Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica

Sreda, 17. april 2019

Minuli vikend so naši igralci navdušili občinstvo in v slabo voljo  spravili prenekaterega  mladega  mojstra perjanice, iz mednarodne konkurence, ki se je udeležila letošnje Srebrne žogice Lendave. Iz  mednarodnega turnirja z bogato tradicijo, ki ga je letos obiskalo prek 200 otrok, smo se tako vrnili ovenčani z dobro bero žlahtne kovine.

Pojdimo po vrsti. Najvišje sta segli naši najboljši mladinki Anja Jordan ter Zoja Novak, ki sta v kategoriji parov U17 osvojili zlato kolajno. V napetem finalu sta bili v treh setih boljši od hrvaško – slovenske naveze Sulič/Frank. Prav tako sta bili dekleti odlični v kategoriji posameznic, saj sta se, ob močni konkurenci, obe povzpeli na zmagovalni oder. Zoja je osvojila drugo mesto, ko je tesno izgubila finale proti Hrvatici Ivi Sulić, Anja pa je v polfinalu priznala premoč Slovakinji Vybochovi, kjer pa bi se, z nekaj več zbranosti in stabilne igre, dalo sicer tudi zmagati in se povzpeti v finale; tako je osvojila bron.

V kategoriji do 13 let pa so naši mladi borci tokrat dosegli kar dve finali: v kategoriji dvojic U13 sta pri dekletih finale igrali Ariana Korent ter Anja Blazina, a bili tam postavljeni nasproti precej fizično močnejših nasprotnic in kljub dostojnemu uporu, nazadnje podali  Čehinjama roko, po porazu v dveh setih. Pri dečkih pa je šlo precej bolj »za življenje«, kot pravimo: Gašper Trobec in Peter Kotnik sta se v finalu zopet zoperstavila že znanim rivalom iz Češke Janu Ptačku in Mareku Waliszewskem, s katerimi smo se udarili že lani v Friedrichshafnu. Tudi tokrat je šlo za las, tudi tokrat je šlo na tri sete, tudi tokrat je šlo na podaljšek in, žal, tudi tokrat sta naša bojevnika le za las izpustila zlato kolajno. Ob bučnem navijanju s tribun in klubskih kolegov, sta nazadnje osvojila odlično srebrno kolajno.

Nekaj kolajn, zvrhan koš zlata vrednih tekmovalnih izkušenj in pa za cel album lepih spominov v prijetnem klubskem druženju je skupni izkupiček letošnje Srebrne žogice – skupaj torej več kot dovolj, da odtehta kislo, deževno in mrzlo vreme, ki nas je tokrat pospremilo na izlet. Še enkrat bi se najlepše zahvalil Tinetu Trobcu, brez katerega bi ekskurzija klavrno propadla, za pomoč pri transportu in supportu in za super družbo ob večerih, ko je mladina še pozno v noč odbijala žogico v dvorani OŠ Lendave, tudi ko bi morali morda že spati.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL 

Galerija fotografij

Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica
Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica
Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica
Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica
Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica
Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica
Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana