Pred veselim decembrom še skok na letošnji Ljubljanski maraton

Sreda, 22. november 2017

Preden vsi skupaj skočimo na veselo decemberski vlak norosti, še kratek skok na letošnji Ljubljanski maraton, izpod peresa trenerja Matjaža.

V najbolj zelenem slovenskem badminton klubu  smo se letos, sledeč plemenitemu vzoru atletske vsestranskosti antičnih velikanov, zopet ekipno spopadli s tekaškim izzivom Ljubljanskega maratona. Kar 25 tekmovalcev ali tekmovalk, ljubiteljev ali ljubiteljic badmintona ter ostalih badmintonskih entuziastov nas je letos pod nogami mlelo v prah ljubljanski asfalt in se bodisi potegovalo za večno izmuzljivi PB (personal best) ali pa, zgolj izletno, za en dan osvobodilo ljubljanske ulice izpod okupacije pločevinastih zverin, ki ostalih 364 dni v letu nemoteno preprdevajo ozračje s toplogrednimi plini.

Večina se je opogumila za 10 kilometrsko razdaljo, nekateri pa smo želeli za svojo prijavnino stakniti kak žulj več in smo se zategadelj podali na mali maraton. Kakorkoli že, vsakomur, ki je bil tistega lepega dne del tega veličastnega dogodka, bodo ostali na koncu zgolj lepi spomini na še en ponujen, sprejet in premagan izziv. Življenje, potuhnjena podlasica, pravzaprav rado preži za vsakim oglom, da nam skoči na pot in nas oklofuta z rokavico, zraven pa navrže: »ne moreš, ne upaš!« In včasih, ne prav vedno, samo včasih, zapaše, da klofuto z rokavico odločno vrneš in opraviš, kar je pač opraviti treba. Tako smo, na to vetrovno nedeljo, prav vsi tekači dvojno oddelali svoj dolg in se nato, kot se za pleme spodobi, družno posedli ob hmeljevi pipi miru, pomirjeni v vedenju, da smo še vedno sposobni premagati edinega nasprotnika, ki zares šteje – sebe samega. 

Vsaj to, če že Kenijcev ne moremo.

Shadow

več >>>

Anja Jordan in Zoja Novak s tremi odličji odlični na 1. turnirju do 15 let

Ponedeljek, 13. november 2017

Ta konec tedna je zopet minil v znamenju razgretih badmintonskih soočenj: Na modrih igriščih badmintonske dvorane BIT sta v soboto in nedeljo vzporedno potekala članski AB turnir in prvi v seriji mladonskih turnirjev do 15 let. Naši predstavniki, predvsem pa tokrat predstavnice, so se zopet lepo izkazali.

Na turnirju U15 sta se Zoja Novak in Anja Jordan okitili kar s tremi odličji. Po odlični igri v kategoriji posameznic sta obe naši tekmovalki tekmovanje zaključili na zmagovalnem odru. Aktualna državna prvakinja Anja Jordan je v finalu tokrat izgubila proti večni tekmici Špeli Alič , a je z drugim mestom vseeno dobro začela tekmovalno sezono. O odličnem začetku pa lahko govorimo tudi pri povratnici Zoji Novak, ki je še lani, po poškodbi kolena, prisilno grela klop, danes pa se je v velikem slogu vrnila na badmintonska igrišča in v tekmi za tretje mesto premagala tretjo nosilko Lino Pipan ter se tako uvrstila na zmagovalni oder, le stopničko pod klubsko kolegico Anjo. V igri dvojic je dekletoma zmanjkalo energije, da bi v finalu pokazali vse svoje znanje, a sta ne glede na vse, dan uspešno zaključili še s srebrom v kategoriji dvojic.

Na AB turnirju smo bili številčno lepo zastopani, četudi tokrat rezultatsko nekoliko manj uspešni. Vseeno velja omeniti mladega Maja Poboljšaja, ki se je edini izmed zelenih bojevnikov prebil med osem najboljših, še prej pa, v treh setih, tesno izgubil s kasneje tretjeuvrščenim Domnom Laznikom (BK Mirna) in tako pokazal res lep napredek v igri.

Čestitke vsem,

Shadow in ekipa BKL

več >>>

Anja Blazina zlata na prvem turnirju BZS do 11 let

Ponedeljek, 23. oktober 2017

Na letošnjem prvem turnirju kategorije U11, pod okriljem BZS, so se naši najmlajši igralci soočili na relativno novem prizorišču- v dvorani športnega društva Sele Vrhe. BK Ljubljana je na tokratnem turnirju zastopala družinska naveza Anja in Jure Blazina.

Anja, kljub mladosti zdaj že prekaljena tekmovalka svoje kategorije, je svoj zmagovalni niz iz lanske sezone lahkotno raztegnila tudi na začetek letošnje. Večno tekmico Ivo Koša (BK Lendava) je tudi tokrat premagala v finalni igri, ki pa se je tokrat raztegnila na tri sete in tako gledalcem ponudila nekaj več zanimivih trenutkov. Anja je uspeh med posameznicami nadgradila še s srebrom v kategoriji dekliških parov, kjer sta se s Tinkaro Alič (BK Olimpija) prvič postavili na igrišče v tandemu in »krstni nastop« nemudoma okronali tudi s kolajno. V finalu je bila od njiju boljša le lendavska naveza Koša/Litrop, ki pa se je za zlato morala, v napetih treh setih, kar pošteno preznojiti.

Pri fantih je svoj »ognjeni krst« opravil Anjin mlajši brat Jure Blazina, zanj je bil to namreč prvi turnir pod okriljem BZS. Jure je pogumno zavihtel lopar in že s prvimi koraki na odru slovenskega tekmovalnega badmintona demonstriral, da kri ni voda: s kar štirimi dobljenimi tekmami je pogumno stopil po sestrinih stopinjah in nakazal, da bodo tudi njegove vodile navkreber. 

Čestitke,

Ekipa BKL

več >>>

Naši BKL-jevci s šestimi odličji na 1. turnirju do 13 in 17 let

Torek, 10. oktober 2017

Minulo soboto se je v športni dvorani Konex, na Vrhovcih odvijal prvi BZS turnir do 13 in 17 let, v letošnji tekmovalni sezoni. Naši športniki so se z izzivom spoprijeli tako, kot bi poletnega tekmovalnega premora sploh ne bilo, si nemudoma nadeli najboljši »game face« in zopet posegli po najvišjih mestih med vseslovensko konkurenco.

več >>>

Vabimo k vpisu

Sreda, 16. avgust 2017

V Badminton klubu Ljubljana smo uspešno zakorakali v novo badmintonsko sezono. Vpisi v vadbene skupine bodo potekali ves september.

 • BADMINTONSKA PRIPRAVNICA je namenjena osnovnošolskim otrokom od 1. do 4. razreda in poteka kot interesna dejavnost v času podaljšanega bivanja na številnih ljubljanskih osnovnih šolah.
   
 • Skupine BADMINTON ŠOLE so namenjene osnovnošolskim otrokom in predstavljajo vstopna vrata v svet tekmovalnega badmintona, kot športne discipline. Treningi potekajo vsak delavnik na različnih lokacijah po celotni Ljubljani.
   
 • ​Skupine BADMINTON KLUBA so namenjene igralcem, starim od 10 do 20 let, ki si želijo resneje trenirati badminton in se udeleževati tekmovanj na občinskem, regionalnem in državnem nivoju.
   
 • ORGANIZIRAN PREVOZ OTROK NA TRENINGE za vse, ki ste v stiski s časom in vam logistika povzroča težave
   
 • VODENA REKREACIJA BADMINTONA za odrasle rekreativne igralce​​ 
   
 • TEČAJ BADMINTONA za odrasle je namenjen vsem, ki si želite spoznati osnove badmintonske igre. 
   
 • NOVO! NAJEM badminton igrišč; za proste termine in zakup pišite na info@badminton-ljubljana.si ali kličite na gsm: 041 323 966​
   
 • CENIK za vse dejavnosti oziroma skupine najdete na tej POVEZAVI.

 

Ekipa Badminton kluba Ljubljana vas pričakuje!

več >>>

Anja Jordan dvakratna državna prvakinja do 13 let

Ponedeljek, 5. junij 2017

Prvo soboto v juniju je letos, poleg nastopa že skoraj poletnih temperatur, zaznamovalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 13 in 17 let. Živo srebro pa ni naraslo zgolj zunaj dvorane športnega centra Dolgi most, saj je tokratno državno prvenstvo, v organizaciji BK Ljubljana, postreglo z nekaj res  napetimi boji med našimi najboljšimi mladimi badmintonisti. V BK Ljubljana smo se, v zadnjih letih, že nekoliko »razvadili«, saj naša odlična U13 generacija že vrsto let serijsko posega po najvišjih mestih. Vodilna v tem naskoku na zlata odličja pa je nedvomno Anja Jordan, katere borbenost in športna odličnost sta tudi letos eksplodirali ravno v ključnem delu sezone.

več >>>

Anja Blazina zmagovalka mednarodnega turnirja v Friedrichshafnu

Sreda, 31. maj 2017

Maj je mesec, ko je badmintonska sezona v BK Ljubljana na svojem tekmovalnem vrhuncu. Tako rekoč  vsak vikend poka na vseh frontah,  vršijo se zgodovinske bitke,  državna prvenstva - drame in trilerji, ki mojo mlado ekipo v silovitem tempu tako zavrtijo, da ko končno dočaka junij, le še obsedi in globoko zavzdihne nad vsem doživetim (in preživetim). Med vrhunce tovrstnih doživetij nedvomno sodi Friedrichshafen - mladinski turnir na evropski ravni, ki nas vsakoletno popelje v Nemčijo, da se postavimo ob bok še tuji konkurenci.  Na omenjeno mladinsko tekmovanje v  mestu, katerega ime me vsakič, ko ga črkujem, spomni zakaj sem v srednji šoli mrzil Nemščino, peljem svoje mladince že tradicionalno. Vedno se nam obeta obilo zabave in druženja, seveda pa tudi koristen vpogled v prihodnost evropskega badmintona in pa seveda realistična umestitev našega napredka v širših tekmovalnih krogih. In pa seveda odlično nemško pivo, ki skorajda nič ne vpliva na sposobnosti vožnje kombija, tudi če jih spiješ štiri ali pet. To zadnje je bila šala, preden koga po nepotrebnem položi možganska kap.  
Kot vsako leto, so tudi tokrat nekateri tekmovali v boljšem položaju, kot starejši v svoji starostni skupini, spet drugi pa so bili primorani izkušnje nabirati v težji vlogi mlajšega med bolj izkušenimi igralci. Tako pač je:  vsako leto se stvari spet zavrtijo in naslednje leto bomo igrali že v obrnjenih vlogah.  Letošnjo ekspedicijo so sestavljali:  Anja Blazina, Ariana Korent, Gašper in Peter Trobec, Gašper Debevec, Tim Tarik Bagislar, Andraž Plavčak ter Žan Luka Pavlin. Slednja sta se s konkurenco spopadla že v kategorijah U15 ter U17, mlajši pa so tekmovali v še do 11 in 13 let. Trenerska in support ekipa tokrat v reprezentančni postavi: Peter Seme ter Tine Trobec sta poskrbela, da je vse, od tekem pa do prevozov ter odličnih večerij na kampiranju, potekalo povsem gladko. Jaz pa sem bil zadolžen primarno za pokat vice.

In rezultati tudi letos niso izostali. Najbolj ponosni smo tokrat lahko na našo najmlajšo tekmovalko, tudi državno prvakinjo, Anjo Blazina, ki je tudi tokrat, korak za korakom, točko za točko, odpravila vsakogar, ki ji je stopil na pot. Pri kategoriji U11 me pogosto, s trenerskega stola, zaskrbi za ta mala bitja, ki stojijo povsem sama tam zunaj na (za njihov stas) ogromnem igrišču in se pogosto šibijo pod težo neznanskega pritiska tekmovalnih situacij, ki nastanejo v pomembnih tekmah; polfinala in finala velikih turnirjev, sodniki in povsem uradni postopki, predvsem pa občinstvo, ki zna tudi tukaj že kar naglas rjoveti ob uspehih in neuspehih svojih mladih upov. Tokrat pa so bile te skrbi, vpričo Anjine  ledene zbranosti  in neusahljive fizične zdržljivosti,  odveč. Z vsemi stresnimi situacijami se je spopadla povsem stoično, v žaru bitke je dosledno upoštevala moja navodila in z mirno roko vodila žogo prek mreže, dokler niso nasprotnice, v pomanjkanju idej, žogo preprosto poslale v avt ali mrežo. In tako je postala zmagovalka mladinskega turnirja v Friedrichshafnu. Čestitamo!

Med ostalimi uspehi omenimo še Anjino bronasto kolajno v kategoriji dekliških dvojic in pa uvrstitev Gašperja Trobca med osem najboljših. Gašper je tekmoval,  kot mlajši v svoji kategoriji, a je ne glede na to suvereno opravil z vsemi igralci v svoji skupini ter le za las zgrešil možnost za nastop v nedeljskem, polfinalu. Prav vsi moji igralci pa so zabeležili zmage, če že ne v samih tekmah pa venomer v boju z lastnimi strahovi in v naskoku novih obzorij. Za konec trener Matjaž dodaja, kot vedno, ponosen na svoje pernate samuraje:  z  vsemi ovirami - od kilometrskih razdalj ter kontinentalnih zajtrkov z odlično nemško kavo (ki po okusu zlahka deklasira katerokoli motorno olje) pa do trmastih nasprotnikov, ki kar niso in niso hoteli poslati žoge v avt, kljub temu, da je avta (procentualno) precej več, kot  igrišča...itn., smo se spopadli z železno voljo neupogljivih barbarskih plemen. Letos smo že odnesli nekaj žlahtnine, naslednjič pa bomo kombi tako napolnili s pokali, da nas bodo na meji zaprli, češ, da švercamo žlahtne kovine. Dajmo naši!

Športni pozdrav,

Matjaž

več >>>

Super udeležba prek 50 otrok na Zaključku mladinske Li-Ning lige

Torek, 16. maj 2017

Sobotna Zaključna izvedba mladinske LI-Ning lige v letošnji sezoni, je postregla z odlično udeležbo prek 50 otrok, ki so prekrižali loparje v različnih starostnih skupinah v disciplinah dekleta in fantje posamezno.

Kot je ob zaključku sezone že v navadi, so se poleg otrok med seboj pomerile tudi družinske dvojice. Dvanajst dvojic v sestavi en starš in en otrok je predvsem staršem pokazalo, da je tekmovati na igrišču precej težje, kot pa biti "pameten ob igrišču". Ob tej izkušnji verjamem, da bodo znali starši še bolj ceniti uspehe svojih otrok.

Ob zaključku sezone smo najboljšim v letošnji sezoni tako podelili medalje, pokale in zmagovalcem Li-Ning bone v vrednosti 100€. Za hrano in pijačo pa je bilo seveda tudi poskrbljeno.

Rezultati turnirja po skupinah:                                         Rezultati na končni LI-NING lestvici:

U10 fantje                          U10 dekleta                             U10 fantje                       U10 dekleta
1. Matic CERAR                1. Kaja DOVČ                           1. Matic CERAR              1. Tinkara ALIČ
2. Miha SUČIĆ                  2. Polina ABRAMENKOVA       2. Miha SUČIĆ                 2. Kaja DOVČ
3. Nitai TARKUŠ                3. Lana IMŠIROVIČ                 3. Nitai TARKUŠ               3. Polina ABRAMENKOVA

U12 fantje                          U12 dekleta                            U12 fantje                          U12 dekleta
1. Gašper TROBEC            1. Anja BLAZINA                    1. Žiga PETRIČ                  1. Anja BLAZINA   
2. Peter TROBEC               2. Ariana KORENT                 2. Gašper TROBEC           2. Ariana KORENT
3. Žiga PETRIČ                  3. Nina RAZGORŠEK             3. Peter KOTNIK                3. Nina RAZGORŠEK

U14 fantje                          U14 dekleta                            U14 fantje                          U14 dekleta
1. Kevin Lin LENARČIČ     1. Maša HAM                          1. Kevin Lin LENARČIČ     1. Janina BENEDIK
2. Rok HERNEC                 2. Janina BENEDIK                2. Matija VOLK                   2. Anamarija VIŽINTIN
3. Žan KORENE                 3. Nika BREGAR                    3. Blaž JELENC                 3. Maša HAM

U18 fantje                           U18 dekleta                          U18 fantje                           U18 dekleta
1. Nejc JORDAN                 1. Anja JORDAN                   1. Nejc JORDAN                 1. Anja JORDAN 
2. Žan Luka PAVLIN                                                          2. Žan Luka PAVLIN            2. Anja MRAVLAK
3. Klemen PEČOVNIK                                                      3. Klemen PEČOVNIK         3. Zoja NOVAK

Rezultati DRUŽINSKEGA TURNIRJA:
1. Domen RUBIN in Samo RUBIN
2. Nitai TARKUŠ in Uroš TARKUŠ
3. Lin Kevin LENARČIČ in Boštjan LENARČIČ


Celotno razvrstitev in tekmovalno tabelo pa lahko najdete spodaj v prilogi.
Končno lestvico pa najdete na tej povezavi.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, še posebej pa njihovim staršen oz. spremljevalcem se zahvaljujemo za obisk v letošnji sezoni in vas ob tem vabimo, da se nam zopet pridružite v naslednji sezoni.

Ekipa Badminton kluba Ljubljana in ŠC Dolgi most

več >>>

BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let

Ponedeljek, 8. maj 2017

V športnem centru BIT se je letos, z državnima prvenstvoma do 11 in 15 let, začela sezona lova na mladinske naslove državnih prvakov za sezono 2016/17. Naša mlada ekipa se je na lov podala do zob oborožena z znanjem ter pogumom ter, več kot očitno, z resnimi nameni.  Tako jim je sezono uspelo kronati z enim največjih uspehov v zgodovini Badminton kluba Ljubljana. Pojdimo kar lepo po vrsti, da v prenapolnjeni vitrini ne zamešamo lovorik…

Tekmovanje so otvorile mešane dvojice, kjer sta naša dva »miksa«, Anja Blazina/Gašper Trobec ter Ariana Korent/Peter Kotnik brez večjih težav opravila s konkurenco na obeh straneh tekmovalne tabele in se prepričljivo zavihtela do povsem ljubljansko obarvanega finala. V finalnem obračunu, ki je postal na naših treningih že »el classico«, sta po zelo izenačenem boju slavila Anja in Gašper in si tako priborila svoj prvi naslov državnega prvaka, Ariana ter Peter pa srebro.

Pri dekletih sta letos Anja Blazina ter Ariana Korent, tekom sezone, na vseh turnirjih U11 krojili vrh. Anja je bila na zadnjih dveh tako rekoč brez konkurence, Ariana pa je pilila tekmovalno formo in si nabirala izkušnje, ter na koncu pokazala najboljše ravno takrat, ko je bilo to najbolj potrebno.  Prvo postavljena Anja se je do finala pričakovano prebila brez večjih težavm, Ariana pa si je svoj prvi finale državnega prvenstva priborila v precej bolj viharni zgodbi:  v četrtfinalu je odigrala na tri sete proti tekmici iz Mirne, potem pa še v izjemno borbenem polfinalu pripravila prvovrstno presenečenje in v dveh setih odpravila drugo postavljeno Ivo Košo iz Lendave. Sledil je tako že drugi povsem ljubljanski finale dneva, ki pa ga je je Anja Blazina zopet odigrala v svoji značilni stoični drži severno atlantskega ledenika;  s povsem mirno roko je usodo tekmovanja trdno držala za roge, vse od prvega udarca, pa do zaključne žoge za naslov državne prvakinje. 

Kljub temu, da sta kot posameznici stali na nasprotnih straneh mreže, sta Ariana in Anja nato složno združili moči za še en nalet na zmagovalni oder in si, v kategoriji dekliških dvojic, brez izgubljenega seta priborili Arianin prvi ter Anjin že tretji  naslov državnega prvaka!

Pri fantih sta bila Gašper Trobec in Peter Kotnik v kategoriji posameznikov postavljena visoko, kot nosilca. Drugo postavljeni Gašper je skozi celotno sezono premoč priznaval le Vidu Koščaku, a tokrat se je žal zataknilo že v polfinalu. Nekoliko pozno v tekmovalnem dnevu in že po prenekateri odigrani tekmi) ga je v kremplje dobil fizično močnejši Tadej Jelenc in Gašper je turnir na tej točki, tudi z nekaj smole, zaključil po dveh tesno izgubljenih setih. V svojo zbirko pa je Gašper vseeno dodal bronasto kolajno med posamezniki, z letošnjega DP.  Peter je do polfinala odigral povsem suvereno in v boju proti nasprotnikom, ki so ga še v začetku leta premagovali, pokazal neverjeten napredek letošnje sezone, potem pa naletel na prvo postavljenega Vida Koščaka in bil primoran priznati premoč. Tudi Petru so tako na koncu dneva okoli vratu poveznili bron med posamezniki.

V deških dvojicah sta si Peter in Gašper finale zagotovila povsem brez težav. Tu pa sta ju, v zadnji tekmi tekmovalnega dneva, čakala Mirnčana Koščak/Križman, ki sta tekmo odigrala zbrano ter nista dopustila presenečenja. Naša fanta  sta tako, z naslovom viceprvaka v deških dvojicah, zaključila neverjetno dnevno bero za mlado ekipo BK Ljubljana.

Omeniti velja še dva izjemna borca v moji mladi ekipi: Patrik Pangeršič in Aleksander Rigler Kovač sta se na svojem prvem državnem prvenstvu strumno postavila na igrišče in zabeležila tudi prve zmage. Moja velika želja je, da se bosta odlični ekipi pridružila tudi na prihodnjih ekspedicijah.

Stopimo še zadnjič na prizorišče državnega prvenstva in poglejmo še uspehe naših tekmovalcev na prvenstvu do 15 let. Anja Jordan, ki letos načeloma pripada še kategoriji U13, se je med  konkurenco starejših deklet tudi tokrat odlično znašla: prebila se je med osem najboljših med posameznicami, v dvojicah pa je osvojila celo kolajno - v tandemu z Nike Brajkovič sta osvojili tretje mesto.

V konkurenci fantov do 15 let sta nas zastopala Žan Luka Pavlin in Andraž Plavčak, ki sta tokrat pokazala, da v dobri družbi ni nič nemogoče. Med posamezniki sta morda res odigrala nekoliko slabše, kot bi znala v optimalnih okoliščinah, a čeprav jima je tekmovalna trema pri singlih pristrigla krila, je ekipni duh nazadnje prevladal v borbi za mesta v konkurenci dvojic. Fanta sta odigrala nekaj krasnih tekem in se na koncu dolgega dneva zasluženo povzpela na zmagovalni oder ter prevzela bron z državnega prvenstva.

V zaključku precej turbulentne sezone napoči turnir takega kova kot naročen, da smemo  vsem dvomljivcem in omahljivcem z loparjem pojasniti tisto edino in najpomembnejše, kar je vedno bilo in ostaja vodilo našega kluba: delamo odlično in odlični rezultati so, kljub oviram in potresom, neogibna, logična in zaslužena posledica našega truda.

Ponosen sem na vas,

Matjaž

več >>>

Anja Jordan zmagovalka 3. BZS turnirja do 13 let

Ponedeljek, 10. april 2017

Minulo soboto je naš klubski kombi že zgodaj zjutraj zarohnel v akcijo in nas popeljal na »toti« konec, mimo Maribora, do slikovite in (čeprav se zdi bizarno) vedno bolj oddaljene Zgornje Kungote, kjer se je, v organizaciji istoimenskega badminton kluba, odvijal tretji v seriji mladinskih turnirjev BZS do 13 let. S pestro zasedbo smo tudi tokrat odlično zastopali barve zelene žogice.

Najbolj uspešna je bila zopet Anja Jordan, ki je po dveh izgubljenih u13 finalih na minulih turnirjih, proti Špeli Alič, v tretje le našla odgovor za tekmičino borbeno in nepopustljivo igro ter jo v dveh nizih tokrat uspela spraviti ob zlato. Kolajna najsvetlejšega sija je med posameznicami tako končala na Anjinih ramenih. Prav tako je Anja odlično nastopila v kategoriji dekliških dvojic, kjer sta, v tandemu s Katarino Kevo, dekleti v finalu izgubili proti medvoško-olimpijski zasedbi Alič/Pipan in se tako povzpeli na drugo stopničko zmagovalnega odra. Za njuni krstni nastop v tovrstni zasedbi je to seveda odličen rezultat.

Pri dekletih je BK Ljubljana zastopala še Ariana Korent, ki se je, sicer mlajša med tekmicami, odlično znašla in se, po odličnih bojih v skupini, uvrstila na končno 5. mesto.

Naši fantje: Gašper in Peter Trobec, Gašper Debevec ter novopečeni prejemnik točk na mladinski BZS lestvici Tim Tarik Bagislar so tokrat boje zaključili že v fazi bojev znotraj skupin, a so seveda vsi šele prvo leto tekmovalci kategorije do 13 let in tako še brusijo kremplje za naskok na najvišja mesta. Vsekakor se bo to, pogojeno z nekoliko litrov znoja, zgodilo kaj kmalu.

Čestitke vsem,

Matjaž in ekipa BKL 

rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=81FE8877-7877-478A-A2C8-64348A7F22C5

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana