Anja Blazina dvakratna zmagovalka Tem Mirna U17 International

Ponedeljek, 5. september 2022

Prvi mednarodni turnir po poletju, ko smo se šele dobro zasukali po parketu, so naši igralci že opravili z odliko. Seveda je letošnje poletje s seboj prineslo nekoliko bolj marljivo delo naših reprezentantov, ki so tokrat peglanje kavča nekoliko pogosteje zamenjali za ribanje zelenih gumijastih površin, v kombinaciji s kondicijskim kampom v Savudriji pa smo tako zašilili formo, ki jo bo treba sedaj še nadgraditi.

več >>>

Ekipa BKL brez poraza v Playoff 1. slovenske badmintonske lige

Ponedeljek, 13. junij 2022

Ekipa Badmitnon kluba Ljubljana je v postavi Anja Jordan, Ariana Korent, Anja Blazina, Blaž Smrkolj in Maj Poboljšaj tudi na drugem dnevu 1. slovenske badmintonske lige igrala odlično in se brez poraza uvrstila v sklepni del lige - jesenski PLAYOFF.

V prvem krogu so bili boljši od ekipe Medvode 1 in v drugem še od ekipe aktualnih prvakov, Olimpije. 

V jesenskem Playoffu jim bodo v polfinalu stali igralci ekipe Bit-a. V primeru zmage pa potem v velikem finalu še boljši od ekip Medvode 1 in Tem Mirna.

Čestitke celotni BKL ekipi.

več >>>

Lep uspeh naših na Konex Forza Open 2022

Torek, 31. maj 2022

V času mednarodnega turnirja Friedrichshafen v Nemčiji, ki se ga tradicionalno udeležijo tudi naši najboljši igralci (tudi tam so bili naši super uspešni), je v ljubljanskem Konex centru potekal domači turnir Forza open 2022.

Udeležili so se ga tudi naši mladi badmintonski navdušenci, ki so z lepimi predstavami prišli najvišjih mest.

Tako sta se zlate medalje veselili Kiana Frntić in Ema Korenin, ki sta bili najboljši v kategoriji dekliških dvojic do 17 let. Na stopničke, točneje na drugo stopničko, sta stopila tudi Bor Plestenjak in Martin Knez Ogorelec v igri fantovskih dvojic do 14 let. Martin je bil odličen tudi v igri posamezno do 12 let, kjer je osvojil bronasto medaljo. 

Čestitke za borbeno igro pa si seveda zaslužijo tudi vsi ostali, ki so se pogumno podali v neusmiljeno badmintonsko tekmovalno kolesje.

Vsem skupaj čestita celotna ekipa BKL

več >>>

Novi zmagovalci 4. mladinskega Li-ning turnirja

Sreda, 18. maj 2022

Sobotni, že 4. mladinski Li-Ning turnir v letošnji sezoni, nam je prinesel nove nasmejane obraze na zmagovalnih stopničkah. Turnir je potekal v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj je v istem času potekal tudi tradicionalni turnir Srebrne žogice v Lendavi. Pa nič zato. So pa zato prišli na svoj račun drugi otroci, kar je tudi prav.

Nekoliko se je spremenila tudi skupna mladinska Li-Ning lestvica in je pred zadnjim zaključnim turnirjem, ki bo potekal v soboto, 11. junija še bolj strnjena, kar pomeni, da se bo potrebno za pokal končnega zmagovalca lige, ki ga prejme prvi na končni lestvici, še precej potruditi.

Lep pozdrav in se vidimo na zaključku sezone, 11. junija v ŠC Dolgi most. 

več >>>

BK Ljubljana zmagovito v prvi krog 1. slovenske badmintonske lige

Torek, 5. april 2022

Minulo soboto so naši najboljši igralci zarana udarili proti Lendavi, kjer se je igral prvi krog slovenske badmintonske lige. BK Ljubljana letos prvič nastopa v 1.slovenski badmintonski ligi, naša ekipa pa je že v štartu ligaške sezone nakazala izjemno visok nivo pripravljenosti in ambicije za najvišja mesta v prvi SBL.

V prvem krogu so naši najprej prekrižali loparje s prvoligaško ekipo Medvod in zabeležili zmago s 3:2. Za naše so točke prispevali Anja Blazina v ženskem singlu, Ariana Korent ter Anja Blazina v ženskem deblu ter Maj Poboljšaj in Anja Jordan v mešanih dvojicah.

V drugi tekmi prvega kroga lige so se naši udarili z lanskoletnimi zmagovalci lige, BK Olimpija in prav tako odnesli zmago s 3 proti 2. Zmagovite točke so prispevali Primož Flis in Blaž Smrkolj v moških deblih, Anja Blazina v ženskem singlu ter Ariana Korent in Anja Blazina v ženskih parih.

Čestitke naši vrhunski ekipi in le tako naprej!

več >>>

Za nami že 3. mladinski Li-Ning turnir

Torek, 29. marec 2022

V soboto, 26. marca smo v ŠC Dolgi most uspešno izpeljali že 3. mladinski Li-Ning urnir v letošnji sezoni. Tudi tokrat je bila udeležba odlična, tako da so bili dvobojo spet napeti in zanimivi. 

Še posebej nas veseli spoznanje, da se igralke in igralci iz turnirja v turnir izboljšujejo. Njihovi udarci so bolj stabilni, delajo manj napak, točke so daljše, kar samo potrjuje naši tezi o potrebnosti takega tipa turnirjev.
Najboljši iz turnirjev se bodo že lahko udeležili naprednejših turnirjev pod oktiljem BZS, ki se bo že ta vikend odvijalo v Lendavi (razpis turnirja do 11 let) in naslednji vikend v Ravnah na Koroškem (razpis turnirja do 13 let)

Tudi tokrat smo že osvežili aktualno mladinsko Li-ning lestvico, ki sio jo lahko ogledate tukaj.
Do konca sezone bomo organizirali še dva turnirja in sicer prvega v soboto, 14 maja in zaključnega v soboto, 11. junija.

Že sedalj vsi skupaj lepo vabljeni.

Ekipa BK in ŠCDM

 

več >>>

Anja Jordan in Maj Poboljšaj priborila kar tri finala na 65. državnem prvenstvu

Sreda, 16. marec 2022

Letošnje člansko DP je bilo po nekaj, zdaj že klasičnih Covid-19 zapletih, prestavljeno za dober mesec. Tako je tradicionalni termin prvega vikenda v februarju letos prevzel drugi vikend v marcu. Vsekakor pa je bilo to nazadnje še dobrodošlo, saj smo s tem pridobili nekaj več časa za pripravo, najpomembnejša razlika pa so bili gledalci in navijači, ki so po nedavnem sproščanju vladnih ukrepov lahko zdaj napolnili tribune in s svojim navijanjem dragoceno doprinesli k splošnemu vzdušju in ceremonialnosti dogodka. Tako so se pred tisočglavo rjovečo množico, bi rekel Hans Christian Andersen (mladi pogooglajte – in NE, ni danski deblist) na medvoškem parketu, pokritemu seveda z zeleno gumo, zavrteli naši najboljši mojstri perjanice in med njimi so svoje častno mesto zopet našli tudi zeleni bojevniki BK Ljubljana.

Najbolj je tokrat izstopala naša Anja Jordan, ki je po lanskoletni uvrstitvi v polfinale, svojo igro še pojačala in se tokrat zavihtela v sam finale članic posamezno. Tam jo je sicer čakal nekoliko prevelik zalogaj, v obliki branilke naslova Petre Polanc, ki je Anjo uspela obvladati v dveh setih. A vseeno je prvo finale članskega DP velik korak naprej in lepa vzpodbuda za še nekaj dodatnega vložka truda in znoja v prihodnje.

Anja pa je bila letos gotovo najbližje kroni, v kategoriji ženskih parov. S kolegico iz Olimpije, Špelo Alič sta združili moči in v finalu zaigrali proti paru Novak/Arih, kjer sta v podaljšku tretjega seta, z rezultatom 20:22, le za las zgrešili svoj prvi naslov članskih državnih prvakinj. Toda tako je pač v športu. Smash, ki je letos odletel centimeter široko ob zunanji liniji, bo drugo leto gotovo našel pravo pot in prinesel zlato.

V kategoriji mešanih dvojic sta Maj Poboljšaj, prvi moški lopar BK Ljubljana in Anja Jordan prav tako posegla po finalu, sicer po predanem dvoboju branilcev naslova, a ne glede na to, nič manj prestižna uvrstitev. Tudi kondicija in dobra telesna pripravljenost botrujeta temu, da je borec na turnirju prisoten do zadnje bitke. V finalu sta na tri sete, dokaj drago prodala kožo, mešanemu paru Ivančič/Arih – precej bolj izkušena člana reprezentance pa sta se morala tokrat dodobra potruditi za letošnjo krono.

Med odlične rezultate, ki so lepo popolnili letošnjo bero kolajn, bomo zabeležili še dve bronasti kolajni in sicer bron Maja Poboljšaja in Blaža Smrkolja, v kategoriji moških dvojic ter bron Anje Blazina in Ariane Korent, med ženskimi pari.

Tako. Še eno člansko DP je mimo in zopet nas ta praznik badmintona spomni na ciklično naravo naših življenj in karier. Na samem koncu zmeraj bolj ugotavljam, da se z leti dobivamo v vse bolj prijateljskem duhu in da tudi morebitne zamere, ki nastanejo v vročih trenutkih pernatih bojev, po koncu tekem hitro zbledijo.

Daj Bog…ali daj Darwin, da bo čimprej tako tudi drugje po svetu.

Čestitke vsem mojstrom,

Shadow in ekipa BKL

 

več >>>

Uspešno izpeljan 2. turnir mladinske Li-ning lige

Ponedeljek, 7. marec 2022

V soboto, 5. marca ,smo v ŠC Dolgi most, uspešno izpeljali še 2. turnir mladinske Li-ning lige v letošnji sezoni. Turnirja se je udeležilo skoraj 60 igralk in igralcev, ki so od prvega turnirja, ki je potekal konec novembra, pokazali velik napredek v badmintonski igri.

več >>>

Na prvem turnirju do 11 in 17 let že tudi prve kolajne za BKL

Ponedeljek, 14. februar 2022
Minulo soboto so naši borci jurišali na trdnjavo BK Bit, kjer smo se spopadli za čast, slavo in kolajne, v kategorijah do 11 in 17 let. Ker je bil to prvi turnir v tekoči sezoni, so se nekoliko premešale tudi karte, saj so nekateri nastopajoči, po starosti, preskočili v višje kategorije. 
več >>>

Ena zlata in tri srebrne kolajne na prvem turnirju do 13 in 19 let

Torek, 1. februar 2022
Minulo soboto je, v organizaciji vašega in našega najljubšega kluba odvil prvi letošnji turnir BZS do 13 in 19 let. Vzlic odlične organizacije in pa tudi nekaj koronskih odpoved, smo turnir zaključili gladko in v rekordnem času, glede na število odigranih tekem. Tempu dogodkov navkljub pa niso izostali tudi rezultati. več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana