Kar štirje naslovi državnega prvaka do 17 let za BK Ljubljana

Četrtek, 16. december 2021

Minulo soboto sta se, v organizaciji badmintonskega kluba Bit, odvili kar dve mladinski državni prvenstvi: do 11 in 17 let. Vaš in naš najljubši zeleni klub je na obeh nastopil z odlično ekipo in zabeležil tekmovalni dan, kot ga že dolgo ni bilo.

V kategoriji do 17 let smo osvojili kar štiri od petih možnih mladinskih naslovov, vse v režiji štirih igralcev: Anje Blazina, Ariane Korent, Gašperja Trobca in Petra Kotnika.

Anja in Gašper sta tekmovalni dan otvorila z naslovom prvakov v mešanih dvojicah, kjer sta več kot le presenetila favorizirani in dve leti starejši par Podgoršek/Bedič in jima naslov izpred nosa odnesla v treh odličnih setih, kjer sta v zadnjih dveh starejša igralca ostala povsem brez rešitev in oba seta visoko izgubila z 21:12 in 21:10. Nadaljevalo se je v velikem slogu: Anja Blazina je v polfinalu, v dveh setih ugnala Lendavčanko Niko Bedič, nato pa se je v finalu pomerila s klubsko kolegico Ariano Korent, ki v polfinalu ni imela težav z Ivo Koša (prav tako BK Lendava). Med obema našima puncama je na koncu slavila Anja in osvojila svoj drugi naslov dneva. Tudi na tretjega ni bilo treba dolgo čakati: Ariana in Anja sta v ženskem deblu brez težav pokorili konkurenco in brez izgubljenega seta osvojili naslov državnih prvakinj. Zadnji naslov dneva je pripadel Gašperju Trobcu in Petru Kotniku, ki pa sta v povsem zelenem finalu ugnala Žigo Petriča in Gašperja Debevca, gledali smo tako še en klubski derbi.

Poleg omenjenih rezultatov se lahko torej pohvalimo še z drugim mestom Ariane Korent, pri dekletih posamezno; drugim mestom dvojice Petrič/Debevec pri moških parih; posebej pa velja omeniti Nala Pale Stankova, ki si je pri moških posamezno priigral finale in se tam soočil z Medvoščanom Žigo Podgorškom ter si na koncu priboril srebro.

Bron so si priborili Gašper Trobec pri posameznikih, Nal Pale Stankov in Peter Trobec pri moških parih ter Ariana in Nal pri mešanih dvojicah.

Števec se je tako na koncu dneva ustavil pri 4 zlatih, 3 srebrnih in 3 bronastih kolajnah, kar pomeni da je bil na tem prvenstvu BK Ljubljana daleč najuspešnejši slovenski klub.

Če vsemu temu dodamo še 9. mesto Jona Stuška ter Martina Kneza Ogorelca med posamezniki do 11 let ter 5. mesto deških parov Matic Knez Ogorelec/Martin Knez Ogorelec ter Valter Edan Plut/Jon Stušek, lahko pri BK Ljubljana upravičeno zaključimo tekmovalni dan s šampanjcem. No, za mlajše naj bo dovolj svečana tudi kokakola v malce bolj finih kozarcih.

Na samem koncu bi se rad zahvalil še mojemu trenerskemu štabu, ki ga trenutno sestavlja sama smetana badmintonskih strokovnjakov in res »fejst dečkov«: Gašper Plestenjak, Tadej Plesničar ter Maj Poboljšaj. Vsi ti rezultati ne bi bili možni brez njihove nesebične pomoči.

Seveda pa nikakor tudi ne brez naše zlate generacije igralcev, ki venomer trenirajo, tekmujejo in dihajo skupaj, kot ekipa, prijatelji, pravzaprav bratje in sestre.

Čestitke vsem mojim borcem,

Trener Matjaž in ekipa BK Ljubljana

Galerija fotografij

Kar štirje naslovi državnega prvaka do 17 let za BK Ljubljana
Kar štirje naslovi državnega prvaka do 17 let za BK Ljubljana
Kar štirje naslovi državnega prvaka do 17 let za BK Ljubljana
Kar štirje naslovi državnega prvaka do 17 let za BK Ljubljana
Kar štirje naslovi državnega prvaka do 17 let za BK Ljubljana

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana