Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023

Ponedeljek, 13. februar 2023

V lovu na najbolj prestižna odličja, kar jih igralec lahko osvoji znotraj meja naše države, smo se letos odpravili v Zgornjo Kungoto, kjer je najboljše slovenske igralce badmintona letos gostil badmintonski klub Kungota. Organizacija članskega državnega prvenstva je seveda velika odgovornost in čast, Kungoški klub pa je zadevo, če ne štejemo nekaj malega neljubih pripetljajev z osvetlitvijo, opravil z odliko.

BK Ljubljana se je letos na odpravo podal z razmeroma majhno ekipo, a zato toliko bolj »proti vrhu naravnano«, saj so prav vsi naši igralci in igralke, svojim mladim letom navkljub, posegali po najvišjih mestih med člani in članicami. Za BK Ljubljana so tako letos nastopili Anja Jordan, Anja Blazina, Ariana Korent ter Maj Poboljšaj.

Pa pojdimo po vrsti. Srebro med posameznicami si je, s svojo značilno nezmotljivo igro, ki se je izkazala za uganko za že premnoge starejše in izkušenejše tekmice, priigrala Anja Blazina in tako, pri 16 letih starosti, postala ena izmed, če ne kar najmlajša finalistka slovenskih državnih prvenstev. Za zlato bo treba nemara še malo počakati, saj je imela branilka naslova – aktualna državna prvakinja Petra Polanc tokrat vseeno zaenkrat še vse niti trdno v svojih rokah, a kljub temu sta, vsaj v prvem setu, dekleti igrali povsem izenačeno igro.

Pri dekletih posamezno je, z bronasto kolajno, uspeh dopolnila še Ariana Korent, ki je na poti do polfinala odigrala nekaj najboljših tekem v svoji dosedanji karieri in potrdila, da je tudi v singlu ena izmed najboljših slovenskih igralk.

Pri moških posamezno je naš prvi lopar Maj Poboljšaj turnir zaključil v polfinalu, kjer je odigral, sicer povsem soliden, a vseeno neenak dvoboj proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja, odličnemu Jaki Ivančiču (BK Medvode). Maj si je tako nadel bron med posamezniki.

Pri dekliških dvojicah smo imeli tokrat v žepu kar dva aduta in sicer par Anja Jordan ter Špela Alič (BK Olimpija), ki sta glede na pretekle rezultate lahko odprto računali na naslov, ter mlajši, a vseeno zelo aktualen par, v zasedbi Anja Blazina ter Ariana Korent. Račune za zlato kolajno sta tokrat žal prekrižali izkušeni igralki kluba BK Kočevje, ki sicer živita in trenirata na Danskem, izkušeni sestrski duo Lia ter Iza Šalehar, ki sta si naslov nazadnje vseeno morali pošteno prigarati, v treh izenačenih setih proti Anji in Špeli. Naš mlajši dekliški par je, okičen z bronasto kolajno, tekmovanje zaključil v polfinalu, prav tako, s sicer odlično igro proti sestrama Šalehar.

Ostale so nam le še mešane dvojice, kjer sta naša Maj Poboljšaj in Anja Jordan, s stabilno in lepo igro prebrodila vse »psihološke« izzive, ki so pretili na poti do pričakovanega finala. Tam pa sta jima na poti stala aktualna državna prvaka iz Medvod, Petra Polanc ter Miha Ivančič. Kljub lepi in izenačeni igri so na koncu prevladale izkušnje in tako je v vitrino BK Ljubljana romal še en srebrni naslov članskega podprvaka.

Za konec je nemara v navadi, da trener primakne kakšno modro besedo. Toda trenerju se zdaj vse bolj zdi, da je z vsakim letom malce bolj podoben (žal tudi vizualno) staremu Sokratu, ki je modro trdil, da ve le to, da nič ne ve. Ne le, da ta misel, v svoji skromnosti in modrosti prekaša marsikatero bolj samozavestno trditev drugih modrecev, je tudi neopisljivo osvobajajoča. Ni ga namreč lepšega občutka, kot da stojiš ob igrišču, kot trener igralca (ali igralke), ki ve natanko, kaj in kako mora opraviti. Nato se oba skupaj prepustita toku usode in postaneta del zgodovine.

Hvala vam za čudovite igre, ves vložen trud in vaše zaupanje.

Iskrene čestitke,

Shadow in ekipa BKL

Galerija fotografij

Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023
Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023
Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023
Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023
Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023
Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana