifičnih trenutnih danosti, popolnoma neponovljive. Ujeti kot športnik okno priložnosti, sestaviti popoln mozaik ter v danem trenutku premagati vse zveri, ki prežijo v senci lastnih strahov to je nemara tisti pravi dosežek. Pred tem dejstvom se pač ne gre umikati: na poti do zmage se tovrstni »kosmati čekanarji«  venomer znova pojavljajo, v takšni ali drugačni preobleki pa najsibodi to zanesenjaška tresavica roke ob slutnji prvega naslova državnega prvaka ali pa titansko povratniško breme branilca lovorike - mi vsi smo zgolj lovci na lastne strahove.  Zmagovalec pa je vsak, ki se z zverjo spopade, ne glede na to, koliko (in kakšne barve) žlahtne kovine mu družba povezne okoli vratu.

Čestitke vsem,

Shadow in ekipa BKL

Rezultati

več >>>

Anja Jordan zopet na zmagovalnem odru "trinajstice"

Ponedeljek, 30. januar 2017

Za sobotni turnir, drugi v seriji turnirjev do 13 let, smo se morali tokrat kar zgodaj skobacati iz postelje, saj je naš kombi moral premeriti razdaljo do najbolj oddaljenega pernatega kluba v državi – Lendave. Se je pa vsekakor splačalo, saj smo tudi tokrat udarili po najvišjih mestih.  V zasedbi: Anja Jordan, Ariana Korent, Ema Uršič, Gašper Trobec, Žiga Petrič ter Matija Volk smo, na drugem koncu Slovenije, barve našega kluba zastopali več kot dostojno.

Prav vsi naši mladinci so odigrali nekaj zmagovalnih partij in prikazali lep napredek v igri. Pričakovano pa je najviše zopet segla naša trenutna državna prvakinja Anja Jordan, ki se je v finalu turnirja zopet zapletla z borbeno Špelo Alič. Slednja je dotični turnir odigrala na visokem nivoju, izredno borbeno in zbrano, brez večjih nihanj v igri ter se tako uspela Anji maščevati za poraz s prvega turnirja serije U13. Anja, ki jo je tokrat morda nasprotnica, s svojo brezkompromisno igro, nekoliko presenetila, v finalu ni uspela sestaviti tiste prave tekmovalne drže, ki smo je od nje vajeni in se je morala tako zadovoljiti s srebrom.

Med ostalimi našimi borci naj naj izpostavim še Žigo Petriča, ki se je tokrat (poleg Anje) edini uspel prebiti v fazo eliminacije, torej izven skupine, tam pa mu je potem zmanjkalo pare. Kljub vsemu pa je treba omeniti, da naša mlada ekipa šele začenja na tekmovalni sceni »trinajstice« in da si od njih seveda v prihodnji sezoni še veliko obetamo.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

več >>>

Nike Brajkovič zmagovalka drugega turnirja do 17 let

Torek, 10. januar 2017

Dvorana Branik, Maribor, sobota 7.1.2016

To soboto je v Mariborski dvorani Branik potekal drugi v seriji turnirjev do 17 let. Zavoljo razmeroma nizkega števila udeležencev (in udeleženk) in dobre organizacije s strani braniške ekipe, je turnir stekel, kot po maslu in se, za Badminton klub Ljubljana, že zgodaj popoldne zaključil na najboljši možen način – z zmago naše Nike.

več >>>

Anja, Ariana, Gašper in Peter trikrat zlati in dvakrat bronasti v Mariboru

Ponedeljek, 19. december 2016

Maribor, sobota 18. december 2016

Za naše najmlajše tekmovalce so minuli konec tedna zaznamovali izjemni tekmovalni uspehi. Gostovali smo v modri dvorani mariborskega kluba Branik, kjer se je na drugem letošnjem turnirju generacij u11 in u15 tokrat spoprijelo skorajda rekordno število otrok. Slednje je botrovalo tudi prenekateremu organizacijskemu zapletu in nekoliko razpotegnjeni časovnici, a naših mini-mojstrov to ni niti najmanj zmotilo pri doseganju visokih tekmovalnih standardov, saj so, tudi ko so se kazalci že nevarno bližali osmi uri zvečer, pokazali  svojo najboljšo igro.

V kategoriji  posameznikov sta bila Anja Blazina ter Gašper Trobec tokrat pretrd oreh za konkurenco. Anja je v finalu proti odlični, a na trenutke nekoliko čustveni Ivi Koša (BK Mladost) odigrala s hladnokrvnostjo, ki bi ji jo zlahka zavidali tudi moji starejši in izkušeni tekmovalci ter s trmasto in neupogljivo voljo, v treh setih strla tekmičin odpor. Gašper je bil tokrat osredotočen in neustrašen že od prve tekme dalje in je, na poti do končne zmage v finalu proti Tadeju Jelencu  (BK Medvode), izpustil le en sam set. Vzporedno so se vrstile tudi odlične predstave Ariane Korent ter Petra Kotnika, ki jima tekmovalna trema tokrat ni mogla do živega in sta tako lahko pokazala vse svoje znanje, čemur je seveda neogibno sledil tudi uspeh: Ariana je turnir zaključila na zmagovalnem odru – tretje mesto ji je prinesla borba proti Neži Krištof (BK Mirna). Za Petra je bil to šele tretji turnir BZS v karieri toda krivulja njegove tekmovalne uspešnosti eksponentno narašča in tokrat mu je zmagovalni oder ušel le za las – turnir je končal na četrtem mestu – ne dvomimo pa, da bi po kolajni nemara posegel, če mu žreb v polfinalu nebi namenil prav klubskega kolega Trobca, ki je bil tistega dne pač nerešljiva uganka.

Za naravnost čudovit zaključek  tekmovalnega dneva pa so naši najmlajši postregli še z desantom na zmagovalni oder v konkurenci mešanih parov. V finalu sta Anja in Gašper zopet užalostila Lendavčane, ko sta v treh napetih setih premagala Jakoba Kiralja ter Ivo Koša, Ariana in Peter pa se tokrat nista imela nikakršnega namena odreči kolajni in sta v boju za tretje mesto suvereno premagala mirnski par Tim Škrlj/Neža Krištof.  Števec kolajn za našo »enajstico« se je tako, ob osmi uri zvečer, ustavil pri treh zlatih in dveh bronastih.

Poleg naših »bonsai badmintonistov« pa so dvorano v soboto oblegali tudi tekmovalci in tekmovalke kategorije u15. V tej kategoriji so naše barve zastopali Jan Babnik, Žan Luka Pavlin ter Andraž in Klemen Pečovnik. Jan je tokrat odigral izkušnjam primerno, zbrano in odgovorno – njegov zmagovalni pohod je ustavil šele odlični Miha Masten, ki je bil v finalu od Jana boljši v dveh setih. Jan je tako osvojil srebro.

Čestitke vsem,

Matjaž in ekipa BKL

več >>>

Novička z novoletnega turnirja Otroške Badminton Šole Ljubljana

Ponedeljek, 12. december 2016

Zapisan kot mesec praznovanj in zabav, igra december tudi v našem klubu pomembno vlogo z vsakoletnim božično-novoletnim turnirjem za otroke, kjer se med seboj pomerijo vsi tekmovanj željni mladi badmintonisti.

Na slavnostni turnir z nagradami in novoletnimi darili povabimo torej vse skupine, klubske in osnovnošolske in v petek se jih je tako na Dolgem mostu zbralo 56.

več >>>

Super udeležba prek 45 otrok na 2. mladinskem Li-Ning turnirju

Ponedeljek, 21. november 2016

Sobotna druga izvedba mladinskega LI-Ning turnirja v letošnji sezoni, je postregla z odlično udeležbo prek 45 otrok, ki so prekrižali loparje v različnih starostnih skupinah v disciplinah dekleta in fantje posamezno.

Tekmovanje je kljub velikemu številu udeležencev potekalo gladko in tekoče, ter se je skupaj s podelitvijo končalo v predvidenem roku treh ur, kar po našem mnenju predstavlja optimalen čas tekmovanja tako za otroke kot tudi starše.

Otroci so veliko igrali in zaradi velikih skupin zamenjali cel kup nasprotnikov, ter tako pridobivali tekmovalne izkušnje. Najboljši so bili na koncu seveda nagrajeni z medaljami in aplavzom sotekmovalcev, staršev in ostalih gledalcev. 

Rezultati po skupinah:

U10 fantje                          U10 dekleta
1. Matic CERAR                1. Tinkara ALIČ
2. Nitai TARKUŠ                2. Kaja DOVČ
3. Miha SUČIĆ                   3. Polina ABRAMENKOVA

U12 fantje                          U12 dekleta
1. Žiga PETRIČ                 1. Anja BLAZINA
2. Peter TROBEC              2. Nina RAZGORŠEK
3. Gašper TROBEC           3. Ariana KORENT

U14 fantje                          U14 dekleta
1. Maj BABNIK                   1. Anja JORDAN
2. Kevin Lin LENARČIČ     2. Maša HAM
3. Andraž Plavčak              3. Anamarija VIŽINTIN

U18 fantje                           U18 dekleta
1. Vid BABNIK                    1. Anja MRAVLAK
2. Tadej PLESNIČAR         2. Katarina ŠTEFANČIČ
3. Klemen PEČOVNIK

Celotno razvrstitev in tekmovalno tabelo pa lahko najdete spodaj v prilogi.
Po drugem turnirju se tako na Mladinski Li-Ning lestvici že kažejo znamenja, kdo postaja resen kandidat za končno zmago in seveda nagrado v višini 100€.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, še posebej pa njihovim staršen oz. spremljevalcem se zahvaljujemo za obisk in vas ob tem vabimo, da se nam zopet pridružite na naslednjem turnirju, ki bo na sporedu 14. januarja 2017.

Ekipa Badminton kluba Ljubljana in ŠC Dolgi most

več >>>

Nike in Blaž enkrat zlata in dvakrat srebrna na prvem turnirju do 17 let

Ponedeljek, 21. november 2016

BK Brežice, 19.11.2016

Soboto s spremenljivim vremenom smo BKL-jevci preživeli tekmovalno. Veliko jih je kremplje (in strune) brusilo na mladinskem LI NING turnirju v matični dvorani Dolgi most, naša trenutno najštevilčnejša generacija pa se je spopadla z vseslovensko konkurenco na prvem turnirju BZS do 17 let. Tokrat – več kot uspešno.

Blaž Smrkolj je v polfinalu z odlično igro presenetil prvo postavljenega nosilca, leto starejšega Iana Spillerja (BK Olimpija) in si v treh setih izboril pot do finala. V finalu mu je nasproti stal stari znanec Miha Masten (BK Branik); leto mlajši Masten je zopet odigral taktično in tehnično vrhunsko partijo in Blažu, kljub odlični in za oko nadvse stimulativni igri, v treh napetih setih odvzel zlato. Pri dvojicah so vse naši fantje (Smrkolj-Jordan, Poboljšaj-Bambič ter Cesar-Savnik) tekmovanje zaključili med osem najboljših, za mesta pa so se na koncu razigravali predvsem med seboj, v zagrizenih klubskih derbijih.

Nike Brajkovič je imela na programu najprej dve tekmi, v katerih je morala predvsem odigrati zbrano in potrditi primat, ki ga je imela »na papirju«, potem pa jo je v finalu čakala Petra Polanc (BK Medvode). Precej močnejša igralka iz Medvode je našo Nike zlahka nadigrala, čeprav smo lahko videli nekaj lepih in borbenih točk, ki so nam potrdile že znano: Nike se vzpenja in napreduje, a v takem tempu igre še ne zmore vzdrževati potrebnega nivoja kvalitete udarcev. Je pa zato Nike, v tandemu z Urško Potočnik, uspela podjarmiti konkurenco ženskih dvojic. V finalu je naša ljubljansko-mariborska naveza brez težav premagala par Vračar-Forsthuber (BK Olimpija/BK Konex) in se tako okitila z zlatom.

Turnir v organizaciji BK Brežice je potekal gladko in organizacijsko brezmadežno, čeravno so naši mladinci veliko tekem, gledalcem na ljubo, razrešili šele po zagrizenih bojih v treh setih in tako turnir popeljali do konca šele v večernih urah.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=53C554F2-6C63-4103-A729-3FCA3A09DAB6

več >>>

Nike ponovila uspeh na 3. B turnirju

Sreda, 16. november 2016

Na sobotnem 3. B turnirju BZS, ki je tokrat potekal v dvorani Harmonija v Mengšu, je naša najboljša mlada igralka, Nike Brajkovič, ponovila uspeh izpred nekaj tednov, ko je bila prav tako druga na B turnirju pri nas v Ljubljani.

Za nameček so se vse dobitnice medalj ponovno razvrstile v istem vrstnem redu. Razred zase je bila prekaljena članica Nina Kotar, pred našo Nike in štajerko Nežo Frank na tretjem mestu.

Vse čestitke Nike!

 

več >>>

Maraton 2016 - drugič

Ponedeljek, 7. november 2016

Matjaževe želje, ki jih je lani ob zaključku prvega nastopa badmintonistov na katerem od maratonskih ali rekreativnih tekov sploh zapisal na našem internetnem etru, so očitno padle na plodno zemljo.

več >>>

Odlična otvoritev tekmovalne sezone za naše najmlajše

Sreda, 2. november 2016

V matični dvorani badmintonskega kluba Konex, se je na maratonski vikend, v soboto, odvrtel prvi v seriji BZS turnirjev U11 in U15. Kot smo zadnja leta že navajeni, so se naši najmlajši »matadorji« na parketu zavrteli neustrašno in elegantno ter za čast in slavo domov prinesli kup lepih rezultatov.

Med posameznicami se je Anja Blazina brez težav prebila do polfinala, nato pa naletela na kasnejšo zmagovalko turnirja Vesno Halič (BK Mladost), se ji sicer povsem dostojno uprla, a vseeno morala priznati premoč v dveh setih. Nato pa je v boju za tretje mesto brez težav prevladala in osvojila bron. Nekoliko manj sreče je že v fazi žreba tokrat imela Ariana Korent, ki je v skupino dobila obe kasnejši finalistki turnirja, ob tekmi sta bili odigrani precej zgodaj in Ariana se nekako še ni uspela dovolj zbrati, da bi pokazala svojo najboljšo igro. Zato pa tovrstnih težav ni bilo več zaznati, ko sta se, v paru z Anjo, spopadli s konkurenco dekliških dvojic: naši dekleti sta se zavihteli naravnost v finale, tam pa sta pokazali premalo zbranosti, predvsem pa upoštevanja trenerjevih taktičnih navodil, da bi presenetili tekmici iz Lendave in tako sta naši bojevnici osvojili srebro.

Pri fantih so se z vseslovensko konkurenco spopadli Gašper Trobec, Peter Kotnik, Aleksander Rigler Kovač ter Patrik Pangeršič. Za slednja je bil to tekmovalni »ognjeni krst« saj sta se na turnirju takega ranga znašla prvič, kar pa ju ni ustavilo pri tem, da bi nanizala že svoje prve zmage v stadiju znotraj skupin. Najuspešnejši je bil tokrat Gašper Trobec, ki se je s krasno igro zavrtel vse do finala, tam pa ga je čakal precej močnejši (in izkušenejši) Vid Koščak (BK Mirna), ki pa je Gašperju tokrat ni dopustil presenečenja. Gašper se je tako okitil s srebrom, kar je, z ozirom na konkurenco, vsekakor krasen rezultat za igralca s tako kratkim tekmovalnim stažem. V deških dvojicah sta se najdlje prebila Gašper Trobec in Peter Kotnik (še en obetaven mlad igralec) in sicer do četrtega mesta.

Ob poplavi uspehov v kategoriji »do 50 kubikov« pa ne smemo pozabiti na našo zlato U15 generacijo: Nike Brajkovič je v finalu tokrat brez večjih težav, v dveh setih ugnala večno tekmico Marušo Vračar (BK Olimpija), pri dvojicah pa z Zojo Novak osvojila bron. Jan Babnik se je pri fantih dobro znašel proti vsem nasprotnikom, z izjemo odličnega Mihe Mastena (BK Branik), ki je bil tokrat izven konkurence in v finalu ni dopustil presenečenja. Tako je Jan osvojil srebrno kolajno. Dnevni izkupiček sta zopet dopolnila brata Babnik: Jan je, v tandemu z Galom Bizjakom (BK Medvode) osvojil drugo mesto po ogorčenem boju z Mirnčanoma Hermanom in Zupančičem, Maj Babnik pa je z Anelom Hac Gyorkošem (BK Lendava) osvojil končno tretje mesto.

Čestitamo vsem za odličen tekmovalni dan.

Shadow in ekipa BKL

več >>>
Spoštovane članice, cenjeni člani, dragi varovanci in njihovi roditelji, dobrodošli v... več >>>
Maj je mesec, ko je badmintonska sezona v BK Ljubljana na svojem tekmovalnem vrhuncu. Tako... več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.

ŠC Dolgi most

 

 

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana