Matic Knez Ogorelec in Emanuel Gatej odlična na 1. turnirju BZS do 11 let

Torek, 21. februar 2023

Minulo soboto so se na parketu športne dvorane Krim, pod taktirko organizatorja BK Olimpija, zavrteli naši najmlajši badmintonski mojstri in mojstrice v kategoriji do 11 let. Kljub temu, da je pri večini mladih razmerje med loparjem in telesno višino približno nekje tam, kot pri smučkah, smo bili priča borbam ob katerih smo si pogrizli vse nohte in navijali do hripavosti.

Na koncu pa sta za slavje zelenih (ter za zeleno barvo ostalih) poskrbela naša mlada asa Matic Knez Ogorelec ter Emanuel Gatej, ki sta zrežirala pravi pravcati »ljubljanski finale«, potem ko sta se vsak po svoji strani tabele prebila do medsebojnega obračuna za prvo mesto. Na samem koncu je zmago slavil mlajši Matic, a tole čudovito klubsko rivalstvo zagotovo še ni reklo zadnje besede. Fanta sta, konec tekmovalnega dne kronala še s tretjim mestom pri deških dvojicah, kjer sta zaigrala v tandemu in se odela v bron.

V kategoriji do 17 let pa je prevlado na slovenskih igriščih nadaljevala z naskokom najboljša mladinka zadnjih sezon in tudi druga na letošnjem članskem prvenstvu, naša Anja Blazina, ki je v finalu premagala novopečeno klubsko prijateljico Ivo Koša

Iskrene čestitke, ekipa BKL

več >>>

Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023

Ponedeljek, 13. februar 2023

V lovu na najbolj prestižna odličja, kar jih igralec lahko osvoji znotraj meja naše države, smo se letos odpravili v Zgornjo Kungoto, kjer je najboljše slovenske igralce badmintona letos gostil badmintonski klub Kungota. Organizacija članskega državnega prvenstva je seveda velika odgovornost in čast, Kungoški klub pa je zadevo, če ne štejemo nekaj malega neljubih pripetljajev z osvetlitvijo, opravil z odliko.

BK Ljubljana se je letos na odpravo podal z razmeroma majhno ekipo, a zato toliko bolj »proti vrhu naravnano«, saj so prav vsi naši igralci in igralke, svojim mladim letom navkljub, posegali po najvišjih mestih med člani in članicami. Za BK Ljubljana so tako letos nastopili Anja Jordan, Anja Blazina, Ariana Korent ter Maj Poboljšaj.

Pa pojdimo po vrsti. Srebro med posameznicami si je, s svojo značilno nezmotljivo igro, ki se je izkazala za uganko za že premnoge starejše in izkušenejše tekmice, priigrala Anja Blazina in tako, pri 16 letih starosti, postala ena izmed, če ne kar najmlajša finalistka slovenskih državnih prvenstev. Za zlato bo treba nemara še malo počakati, saj je imela branilka naslova – aktualna državna prvakinja Petra Polanc tokrat vseeno zaenkrat še vse niti trdno v svojih rokah, a kljub temu sta, vsaj v prvem setu, dekleti igrali povsem izenačeno igro.

Pri dekletih posamezno je, z bronasto kolajno, uspeh dopolnila še Ariana Korent, ki je na poti do polfinala odigrala nekaj najboljših tekem v svoji dosedanji karieri in potrdila, da je tudi v singlu ena izmed najboljših slovenskih igralk.

Pri moških posamezno je naš prvi lopar Maj Poboljšaj turnir zaključil v polfinalu, kjer je odigral, sicer povsem soliden, a vseeno neenak dvoboj proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja, odličnemu Jaki Ivančiču (BK Medvode). Maj si je tako nadel bron med posamezniki.

Pri dekliških dvojicah smo imeli tokrat v žepu kar dva aduta in sicer par Anja Jordan ter Špela Alič (BK Olimpija), ki sta glede na pretekle rezultate lahko odprto računali na naslov, ter mlajši, a vseeno zelo aktualen par, v zasedbi Anja Blazina ter Ariana Korent. Račune za zlato kolajno sta tokrat žal prekrižali izkušeni igralki kluba BK Kočevje, ki sicer živita in trenirata na Danskem, izkušeni sestrski duo Lia ter Iza Šalehar, ki sta si naslov nazadnje vseeno morali pošteno prigarati, v treh izenačenih setih proti Anji in Špeli. Naš mlajši dekliški par je, okičen z bronasto kolajno, tekmovanje zaključil v polfinalu, prav tako, s sicer odlično igro proti sestrama Šalehar.

Ostale so nam le še mešane dvojice, kjer sta naša Maj Poboljšaj in Anja Jordan, s stabilno in lepo igro prebrodila vse »psihološke« izzive, ki so pretili na poti do pričakovanega finala. Tam pa sta jima na poti stala aktualna državna prvaka iz Medvod, Petra Polanc ter Miha Ivančič. Kljub lepi in izenačeni igri so na koncu prevladale izkušnje in tako je v vitrino BK Ljubljana romal še en srebrni naslov članskega podprvaka.

Za konec je nemara v navadi, da trener primakne kakšno modro besedo. Toda trenerju se zdaj vse bolj zdi, da je z vsakim letom malce bolj podoben (žal tudi vizualno) staremu Sokratu, ki je modro trdil, da ve le to, da nič ne ve. Ne le, da ta misel, v svoji skromnosti in modrosti prekaša marsikatero bolj samozavestno trditev drugih modrecev, je tudi neopisljivo osvobajajoča. Ni ga namreč lepšega občutka, kot da stojiš ob igrišču, kot trener igralca (ali igralke), ki ve natanko, kaj in kako mora opraviti. Nato se oba skupaj prepustita toku usode in postaneta del zgodovine.

Hvala vam za čudovite igre, ves vložen trud in vaše zaupanje.

Iskrene čestitke,

Shadow in ekipa BKL

več >>>

Za nami že 4. turnir mladinske Li-Ning badmintonske lige

Sreda, 18. januar 2023

V soboto, 14. januarja smo v naši matični dvorani na Dolgem mostu organizirali že 4. mladinski Li-ning turnir za mlade igralce in igralke v letošnji sezoni.

Turnirja se je udeležilo 45 otrok, ki so tekmovali v štirih starostnih kategorijah in sicer do 10, do 12, do 14 in do 18 let. Tudi tokrat so bili dvoboji napet in na koncu kje tudi presenetljivi zmagovalci.

Tekmovalne razpredelnice in fotogalerijo najboljših na zmagovalnih stopničkah si lahko ogledate spodaj pod prenosi.
Aktualno in posodobljeno lestvico Mladinske Li-ning lige, pa najdete TUKAJ.

V letošnji sezoni bodo organizirani še 3 turnirji in sicer:

5. turnir - 25. februar 2023

6. turnir - 18. marec 2023 (Harmonija Mengeš)

ZAKLJUČNI TURNIR - 20. maj 2023

 

več >>>

Anja Blazina zlata in Ariana Korent srebrna na mednarodnem turnirju Yonex Open Medvode U17

Ponedeljek, 12. december 2022

Minulo soboto se je v Medvodah odvrtelo eno izmed najpomembnejših mladinskih mednarodnih tekmovanj v sezoni, kar jih premore slovenska pernata scena.
Badminton klub Medvode - vsakoletni režiser turnirja Yonex Medvode Open, je na parketnih igriščih vsem poznane športne dvorane na vrhu klanca, gostil preko 200 igralcev iz 10 držav. A med vsemi prijavljenimi so bila tudi tokrat med najbolj blestečimi prav naša dekleta.

Anja Blazina in Ariana Korent sta se namreč zavihteli na sam vrh konkurence. Anja je brez izgubljenega seta osvojila najvišjo lovoriko med posameznicami; v finalu je ugnala Romunko Deniso-Mario Muscalu. Skupaj pa sta v dvojicah dekleti osvojili srebro, v dveh dokaj izenačenih setih sta izgubili le proti romunskemu paru Muscalu/Constantin.

Forma se tako strmo dviga in lepo stopnjuje v pričakovanju najpomembnejših tekem sezone – mladinskih državnih prvenstev za posameznike in dvojice. 

Iskrene čestitke,

Ekipa BKL

več >>>

BK LJUBLJANA DRŽAVNI PRVAKI PRVE SLOVENSKE BADMINTONSKE LIGE

Petek, 18. november 2022

Minulo soboto je na Mirni potekal finale prve slovenske badmintonske lige. Naši igralci so tempo stopnjevali skozi celotno sezono 1. SBL in naposled,  v velikem finalu dosegli kronski uspeh našega klubskega badmintona: postali so državni prvaki prve slovenske badminton lige.

Ekipa pod taktirko prvega igralca, organizatorja ekipe ter selektorja Maja Poboljšaja je v polfinalu, z rezultatom 3:0 ugnala najprej BK BIT, nato pa še BK Medvode, v finalu, z rezultatom 3:1 ter tako jasno pokazala, da so bili v letošnji članski ligi razred zase. Za naš klub so, poleg Maja Poboljšaja, lopar vihteli Blaž Smrkolj, Primož Flis, Anja Jordan, Anja Blazina ter Ariana Korent.

Naši mladi ekipi iskreno čestitamo za vrhunski uspeh in zasluženo osvojen naslov državnega ligaškega prvaka. Za tak skupinski podvig je bilo potrebno ogromno vloženega truda ter leta marljivega dela na treningih. Predvsem pa nas izjemno veselijo ekipni uspehi naših igralcev, ki nakazujejo, da smo tesno stkana enota, ki bo obstala v vseh nevihtah in preživela tudi izzive časa, ki jih življenje neogibno pripelje pred naš prag.

Vsi v BK Ljubljana izražamo igralcem te zlate generacije vse dolžno spoštovanje ter ponos ob doseženem uspehu. Iskrene čestitke!

Shadow in ekipa BKL

več >>>

Anja Blazina Zmagovalka 3. turnirja BZS do 19 let

Torek, 4. oktober 2022

Lendavski badmintonski klub Mladost je minulo soboto prevzel organizacijo tretjega v seriji turnirjev tekoče sezone, do 19 in 13 let. Poln kombi naše mladine je zgodaj zjutraj odrinili proti Lendavi, v lovu na kolajne, čast, slavo, bogate nepraktične nagrade, nenazadnje pa tudi zabavo in dobro družbo.

V trinajstici so nas zastopali Zarja Žlebnik, Bor Plestenjak, Martin Srebrnič, Rok Premoša, Martin Knez Ogorelec ter Benjamin Trobec. Zarja je med deklicami u13, B kategorije, osvojila odlično 4.mesto. Med fanti je najdlje prišel Bor Plestenjak, ki je v boju za 5.mesto premagal klubskega kolega Martina Srebrniča.

V 19najstici je igro zopet vodila Anja Blazina, ki je brez večjih težav osvojila zlato kolajno, tako v kategoriji posameznic, kot tudi med mešanimi pari, v tandemu s Tadejem Jelencem in tako ponovno potrdila svoj primat med mladinkami na slovenski sceni.   

Čestitke vsem borcem,

Ekipa BKL

več >>>

Uspešen start Mladinske Li-Ning Lige

Sobota, 17. september 2022

S sobotno izvedbo 1. turnirja mladinske Li-Ning lige smo uspešno štartali v novo badmintonsko sezono tudi v naši matični dvorani v ŠC Dolgi most na Viču.

Super je bilo po dolgem poletnem odmoru videti nasmejane in tekem žejne otroke v badmintonski akciji. Rezultate turnirja in trenutno lestvico si lahko ogledate spodaj pod prenosi.

Nekateri otroci so v letošnji sezoni prestopili v višjo starostno kategorijo, zato je na stopničkah tudi nekaj novih obrazov.
Galerijo slik najboljših na turnirju si lahko ogledate spodaj.

V letošnji sezoni bomo izpeljali še sedem turnirjev (spodaj glej razpored), ki bodo šteli za skupno Mladinsko Li-Ning lestvico. Dva izmed njih bosta izpeljana v Mengšu, v ŠC Harmonija.

Hvala vsem udeležencem in staršem za udeležbo in vabljeni na naslednji turnir, ki bo potekal v soboto 15. oktobra v Mengšu.
Točne podatke z razpisom in vsem potrebnim za udeležbo na turnirju vam bomo seveda pravočasno poslali na vaše e-naslove.

Lep pozdrav, ekipa BKL

Prihajajoči turnirji Mladinske Li-Ning lige v sezoni 2022/23:

2. turnir - 15.10.2022 - turnir bo izpeljan v Mengšu
3. turnir - 19.11.2022
4. turnir - 14.01.2023
5. turnir - 04.02.2023
6. turnir - 18.03.2023 - turnir bo izpeljan v Mengšu
7. turnir - 13.05.2023
8. turnir - 10.06.2023 - zaključek sezone, piknik, zabava...

več >>>

Anja Blazina dvakratna zmagovalka Tem Mirna U17 International

Ponedeljek, 5. september 2022

Prvi mednarodni turnir po poletju, ko smo se šele dobro zasukali po parketu, so naši igralci že opravili z odliko. Seveda je letošnje poletje s seboj prineslo nekoliko bolj marljivo delo naših reprezentantov, ki so tokrat peglanje kavča nekoliko pogosteje zamenjali za ribanje zelenih gumijastih površin, v kombinaciji s kondicijskim kampom v Savudriji pa smo tako zašilili formo, ki jo bo treba sedaj še nadgraditi.

več >>>

Ekipa BKL brez poraza v Playoff 1. slovenske badmintonske lige

Ponedeljek, 13. junij 2022

Ekipa Badmitnon kluba Ljubljana je v postavi Anja Jordan, Ariana Korent, Anja Blazina, Blaž Smrkolj in Maj Poboljšaj tudi na drugem dnevu 1. slovenske badmintonske lige igrala odlično in se brez poraza uvrstila v sklepni del lige - jesenski PLAYOFF.

V prvem krogu so bili boljši od ekipe Medvode 1 in v drugem še od ekipe aktualnih prvakov, Olimpije. 

V jesenskem Playoffu jim bodo v polfinalu stali igralci ekipe Bit-a. V primeru zmage pa potem v velikem finalu še boljši od ekip Medvode 1 in Tem Mirna.

Čestitke celotni BKL ekipi.

več >>>

Lep uspeh naših na Konex Forza Open 2022

Torek, 31. maj 2022

V času mednarodnega turnirja Friedrichshafen v Nemčiji, ki se ga tradicionalno udeležijo tudi naši najboljši igralci (tudi tam so bili naši super uspešni), je v ljubljanskem Konex centru potekal domači turnir Forza open 2022.

Udeležili so se ga tudi naši mladi badmintonski navdušenci, ki so z lepimi predstavami prišli najvišjih mest.

Tako sta se zlate medalje veselili Kiana Frntić in Ema Korenin, ki sta bili najboljši v kategoriji dekliških dvojic do 17 let. Na stopničke, točneje na drugo stopničko, sta stopila tudi Bor Plestenjak in Martin Knez Ogorelec v igri fantovskih dvojic do 14 let. Martin je bil odličen tudi v igri posamezno do 12 let, kjer je osvojil bronasto medaljo. 

Čestitke za borbeno igro pa si seveda zaslužijo tudi vsi ostali, ki so se pogumno podali v neusmiljeno badmintonsko tekmovalno kolesje.

Vsem skupaj čestita celotna ekipa BKL

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana