Anja Blazina in Ariana Korent državni prvakinji do 19 let

Torek, 26. marec 2024

Organizacijo DP do 19 let, ki se že tradicionalno odvije mesec ali dva pred ostalimi mladinskimi DP, zaradi maturitetnih obveznosti, je letos prevzel badmintonski klub Mirna in nalogo opravil z odliko.  Nič manj odlični in morebiti še nekoliko bolj pa so bili na igrišču naši igralci.

V igri posameznic je branilka naslova, naša Anja Blazina do finala prijadrala brez težav. V finalu ji je nasproti stala letos odlično pripravljena Lendavčanka Nika Bedič, ki je s svojo napadalno in močno igro sprva presenetila Anjo in ji uspela odvzeti prvi set. Toda Anja se je v nadaljevanju tekme zbrala, odigrala pametno in potrpežljivo, dokler se siloviti napadi nasprotnice niso začeli razblinjati in uspela na koncu slaviti z rezultatom 17-21, 21-11, 21-15 ter tako ubranila naslov državne prvakinje.

Pri dvojicah sta naši dekleti, Ariana Korent ter Anja Blazina, vnovčili vse bogate izkušnje iz tekem, ki sta jih bili deležni v okviru reprezentančnih bojev ter suvereno potrdili primat v tej kategoriji. Brez izgubljenega niza sta se povzpeli na najvišjo stopničko – v finalu sta z rezultatom 21-13, 21-12 premagali par iz Lendave, Niko Bedič ter Tijo Horvat.

Tekmovalni dan so lepo zaokrožili: Ariana Korent s tretjim mestom med posameznicami, Anja Blazina ter Vid Koščak (BK Mirna), ki sta osvojila srebro v mešanih parih, Nal Pale Stankov v mešanih parih, s kolegico iz ŠD Sele-Vrhe, Izabelo Lever, prav tako odličen bronast! Med posamezniki pa so Nal, Žiga Petrič in Gašper Debevec tekmovanje zaključili v četrtini finala, torej prav vsi med osem najboljših v Sloveniji.

Govori se, da prav vsem - še celo Bradu Pittu! - leta neusmiljeno bežijo. In tako se naša mladina počasi, a vztrajno približuje letom, ko jim ne bomo več smeli nadeti naziva mladinci. To je to: dijaško izkaznico bo zamenjala osebna in na dom bodo dobili prijazen prospekt od DURSa. Našima ponosnima državnima prvakinjama, Anji in Ariani, voda sicer še ne teče v grlo, saj igra prva še v kategoriji do 17 let, Ariana pa do 19 šele prvo leto toda Nal, Gašper ter Žiga pa bodo naslednje leto že del članske karavane. Meni osebno je bilo v čast in veselje delati s to generacijo ter z njimi počasi prehoditi večni učiteljski cikel, kjer se zdi, da si še včeraj nekomu zavezoval vezalke, danes pa ti reče: »ni panike za prevoz, pridem s svojim avtom.«

Iskrene čestitke vsem borcem!

Shadow in ekipa BKL

Galerija fotografij

Anja Blazina in Ariana Korent državni prvakinji do 19 let
Anja Blazina in Ariana Korent državni prvakinji do 19 let
Anja Blazina in Ariana Korent državni prvakinji do 19 let
Anja Blazina in Ariana Korent državni prvakinji do 19 let

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana