Rekordna udeležba na 3. mladinskem Li-ning turnirju

Torek, 19. december 2023

Na 3. mladinskem Li-ning, turnirju, ki je potekal minulo soboto smo bili priča rekordni udeležbi otrok. Prijavilo se je 68 otrok, ki so v ŠC Dolgi most pričarali odlično športno tekmovalno vzdušje. 

Na začetku tekmovanja nas je s svojim prihodom počastil olimpijec, Dr. Rožle Prezelj, naš nekdanji vrhunski športnik, atlet, slovenski rekorder v skoku v višino, ki je danes Varuh športnikovih pravic Republike Slovenije, saj je tekmovanje potekalo tudi v okviru projekta Športnih iger mladih v badmintonu. Otrokom, staršem in ostalim obiskovalcem je podal nekaj misli o Fair play-u, športnem obnašanju in športnem ravnanju. 
V okviru BKL se mu še enkrat zahvaljujemo za obisk.

Sicer pa je samo tekmovanje ponovno postreglo z nekaj odličnimi predstavami naših mladih badminotnskih virtuozov. Po odigranih treh trunirjih se je ponovno posodobila naša Mladinska Li-ning lestvica, ki so jo lahko ogledate tukaj.

Vsem nastopajočim ponovno iskrene čestitke za prikazane igre in naj vam leto ki prihaja, izpolni vse skrite želje.

Srečno v novem letu vam želi tudi ekipa BKL.

več >>>

Anja Blazina in Matic Knez Ogorelec zmagovalca Mednarodnega mladinskega turnirja Li-ning Medvode Cup 2023

Sreda, 6. december 2023

Prvi decembrski vikend nas trenerje badmintona zadnjih »nebroj« let, ravno tam okoli prvega izmed dobrih mož, že tradicionalno obdaruje s kar tremi vrhunskimi tekmovalnimi dnevi v športni dvorani Medvode. Naši varovanci se na medvoškem parketu zadrsajo na enem izmed največjih mladinskih mednarodnih dogodkov na slovenski pernati sceni, ki se lahko pohvali z bogato udeležbo, po navadi zlahka prek 250 igralcev. Prav tako tradicionalno pa so se, tudi tokrat, odlično odrezali naši mladi BKL mojstri.

Anja Blazina se je pozlatila kar dvakrat, saj je svojo nadvlado potrdila tako med posameznicami, kot tudi v parih, s Tijo Horvat. Med posameznicami je malodane povozila leto mlajšo Ano Pranić, ki je sicer odigrala odličen match, a je po moči vidno zaostajala za našo najboljšo igralko, ki je v dveh neenakih setih suvereno potrdila svoj primat. Pri dvojicah je bila igra precej bolj izenačena. Anja in Tija sta se spopadli z romunsko dvojico Sirbu/Gherasim, ki sta že stari znanki tekmovanj na visokem evropskem nivoju ter izredno uigran tekmovalni par. Naši dekleti sta na turnirjih skupaj zaigrali prvič, a sta se v igri odlično ujeli in tako, v treh povsem izenačenih ter psihološko napornih setih, priigrali zasluženo zlato.

V kategoriji do 11 let je naš izven-serijski, serijski šampion Matic Knez Ogorelec zopet prikazal nivo igre in zbranosti, ki daleč presega njegovih rosnih 9 let in pokoril tako domačo, kot tudi mednarodno konkurenco. V finalu je v dveh napetih setih premagal avstrijskega vrstnika Osterreicherja in ponosno dvignil pokal.

Z medaljo bronastega leska pa je tekmovalni dan zašilil še njegov starejši brat Martin, ko se je, s partnerjem Tinom Radovanovićem, med deškimi pari U13 povzpel na zmagovalni oder.   

Iskrene čestitke vsem,

Ekipa BKL

več >>>

Martin Knez Ogorelec tretji na 1. BZS turnirju do 13 let

Torek, 28. november 2023

Ekspedicija najbolj zelenega med badminton klubi se je minulo soboto odpravila na oddaljeno Koroško, kjer je v Slovenj Gradcu, v organizaciji športnega društva Sele-Vrhe, potekal prvi turnir BZS do 13 let za sezono 2023/24.

Za naš klub sta zopet nastopila, zdaj že prekaljena mačka na sceni, Martin in Matic Knez Ogorelec, ter novinca na tekmovanjih državnega nivoja Maximillian Zoerner ter Irena Brakus. Starejši od bratov Knez Ogorelec je v srditem boju za tretje mesto, Janu Hotku izpred nosa speljal bronasto kolajno in se tako povzpel na zmagovalni oder. Precej mlajši Matic, ki sicer tekmuje še globoko v mlajši kategoriji do 11 let, je tekmovanje med starejšimi vrstniki zaključil na odličnem sedmem mestu. Prve posamezne zmage na parketu državnih tekmovanj pa sta zabeležila tudi novinca Max in Irena.

Trener Ivan Kulaš je ob zaključku tekmovalnega dneva za predstavnike sedme sile povedal:

»Dan je bil zelo prijeten, kljub žal nekoliko okrnjeni udeležbi otrok, saj smo na začetku upali na nekoliko večjo udeležbo, pa je bolezen položila v posteljo še tri kandidate. Toda tisti, ki pa so se udeležili so se izkazali s svojo borbenostjo. Martin pa je posegel tudi po zmagovalnem odru. Čestitke mojim borcem.«

Vsem pa čestitamo tudi mi,

Ekipa BKL.

več >>>

Zarja Žlebnik četrta, Martin Srebrnič peti na 1. turnirju BZS do 15 let

Torek, 21. november 2023

Minulo soboto smo na parketu badminton kluba Medvode odigrali nekaj vrhunskih tekem in zabeležili tudi nekaj lepih rezultatov. Na prvem turnirju do 15 let za sezono 2023/24 smo nastopili tako med dečki, kot tudi med deklicami, posamezno ter v parih.

Med fanti je najboljši rezultat dneva vknjižil Martin Srebrnič, ki je z odličnimi boji postal zmagovalec kvalifikacijske skupine in se tako prebil v glavno tabelo. Tam je zabeležil še eno zmago in se tako prebil med osem najboljših. Na koncu dneva mu je tako pripadlo 5.mesto med posamezniki.

Pri dekletih posamezno se Zarji Žlebnik tokrat sicer ni uspelo prebiti izven kvalifikacijske skupine, a se je zato toliko bolje odrezala v kategoriji dekliških parov. Tam se je z Medvoščanko Mio Sketelj prebila vse do polfinala, kjer sta sicer izgubili proti paru Šeme/Zaletel (BK Bit) in se tako uvrstili na odlično četrto mesto.

Iskrene čestitke,

Ekipa BKL

več >>>

Matic, Anja in Ariana priborili 5 naslovov mladinskega državnega prvaka

Torek, 17. oktober 2023

Obdobje mladinskih državnih prvenstev za leto 2023 se, po minuli nedelji, ko so se na medvoškem parketu zavrteli še mladinci v najmlajši in najstarejši kategoriji, počasi približuje koncu. Pod streho so tako že DP U11, U13, U15 ter U19. Novembra nas čaka še zadnje, v kategoriji do 17 let, potem pa se lahko poslovimo od stare in pričnemo z novo tekmovalno sezono. Toda že pred tem velja omeniti izjemne uspehe naše tekmovalne ekipe, ki je do danes že uspela nanizati vrhunskih 5 naslovov mladinskega državnega prvaka in pa skupno kar 13 odličij različnih žlahtnosti!

več >>>

Odličen štart v novo sezono mladinskih Li-ning turnirjev

Torek, 10. oktober 2023

S sobotno izvedbo 1. turnirja mladinske Li-Ning lige smo uspešno štartali v novo turnirsko badmintonsko sezono tudi v naši matični dvorani v ŠC Dolgi most na Viču.

Kljub vzporednemu tekmovanju za lestvico BZS, se je turnirja udeležilo preko 50 otrok. Po dolgem poletnem premoru je bilo super videti nasmejane in tekem žejne otroke v badmintonski akciji.
Rezultate turnirja in trenutno lestvico si lahko ogledate spodaj pod prenosi.

Nekateri otroci so v letošnji sezoni prestopili v višjo starostno kategorijo, zato je na stopničkah tudi nekaj novih obrazov.
Galerijo slik najboljših na turnirju si lahko ogledate spodaj.

V letošnji sezoni bomo izpeljali še sedem turnirjev (spodaj glej razpored), ki bodo šteli...

več >>>

Matic Knez Ogorelec zlat na mednarodnem turnirju Zagreb Youth open 2023

Petek, 29. september 2023

Kar dva zaporedna septembrska vikenda sta tokrat zapadla badmintonskemu udejstvovanju naših najboljših mladih mojstrov – po nedavno zabeleženih uspehih na Mirni, se je mladi Matic Knez Ogorelec zopet izkazal, tokrat v Zagrebu, na mednarodnem turnirju Zagreb Youth Open 2023.

V mednarodni konkurenci se je tokrat najbolje odrezal v kategoriji deških dvojic, kjer sta, v tandemu s stalnim »doubles« kompanjonom Markom Pogačarjem iz Mengša, tokrat pripravila desant na najvišjo stopničko. V finalu sta suvereno ugnala turški par Haliloglu/Kecyeci in se tako ovenčala z zlatom, mednarodno slavo in tropom poblaznelih najstniških oboževalk – hec! (slava je zaenkrat še lokalna). Vse ostalo drži, kot je zapisalo novinarsko pero.

več >>>

Anja Blazina zlata na Yonex Slovenia Junior International 2023

Četrtek, 21. september 2023

Minuli vikend je na Mirni potekal Mednarodni turnir Yonex Slovenia Junior International, ki je del serije turnirjev Junior international series, pod okriljem Badminton World Federation.

V lepi konkurenci igralk iz cele Evrope in širše, je Anja Blazina že takoj na začetku tekoče tekmovalne sezone zabeležila odličen rezultat. V finalu kategorije deklet posamezno je premagala Hrvatico Jeleno Buchberger, sicer s tesnim izidom 26:24 ter 23:12, a kljub vsemu je, po poročanju trenerjev, imela Anja vajeti vseskozi trdno v svojih rokah.

več >>>

Matic Knez Ogorelec bronast na TEM Mirna Youth international 2023

Ponedeljek, 11. september 2023

Prvega septembra letos ni zaznamoval le začetek šolskega leta temveč tudi 29. izvedba mednarodnega turnirja v Mirni TEM Youth International.
Naš najmlajši badmintonski as, Matic Knez Ogorelec je, omenjeni petek, povratek v šolske klopi raje zamenjal za povratek na tekmovalni parket in se, v kategoriji do 11 let, pomeril s konkurenco sosedskih držav. Uspehi tudi tokrat niso izostali. Matic je, po uspešnih bojih znotraj skupine, najprej odpravil hrvaškega predstavnika Filipa Imenjaka v četrtfinalu, nato pa

več >>>

Glej, konec sezone, šampanjca galone!

Sreda, 21. junij 2023

Tako velecenjeni klubski kolegi, kolegice, učenci in učenke, starši, sponzorji, gaserji in influenserke: pričujočo sezono smo skupaj pririnili do več kot uspešnega konca. Čaka nas le še zadnji teden regularnih klubskih aktivnosti, nato pa bomo naše druženje kronali še z enim tednom vrhunskih taktično-tehnično-zabavoslovnih badmintonskih priprav – več o tem boste v dopisu dobili prek elektronske pošte - zdaj pa posvetimo zaslužen trenutek ali dva krajšemu povzetku letošnjih dosežkov, ki jih resda ni bilo malo, zato pa bom danes tukaj izpostavil le nekaj najsvetlejših letošnjih BKL utrinkov.

Naš in vaš najljubši zeleni klub, nikar ne pozabimo, je sezono začel, kot aktualni članski prvoligaški prvak, saj je naša članska ekipa ta uspeh zabeležila že zgodaj septembra. Naslov branijo tudi v tekoči sezoni. Članski uspehi pa se tu seveda ne nehajo: Anja Jordan in Maj Poboljšaj sta bila srebrna na članskem DP v mešanih dvojicah, najmlajša udeleženka članskega DP, naša Anja Blazina pa je pri svojih rosnih šestnajstih posegla kar po finalu med posameznicami, kjer je osvojila srebro.

Mladinski klubski uspehi niso bili nič manj odmevni. BK Ljubljana se je okitil s prestižnim naslovom ekipnega državnega prvaka do 19 let, zmagovito ekipo so sestavljali Ariana Korent, Anja Blazina, Iva Koša, Gašper Debevec, Nal Pale Stankov ter Peter Kotnik.  V mladinskih kategorijah so igralci in igralke BK Ljubljana skupno osvojili kar 6 naslovov mladinskih državnih prvakov. Anja Jordan je bila dvakrat zlata...

več >>>
Pozdravljeni zopet dragi badmintonski gorečneži, člani, članice, zagrebenci, sanjači,... več >>>
Minulo soboto je vaš, pa »čak i naš«, najljubši zeleni badminton klub služil cesarju kot... več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana