Kaja zlata in Primož bronast na 2. A turnirju

Sreda, 27. november 2013

Nasmeja in zadovoljna Kaja na sredini.jpgŠportno obarvan vikend smo tokrat preživeli v dvorani OŠ 01.jpegKungota, kjer se je odvijal 2. v seriji letošnjih A turnirjev za člane in članice. Naše barve so tokrat zastopali Kaja Stanković, Kim Novak, Primož Flis, Tomaž Uršič ter Gal Jurca.

Sobota se je za naše igralce odvila rahlo neobetavno. Primož in Kaja, naša edina predstavnika v soboto, sta se med mešanimi pari uvrstila na četrto mesto. Ob nekoliko nezbrani igri v ključnih trenutkih polfinala sta morala priznati premoč dvojici Bajuk/Magyar, nato pa izgubila še v boju za bron. Toda sobotni vtisi niso vplivali na predstavo naših igralcev naslednjega dne. Kaja je suvereno opravila z vso konkurenco in se zavihtela na najvišjo stopničko pri čemer je nobena tekmica ni resneje ogrozil03.jpega; o tem priča tudi dejstvo, da tekom tekmovanja ni izgubila niti enega seta. Primož Flis je do polfinala prikazal nihajočo formo, čeprav je delo na koncu vedno opravil uspešno ter tekme dobil. Nato pa je v polfinalu naletel na Medvoščana Keka Jamnika, ki je bil tokrat pretrd oreh. V drugem setu se je Primož sicer zbral in proti koncu je imel drugi set takorekoč že dobljen, potem pa je ob nenadnem padcu koncentracije spustil nasprotnika nazaj v igro in tesno izgubil. V tekmi za tretje mesto pa je nato premagal Mirnčana Žana Laznika. Ostali borci pod zastavo »zelene žogice« so prvo tekmo izgubili že prej in se nato pomerili v razigravanju za ostala mesta.

Po vsem storjenem smo se, na koncu dolgega dneva, ko se je Kungoški parket počasi spraznil in hrup v dvorani polegel,  zadovoljno ozrli nazaj na dan poln dobrih bojev in nenazadnje v Ljubljano  tudi odnesli zasluženi odličji.

Športni pozdrav,

Ekipa BKL

 

več >>>

Skoraj 100 nastopajočih na 3. Li-Ning Open turnirju

Ponedeljek, 18. november 2013

Na sobotnem 3. Li-Ning Open turnirju, ki je tokrat poteka v znamenju Movemberskega gibanja proti diskriminaciji brkov, je v mladinskem delu turnirja nastopilo 38 otrok, na rekreativnem pa 59 rekreativcev. Skupaj torej nekaj manj kot sto nastopajočih, od katerih jih je kar nekaj pa je prišlo pokazat svoje svoje obrazne »pričeske«. Najboljše so bile seveda tudi nagrajene. Ogledate si jih lahko spodaj v galeriji.

Sicer pa so tekmovalci na mladinskem turnirju pokazali velik napredek in marsikateri papirnati favorit je moral priznati premoč izzivalcem, ki seveda nenehno prežijo na slab dan ali slabo formo favoritov. No, večina se je uspešno ubranila napadov in tako uspešno vknjižila dodatnih 12 točk, ki štejejo za končno Li-Ning jakostno lestvico.

Rezultate posameznih kategorij si lahko ogledate spodaj, lestvico pa na spletni strani badminton.si

V kategoriji rekreativnih »brkačev« pa smo kategoriji moških posamezno in dvojice izvedli v A in B kakovostni kategoriji. Rezultate tekem si lahko ogledate spodaj, kot zanimivost pa naj dodamo, da je med posamezniki golobradi Jerčinovič Rok brez težav premagal vse stare brkače, tako da na naslednjem turnirju – tradicionalni novoletni turnir z zabavo – pričakujemo ponovno gladko obrite obraze vseh nastopajočih, tudi ekipe BKL in ŠCDM. Do naslednjega novembra seveda, ko bodo brkači zagotovo ponovno poskušali osvojiti Movembersko lovoriko.

Vsi skupaj pa seveda vabljeni na tradicionalni novoletni dogodek, ki bo potekal na običajni lokaciji, ob običajni uri v soboto, 14. decembra.

 Vabljeni!

Lestvica mladinske in rekreativne lige

 


 

več >>>

"Popočitniška" zagnanost na treningih

Torek, 12. november 2013

Po počitniških aktivnostih, ki smo jih uspešno izvajali tudi pri nas – več o tem si lahko preberete in ogledate tukaj - se življenje vrača v stare tirnice.

photo 12.jpgTreningi vseh skupin potekajo po predvidenem urniku. Otroci pridno obiskujejo treninge, kjer se učijo novih badmintonskih veščin in kar je najpomembneje, ob hkratnem zadovoljstvu pri športnem udejstvovanje se z vrstniki družijo in sklepajo nova prijateljstva.

Skupinam Badminton šole se lahko pridružite skozi celo šolske leto. Urnike najdete na naši spletni strani. Skratka za hipec opustite računalniško miško in se nam pridružite pri športnem ali rekreativnem igranju badmintona.

Vabljeni!

več >>>

Zaključek uspešnih jesenskih badmintonskih počitnic

Sreda, 30. oktober 2013

IMG_2519.jpgZ zaključnim turnirjem v badmintonu smo zaključili letošnje več kot uspešne jesenske »krompirjeve« badmintonske počitnice. Zmagovalce turnirja smo seveda dobili in si jih lahko ogledate na zmagovalnih stopničkah.

Resnični zmagovalci pa so seveda vsi, ki so se z nami v teh počitniških dneh imeli »fajn«. Zato so ob zaključku vsi tudi dobili  našo spominsko majico.

Da smo se pa imeli »fajn«, pa se prepričajte v naši fotogaleriji in naši FB strani. Aha, pa če nas še niste povšečkali, to hitro storite na tej povezavi.

Želimo vam prijeten preostanek počitnic in uspešen ponedeljkov ponovni štart v šoli.


 

več >>>

Naši najmlajši punci, Zoja in Anja, zopet odlični na 19. TEM Youth International 2013

Ponedeljek, 21. oktober 2013

Na letošnjem najmočnejšem mednarodnem turnirju za otroke in mladince, 19. TEM Youth international 2013, ki je ta vikend potekal v dolenjskem Trebnjem in Mirni se je številčna zasedba BKL odlično odrezala. Praktično za vse naše otroke je bil to prvi mednarodni turnir in prve odigrane tekme s tujimi tekmovalci, posledično je bila trema precejšnja in rezultati nihajoči.

Kot pretekli vikend sta nas IMG_5843.jpgnajbolje zastopali naši najmlajši dekleti Zoja in Anja. Prva je šele v finalu v izenačenih treh setih morala priznati premoč Ukrainki Polini Tkach. Anja pa se je v prav tako izenačeni četrtfinalni tekmi proti Lini Pipan, v dveh setih, z najtesnejšim možnim rezultatom, oddolžila za prav tako tesen poraz s turnirja pretekli vikend, ter tako prišla do bronaste medalje.

Tudi ostali naši zmaji so se odlično odrezali. Prav vsi so prišli do svoje prve mednarodne zmage. Za vse pa je bila to izvrstna izkušnja in dodatna motivacija za dobro delo tudi v prihodnje.

Čestitke vsem!

Rezultati


 

več >>>

Naši najmlajši odlični na 1. turnirju do 11 in 17 let

Ponedeljek, 14. oktober 2013

Tri zlate, dve srebrni in dve bronasti medalji je izkupiček prvega turnirja do 11 in 17 let, ki je to soboto potekal v štajerski Zgornji Kungoti.

DSCN0520.JPGDvojno zlato, posamezno in v dvojicah z Anjo Jordan, je osvojila Zoja Novak, ki je bila vsaj za razred boljša od svojih nasprotnic. Z odlično igro, brez oddanega seta, je suvereno osvojila prvi mesti v obeh disciplinah. V finalu je bila z dvakrat 21:13 boljša od Line Pipan iz Medvod. Skupaj s klubsko prijateljico Anjo Jordan, sta bili prav tako premočni za vse ostale dekliške pare. V finalnem dvoboju sta tako z 21:11 in 21:5 nadigrali Lino Pipan in Špelo Alič (BK Olimpija). Poleg zlata v dvojica, je Anja osvojila tudi bron v disciplini posameznic. V polfinalu je proti Lini za las zgrešila finale. Dvoboj se je končaj s tesnim izidom 21:19 za Lino. V tekmi za tretje mesto pa je nato brez težav z 21:11 odpravila Elo Šalehar iz Kočevja.

DSCN0554.JPGTudi najmlajši fantje so se odlično odrezali. Med posamezniki si je Nejc z borbeno igro priigral tretje mesto. V polfinalu je moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Niku Zupančiču iz Mirne. V tekmi za tretje mesto  pa je bil z 21:19 tokrat boljši in srečnejši od klubskega soigralca Jana Babnika, s katerim sta pred tem odlično nastopila tudi v dvojicah, kjer sta šele v finalu morala priznati premoč favoriziranima Mirnčanoma, Matevžu Hermanu in Niku Zupančiču.

Tudi naš najmlajši udeleženec Maj Babnik, za katerega je bil to prvi turnir takega ranga, je pokazal odlično igro in v skupini ob dveh porazih nanizal kar tri zmage.

V kategoriji do 17 let smo imeli dva predstavnika, Mlinar Juša in Gala Jurco, ki pa sta tokrat imela precej nesrečen žreb in že v prvem kolu naletela na premočna nasprotnika ter tako ostala zunaj območja medalj. V vsakem primeru pa zanju velja, da se bosta morala za vidnejšo uvrstitev bolj resno lotiti treningov.

S prikazanim, smo lahko izjemno zadovoljni, saj so se najmlajši res izkazali in pokazali, da se v klubu odlično dela z mlado generacijo igralcev, katerim se na vsakem koraku vidi, da se odlično razumejo in med katerimi vlada odlična klima ter pozitiven tekmovalni naboj.

Čestitke vsem!

Rezultati


 

več >>>

Na osnovnih šolah otroci začeli z vadbo

Petek, 4. oktober 2013

S prvim tednom oktobra smo začeli z vadbo Otroške badminton šole tudi na ljubljanskih osnovnih šolah.

Vadba na šolah je namenjena predvsem otrokom nižjih razredov, ki se prvič srečujejo z badmintonom. Vadba praviloma poteka enkrat tedensko, na nekaterih šolah tudi dvakrat tedensko, na badmintonskih uricah pa se otroci spoznajo z osnovnimi udarci, pravili, štetjem ... Na tej povezavi si lahko ogledate seznam šol, na katerih poteka vadba.

Za vse, ki imajo željo igrati bolj intenzivno, dva- ali trikrat tedensko, pa imamo organizirano vadbo in prevoz otrok v ŠC Dolgi most in TA Breskvar.

Vpisi v vse skupine potekajo skozi celo leto, tako da se nam brez skrbi kadarkoli pridružite.

Vabljeni!

 

več >>>

Naši odlični na prvem turnirju BZS do 13 let

Ponedeljek, 30. september 2013

Deževno zadnjo soboto v septembru je slovenski badmintonski podmladek tokrat prebil v naši matični dvorani ŠC Dolgi most, kjer smo se pri BK Ljubljana lotili organizacije prvega letošnjega turnirja kategorije do 13 let.

Posamezniki in dvojice so se vabilu odzvali v zavidljivem številu in se v prijetnem tekmovalnem vzdušju pomerili na zelenih igriščih Li-Ning Arene.

Naši pernati samuraji so tokrat na domačih igriščih branili čast BK Ljubljana in se odrezali odlično. V prvi vrsti velja omeniti Blaža Smrkolja, ki je turnir odigral naravnost sijajno. Že v polfinalu je nakazal lepo tekmovalno formo in se brez večjih težav zavihtel do velikega finala, kjer se je pomeril s prvo postavljenim Anejem Cizljem (BK Mirna). Sledila je tekma, ki ni prav nikogar izmed preostalih gledalcev pustila ravnodušnega: Blaž je pošteno namučil favoriziranega Aneja in v povsem izenačenem boju le za las izgubil oba seta z rezultatom 26:24 ter 21:19. Z borbeno in dovršeno igro je Blaž odkril pravi recept, s katerim ga do končne zmage loči le še ščepec športne sreče. Čestitamo za srebro!

Pri dekletih se je izven skupine prebila le Zoja Novak, ki je v četrtfinalu morala priznati premoč kasnejši finalistki, Medvoščanki Taji Pipan.

V dvojicah smo si priborili še dve kolajni: Blaž Smrkolj in Simon Bambič pri fantih, ter tandem Novak-Brajković pri dekletih so se tokrat okitili z bronastimi kolajnami.

Domači turnir so naši mladi igralci obiskali v rekordnem številu in prav vsem gredo čestitke za prikazan pogum in znanje, s katerim so častno branili zelene barve BK Ljubljana na domačih igriščih.

trener Matjaž

rezultati

več >>>
Ekipa BK Ljubljana pri Keopsovi piramidi v Brezicah

Brežice gostile prvi letošnji turnir do 15 let

Ponedeljek, 23. september 2013

BK Ljubljana smo v soboto uživali v gostoljubju nove brežiške telovadnice, kjer se je odvijal prvi letošnji turnir kategorije do 15 let. Na tekmovanje smo se tokrat podali s številčno okrnjeno, a zato nič manj borbeno ekipo. Naše barve so zastopali Kama Saje, Teresija Rama Žnidar, Blaž Smrkolj ter Jan Babnik.


Pri dekletih se je Kama Saje povzpela do končnega četrtega mesta. Tako v boju za finale, kot tudi za končno tretje mesto je sicer odigrala precej lepih točk, toda vmes se je prikradlo še preveč napak za boljši izkupiček. V dvojicah pa se je Kama uspela povzpeti na zmagovalni oder - osvojila je bron v tandemu z Mašo Doler (BK Lendava) »Debitantka« na turnirjih ranga BZS, Teresija Žnidar se je pogumno postavila po robu konkurenci, a bo morala za boljšo uvrstitev pridobiti še veliko turnirske prakse.


Pri fantih sta tekmovala Blaž in Jan, ki pravzaprav po letih sodita še v mlajše kategorije (Blaž U13 in Jan celo U11), a sta tudi proti starejšim tekmecem pokazala, da moramo na njiju še računati. Blaž je takoj naletel na tretje postavljenega nosilca iz BK Branik Klemna Lesničarja in se mu v drugem  setu, ko se je uspel znebiti začetne treme, povsem enakovredno postavil po robu ter tesno  izgubil šele pri rezultatu 27:29. Kasneje je premagal še dva tekmeca in se uvrstil na končno 10. mesto.


Čestitke vsem za prikazano znanje!
trener Matjaž

 

več >>>

Naša Kaja Stanković zlata na otvoritvenem A turnirju

Ponedeljek, 16. september 2013

V Li-Ning areni ŠC Dolgi most smo gostili otvoritvena turnirja članske in mladinske kategorije.

Tekmovalci vseh starosti in klubskih pripadnosti so se to nedeljo zbrali v športnem centru Dolgi most, matični dvorani BK Ljubljana na 1. letošnjem članskem A turnirju, vzporedno pa se je odvijal tudi 1. turnir mladinske serije Li-Ning. Dvorana, ki že nekaj časa ni imela priložnosti gostiti turnirja takega ranga, je zaživela v vrhunskem tekmovalnem vzdušju, ki so ga seveda začutili tudi naši igralci in dosegli odlične rezultate.

Pri članicah se je naša Kaja Stanković povzpela na najvišjo stopničko in osvojila zlato. V finalu sta s Kungočanko Tino Kodrič prikazali lep dvoboj, v katerem pa se je končne zmage po dveh razburljivih setih, na domačem igrišču, veselila Kaja. Prvi lopar moške selekcije BK Ljubljana, Primož Flis, je tokrat izgubil polfinalni dvoboj z Medvoščanom Kekom Jamnikom; v končnici tretjega seta je nenaden padec koncentracije botroval porazu, ki ga je Primož kasneje nekoliko omilil z zmago nad Anžetom Novakom v boju za končno tretje mesto. Zbirko kolajn sta dopolnili še Kim Novak in Kaja Stanković, ki sta dan poprej v dvojicah osvojili bron, Kaja pa je, z Mitjo Šemrovom, v mešanih dvojicah osvojila še srebro. Skupno je 1. A turnir tako naši najboljši igralki prinesel kar tri kolajne. Čestitamo. 

Pri mladincih je perjanico po zelenih igriščih Li-Ning Arene preganjalo 40 mladih igralcev in igralk, kar je za prvi turnir sezone lepa številka. Mladi so se zopet pomerili znotraj starostnih skupin in prikazali veliko lepih bojev. Podmladek BK Ljubljana se je tudi tokrat izkazal z odličnimi rezultati in ob začetku sezone prikazal obetajočo tekmovalno formo. Pri dekletih do 14 let je naša Kama Saje osvojila prvo mesto. V napetem finalnem dvoboju je premagala večno rivalko na Li-ning turnirjih, Medvoščanko Katjo Turinek. Kama je v odločilnih trenutkih tretjega seta prikazala zavidljiv napredek v tekmovalni formi ter z odliko opravila še en zrelostni izpit na njeni vzpenjajoči poti. V fantovski konkurenci U-18 je lokalni matador Jure Kirn rutinirano, brez večjega napora odpravil tekmece in se povzpel na najvišjo stopničko. Tudi pri mlajših fantih smo imeli pri BK Ljubljana kar nekaj »železja v ognju«. Najbolje se je odrezal Blaž Smrkolj ki je v kategoriji U-14 osvojil drugo mesto. Premoč je moral priznati le v finalnem dvoboju proti Mirnčanu Aneju Cizlju. Za tretje mesto pa sta se spopadla naša Simon Bambič ter Nejc Jordan. Slednji je tokrat na igrišču prikazal nekoliko več znanja in tako druščini na zmagovalnem odru dodal še enega predstavnika »zelene žogice«. V konkurenci U-12 je bron osvojil Babnik Jan, pri najmlajših pa je bila nepremagljiva Anja Jordan, tesno pa ji je za petami sledil še en naš mladi up, Babnik Maj.

Rezultati 1. A turnirja

Rezultati 1. mladinskega Li-Ning turnirja

Čestitke vsem udeležencem, pri BK Ljubljana in ŠC Dolgi Most vas vabimo, da se nam kmalu spet pridružite.

Športni pozdrav,

Ekipa BK Ljubljana in Li-Ning team Slovenia

 

 

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana