Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018

Sreda, 7. marec 2018

Prvi vikend v marcu se je kombi z zeleno žogico podal na »službeni« izlet v štajerske konce. Udeležili smo se dvodnevnega mednarodnega mladinskega turnirja Donut cup v Zgornji Kungoti in z velikim veseljem lahko trdim, da smo poleg prijetnega druženja, iztržili tudi nekaj lepih uvrstitev v mednarodni konkurenci. Seveda pa so tovrstni turnirji, ki igralce celostno preizkusijo in terjajo od njih večdnevno zbranost in dobro telesno pripravljenost, krasna priložnost, da mladi športniki bolje spoznajo samega sebe v tekmovalnem, predvsem pa širše gledanem športnem profilu. In tako se je tudi zgodilo.

Naša dekleta so tokrat zopet posegla nekoliko više od fantov, čeprav povsem brez žlahtne kovine tokrat tudi fantje niso ostali. Anja Jordan in Zoja Novak sta se s konkurenco spopadli v kategoriji do 15 let in v kategoriji ženskih dvojic pokazali, da sta nedvomno najmočnejši predstavnici na tem turnirju, saj sta gladko odpravili konkurenco in osvojili zlato medaljo. Pri igri posameznic pa bi dekleti na trenutke lahko pokazali več zrelosti v igri. Pri teh letih se že močno kaže zrelostni napredek nekaterih igralk, za mnoge pa je to šele vstopna faza v svet »resnejšega« športa, kjer dnevna forma in skupna vsota zunanjih faktorjev, ki motijo signal, ne smeta več igrati odločilne vloge pri prevešanju tehtnice. Tako sta naši dekleti pri singlih tokrat ostali tik pred vrati (naj)višjih dosežkov. Zoja je v pofinalu tesno in morda nekoliko bolj aerobno izzvano izgubila proti Hrvatici Ivi Sulič, prav taista gospodična pa je bila, kasneje v finalu, v treh setih usodna tudi za našo prvo singlistko Anjo Jordan, ki je, v že praktično dobljeni tekmi, pri vodstvu z rezultatom 18:13, v tretjem setu izkusila usoden padec tekmovalne koncentracije in nasprotnici dopustila zmago s končnim rezultatom 19:21. Tudi to se dogaja in tukaj je treba poudariti, da je kljub morebitni slabši splošni badmintonski predstavi Hrvatica pokazala na tem turnirju daleč najbolj stabilno in zrelo igro od vseh štirih polfinalistk in si ravno s tem priigrala zasluženo turnirsko zmago. Šport pač ni zgolj udrihanje po žogi temveč večplastna zagonetka, ki se jo mora vsak športnik lotiti s svojega konca, čista osnova pa je seveda davek v resnosti in pristopu, ki ga mora vsekakor plačati preden lahko pričakuje kaj več.

V mlajših kategorijah teh težav tokrat nismo imeli. Zbrano in rutinirano je s konkurenco zopet opravila naša najmlajša prvakinja Anja Blazina, ki tudi tokrat do zlatega sprehoda ni izgubila niti seta in ne pretiranega volumna znoja. Povemo pa lahko, da je bila konkurenca tokrat vseeno nekoliko šibkejša, kot smo je bili vajeni do sedaj. Anja je dnevno bero dopolnila še s srebrno kolajno med dekliškimi pari in sicer v tandemu z Ajdo Mihajlović (BK Kungota). Najvišje časti je tokrat dočakala in si jih pošteno priborila tudi Ariana Korent, ki je v kategoriji deklic do 13 let z loparjem »poklatila« lepo število zaključnih žog, hkrati še precej večje število lastnih strahov – ni šlo povsem brez drame in zgodnjih nominacij za Oskarje - in na koncu nasmejano ugriznila v zlato kolajno. V dvojicah pa sta z Anjo nato še dodatno potrdili primat na tem turnirju, zmagali in brez večjih težav v žep pospravili še eno zlato, leseno kolajno (turnir je bil v znamenju obnovljivih virov).

Za konec pohvalimo še naše fante, ki so tokrat domov prinesli eno bronasto odličje in sicer v kategoriji deških dvojic U13, kjer se je novo sestavljeni par Gašper Debevec in Patrik Pangeršič zavihtel kar med polfinaliste in turnir zaključil na odličnem tretjem mestu.

Čestitke vsem mojim borcem,

Matjaž in ekipa BKL

 

Galerija fotografij

Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018
Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018
Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018
Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018
Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018
Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018
Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018
Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018
Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana