Kaja Stanković državna članska prvakinja

Ponedeljek, 15. februar 2021

Tokratno državno člansko prvenstvo v badmintonu, letos v organizaciji BK Medvode, je žal potekalo v času, ko tiči država ukleščena v železnem primežu nesrečne korone in kot tako seveda ni ušlo tudi vsem zaščitnim ukrepom, ki pridejo zraven. Posledično je zato zadeva, vsaj emocionalno, potekala nekoliko v senci vseh teh omejitev, od katerih se je nedvomno še najbolj poznala odsotnost gledalcev in navijačev. Kljub temu pa smo pri BK Ljubljana letos nastopili v lepem številu. Tri generacije naših igralcev so se zavrtele po medvoškem parketu in kot že tolikokrat poprej, tudi tokrat rezultati niso izostali.

Naša najboljša igralka in večkratna državna prvakinja Kaja Stanković je tudi tokrat segla najviše. V kategoriji ženskih dvojic sta s partnerko - odlično Petro Polanc, ki se je letos razveselila kar treh naslovov državne prvakinje – segli po najvišjem odličju in si brez večjih težav priborile naslov. V kategoriji posameznic je Kaja letos nastopila v vlogi branilke naslova. Tudi letos, kot že lani, je bila Kajina glavna nasprotnica prav njena »debl« partnerka Petra Polanc in tokrat je žreb določil, da se dekleti pomerita že v polfinalu. Kot smo pričujoči že vajeni, dekleti tudi tokrat nista razočarali v prikazu badmintonskih veščin na najvišjem nivoju in sta odigrali izenačeno tekmo, polno napetih trenutkov in čudovitih izmenjav. Za razliko od lani, pa je letos Petra prikazala bolj stabilno in v ključnih trenutkih bolj zbrano igro in tako odkorakala z igrišča, kot zmagovalka. Kaja pa je tekmovanje posameznic tako zaključila na tretjem mestu in v svojo vitrino položila še eno izmed številnih žlahtnih odličij z državnih prvenstev. Včasih je površnemu opazovalcu v tako polnih vitrinah težko pripisati pravo vrednost prav vsaki kolajni, a športnik ve, da za vsako kolajno stoji svoja zgodba, prepojena s čustvi in znojem, z detajli in spomini, ki v nasprotju z barvo ki pokriva kovino, nikoli ne zbledi.

Članka pa ne morem zaključiti, ne da bi klobuk snel še za druge mlade tekmovalce, ki so se na tekmovalnem odru znova znašli po dolgi koronski pavzi. Pri moških dvojicah sta se med osem najboljših uvrstila mladinca Maj Poboljšaj in Blaž Smrkolj, ki smo ga, po nekaj letnem premoru, z velikim veseljem spet lahko videli zastopati zelene barve BK Ljubljana na državnem prvenstvu. Omeniti vsekakor velja tudi suvereno uvrstitev Anje Blazina med osem najboljših posameznic; z naskokom najmlajša igralka med osmerico je svoj pohod proti vrhu končala šele proti branilki naslova, klubski kolegici Kaji Stanković. Gašper Trobec in Gašper Debevec pa sta se v kategoriji moških dvojic, preko kvalifikacij, prebila do glavnega turnirja in si nato izborila mesto med osem najboljših moških parov v državi.  

Toliko od mene, dragi moji. Še en dan v pisarni, bi lahko rekli. To je pač šport: včasih gre po črti, spet drugič pa nažgeš perje v ripstol. Toda, ne glede na rezultat, ko izzvenijo kriki zmagoslavja ali pa tiste najbolj žmohtne psovke in se posušijo solze, nam ponavadi ostanejo lepi spomini na čas, ki smo ga preživeli skupaj in na strahove, ki smo jih premagali.

Dokler se vračamo, tekma ne bo nikoli končana.

Trener Matjaž

Galerija fotografij

Kaja Stanković državna članska prvakinja

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana