Glej, konec sezone, šampanjca galone!

Sreda, 21. junij 2023

Tako velecenjeni klubski kolegi, kolegice, učenci in učenke, starši, sponzorji, gaserji in influenserke: pričujočo sezono smo skupaj pririnili do več kot uspešnega konca. Čaka nas le še zadnji teden regularnih klubskih aktivnosti, nato pa bomo naše druženje kronali še z enim tednom vrhunskih taktično-tehnično-zabavoslovnih badmintonskih priprav – več o tem boste v dopisu dobili prek elektronske pošte - zdaj pa posvetimo zaslužen trenutek ali dva krajšemu povzetku letošnjih dosežkov, ki jih resda ni bilo malo, zato pa bom danes tukaj izpostavil le nekaj najsvetlejših letošnjih BKL utrinkov.

Naš in vaš najljubši zeleni klub, nikar ne pozabimo, je sezono začel, kot aktualni članski prvoligaški prvak, saj je naša članska ekipa ta uspeh zabeležila že zgodaj septembra. Naslov branijo tudi v tekoči sezoni. Članski uspehi pa se tu seveda ne nehajo: Anja Jordan in Maj Poboljšaj sta bila srebrna na članskem DP v mešanih dvojicah, najmlajša udeleženka članskega DP, naša Anja Blazina pa je pri svojih rosnih šestnajstih posegla kar po finalu med posameznicami, kjer je osvojila srebro.

Mladinski klubski uspehi niso bili nič manj odmevni. BK Ljubljana se je okitil s prestižnim naslovom ekipnega državnega prvaka do 19 let, zmagovito ekipo so sestavljali Ariana Korent, Anja Blazina, Iva Koša, Gašper Debevec, Nal Pale Stankov ter Peter Kotnik.  V mladinskih kategorijah so igralci in igralke BK Ljubljana skupno osvojili kar 6 naslovov mladinskih državnih prvakov. Anja Jordan je bila dvakrat zlata v U19, Anja Blazina enkrat v U19 in kar trikrat v U17, Ariana Korent pa enkrat zlata v U17. Poleg tega pa omenimo še srebro Gašperja Trobca med posamezniki U17 ter srebro Petra Kotnika in Gašperja Trobca med moškimi pari U17. Da jim naši mladi prav tako uspešno sledijo sta dokazala Matic Knez Ogorelec ter Emanuel Gatej, ki sta na mladinskem DP U11 pobrala bron v kategoriji dvojic.

Izostali pa niso niti mednarodni uspehi: morda najbolj odmevna zmaga prihaja izpod spretnih loparjev Anje Blazine ter Ariane Korent, ki sta letos aprila pokorili mednarodno konkurenco na turnirju Ciper Junior 2023 in s tem zbudili pozornost danske badmintonske akademije Centre of excellence, kjer so naši igralki povabili na poletne treninge. Dekleti se lahko pohvalita še z nekaj osvojene žlahtne kovine na različnih mednarodnih turnirjih minule sezone, med drugim je Anja osvojila zlato na turnirju Yonex Open Medvode, z Ariano pa sta bile na tem turnirju v deblih srebrni. Na mednarodnem odru sta se izkazala tudi naša najmlajša mojstra – Matic Knez Ogorelec ter Emanuel Gatej. Matic je letos osvojil kar tri mednarodne turnirje: Donut cup, Bolzano ter Adria Youth Open v Opatiji, kar ga nedvomno uvršča med najperspektivnejše mlade igralce svoje generacije v Sloveniji, »pa čak i šire!« Emanuel pa se lahko pohvali z zlatom na turnirju Donut cup, kjer sta v deških parih odlično odigrala prav z Maticem.
 

Tudi mladinska BKL izpostava TA Breskvar, so si v letošnjem letu prislužili mesta na zaključni sezonski lestvici Mladinske Li-ning Lige 2022/23. Kljub obisku zgolj in samo zadnjega turnirja, sta v skupini dečki U-10, Jakob Ravnikar in Arne Cunder Kralj zasedla 10 in 12 mesto. Pri dekletih je v isti starostni skupini 1. mesto osvojila Lara Hrovat, končno 3. mesto pa je zasedla Zala Ravnikar. Z veliko konkurence znotraj skupine dečki U-12, so se letos spopadli štirje »Breskvarčki«: Gabrijel Jeglič (7. mesto), Urban Marolt (8. mesto), Žan Schmitzberger (11. mesto), Aron Čibej (21. mesto) in kljub poškodbi – Adriano Zebec (23. mesto). Pri deklicah iste starosti je po stopnički segla Erika Horvat (2. mesto), Olji Špringer je za las ušla zadnja stopnička in si je prislužila končno, 4. mesto), med tem ko je Larisa Mržek Sotošek zgolj z obiskom dveh turnirjev, dosegla suvereno 6. mesto. Z najbolj številno konkurenco so se tudi v letošnjem letu spopadali dečki U-14. Tu so naslednja mesta prislužili: Maj Pipan Janežič (7. mesto), Aljaž Kovačič (9. mesto), Jon Sajovic (32. mesto), Maks Golouh (40. mesto). Sieni Rože se je tokrat v skupini deklice U-14, izmaknilo tretje mesto v končnem izkupičku, zasedla je 4. mesto. Čeprav je v celi sezoni Živa Cedilnik obiskala samo en turnir, je v končnem izidu lige, zasedla 11. mesto. Zadnjo in najstarejšo skupino: deklice U-18, je tudi v letošnjem letu pokorila Kaja Dovč (1. mesto). Bravo Laufarji in bravo odbijači in se kmalu vidimo na poletnih pripravah.

Toliko od mene, drage drame in gospodje. Preživeli smo veliko lepih trenutkov, nekaj pa seveda, kot vsaki pošteni življenjski rutini pritiče, tudi tistih, kjer je črnega za nohtom manjkalo pa bi končali na prvi strani slovenskih novic. Tako se suče tale vrtiljak in pri minevanju smo hominidi pač brez moči, da bi zajezili plimo, ki tiktaka. Seveda pa lahko monotono čorbo precej izboljšamo, če jo začinimo z obilo zabave v odlični družbi. In to je (poleg trume poblaznelih IG zasledovalcev in nesramno velikega kupa kolajn – quod agis!) tudi naš poglavitni smoter.

Povsem resno in slovesno pa bi se rad zahvalil prav vsem učencem, ki ste mi letos posvetili pozornost in trud. Zaradi vas je moja služba najboljša na svetu. Se vidimo v Savudriji, če pa bi me kdo prej rabil bom, kot vsako poletje, redno dosegljiv prek hromega goloba pismonoše.

Ciao, ragazzi!

Matjaž, Gal in celotna ekipa BKL

 

Galerija fotografij

Glej, konec sezone, šampanjca galone!

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana