Badminton šola na daljavo - 3. del

Petek, 27. november 2020

Pozdravljeni,

Upam, da tudi v teh časih, ko moramo malce stisniti in določene zadeve včasih tudi doma improvizirati, ostajate aktivni, pozitivno naravnani in v stiku z loparjem. Konec koncev je prav badminton med tistimi športi, ki ga tudi sedaj, v okviru družine, lahko redno izvajate zunaj na zraku. In tudi vreme nam pri tem pomaga, kljub megli, ki nas sicer rada pokrije, a prav nič ne ovira pernate igre zunaj.

Za petkov trening naredite takole: na našem Youtube kanalu so že naloženi trije novi videi z vajemi, ki obsegajo predvsem elemente pravilnega gibanja po igrišču. Trening naj si sledi takole:

1) ogrevalni lahki tek 5min

2) video vaja "koordinacijske vaje za izboljšanje gibanja" 5min

3) video vaja "tek po igrišču, partner izbira kot" 5min

4) video vaja "odboj žoge v sprednjem delu, s podajo levo-desno"  7min

V kolikor doma imate badminton žogic, si lahko pomagate denimo tudi z balonom ali kako lahko žogico, ki jo podajalec potem lovi in zopet naprej poda.

5) zabava ob prostem podajanju žogice, igra na štetje odbojev ali samo odbijanje za zabavo, brez štetja (dokler ne pade noč in mama popeni)

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas še naprej spremljati preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Ostanite zdravi. Lepo vas pozdravljamo, v upanju na skorajšnje ponovno snidenje.

Trenerji Matjaž, Gašper, Tadej ter celotna ekipa BKL

več >>>

Badminton šola na daljavo - 2. del

Torek, 24. november 2020

Pozdravljeni!

V Badminton klubu Ljubljana smo že pripravili 2. del posnetkov Badminton šole na daljavo v BKL produkciji. ki je namenjena tako otrokom, ki so aktivno vključeni v naše programe in tiste, ki to niso, za njihove brate in sestrice, starše, skratka za vse, ki ste čez dan priklenjeni na razne Zoom, Teams, spletne učilnice in kar je še te novodobne ropotije. Predvsem pa za to, da vam požene kri po žilah in da vam lopar v teh čudnih časih ne bo služil zgolj za pretepanje s sorojenci.

Posnetki z vajami in kratkimi napotki za izvedbo so že na voljo na našem YOUTUBE kanalu. S potrditvijo na okence NAROČI SE ali SUBSCRIBE, boste najhitreje obveščeni o novih posnetkih, ki bodo na kanalu objavljeni.

Drugi sklop posnetkov je že pripravljen in dostopen na naslednjih povezavah:

1. Tek po igrišču - po diagonali z imitacijo udarcev

2. Tek po igrišču v zadnjem delu - z imitacijo udarcev

3. Tek po igrišču v prednjem delu - z imitacijo udarcev

4. Vaja drive udarca

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas spremljati še naprej preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Lepo vas pozdravlja ekipa Badminton kluba Ljubljana

več >>>

Badminton šola na daljavo

Petek, 20. november 2020

Pozdravljeni!

Badminton šola na daljavo? Prav ste slišali. V teh "posebnih" časih, ki jih vsi skupaj sedaj živimo je možno tudi to.
V Badminton klubu Ljubljana želimo, da so otroci aktivni tudi v času aktivnega lockdowna, zato smo s trenerjem Matjažem in pomočniki pripravili Badminton šolo na daljavo v BKL produkciji, ki je namenjena tako otrokom, ki so aktivno vključeni v naše programe in tiste ki to niso, za njihove brate in sestrice, starše, skratka za vse, ki ste čez dan priklenjeni na razne Zoom, Teams, spletne učilnice in kar je še te novodobne ropotije. Predvsem pa za to, da vam požene kri po žilah in da vam lopar v teh čudnih časih ne bo služil zgolj za pretepanje s sorojenci.

Po začetnih nevšečnostih z našim instagram profilom (ja, če niste vedeli, so posnetki omejeni na 1 minuto), kjer smo želeli objavljati našo produkcijo, smo sedaj aktivirali naš YOUTUBE kanal (nanj se sedaj lahko prijavite), kjer bodo sedaj 2 x tedensko pripravljeni posnetki z vajami za vse, ki bi se želeli malo razmigati.

Pri trije posnetki so že pripravljeni in dostopni na naslednjih povezavah:

1. Ogrevanje https://www.youtube.com/watch?v=m41Goh1sns0&t=99s

2. Vaje na stopnicah https://www.youtube.com/watch?v=WWPlvx-sdBc&t=18s

3. Vaje z loparjem https://www.youtube.com/watch?v=SQnTnhTv-WQ&t=9s

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas spremljati še naprej preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Lepo vas pozdravlja ekipa Badminton kluba Ljubljana

več >>>

Po treh letih čakanja BK Ljubljana spet s prednostjo domačega igrišča

Četrtek, 1. oktober 2020

Po triletnem prisilnem odmoru, ki ga je vzrokovala ekspatriacija zelenega kluba iz matične dvorane, se BK Ljubljana vrača v vlogi organizatorja turnirjev, pod okriljem BZS. V prenovljeni dvorani Športnega centra Dolgi Most so tekmovalni »krst«, dvanajstih povsem novih igralnih površin, izvedli mladi mojstri perjanice, v kategorijah do 15 in 19 let.

Prek 100 udeležencev se je tako minulo soboto, v lovu za čast in slavo, nenazadnje pa tudi za točke mladinske jakostne lestvice, udarilo na zelenih igriščih dvorane Dolgi most. V luči trenutne situacije je organizator seveda moral poskrbeti tudi za spoštovanje priporočil NIJZ, v zvezi s korona situacijo in tako turnir tokrat žal ni potekal ob prisotnosti tisočglave rjoveče horde oboževalcev, kot je to seveda v navadi, na turnirjih badmintonske zveze. Ne glede na vse pa lahko trdimo, da si je bilo v soboto moč ogledati nekaj res lepih tekem in da prihodnost slovenskega badmintona počiva v dobrih rokah.

Najuspešnejši klub v kategoriji U15 pa je bil, s 6 osvojenimi kolajnami, prav organizator turnirja, vaš in naš najljubši BK Ljubljana! Gašper Trobec je slavil tako med fanti posamezno, kot tudi v dvojicah, s partnerjem, vedno odličnim Petrom Kotnikom. Pri dekletih smo bili priča popolni nadvladi naših igralk, saj je bila tako finale deklet posamezno, kot tudi dvojic, popolnoma »ljubljanski«. Anja Blazina je slavila dvakrat, posamezno nad klubsko kolegico Ariano Korent, v dvojicah pa sta z Alino Bremec, v treh izjemno izenačenih setih strli odpor Ariane Korent in Lucie Bremec.  

V kategoriji U19 so sicer največ žlahtne kovine domov odnesli igralci BK Medvode, a naša Anja Jordan je bila prisotna vse do finala žensk posamezno in polfinala ženskih dvojic. V finalu je, ob pomanjkanju prave forme in zbranosti, dokaj zlahka prepustila zmago Nike Brajkovič, v polfinalu pa sta s partnerko Niko Bedič tesno izgubili proti kasnejšima zmagovalkama Špeli Alič in Maruši Vračar.  

Ekipa BKL 

 

več >>>

Ob zaključku uspešne sezone: BKL zapušča rdeči planet in se vrača domov

Ponedeljek, 29. junij 2020

  In tako se tekoča sezona mlatenja perjanice, po bizarnem twistu zgodbe - s plesom v maskah, v drugem dejanju -  počasi zaključuje. Kar zadeva Korono, sem si zadal, da se je bom v tem članku na široko ognil. Spodobi se, da ji vrnem uslugo, saj se je vljudno ognila tudi ona mene. Karantena je le še ena stvar, ki se nam je pač zgodila. Jaz sem jo preživel tekaje po hribih in pa doma, obkrožen s svojimi štirimi babami - sicer s polnimi ušesi visokih frekvenc, a miren in zadovoljen, kot že dolgo ne. Prižigam pa seveda metaforično svečo za vse tiste, (verjamem, da jih ni malo) ki jim je Covid življenje obrnil na glavo in jih pahnil v nesrečo. Mi pa zdaj obrnimo hrbet preteklosti , se ozrimo raje naprej in hvaležno vzemimo iz vse te »šlamastike« tole ključno malo življenjsko lekcijo:

Za uspeh, v športu in življenju, rabiš tri V-je:  vera, vaja… pa vsrat se ti mora.

  Brez zardevanja lahko trdim, da smo v BK Ljubljana, prva dva V-ja na spisku, v zadnjih treh letih tako...

več >>>

Mesec junij, mesec odprtih vrat v BKL

Četrtek, 28. maj 2020

V Badminton klubu Ljubljana, že vrsto let za naše najmlajše organiziramo Badmintonsko pripravnico, ki poteka na številnih ljubljanskih osnovnih šolah. Badmintonska pripravnica je namenjena otrokovemu prvemu stiku z badmintonsko igro.

Žal smo bili zaradi nesrečne zgodbe z virusom primorani vadbo prekiniti in kot vse kaže, jo bomo lahko ponovno zagnali šele s pričetkom novega šolskega leta.

Zato smo se v Badminton klubu Ljubljana odločili, da bomo v mesecu juniju, odganizirali mesec odprtih vrat za vse otroke, ki so v letošnjem šolskem letu obiskovali skupine Badmintonske pripravnice na svojih matičnih osnovnih šolah. Vadba bo za vse otroke v juniju BREZPLAČNA.

Ortoke in starše vabimo, da se nam pridružijo na treningih naših skupin Badminton šole, ki potekajo na dveh lokacijah. Izberite seveda tisto, ki vam je bližja oziroma časovno bolj primerna.

Urnik

SKUPINA ponedeljek torek sreda četrtek petek
TA Breskvar Ježica   16:30 - 17:30   16:30 - 17:30  
TC Dolgi most-Vič 17:30 - 18:30   17:00 - 18:00   16:00 - 17:00

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@badminton-ljubljana.si ali na 041 323 966.

Vabi te ekipa Badminton kluba Ljubljana

več >>>

BKL v oddaji Dobro jutro na TV SLO

Sreda, 27. maj 2020

Danes zjutraj smo v Badminton klubu Ljubljana gostili televizijsko ekipo oddaje Dobro jutro RTV SLO.
V odličnem prispevku o badmintonu je v glavni vlogi nastopal naš trener Matjaž in njegova mlada ekipa tekmovalcev.

Čestitke vsem akterjem!

več >>>

63. člansko državno prvenstvo: Kaja Stanković zopet na vrhu slovenskega badmintona

Četrtek, 6. februar 2020

Z leti opažam (in morda mi bo še kdo pritrdil), da mi gredo pomembnejši mejniki, ki se rutinsko in periodično ponavljajo vsako leto in nas s tem opominjajo na neusmiljeno tiktakanje nekje v  ozadju sobe, vse bolj na živce. Nemara mora biti ta občutek povezan s številkami na osebni izkaznici. Eden glavnih tovrstnih mejnikov je, v karieri športnega trenerja, gotovo državno člansko prvenstvo. Prva sem okusil še na parketu, z loparjem v rokah, zadnjih deset pa menda na najbolj prešvicanem stolu, kar jih pozna svet – trenerskem stolu, za igriščem. Toda v nasprotju z, denimo, rojstnimi dnevi, ki obeležujejo primarno minevanje pa državna prvenstva za mene glasno govorijo tudi o uporu proti minevanju – o večnem lovu za izmuzljivo športno formo, ki jo moramo v vsakem obdobju naših življenj, športniki  kirurško in precizno tempirati, še prej pa dolge mesece pridobivati na različne, manj ali bolj boleče načine.

Letos prvič v zgodovini, se je državno prvenstvo odvilo na parketu športne dvorane Lukna, v organizaciji mariborskega badmintonskega kluba Branik. Prvenstvo nam bo, organizacijsko gledano, ostalo v lepem spominu, saj se je dvorana Lukna izkazala (imenu navkljub) za prijetno, telesu in očesu prijazno prizorišče, kjer so mojstri perjanice lahko brez motečih dejavnikov pokazali vse svoje znanje. Da pa nam bo, Ljubljančanom, prvenstvo ostalo v najlepšem spominu pa so poskrbeli naši igralci – v prvi vrsti najmočnejši ženski lopar BK Ljubljana – Kaja Stanković.

A preden začnemo z izjemnimi dosežki naših punc, omenimo še moški del ekipe BKL. Maj Poboljšaj je tokrat zabeležil svojo prvo uvrstitev med osem najboljših badmintonistov v državi. V svoji starostni kategoriji, torej u19 je tako, poleg Roka Kuprivca (BK Medvode) postal edini, ki se je v članski konkurenci prebil tako daleč. V četrtfinalu je proti favoriziranemu in izkušenemu Mihi Ivančiču (BK Medvode) prikazal lepo igro, a kazala se je tudi že fizična utrujenost, ki je v kali zatrla upanje po kakšnem večjem presenečenju. Kljub temu, odlična predstava!

Pri dekletih, torej, pa je Kaja svojo prvo letošnjo resnejšo preizkušnjo prestala v četrtfinalu, ko je v treh setih ubranila silovit naskok mlajše kolegice iz Mirne, Nike Arih, ki je Kajine živce (in reflekse), s hitro in izjemno agresivno igro dodobra preizkusila. Na koncu pa je tehtnico na Kajino stran zopet prevesila telesna pripravljenost. Mirnčanka silovitega tempa ni zmogla držati tri sete in je naposled morala priznati premoč. V polfinalu je Kaja odigrala kar proti deset let mlajši klubski kolegici Anji Jordan, ki že od samega začetka tekoče sezone drži vrhunsko tekmovalno formo in jo je prenesla tudi na tokratno člansko prvenstvo. Anja je svoj prvi polfinale na članskih državnih prvenstvih odigrala obetavno in pogumno, a je morala vseeno, po dveh setih, Kaji podati roko in ji čestitati za upravičeno osvojeno zmago in uvrstitev v finale. Kljub temu pa polfinale na državnih prvenstvih pomeni bronasto kolajno, ki jo je po tej tekmi mlada Jordanova tako že osvojila.

V finalu se je Kaja srečala z branilko lanskega naslova, Medvoščanko Petro Polanc. Dekleti sta se zavrteli v krasni bitki, ki je bila za vse gledalce prava poslastica, za mene (in nemara še koga, ki je bil podobno čustveno investiran) pa pravi nohte-grizljajoči triler. Kaja je tekmo tokrat sicer dobila v dveh setih in prvi je šel povsem na tesno, z rezultatom 25:23, za katerega sta dekleti grizli do konca in še malo prek. V drugem setu pa je Kaja nenadoma padla v tisto najlepše mentalno stanje, ki ga lahko športnik na igrišču najde – neomajno samozavest v nezmotljivost svojega loparja – in mlajši tekmici se je moralo, ob kotih in krivuljah, ki jih je v svoji igri našla Kaja, nenadoma zazdeti, da je njena polovica igrišča vsaj dvakrat večja. Kaja je drugi set odigrala z odličnostjo mojstra, ki se dobro zaveda svojega truda in vložka - z mirno roko tekmovalca, ki črpa samozavest iz vednosti, da športnik vse, kar se nadzirati da, opravi že daleč preden nastopi odločilni trenutek, nato pa samo še pusti, da telo brez voznika samo opravi tisto, kar je takrat že samoumevno. Pri rezultatu 21:14 je Kaja že petič zapored v karieri dvignila roke v zmagoslavju, ob naslovu državne članske prvakinje.

Toda, kot se je nekdo neprenehoma drl iz tribune: »Nedelja je dolga!« in za našo Kajo je tokrat resnično bila. Zadnja tekma nedeljskega sporeda je bil finale ženskih dvojic in Kaja je ob koncu dneva tako stala pred še eno vzpetino, ki jo bo treba preplezati. Skupaj s partnerko Petro Polanc sta morali najprej otresti iz glave vsa čustva nedavno minulega finala, ki sta ga odigrali in se tokrat, v vlogi izrazitih favoritinj, družno postaviti v bran proti dvojici Brajkovič/Kotar (BK Bit). Svojo dolžnost sta brezhibno nato tudi opravili in se naslova polastili v dveh, dokaj mirnih setih, z rezultatom 21:17, 21:8.

Tako to gre v športu. In življenju. Dokler dihaš se nič pravzaprav nikoli zares ne konča. Sediš utrujen in razbolen na parketu in čakaš še zadnjo tekmo dneva. Nato si zavežeš superge, najprej levo, potem desno in napolniš bidon in poravnaš majico in si oprtaš torbo. Potem vstaneš in streseš utrujene noge in se odpraviš na igrišče. Počasi izločiš glasove, ki tulijo s tribune in izostriš objektiv. Potem se postaviš pred mrežo, pogledaš nasprotnika v oči…

In serviraš.

Čestitke Kaji in vsem našim,

Shadow in ekipa BKL

 

 

 

 

 

več >>>

Na drugem BZS turnirju do 15 let dvakrat srebro in bron za naše

Torek, 21. januar 2020

Minulo soboto smo se, s slovensko pernato konkurenco U15, zavrteli na parketu matične dvorane BK Mirna. Naši so tokrat nastopili v nekoliko okleščeni postavi, saj so med našimi vrstami že kosili sezonski virusni hrošči in tako nastop, tik pred zdajci, preprečili nekaterim našim borcem. Kljub temu smo lahko z rezultati, ki smo jih prinesli z dolenjske, zelo zadovoljni.

več >>>

Anja Jordan in družina Blazina spet na vrhu

Sreda, 18. december 2019

Minulo soboto se je dogajanje na slovenski mladinski badmintonski sceni preselilo na eno izmed bolj odročnih tekmovalnih prizorišč – v Lendavo. Klub iz tistega konca, kamor se je treba po avtocesti peljati še streljaj dlje, kot povprečnemu smrtniku nese potrpljenje, je bil zadolžen (in zaslužen) za organizacijo drugega v seriji turnirjev do 13 in 19 let. BK Ljubljana se je na prekmursko Odisejo odpravil z ekipo (le) petih igralcev, katerih številčnost pa se je, konec dneva, izkazala v obratnem sorazmerju z njeno kvaliteto.

Anja Jordan je (pri rosnih 14 letih) prvič stopila na najvišjo stopničko odra deklet posamezno do 19 let, potem ko je v razburljivem finalu premagala (nekad našu, a sad vašu) Nike Brajkovič (BK Bit). Anja je dva seta vršila silovit pritisk na dve leti starejšo tekmico in ta je, nekje pri sredini tretjega seta, ob visokem vodstvu Jordanove, tekmo naposled predala zaradi bolečin v stopalu.

Maj Poboljšaj je v pofinalu moral premoč priznati Medvoščanu Jaki Ivančiču, ki je turnir dobil brez oddanega seta, nedvomno pa je pri tej misiji naš prvi lopar, od vseh udeležencev moškega turnirja,  prišel še najbliže uspehu. Na koncu dneva je Maj, v tekmi za tretje mesto, premagal še Miho Mastena (BK Branik) in se odel v bron.

V mlajši kategoriji pa sta brat in sestra Blazina tekmecem še enkrat, v praksi, demonstrirala slovarsko definicijo besede izvenserijski. Anja je single dobila brez izgubljenega seta - v finalu je premagala domačinko Ivo Koša (Mladost Lendava). Enakemu vzorcu pa sta Jure in Anja kasneje sledila tudi pri mešanih parih, zaradi katerih pa so njunega trenerja dan poprej obhajale še temne misli, saj sta se brat in sestra, bolj kot sotekmovalca, gledala tako postrani, kot bi si morala za rojstni dan razdeliti torto z eno samo jagodo na vrhu. Toda želja po zmagi (in bogatih praktičnih nagradah) je v njiju vzbudila čisti profesionalizem in od tu naprej je šlo, kot po maslu. V finalu sta strla odpor Matica Cerarja (Medvode) in Tinkare Alič (Olimpija).

Kaj še reči? Živemu se vse zgodi. Razen, da bi bila Lendava kdaj kaj bliže. Domov smo odpeketali težji za tri zlate in eno bronasto kolajno, ter lažji za nekaj duhov iz preteklosti. Pot naprej je jasna.

Čestitke vsem,

Shadow in ekipa BK Ljubljana

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana