Anja Jordan in Maj Poboljšaj priborila kar tri finala na 65. državnem prvenstvu

Sreda, 16. marec 2022

Letošnje člansko DP je bilo po nekaj, zdaj že klasičnih Covid-19 zapletih, prestavljeno za dober mesec. Tako je tradicionalni termin prvega vikenda v februarju letos prevzel drugi vikend v marcu. Vsekakor pa je bilo to nazadnje še dobrodošlo, saj smo s tem pridobili nekaj več časa za pripravo, najpomembnejša razlika pa so bili gledalci in navijači, ki so po nedavnem sproščanju vladnih ukrepov lahko zdaj napolnili tribune in s svojim navijanjem dragoceno doprinesli k splošnemu vzdušju in ceremonialnosti dogodka. Tako so se pred tisočglavo rjovečo množico, bi rekel Hans Christian Andersen (mladi pogooglajte – in NE, ni danski deblist) na medvoškem parketu, pokritemu seveda z zeleno gumo, zavrteli naši najboljši mojstri perjanice in med njimi so svoje častno mesto zopet našli tudi zeleni bojevniki BK Ljubljana.

Najbolj je tokrat izstopala naša Anja Jordan, ki je po lanskoletni uvrstitvi v polfinale, svojo igro še pojačala in se tokrat zavihtela v sam finale članic posamezno. Tam jo je sicer čakal nekoliko prevelik zalogaj, v obliki branilke naslova Petre Polanc, ki je Anjo uspela obvladati v dveh setih. A vseeno je prvo finale članskega DP velik korak naprej in lepa vzpodbuda za še nekaj dodatnega vložka truda in znoja v prihodnje.

Anja pa je bila letos gotovo najbližje kroni, v kategoriji ženskih parov. S kolegico iz Olimpije, Špelo Alič sta združili moči in v finalu zaigrali proti paru Novak/Arih, kjer sta v podaljšku tretjega seta, z rezultatom 20:22, le za las zgrešili svoj prvi naslov članskih državnih prvakinj. Toda tako je pač v športu. Smash, ki je letos odletel centimeter široko ob zunanji liniji, bo drugo leto gotovo našel pravo pot in prinesel zlato.

V kategoriji mešanih dvojic sta Maj Poboljšaj, prvi moški lopar BK Ljubljana in Anja Jordan prav tako posegla po finalu, sicer po predanem dvoboju branilcev naslova, a ne glede na to, nič manj prestižna uvrstitev. Tudi kondicija in dobra telesna pripravljenost botrujeta temu, da je borec na turnirju prisoten do zadnje bitke. V finalu sta na tri sete, dokaj drago prodala kožo, mešanemu paru Ivančič/Arih – precej bolj izkušena člana reprezentance pa sta se morala tokrat dodobra potruditi za letošnjo krono.

Med odlične rezultate, ki so lepo popolnili letošnjo bero kolajn, bomo zabeležili še dve bronasti kolajni in sicer bron Maja Poboljšaja in Blaža Smrkolja, v kategoriji moških dvojic ter bron Anje Blazina in Ariane Korent, med ženskimi pari.

Tako. Še eno člansko DP je mimo in zopet nas ta praznik badmintona spomni na ciklično naravo naših življenj in karier. Na samem koncu zmeraj bolj ugotavljam, da se z leti dobivamo v vse bolj prijateljskem duhu in da tudi morebitne zamere, ki nastanejo v vročih trenutkih pernatih bojev, po koncu tekem hitro zbledijo.

Daj Bog…ali daj Darwin, da bo čimprej tako tudi drugje po svetu.

Čestitke vsem mojstrom,

Shadow in ekipa BKL

 

več >>>

Uspešno izpeljan 2. turnir mladinske Li-ning lige

Ponedeljek, 7. marec 2022

V soboto, 5. marca ,smo v ŠC Dolgi most, uspešno izpeljali še 2. turnir mladinske Li-ning lige v letošnji sezoni. Turnirja se je udeležilo skoraj 60 igralk in igralcev, ki so od prvega turnirja, ki je potekal konec novembra, pokazali velik napredek v badmintonski igri.

več >>>

Na prvem turnirju do 11 in 17 let že tudi prve kolajne za BKL

Ponedeljek, 14. februar 2022
Minulo soboto so naši borci jurišali na trdnjavo BK Bit, kjer smo se spopadli za čast, slavo in kolajne, v kategorijah do 11 in 17 let. Ker je bil to prvi turnir v tekoči sezoni, so se nekoliko premešale tudi karte, saj so nekateri nastopajoči, po starosti, preskočili v višje kategorije. 
več >>>

Ena zlata in tri srebrne kolajne na prvem turnirju do 13 in 19 let

Torek, 1. februar 2022
Minulo soboto je, v organizaciji vašega in našega najljubšega kluba odvil prvi letošnji turnir BZS do 13 in 19 let. Vzlic odlične organizacije in pa tudi nekaj koronskih odpoved, smo turnir zaključili gladko in v rekordnem času, glede na število odigranih tekem. Tempu dogodkov navkljub pa niso izostali tudi rezultati. več >>>

Kar štirje naslovi državnega prvaka do 17 let za BK Ljubljana

Četrtek, 16. december 2021

Minulo soboto sta se, v organizaciji badmintonskega kluba Bit, odvili kar dve mladinski državni prvenstvi: do 11 in 17 let. Vaš in naš najljubši zeleni klub je na obeh nastopil z odlično ekipo in zabeležil tekmovalni dan, kot ga že dolgo ni bilo.

V kategoriji do 17 let smo osvojili kar štiri od petih možnih mladinskih naslovov, vse v režiji štirih igralcev: Anje Blazina, Ariane Korent, Gašperja Trobca in Petra Kotnika.

Anja in Gašper sta tekmovalni dan otvorila z naslovom prvakov v mešanih dvojicah, kjer sta več kot le presenetila favorizirani in dve leti starejši par Podgoršek/Bedič in jima naslov izpred nosa odnesla v treh odličnih setih, kjer sta v zadnjih dveh starejša igralca ostala povsem brez rešitev in oba seta visoko izgubila z 21:12 in 21:10. Nadaljevalo se je v velikem slogu:

več >>>

Anja Blazina dvakratna državna prvakinja do 15 let

Četrtek, 2. december 2021

Minulo nedeljo je v organizaciji BK Mirna potekalo prvo izmed mladinskih državnih prvenstev, ki so letos prvič postavljena v decembru, v skladu z zgledom, ki ga počasi povzemajo vse članice evropske badmintonske zveze. Mladinsko državno prvenstvo do 15 let smo pri BK Ljubljana tokrat obiskali le z dvema tekmovalcema, ki pa sta zato toliko bolj markantno stopila na državni badmintonski oder.

več >>>

Ponovna oživitev mladinske Li-Ning lige za otroke

Ponedeljek, 29. november 2021

Pozdravljeni,

v Badminton klubu Ljubljana smo po nekaj letih "prisilnega" premora ponovno aktivirali pred leti izjemno priljubljeno serijo badmintonskih turnirjev za otroke, ki smo jo poimenovali Mladinska badmintonska Li-Ning liga.

Izjemno nas veseli, da se je prvega turnirja po nekaj letih udeležilo skoraj 50 otrok, ki so tekmovali v različnih starostnih skupinah. Od najmlajše do 10 let, pa vse do najstarejše skupine do 18 let. Rezultati v prilogi.

Cilj omenjenih turnirjev je predstaviti tekmovalni badminton otrokom, ki so se z badmintonom srečali pred kratkim, prav tako pa tudi vsem tistim, ki igrajo badminton kot dopolnilno rekreativno dejavnost in jim predstavljajo uradni turnirji Badmintnske zveze Slovenije prevelik kvalitetni preskok, kljub vsemu pa si želijo doživeti tekmovalni utrip, se pomeriti z vrstniki iz drugih klubov in okusiti slast zmage in seveda tudi poraza.

Še enkrat sporočam vsem staršem, ki so v dilemi ali turnir ja ali ne, ali

več >>>

Anja Blazina z drugim mestom na mednarodnem turnirju Adria Youth Opatija 2021

Sreda, 3. november 2021

Minuli vikend je kar šest naših najboljših mladih igralcev, v okviru reprezentančne akcije, krenilo proti Opatiji na mednarodni turnir Adria Youth in Adria U17 International. Sedemnajstica je štela tudi za turnir evropske mladinske serije, oba turnirja pa sta postregla z močno udeležbo in omembe vredno evropsko konkurenco.

Naši mladi so se znašli odlično, izstopala pa je tudi tokrat Anja Blazina, ki je osvojila srebro v konkurenci ženskih singlov U15. V finalu je morala premoč priznati ruski igralki Moniki Suni Li, za katero velja omeniti, da je zelo uspešno obenem nastopila tudi na turnirju u17 in se tam prav tako uvrstila v finale. Anja je proti hitri in agresivni Rusinji svojo pravo igro našla šele v drugem setu, ki pa ga je žal na koncu, z malo smole,  izgubila pri visokem rezultatu 30:28 Po pričevanju selektorja reprezentance, nas je tokrat, kljub odlični igri proti neizprosnim in odlično pripravljenim ruskim reprezentantom, zopet malo zmanjkalo v nogah.

Od ostalih BKL mladincev sta proti kasnejšim zmagovalcem turnirja v mešanih parih U17, belgijskemu paru Quintens/Boonen, odlično nastopila Ariana Korent in Gašper Trobec  ter tesno izgubila šele v zelo izenačenem tretjem setu. Taisti Gašper Trobec pa je, v kategoriji moških parov u17, v tandemu z Mirnčanom Vidom Koščakom, poskrbel za vrhunsko presenečenje, ko sta fanta v prvem kolu izločila enega izmed favoriziranih parov, Francoza Delabrosse in Vaugeois. Žal so bile vse te tekme bolj na začetku tabele in našim junakom je potem počasi zmanjkalo vetra za nadaljevanje v podobnem slogu.

Najboljše uvrstitve na turnirju U17 sta bila tako tokrat dva četrtfinala Gašperja Trobca, v kategoriji posamezno ter moških parih in pa lep rezultat Nala Pale Stankova, ki je v mešanem paru  z Avstrijko Leno Rumpold odlično odigral in se prav tako zavihtel med osem najboljših.

Čestitke vsem.

Matjaž in ekipa BKL

več >>>

BKL z lepo udeležbo na mladinskih državnih prvenstvih do 11 in 13 let

Torek, 18. maj 2021

Minula dva vikenda sta minila v znamenju zagrizenih badmintonskih borb, ko so se, najprej po medvoškem parketu, nazadnje pa še po modrih gumenicah ljubljanskega centra Bit, zavrteli najmlajši mojstri bele perjanice. Po dolgi tekmovalni pavzi, ki smo si jo bili prisiljeni vzeti vzlic nesrečne korone, so se mladi badmintonisti tokrat udarili za naslove mladinskega državnega prvaka v kategorijah do 11 in 13 let in sicer še za nazaj, za minulo izgubljeno tekmovalno sezono. BK Ljubljana je sceno tokrat napadla s kopico novih obrazov, ki so šele nabirali prve tekmovalne izkušnje, a že tokrat so prav vsi zabeležili tudi prve zmage. 

V Medvodah, na DP do 11 let, so naše barve zastopali: Lara Šturm, Bor Plestenjak, Benjamin Trobec in Martin Srebrnič. Prav vsi naši borci so zabeležili svoje prve zmage na turnirju, najboljše uvrstitve pa smo tokrat dosegali v kategorijah parov: Martin Srebrnič in Benjamin Trobec sta se, v kategoriji deških parov uvrstila med osem najboljših parov v državi, njuno uvrstitev pa sta izenačila tudi Bor Plestenjak ter Lara Šturm, med mešanimi pari. Pri igri posameznikov so, z dvema zmagama znotraj skupine, Bor, Martin ter Lara osvojili 9.mesto, Benjamin pa je, z eno zmago znotraj skupine, turnir zaključil na 17. mestu.

Na državnem prvenstvu srečne »trinajstice« je zelene barve BK Ljubljana zastopalo nekaj več mladih obrazov. Tudi na tem državnem prvenstvu so nekateri nastopili prvič v svoji kratki tekmovalni karieri. Na modrih igriščih dvorane BIT so naš prapor tokrat nosili Dalen Kendirbekov, Jon Sajovic, Mark Ahačič, Martin Srebrnič, Matic Gorički, Kristian Davidovič, Lara Šturm ter Kiana Frntić. Tokrat smo vse boje žal zaključili že znotraj skupin, a kljub vsemu, z nekaj zabeleženimi zmagami v posameznih tekmah. V dvojicah so dečki turnir končali med 16 najboljših, Lara ter Kiana pa pri dekletih celo med osem. Med posamezniki so po eno zmago znotraj skupin zabeležili Lara, Kiana ter Kristian, kar pomeni, da je le malo zmanjkalo za uvrstitev v glavno tabelo turnirja, med 32 najboljših. V trinajstici, ki sodi me dokaj številčne in dobro zastopane generacije mladih slovenskih igralcev in igralk, so to že lepi podvigi.

Seveda pa se bodo pravi dosežki tokrat preštevali v neprecenljivi valuti življenjskih izkušenj, naelektrenega tekmovalnega vzdušja ter spletanju novih in kaljenju že obstoječih prijateljskih vezi, ki nam bodo v prihodnje služile kot železna lestev do novih, venomer težje dostopnih višav.

Zelo sem ponosen na mojo celotno mlado ekipo in vam čestitam za izkazani pogum ter trud.

Športni pozdrav,

trener Matjaž in ekipa BKL

več >>>

Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji

Sreda, 12. maj 2021

Minulo soboto se je sezona lova na naslove mladinskih državnih prvakov končno znova spet odprla. Blišč žarometov in trušč fanfar so sicer nekoliko okrnile vatirane palčke, ki smo jih dobili zjutraj navsezgodaj v nosnico, da o ostalih epidemioloških ukrepih ne izgubljamo besed, a vseeno smo tekmovalni dan začeli bojno nastrojeni in z visokimi pričakovanji, ki jih je predvsem ženski del naše zelene ekipe vsekakor dosegel in presegel.

več >>>
Pozdravljeni zopet dragi badmintonski gorečneži, člani, članice, zagrebenci, sanjači,... več >>>
Minulo soboto je vaš, pa »čak i naš«, najljubši zeleni badminton klub služil cesarju kot... več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana