Anja Blazina z drugim mestom na mednarodnem turnirju Adria Youth Opatija 2021

Sreda, 3. november 2021

Minuli vikend je kar šest naših najboljših mladih igralcev, v okviru reprezentančne akcije, krenilo proti Opatiji na mednarodni turnir Adria Youth in Adria U17 International. Sedemnajstica je štela tudi za turnir evropske mladinske serije, oba turnirja pa sta postregla z močno udeležbo in omembe vredno evropsko konkurenco.

Naši mladi so se znašli odlično, izstopala pa je tudi tokrat Anja Blazina, ki je osvojila srebro v konkurenci ženskih singlov U15. V finalu je morala premoč priznati ruski igralki Moniki Suni Li, za katero velja omeniti, da je zelo uspešno obenem nastopila tudi na turnirju u17 in se tam prav tako uvrstila v finale. Anja je proti hitri in agresivni Rusinji svojo pravo igro našla šele v drugem setu, ki pa ga je žal na koncu, z malo smole,  izgubila pri visokem rezultatu 30:28 Po pričevanju selektorja reprezentance, nas je tokrat, kljub odlični igri proti neizprosnim in odlično pripravljenim ruskim reprezentantom, zopet malo zmanjkalo v nogah.

Od ostalih BKL mladincev sta proti kasnejšim zmagovalcem turnirja v mešanih parih U17, belgijskemu paru Quintens/Boonen, odlično nastopila Ariana Korent in Gašper Trobec  ter tesno izgubila šele v zelo izenačenem tretjem setu. Taisti Gašper Trobec pa je, v kategoriji moških parov u17, v tandemu z Mirnčanom Vidom Koščakom, poskrbel za vrhunsko presenečenje, ko sta fanta v prvem kolu izločila enega izmed favoriziranih parov, Francoza Delabrosse in Vaugeois. Žal so bile vse te tekme bolj na začetku tabele in našim junakom je potem počasi zmanjkalo vetra za nadaljevanje v podobnem slogu.

Najboljše uvrstitve na turnirju U17 sta bila tako tokrat dva četrtfinala Gašperja Trobca, v kategoriji posamezno ter moških parih in pa lep rezultat Nala Pale Stankova, ki je v mešanem paru  z Avstrijko Leno Rumpold odlično odigral in se prav tako zavihtel med osem najboljših.

Čestitke vsem.

Matjaž in ekipa BKL

več >>>

BKL z lepo udeležbo na mladinskih državnih prvenstvih do 11 in 13 let

Torek, 18. maj 2021

Minula dva vikenda sta minila v znamenju zagrizenih badmintonskih borb, ko so se, najprej po medvoškem parketu, nazadnje pa še po modrih gumenicah ljubljanskega centra Bit, zavrteli najmlajši mojstri bele perjanice. Po dolgi tekmovalni pavzi, ki smo si jo bili prisiljeni vzeti vzlic nesrečne korone, so se mladi badmintonisti tokrat udarili za naslove mladinskega državnega prvaka v kategorijah do 11 in 13 let in sicer še za nazaj, za minulo izgubljeno tekmovalno sezono. BK Ljubljana je sceno tokrat napadla s kopico novih obrazov, ki so šele nabirali prve tekmovalne izkušnje, a že tokrat so prav vsi zabeležili tudi prve zmage. 

V Medvodah, na DP do 11 let, so naše barve zastopali: Lara Šturm, Bor Plestenjak, Benjamin Trobec in Martin Srebrnič. Prav vsi naši borci so zabeležili svoje prve zmage na turnirju, najboljše uvrstitve pa smo tokrat dosegali v kategorijah parov: Martin Srebrnič in Benjamin Trobec sta se, v kategoriji deških parov uvrstila med osem najboljših parov v državi, njuno uvrstitev pa sta izenačila tudi Bor Plestenjak ter Lara Šturm, med mešanimi pari. Pri igri posameznikov so, z dvema zmagama znotraj skupine, Bor, Martin ter Lara osvojili 9.mesto, Benjamin pa je, z eno zmago znotraj skupine, turnir zaključil na 17. mestu.

Na državnem prvenstvu srečne »trinajstice« je zelene barve BK Ljubljana zastopalo nekaj več mladih obrazov. Tudi na tem državnem prvenstvu so nekateri nastopili prvič v svoji kratki tekmovalni karieri. Na modrih igriščih dvorane BIT so naš prapor tokrat nosili Dalen Kendirbekov, Jon Sajovic, Mark Ahačič, Martin Srebrnič, Matic Gorički, Kristian Davidovič, Lara Šturm ter Kiana Frntić. Tokrat smo vse boje žal zaključili že znotraj skupin, a kljub vsemu, z nekaj zabeleženimi zmagami v posameznih tekmah. V dvojicah so dečki turnir končali med 16 najboljših, Lara ter Kiana pa pri dekletih celo med osem. Med posamezniki so po eno zmago znotraj skupin zabeležili Lara, Kiana ter Kristian, kar pomeni, da je le malo zmanjkalo za uvrstitev v glavno tabelo turnirja, med 32 najboljših. V trinajstici, ki sodi me dokaj številčne in dobro zastopane generacije mladih slovenskih igralcev in igralk, so to že lepi podvigi.

Seveda pa se bodo pravi dosežki tokrat preštevali v neprecenljivi valuti življenjskih izkušenj, naelektrenega tekmovalnega vzdušja ter spletanju novih in kaljenju že obstoječih prijateljskih vezi, ki nam bodo v prihodnje služile kot železna lestev do novih, venomer težje dostopnih višav.

Zelo sem ponosen na mojo celotno mlado ekipo in vam čestitam za izkazani pogum ter trud.

Športni pozdrav,

trener Matjaž in ekipa BKL

več >>>

Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji

Sreda, 12. maj 2021

Minulo soboto se je sezona lova na naslove mladinskih državnih prvakov končno znova spet odprla. Blišč žarometov in trušč fanfar so sicer nekoliko okrnile vatirane palčke, ki smo jih dobili zjutraj navsezgodaj v nosnico, da o ostalih epidemioloških ukrepih ne izgubljamo besed, a vseeno smo tekmovalni dan začeli bojno nastrojeni in z visokimi pričakovanji, ki jih je predvsem ženski del naše zelene ekipe vsekakor dosegel in presegel.

več >>>

BK Ljubljana z državno prvakinjo Anjo Jordan na Radiu Slovenija

Torek, 20. april 2021

BKL zopet na radiu!

Tokrat so v studiu RTV Slovenija, v oddaji “Gymnasium: Z državno prvakinjo v njenem športu: badminton”, v ŽIVO nastopili mladinska državna prvakinja Anja Jordan, Maj Poboljšaj in trener Matjaž Sketelj.

V kolikor ste oddajo v živo zamudili, jo lahko ponovno poslušate na tej POVEZAVI.

Vabljeni k poslušanju!

več >>>

Anja Jordan državna prvakinja do 19 let

Sreda, 24. marec 2021

Minulo soboto je naš zeleni klub zopet zabeležil pomemben mejnik, saj je naša Anja Jordan zopet segla po naslovu državne prvakinje, tokrat v kategoriji U19, čeprav po letniku sodi pravzaprav še med igralke mlajše kategorije. Na modrih igriščih dvorane BIT se je namreč, razdivjani Covid vihri navkljub, odvil eden izmed redkih, od vlade še dovoljenih tekmovalnih dogodkov, državno mladinsko prvenstvo do 19 let. Naši mladi so tudi tokrat nastopili v lepih številkah, a tistih (po EMŠU) pravih U19 soldatov je bilo tokrat bolj malo, pravzaprav niti enega. Niso pa zato naši mladinci nič manj vehementno mahali z loparji in tako presenetili marsikaterega starejšega mojstra ali mojstrico perjanice.

več >>>

Kaja Stanković državna članska prvakinja

Ponedeljek, 15. februar 2021

Tokratno državno člansko prvenstvo v badmintonu, letos v organizaciji BK Medvode, je žal potekalo v času, ko tiči država ukleščena v železnem primežu nesrečne korone in kot tako seveda ni ušlo tudi vsem zaščitnim ukrepom, ki pridejo zraven. Posledično je zato zadeva, vsaj emocionalno, potekala nekoliko v senci vseh teh omejitev, od katerih se je nedvomno še najbolj poznala odsotnost gledalcev in navijačev. Kljub temu pa smo pri BK Ljubljana letos nastopili v lepem številu. Tri generacije naših igralcev so se zavrtele po medvoškem parketu in kot že tolikokrat poprej, tudi tokrat rezultati niso izostali.

Naša najboljša igralka in večkratna državna prvakinja Kaja Stanković je tudi tokrat segla najviše. V kategoriji...

več >>>

Želimo vam vesele praznike in odlično leto 2021

Četrtek, 24. december 2020


V Badminton klubu Ljubljana vam ob prihajajočih praznikih

želimo veliko ljubezni, strpnosti in veselja, ob novem letu 2021 pa

zvrhano mero volje, želje in zanosa, da se naša življenja čim prej vrnejo

v stare tirnice.

Jasno, tudi na badmintonska igrišča!


SREČNO!

Za popestritev prazničnih dni, pa vam pošiljamo še zadnji 

"Badmintonski izziv".
 

več >>>

Badminton šola na daljavo - 6. del

Torek, 22. december 2020

Pozdravljeni,

zunaj se je zopet ogrelo - ja, tale vreme je res nekaj posebnega - tako da lahko ponovno brez težav izpeljete "koronski" trening na daljavo.
Kot je sedaj že v navadi, so vsi posnetki, tako stari kot novi, ves čas na voljo na našem YOUTUBE kanalu, kar pomeni, da lahko poleg poslanih vsebin spodaj "potrenirate" še kakšno dodatno vajo, ki je na voljo na kanalu.
Poleg samih trening vaj, pa vam za dobro voljo in zabavo v družini in med prijatelji, pošiljamo še "Četrti Badmintonski izziv".

Preden začnemo s treningom specialnih vaj, se najprej ogrejemo z lahkim ogrevalnim tekom in kratkimi razgibalnimi vajami (10 minut). Nato sledijo vaje z našega YOUTUBE kanala.

 1. Tek po igrišču s prenašanjem žogic v stran

 2. Tek z metom žogice in odbojem od stene

 3. Tek po igrišču z imitacijo udarcev - partner kaže kote gibanja

 4. Tek po igrišču z odbojem žogice v zadnjem delu

 5. Tek po igrišču z odbojem žogice v prednjem delu

 6. Badmintonski izziv št. 4 - metanje teniške žogice v koš

 7. Zabava ob prostem podajanju žogice, igra na štetje odbojev ali samo odbijanje za zabavo, brez štetja (dokler ne pade noč in mama popeni)

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas še naprej spremljati preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Uživajte, smejte se in ostnite zdravi. Do vnovičnega snidenja vas pozdravljajo

Trenerji Matjaž, Gašper, Tadej ter celotna ekipa BKL

več >>>

Badminton šola na daljavo - 5. del

Četrtek, 17. december 2020

Pozdravljeni,

sneg, ki nam je vsaj za nekaj dni pričaral zimsko-decembersko vzdušje, je skopnel in po kratkem premoru, vam zopet pošiljamo navodila in kratke video posnetke z vajami za izvedbo vašega domačega "karantenskega" treninga.
Kot je sedaj že v navadi, so vsi posnetki, tako stari kot novi, ves čas na voljo na našem YOUTUBE kanalu, kar pomeni, da lahko poleg poslanih vsebin spodaj "potrenirate" še kakšno dodatno vajo, ki je na voljo na kanalu.
Poleg samih trening vaj, pa vam za dobro voljo in zabavo v družini in med prijatelji, pošiljamo še "Tretji Badmintonski izziv".

Kot je že v navadi tako na treningu kot doma, se najprej ogrejemo z lahkim ogrevalnim tekom in kratkimi razgibalnimi vajami (10 minut). Nato sledijo vaje z našega YOUTUBE kanala.

 1. Tek po diagonali s pobiranjem in metom žogice

 2. Tek po igrišču s prenašanjem žogic v prednjem delu

 3. Tek po igrišču s skoki v stran

 4. Badmintonski izziv 3 - met in sprejem žogice za hrbtom

 5. Zabava ob prostem podajanju žogice, igra na štetje odbojev ali samo odbijanje za zabavo, brez štetja (dokler ne pade noč in mama popeni)

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas še naprej spremljati preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Uživajte, smejte se in ostnite zdravi. Do vnovičnega snidenja vas pozdravljajo

Trenerji Matjaž, Gašper, Tadej ter celotna ekipa BKL

več >>>

Badminton šola na daljavo - 4. del

Petek, 4. december 2020

Pozdravljeni,

Sneg nas je zasul, nekatere razveselil, tiste druge, z lopato v rokah, malo manj, a vseeno je super, da stvari niso preveč dolgočasne v karanteni. 

Situaciji primerni so tudi novo objavljeni videi na našem youtube kanalu, ki so tokrat nekoliko bolj "indoor" tematike.
Kljub temu vas opominjamo na tisto slavno skandinavsko ljudsko modrost "Ni slabega vremena, obstaja samo neprimerna obleka." in vam želimo, da bi tudi v teh dneh prosto noreli po snegu ali dežju, primerno opremljeni in divji, kot je bil človek tudi dizajniran. Ko pa pridete spet noter, vas že čakajo naši Youtube izzivi.

 1. Backhand drive - Tadej proti steni
 2. Izziv 1 - Rolca papirja je od hudirja
 3. Izziv 2 - Rolca in lopar, to je prava stvar

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas še naprej spremljati preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Uživajte, smejte se in ostnite zdravi. Do vnovičnega snidenja vas pozdravljajo

Trenerji Matjaž, Gašper, Tadej ter celotna ekipa BKL

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana