Nike in Blaž enkrat zlata in dvakrat srebrna na prvem turnirju do 17 let

Ponedeljek, 21. november 2016

BK Brežice, 19.11.2016

Soboto s spremenljivim vremenom smo BKL-jevci preživeli tekmovalno. Veliko jih je kremplje (in strune) brusilo na mladinskem LI NING turnirju v matični dvorani Dolgi most, naša trenutno najštevilčnejša generacija pa se je spopadla z vseslovensko konkurenco na prvem turnirju BZS do 17 let. Tokrat – več kot uspešno.

Blaž Smrkolj je v polfinalu z odlično igro presenetil prvo postavljenega nosilca, leto starejšega Iana Spillerja (BK Olimpija) in si v treh setih izboril pot do finala. V finalu mu je nasproti stal stari znanec Miha Masten (BK Branik); leto mlajši Masten je zopet odigral taktično in tehnično vrhunsko partijo in Blažu, kljub odlični in za oko nadvse stimulativni igri, v treh napetih setih odvzel zlato. Pri dvojicah so vse naši fantje (Smrkolj-Jordan, Poboljšaj-Bambič ter Cesar-Savnik) tekmovanje zaključili med osem najboljših, za mesta pa so se na koncu razigravali predvsem med seboj, v zagrizenih klubskih derbijih.

Nike Brajkovič je imela na programu najprej dve tekmi, v katerih je morala predvsem odigrati zbrano in potrditi primat, ki ga je imela »na papirju«, potem pa jo je v finalu čakala Petra Polanc (BK Medvode). Precej močnejša igralka iz Medvode je našo Nike zlahka nadigrala, čeprav smo lahko videli nekaj lepih in borbenih točk, ki so nam potrdile že znano: Nike se vzpenja in napreduje, a v takem tempu igre še ne zmore vzdrževati potrebnega nivoja kvalitete udarcev. Je pa zato Nike, v tandemu z Urško Potočnik, uspela podjarmiti konkurenco ženskih dvojic. V finalu je naša ljubljansko-mariborska naveza brez težav premagala par Vračar-Forsthuber (BK Olimpija/BK Konex) in se tako okitila z zlatom.

Turnir v organizaciji BK Brežice je potekal gladko in organizacijsko brezmadežno, čeravno so naši mladinci veliko tekem, gledalcem na ljubo, razrešili šele po zagrizenih bojih v treh setih in tako turnir popeljali do konca šele v večernih urah.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=53C554F2-6C63-4103-A729-3FCA3A09DAB6

več >>>

Nike ponovila uspeh na 3. B turnirju

Sreda, 16. november 2016

Na sobotnem 3. B turnirju BZS, ki je tokrat potekal v dvorani Harmonija v Mengšu, je naša najboljša mlada igralka, Nike Brajkovič, ponovila uspeh izpred nekaj tednov, ko je bila prav tako druga na B turnirju pri nas v Ljubljani.

Za nameček so se vse dobitnice medalj ponovno razvrstile v istem vrstnem redu. Razred zase je bila prekaljena članica Nina Kotar, pred našo Nike in štajerko Nežo Frank na tretjem mestu.

Vse čestitke Nike!

 

več >>>

Maraton 2016 - drugič

Ponedeljek, 7. november 2016

Matjaževe želje, ki jih je lani ob zaključku prvega nastopa badmintonistov na katerem od maratonskih ali rekreativnih tekov sploh zapisal na našem internetnem etru, so očitno padle na plodno zemljo.

več >>>

Odlična otvoritev tekmovalne sezone za naše najmlajše

Sreda, 2. november 2016

V matični dvorani badmintonskega kluba Konex, se je na maratonski vikend, v soboto, odvrtel prvi v seriji BZS turnirjev U11 in U15. Kot smo zadnja leta že navajeni, so se naši najmlajši »matadorji« na parketu zavrteli neustrašno in elegantno ter za čast in slavo domov prinesli kup lepih rezultatov.

Med posameznicami se je Anja Blazina brez težav prebila do polfinala, nato pa naletela na kasnejšo zmagovalko turnirja Vesno Halič (BK Mladost), se ji sicer povsem dostojno uprla, a vseeno morala priznati premoč v dveh setih. Nato pa je v boju za tretje mesto brez težav prevladala in osvojila bron. Nekoliko manj sreče je že v fazi žreba tokrat imela Ariana Korent, ki je v skupino dobila obe kasnejši finalistki turnirja, ob tekmi sta bili odigrani precej zgodaj in Ariana se nekako še ni uspela dovolj zbrati, da bi pokazala svojo najboljšo igro. Zato pa tovrstnih težav ni bilo več zaznati, ko sta se, v paru z Anjo, spopadli s konkurenco dekliških dvojic: naši dekleti sta se zavihteli naravnost v finale, tam pa sta pokazali premalo zbranosti, predvsem pa upoštevanja trenerjevih taktičnih navodil, da bi presenetili tekmici iz Lendave in tako sta naši bojevnici osvojili srebro.

Pri fantih so se z vseslovensko konkurenco spopadli Gašper Trobec, Peter Kotnik, Aleksander Rigler Kovač ter Patrik Pangeršič. Za slednja je bil to tekmovalni »ognjeni krst« saj sta se na turnirju takega ranga znašla prvič, kar pa ju ni ustavilo pri tem, da bi nanizala že svoje prve zmage v stadiju znotraj skupin. Najuspešnejši je bil tokrat Gašper Trobec, ki se je s krasno igro zavrtel vse do finala, tam pa ga je čakal precej močnejši (in izkušenejši) Vid Koščak (BK Mirna), ki pa je Gašperju tokrat ni dopustil presenečenja. Gašper se je tako okitil s srebrom, kar je, z ozirom na konkurenco, vsekakor krasen rezultat za igralca s tako kratkim tekmovalnim stažem. V deških dvojicah sta se najdlje prebila Gašper Trobec in Peter Kotnik (še en obetaven mlad igralec) in sicer do četrtega mesta.

Ob poplavi uspehov v kategoriji »do 50 kubikov« pa ne smemo pozabiti na našo zlato U15 generacijo: Nike Brajkovič je v finalu tokrat brez večjih težav, v dveh setih ugnala večno tekmico Marušo Vračar (BK Olimpija), pri dvojicah pa z Zojo Novak osvojila bron. Jan Babnik se je pri fantih dobro znašel proti vsem nasprotnikom, z izjemo odličnega Mihe Mastena (BK Branik), ki je bil tokrat izven konkurence in v finalu ni dopustil presenečenja. Tako je Jan osvojil srebrno kolajno. Dnevni izkupiček sta zopet dopolnila brata Babnik: Jan je, v tandemu z Galom Bizjakom (BK Medvode) osvojil drugo mesto po ogorčenem boju z Mirnčanoma Hermanom in Zupančičem, Maj Babnik pa je z Anelom Hac Gyorkošem (BK Lendava) osvojil končno tretje mesto.

Čestitamo vsem za odličen tekmovalni dan.

Shadow in ekipa BKL

več >>>

Uspešen prvi turnir za mladinsko Li-Ning serijo

Ponedeljek, 17. oktober 2016

V soboto smo v ŠC Dolgi most uspešno štartali s prvim izmed sedmih turnirjev mladinske Li-Ning serije v letošnji sezoni.

Turnirja se je udeležilo skoraj 30 tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah U10, U12, U14 in U18. Vsi udeleženci turnirja so odigrali kopico tekem z različnimi igralci in igralkami, kar je po našem prepričanju glavni cilj mladinskih tekmovanj.

več >>>

Nike Brajkovič odlična druga na 1.B članskem turnirju

Ponedeljek, 17. oktober 2016

Na 1.B članskem turnirju, ki smo ga v BKL gostili minulo soboto v naši matični dvorani na Dolgem mostu, je naša najobetavnejša mlada igralka Nike Brajkovič osvojila odlično drugo mesto. Boljša od nje je bila samo pekaljena članica Nina Kotar.

več >>>

Odlična otvoritev tekmovalne sezone za BKL

Torek, 4. oktober 2016

Na letošnjem prvem turnirju pod okriljem BZS, ki je potekalo to soboto v ljubljanskem Bit centru, so naši tekmovalci, že v uvodu sezone, prikazali odlično tekmovalno formo in s turnirja generacij U13 ter U19 domov prinesli kar 4 odličja.

Anja Jordan je tako med posameznicami, kot tudi dekliškimi pari, turnir zaključila v (žal) tesno izgubljenemu finalnemu obračunu in domov prinesla dve srebrni kolajni. Nike Brajkovič se je v kategoriji U19 drzno spopadla s starejšimi nasprotnicami in prikazala odlično igro, v boju za tretje mesto pa premagala vrstnico Tajo Pipan in si tako zagotovila bron. Še eno srebro je pripadlo našemu najmlajšemu članu prve tekmovalne ekipe Maju Babniku, ki je v dokaj napetem finalu izgubil proti tekmecu iz Lendave Anelu Hac Gyorkošu

Omeniti velja še »leseno kolajno« Blaža Smrkolja ter Nejca Jordana, ki sta se v zavidljivi konkurenci starejših tekmovalcev, med moškimi dvojicami U19, z odlično igro zavihtela vse do boja za tretje mesto in šele tam morala priznati premoč mirnskemu paru Laznik/Krivec.
Osvojila sta, v danih razmerah, odlično četrto mesto med močno konkurenco mladinskih deblistov.

Čestitke vsem,

Shadow in ekipa BKL

 

več >>>

Mi smo pr´pravljen, požen!

Ponedeljek, 22. avgust 2016

Datum na koledarju kaže, da je počitniškega lenarjenja nepreklicno konec!

 V Badminton klubu Ljubljana so priprave na novo sezono v polnem teku. Mlada generacija, ki se je prejšnji teden potila na pripravah v Savudriji, se je vrnila domov in se od torka naprej pripravlja v matični dvorani na Dolgem mostu, kjer nadaljujejo z zadnjim, tehničnim delom priprav.

 S 1. septembrom pa že začenjamo s treningi nove sezone 2016/17.

Vpisi v vse vadbene skupine so že odprti, zato pohitite in si rezervirajte mesto v svoji priljubljeni skupini.

Na voljo so različni programi:

Klubsko dogajanje pa lahko spremljate tudi na naši Facebook strani, kjer nas ne pozabite "povšečkat". Sledite tudi naš TWITTER profil @zelenazogica in Instagram profilu Badminton kluba Ljubljana. 

Za dodatne informacije smo vam na voljo na 041 323 966 ali na e-naslovu info@badminton-ljubljana.si

 

Shadow, mi smo pr´pravljen, požen!!!

več >>>

Zadnji del priprav pred začetkom nove sezone - SPREMENJEN URNIK

Nedelja, 21. avgust 2016

BKL smo zaključili z našim tradicionalnim poletnim kampom v Savudriji. Mimogrede, imeli smo se super, zato ste vljudno vabljeni, da malo pokukate na našo FACEBOOK stran, kjer si lahko ogledate nekaj utrinkov z letošnjega kampa. 

Sicer pa je pred nami samo še zadnji del priprav pred pričetkom nove sezone, ki se bo začela 1. septembra. 
S treningi v matični dvorani na Dolgem mostu bomo začeli v torek 23. avgusta ob 9.30 uri. Glej urnik priprav.

več >>>
Zopet doma

Nova badmintonska sezona 2016/17 - začetek 1. september

Četrtek, 11. avgust 2016

Ekipa Badminton kluba Ljubljana se te dni vneto pripravlja na POLETNI KAMP, kamor si gremo od 14. do 21. avgusta nabirat kondicijo. Tudi letos nas bo v Savudrijo odšlo veliko in mi že komaj čakamo!!! 

Zadnje počitniške dni pa bomo s pripravami nadaljevali kar na domačem terenu. Tehnično obarvane priprave bodo pod budnim očesom trenerja Matjaža potekale od 23. do konca avgusta.

In potem ...... NOVA SEZONA!!! Že 1. septembra. 

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana