Anja Jordan zmagovalka mednarodnega mladinskega turnirja Forza Cup 2018

Ponedeljek, 22. januar 2018

Januar je letos tekmovalno povsem v znamenju Medvod, saj smo se že drugi zaporedni konec tedna mudili v matični dvorani BK Medvode in brusili tekmovalno formo. Tokratni tekmovalni konec tedna se je, na veliko  navdušenje vseh naših šolarjev, začel že v petek dopoldne, ko so na 9. mladinskem mednarodnem prvenstvu Forza Cup, loparje prekrižali prvi lovci na odličja in mednarodno badmintonsko slavo.

več >>>

Dekleta Badminton kluba Ljubljana z osmimi medaljami s trojnega turnirja v Medvodah

Torek, 16. januar 2018

Ta konec tedna se je parket medvoške športne dvorane malodane zdrsal do obrabe, saj je v dveh tekmovalnih dneh, na treh različnih turnirjih, rekordno število prijavljenih igralcev in igralk odigralo zavidljivo število tekem. Tokrat so predvsem predstavnice nežnejšega spola BK Ljubljana slovensko badmintonsko sceno opozorile nase z lepim nizom odličnih rezultatov in skupnim izkupičkom kar 4 zlatih in 4 srebrnih odličij.

več >>>

Naši mladi tekmovalci zopet uspešni na 2. turnirju BZS do 13 let

Torek, 19. december 2017

Minulo soboto smo, sledeč načelu rana ura – zlata ura, že okoli sedme ure odpravili proti Mariboru, da se na drugem v seriji BZS turnirjev do 13 let pomerimo z vseslovensko konkurenco mladih mojstrov perjanice. Kljub temu, da tokrat nismo bil povsem kompletni, nas je zastopala kar lepo izpolnjena ekipa mladincev: Anja Blazina, Ariana Korent, Neža Bajt, Lucia Bremec, Gašper in Peter Trobec, Gašper Debevec ter Peter Kotnik.

Pri fantih smo bili priča lepemu napredku igre: prav vsi so se prebili izven skupine, Gašper Trobec in Peter Kotnik pa tudi med osem najboljših, kjer sta morala priznati premoč leto starejšim fantom. Gašper je, z zaostankom le nekaj točk, klonil proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja Žigi Podgoršku, Peter pa, z borbeno in dokaj izenačeno igro, proti Timoteju Ušeničniku.

Dekleta so, sicer v nekoliko slabši konkurenci (fantovska garda letnikov 2005 in 2006 premore res razmeroma nenavadno visoko število odličnih igralcev) tokrat odigrale bolje. Obe naši najboljši mladi igralki, Anja Blazina in Ariana Korent, sta se prebili med 4 najboljše igralke, kar je, glede na njuno starost, v omenjeni konkurenci odličen rezultat. Ariana je turnir zaključila na četrtem mestu; v polfinalu je izgubila proti kasnejši zmagovalki Niki Bedič, za tretje mesto pa ji je zmanjkalo koncentracije za zmago proti leto starejši Medvoščanki Evi Andrejaš. Anja, ki pa je Andrejaševo zmogla v polfinalu, se je v finalu Bedičevi odlično postavila po robu, a je ne koncu vseeno morala priznati premoč kar dve leti starejši Lendavčanki. 
Omeniti velja še naši pogumni tekmovalni začetnici, Nežo Bajt in Lucio Bremec, ki sta se šele drugič pomerili na turnirju takega ranga, a že uspešno vknjižili prve točke in prve zmage.

Pri mešanih dvojkah, ki smo jih tokrat igrali v nekoliko spremenjenih parih, so se med osem najboljših uvrstili pari Peter Trobec/Lucia Bremec, Peter Kotnik/Anja Blazina ter Gašper Trobec/Ariana Korent.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

več >>>

Mitja Bajželj s priznanjem na podelitvi Športnika Ljubljane 2017

Petek, 15. december 2017

Športna zveza Ljubljana že tradicionalno v mesecu decembru prireja podelitev priznanj za najboljše športnike in športnice, klube, ligaška tekmovanja, športne delavce itd. za tekoše športno leto.
Tudi v letošnjem letu so bili na podelitev povabljeni najboljši ljubljanski badmintonski rekreativci.

Priznanje za zmagovalca Ljubljanske badmintonske lige za letošnje leto je prejel Mitja Bajželj, drugo mesto je osvojil Matjaž Krkač in tretje Nejc Pacek.

Vse čestitke trojici tudi v imenu BK Ljubljana.

 

več >>>

Karin in Leo zlata na turnirju v hrvaški Rijeki

Sreda, 6. december 2017

Pretekli vikend je v sosednji hrvaški, točneje na Rijeki potekal otroški badmintonski turnir, ki se ga je že drugič udeležila tudi naša BKL ekipa pod vodstvom trenerja Blaža.

Otroci so se ponovno izkazali. Karin Majdič in Leo Kališ sta se okitila z zlatom, Kaja Dovč je bila srebrna, Polina Abramenkova pa četrta.

Čestitke celotni ekipi!

 

več >>>

Anja in Jure odlična na turnirju Dedka Mraza

Ponedeljek, 4. december 2017

V soboto, 2. decembra, je bil v Športnem centru Livada v Novem mestu odigran turnir Dedka Mraza za otroke do 11 in do 14 let. V kategoriji do 11 let sta se turnirja udeležila tudi Jure in Anja Blazina in bila nadve uspešna ter domov odnesla celotno paleto medalj.

Anja se je med dekleti brez težav, brez izgubljenega niza, sprehodila do zmage.
Mlajši brat Jure, ki bo v tej kategoriji nastopal še dve leti pa je osvojil 3. mesto. Najprej je v predtekmovalni skupini premagal prav vse nasprotnike in kasneje v izločilnih bojih moral priznati premoč samo kasnejšemu zmagovalcu Nitai Tarkušu iz ŠD Sele- Vrhe.

Skupaj sta nato združila moči še v mešanih dvojicah, kjer sta prav tako igrala odlično in morala priznati premoč samo paru Tine Zorman in Mia Gleich iz mariborskega Branika.

Čestitkam se pridružije tudi Dedek Mraz

več >>>

Pred veselim decembrom še skok na letošnji Ljubljanski maraton

Sreda, 22. november 2017

Preden vsi skupaj skočimo na veselo decemberski vlak norosti, še kratek skok na letošnji Ljubljanski maraton, izpod peresa trenerja Matjaža.

V najbolj zelenem slovenskem badminton klubu  smo se letos, sledeč plemenitemu vzoru atletske vsestranskosti antičnih velikanov, zopet ekipno spopadli s tekaškim izzivom Ljubljanskega maratona. Kar 25 tekmovalcev ali tekmovalk, ljubiteljev ali ljubiteljic badmintona ter ostalih badmintonskih entuziastov nas je letos pod nogami mlelo v prah ljubljanski asfalt in se bodisi potegovalo za večno izmuzljivi PB (personal best) ali pa, zgolj izletno, za en dan osvobodilo ljubljanske ulice izpod okupacije pločevinastih zverin, ki ostalih 364 dni v letu nemoteno preprdevajo ozračje s toplogrednimi plini.

Večina se je opogumila za 10 kilometrsko razdaljo, nekateri pa smo želeli za svojo prijavnino stakniti kak žulj več in smo se zategadelj podali na mali maraton. Kakorkoli že, vsakomur, ki je bil tistega lepega dne del tega veličastnega dogodka, bodo ostali na koncu zgolj lepi spomini na še en ponujen, sprejet in premagan izziv. Življenje, potuhnjena podlasica, pravzaprav rado preži za vsakim oglom, da nam skoči na pot in nas oklofuta z rokavico, zraven pa navrže: »ne moreš, ne upaš!« In včasih, ne prav vedno, samo včasih, zapaše, da klofuto z rokavico odločno vrneš in opraviš, kar je pač opraviti treba. Tako smo, na to vetrovno nedeljo, prav vsi tekači dvojno oddelali svoj dolg in se nato, kot se za pleme spodobi, družno posedli ob hmeljevi pipi miru, pomirjeni v vedenju, da smo še vedno sposobni premagati edinega nasprotnika, ki zares šteje – sebe samega. 

Vsaj to, če že Kenijcev ne moremo.

Shadow

več >>>

Anja Jordan in Zoja Novak s tremi odličji odlični na 1. turnirju do 15 let

Ponedeljek, 13. november 2017

Ta konec tedna je zopet minil v znamenju razgretih badmintonskih soočenj: Na modrih igriščih badmintonske dvorane BIT sta v soboto in nedeljo vzporedno potekala članski AB turnir in prvi v seriji mladonskih turnirjev do 15 let. Naši predstavniki, predvsem pa tokrat predstavnice, so se zopet lepo izkazali.

Na turnirju U15 sta se Zoja Novak in Anja Jordan okitili kar s tremi odličji. Po odlični igri v kategoriji posameznic sta obe naši tekmovalki tekmovanje zaključili na zmagovalnem odru. Aktualna državna prvakinja Anja Jordan je v finalu tokrat izgubila proti večni tekmici Špeli Alič , a je z drugim mestom vseeno dobro začela tekmovalno sezono. O odličnem začetku pa lahko govorimo tudi pri povratnici Zoji Novak, ki je še lani, po poškodbi kolena, prisilno grela klop, danes pa se je v velikem slogu vrnila na badmintonska igrišča in v tekmi za tretje mesto premagala tretjo nosilko Lino Pipan ter se tako uvrstila na zmagovalni oder, le stopničko pod klubsko kolegico Anjo. V igri dvojic je dekletoma zmanjkalo energije, da bi v finalu pokazali vse svoje znanje, a sta ne glede na vse, dan uspešno zaključili še s srebrom v kategoriji dvojic.

Na AB turnirju smo bili številčno lepo zastopani, četudi tokrat rezultatsko nekoliko manj uspešni. Vseeno velja omeniti mladega Maja Poboljšaja, ki se je edini izmed zelenih bojevnikov prebil med osem najboljših, še prej pa, v treh setih, tesno izgubil s kasneje tretjeuvrščenim Domnom Laznikom (BK Mirna) in tako pokazal res lep napredek v igri.

Čestitke vsem,

Shadow in ekipa BKL

več >>>

Anja Blazina zlata na prvem turnirju BZS do 11 let

Ponedeljek, 23. oktober 2017

Na letošnjem prvem turnirju kategorije U11, pod okriljem BZS, so se naši najmlajši igralci soočili na relativno novem prizorišču- v dvorani športnega društva Sele Vrhe. BK Ljubljana je na tokratnem turnirju zastopala družinska naveza Anja in Jure Blazina.

Anja, kljub mladosti zdaj že prekaljena tekmovalka svoje kategorije, je svoj zmagovalni niz iz lanske sezone lahkotno raztegnila tudi na začetek letošnje. Večno tekmico Ivo Koša (BK Lendava) je tudi tokrat premagala v finalni igri, ki pa se je tokrat raztegnila na tri sete in tako gledalcem ponudila nekaj več zanimivih trenutkov. Anja je uspeh med posameznicami nadgradila še s srebrom v kategoriji dekliških parov, kjer sta se s Tinkaro Alič (BK Olimpija) prvič postavili na igrišče v tandemu in »krstni nastop« nemudoma okronali tudi s kolajno. V finalu je bila od njiju boljša le lendavska naveza Koša/Litrop, ki pa se je za zlato morala, v napetih treh setih, kar pošteno preznojiti.

Pri fantih je svoj »ognjeni krst« opravil Anjin mlajši brat Jure Blazina, zanj je bil to namreč prvi turnir pod okriljem BZS. Jure je pogumno zavihtel lopar in že s prvimi koraki na odru slovenskega tekmovalnega badmintona demonstriral, da kri ni voda: s kar štirimi dobljenimi tekmami je pogumno stopil po sestrinih stopinjah in nakazal, da bodo tudi njegove vodile navkreber. 

Čestitke,

Ekipa BKL

več >>>

Naši BKL-jevci s šestimi odličji na 1. turnirju do 13 in 17 let

Torek, 10. oktober 2017

Minulo soboto se je v športni dvorani Konex, na Vrhovcih odvijal prvi BZS turnir do 13 in 17 let, v letošnji tekmovalni sezoni. Naši športniki so se z izzivom spoprijeli tako, kot bi poletnega tekmovalnega premora sploh ne bilo, si nemudoma nadeli najboljši »game face« in zopet posegli po najvišjih mestih med vseslovensko konkurenco.

več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana