Matic Knez Ogorelec zmagovalec mednarodnega mladinskega turnirja v Opatiji

Ponedeljek, 29. maj 2023

Minuli vikend je v hrvaški Opatiji potekal mednarodni mladinski turnir z dolgoletno tradicijo Adria Youth International, ki ga vsakoletno organizira zagrebški badminton klub Stella in pa Hrvaška badminton zveza. Na povabilo so se, kot je že v navadi, odzvali mnogi mladi badmintonski mojstri iz evropskih držav tako da tudi letošnja konkurenca nikakor ni bila mačji kašelj. Badminton klub Ljubljana je imel v turnirju tokrat dva predstavnika in sicer bojevita brata Knez Ogorelec, ki sta nas znova razveselila z odličnimi rezultati.

več >>>

Uspešna krstna izvedba mednarodnega mladinskega turnirja Li-ning open 2023

Torek, 23. maj 2023

Na zelenih igriščih šporntne dvorane Dolgi most, kjer domuje naš in vaš najljubši Badminton klub Ljubljana, je minulo soboto doživel krstno izvedbo, najnovejši mednarodni mladinski turnir na slovenski badmintonski sceni. V petih starostnih kategorijah je bilo odigranih 300 tekem, kjer je loparje prekrižalo 110 mladih badmintonskih navdušencev in navdušenk iz cele Slovenije, »pa i šire«, kar je za organizatorje BK Ljubljana, ŠC Dolgi most ter generalnega pokrovitelja Li-Ning, res lep dosežek.

več >>>

Matic zopet nepremagljiv na 2. BZS turnirju do 11 let

Četrtek, 11. maj 2023

Med našimi mladimi BKL-jevci se je tudi tokrat najbolj izkazal Matic Knez Ogorelec, ki je od začetka do konca držal niz zmag ter tudi v finalu dečkov posamezno pokoril konkurenco! S tem se je še utrdil na prvem mestu skupne BZS jakostne lestvice do 11 let.

več >>>

Iva Koša zmagovalka mednarodnega turnirja Srebrna žogica Lendave 2023

Sreda, 10. maj 2023

BK Ljubljana sta tokrat odlično zastopali dekleti, ki teren odlično poznata, saj sta konec koncev Lendavčanki. Iva Koša ter Hana Oletič, ki sta šele pred nedavnim nadeli dres z zeleno žogico, sta se v domači kraj odpravili z resnimi nameni in jih uspeli tudi realizirati.

več >>>

BK Ljubljana ekipni državni prvak do 19 let

Ponedeljek, 17. april 2023

Minulo soboto so igralci naše zlate generacije v svojo vitrino postavili še en pokal visokega leska na katerega s(m)o lahko upravičeno izjemno ponosni. V organizaciji lendavskega kluba Mladost, se je na skrajnem koncu naše države odvilo državno ekipno mladinsko prvenstvo v kategoriji do 19 let.
Naša mlada ekipa je po izenačenih bojih postala absolutna zmagovalka ter se ovenčala z naslovom državnega prvaka.

več >>>

Peter Kotnik in Nal Pale Stankov zmagovalca 2. turnirja do 19 let

Petek, 7. april 2023

Minulo soboto je naša klubska ekspedicija zapeljala po vijugasti cesti, ki vodi na Koroško. V dvorani OŠ Muta se je odvijal drugi letošnji turnir BZS do 13 in 19 let. Zasedba je bila tokrat bolj skeletna, a se zato ni vrnila nič manj ovenčana s slavo. Naše barve so zastopali Martin Knez Ogorelec v U13 ter Peter Kotnik in Nal Pale Stankov v U19.

več >>>

Matic Knez Ogorelec in Emanuel Gatej zmagovalca mednarodenga turnirja Donut Cup 2023

Četrtek, 9. marec 2023

Minulo soboto se je, po nekaj letni pavzi, ki ji je v veliki meri botrovala nesrečna korona, na sceno zopet pognal tradicionalni kungoški mednarodni turnir Donut cup. Turnir poimenovan po pustni slaščici, ki jo organizatorji vsako leto velikodušno dele med mlade mojstre perjanice, je tudi tokrat, na krilih pomladnega vetra preganjal iz naših krajev zimo, igralcem BK Ljubljana pa prinesel nekaj lepih tekmovalnih rezultatov.

V družinskem krogu so se na turnir tokrat odpravili Matic ter Martin Knez Ogorelec ter Emanuel Gatej in prav vsi dosegli lepe rezultate. Matic in Emanuel sta bila tudi tokrat, kljub mednarodni udeležbi, brez konkurence in sta zopet organizirala »ljubljanski« finale, kjer sta se za zlato spopadla kar med seboj. Slavil je leto mlajši Matic in tako osvojil zlato medaljo med posamezniki do 11 let, Emanuel pa je posegel po srebru. Med deškimi pari pa sta fanta seveda, s skupnimi močmi, brez večjih težav posegla po skupnem zlatu.

Martin Knez Ogorelec je, z lepimi igrami in v omembe vredni konkurenci igralcev osvojil odlično 5. mesto, z enako uvrstitvijo pa se lahko pohvali tudi med deškimi pari U13, kjer sta moči združila s Svenom Pahorjem (BK Mladost).

Za vse dosežke iskreno čestitamo,

Ekipa BKL

več >>>

Matic Knez Ogorelec in Emanuel Gatej odlična na 1. turnirju BZS do 11 let

Torek, 21. februar 2023

Minulo soboto so se na parketu športne dvorane Krim, pod taktirko organizatorja BK Olimpija, zavrteli naši najmlajši badmintonski mojstri in mojstrice v kategoriji do 11 let. Kljub temu, da je pri večini mladih razmerje med loparjem in telesno višino približno nekje tam, kot pri smučkah, smo bili priča borbam ob katerih smo si pogrizli vse nohte in navijali do hripavosti.

Na koncu pa sta za slavje zelenih (ter za zeleno barvo ostalih) poskrbela naša mlada asa Matic Knez Ogorelec ter Emanuel Gatej, ki sta zrežirala pravi pravcati »ljubljanski finale«, potem ko sta se vsak po svoji strani tabele prebila do medsebojnega obračuna za prvo mesto. Na samem koncu je zmago slavil mlajši Matic, a tole čudovito klubsko rivalstvo zagotovo še ni reklo zadnje besede. Fanta sta, konec tekmovalnega dne kronala še s tretjim mestom pri deških dvojicah, kjer sta zaigrala v tandemu in se odela v bron.

V kategoriji do 17 let pa je prevlado na slovenskih igriščih nadaljevala z naskokom najboljša mladinka zadnjih sezon in tudi druga na letošnjem članskem prvenstvu, naša Anja Blazina, ki je v finalu premagala novopečeno klubsko prijateljico Ivo Koša

Iskrene čestitke, ekipa BKL

več >>>

Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023

Ponedeljek, 13. februar 2023

V lovu na najbolj prestižna odličja, kar jih igralec lahko osvoji znotraj meja naše države, smo se letos odpravili v Zgornjo Kungoto, kjer je najboljše slovenske igralce badmintona letos gostil badmintonski klub Kungota. Organizacija članskega državnega prvenstva je seveda velika odgovornost in čast, Kungoški klub pa je zadevo, če ne štejemo nekaj malega neljubih pripetljajev z osvetlitvijo, opravil z odliko.

BK Ljubljana se je letos na odpravo podal z razmeroma majhno ekipo, a zato toliko bolj »proti vrhu naravnano«, saj so prav vsi naši igralci in igralke, svojim mladim letom navkljub, posegali po najvišjih mestih med člani in članicami. Za BK Ljubljana so tako letos nastopili Anja Jordan, Anja Blazina, Ariana Korent ter Maj Poboljšaj.

Pa pojdimo po vrsti. Srebro med posameznicami si je, s svojo značilno nezmotljivo igro, ki se je izkazala za uganko za že premnoge starejše in izkušenejše tekmice, priigrala Anja Blazina in tako, pri 16 letih starosti, postala ena izmed, če ne kar najmlajša finalistka slovenskih državnih prvenstev. Za zlato bo treba nemara še malo počakati, saj je imela branilka naslova – aktualna državna prvakinja Petra Polanc tokrat vseeno zaenkrat še vse niti trdno v svojih rokah, a kljub temu sta, vsaj v prvem setu, dekleti igrali povsem izenačeno igro.

Pri dekletih posamezno je, z bronasto kolajno, uspeh dopolnila še Ariana Korent, ki je na poti do polfinala odigrala nekaj najboljših tekem v svoji dosedanji karieri in potrdila, da je tudi v singlu ena izmed najboljših slovenskih igralk.

Pri moških posamezno je naš prvi lopar Maj Poboljšaj turnir zaključil v polfinalu, kjer je odigral, sicer povsem soliden, a vseeno neenak dvoboj proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja, odličnemu Jaki Ivančiču (BK Medvode). Maj si je tako nadel bron med posamezniki.

Pri dekliških dvojicah smo imeli tokrat v žepu kar dva aduta in sicer par Anja Jordan ter Špela Alič (BK Olimpija), ki sta glede na pretekle rezultate lahko odprto računali na naslov, ter mlajši, a vseeno zelo aktualen par, v zasedbi Anja Blazina ter Ariana Korent. Račune za zlato kolajno sta tokrat žal prekrižali izkušeni igralki kluba BK Kočevje, ki sicer živita in trenirata na Danskem, izkušeni sestrski duo Lia ter Iza Šalehar, ki sta si naslov nazadnje vseeno morali pošteno prigarati, v treh izenačenih setih proti Anji in Špeli. Naš mlajši dekliški par je, okičen z bronasto kolajno, tekmovanje zaključil v polfinalu, prav tako, s sicer odlično igro proti sestrama Šalehar.

Ostale so nam le še mešane dvojice, kjer sta naša Maj Poboljšaj in Anja Jordan, s stabilno in lepo igro prebrodila vse »psihološke« izzive, ki so pretili na poti do pričakovanega finala. Tam pa sta jima na poti stala aktualna državna prvaka iz Medvod, Petra Polanc ter Miha Ivančič. Kljub lepi in izenačeni igri so na koncu prevladale izkušnje in tako je v vitrino BK Ljubljana romal še en srebrni naslov članskega podprvaka.

Za konec je nemara v navadi, da trener primakne kakšno modro besedo. Toda trenerju se zdaj vse bolj zdi, da je z vsakim letom malce bolj podoben (žal tudi vizualno) staremu Sokratu, ki je modro trdil, da ve le to, da nič ne ve. Ne le, da ta misel, v svoji skromnosti in modrosti prekaša marsikatero bolj samozavestno trditev drugih modrecev, je tudi neopisljivo osvobajajoča. Ni ga namreč lepšega občutka, kot da stojiš ob igrišču, kot trener igralca (ali igralke), ki ve natanko, kaj in kako mora opraviti. Nato se oba skupaj prepustita toku usode in postaneta del zgodovine.

Hvala vam za čudovite igre, ves vložen trud in vaše zaupanje.

Iskrene čestitke,

Shadow in ekipa BKL

več >>>

Za nami že 4. turnir mladinske Li-Ning badmintonske lige

Sreda, 18. januar 2023

V soboto, 14. januarja smo v naši matični dvorani na Dolgem mostu organizirali že 4. mladinski Li-ning turnir za mlade igralce in igralke v letošnji sezoni.

Turnirja se je udeležilo 45 otrok, ki so tekmovali v štirih starostnih kategorijah in sicer do 10, do 12, do 14 in do 18 let. Tudi tokrat so bili dvoboji napet in na koncu kje tudi presenetljivi zmagovalci.

Tekmovalne razpredelnice in fotogalerijo najboljših na zmagovalnih stopničkah si lahko ogledate spodaj pod prenosi.
Aktualno in posodobljeno lestvico Mladinske Li-ning lige, pa najdete TUKAJ.

V letošnji sezoni bodo organizirani še 3 turnirji in sicer:

5. turnir - 25. februar 2023

6. turnir - 18. marec 2023 (Harmonija Mengeš)

ZAKLJUČNI TURNIR - 20. maj 2023

 

več >>>
Pozdravljeni zopet dragi badmintonski gorečneži, člani, članice, zagrebenci, sanjači,... več >>>
Minulo soboto je vaš, pa »čak i naš«, najljubši zeleni badminton klub služil cesarju kot... več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana