DP do 11 in 15 let: Anja Jordan in Kama Saje državni prvakinji, Smrkolj in Bambič tretja

Ponedeljek, 1. junij 2015

BK Medvode je tudi letos doletela čast, da organizira sklepni turnir sezone, državno prvenstvo do 11 in 15 let. Naši mladi badmintonisti so se udarili na medvoškem parketu, na katerem so, ob vzporedno potekajočem veteranskem DP, pete brusili tudi slovenski badmintonski veterani. Dvorana  »na klancu« je tako slikala lep pogled na šport, ki zlahka vleče skupaj več generacij navdušencev, prikazani boji pa so gledalcem nudili panoramski pogled na filozofski prepad med pubertetniško zaletavostjo ter zrelo taktiko spoštovanja kolenskega hrustanca. Ob vsem tem dogajanju pa so se morali naši mladinci dodobra zbrati še za zadnjo bitko letošnje sezone in skušati na državnem prvenstvu, kjer se igra brez varnostne mreže repasaža, pokazati vse kar znajo. In to so tudi storili.

V velikem slogu so za BK Ljubljana osvojili kar 6 odličij, od tega 2 zlati, 2 srebrni ter dvakrat bron.

Pa jih naštejmo tokrat glede na »žlahtnost«: zlati kolajni ter s tem naslov državnega prvaka sta osvojili Anja Jordan ter Kama Saje. Anja je v učbeniški demonstraciji trme in neustrašnosti, na domačem terenu premagala letošnjo večno tekmico iz Medvod Lino Pipan in sicer v dveh tesnih, a vseeno dovolj suverenih setih. Kama Saje pa je zlato osvojila v kategoriji dekliških dvojic do 15 let, v tandemu z nenadkriljivo Petro Polanc (BK Medvode), ki je letos postala državna prvakinja v vseh treh disciplinah. Tako je Kama morala Petri priznati premoč v finalu posameznic, kar pa nas pripelje že do tretje kolajne za BK Ljubljana: srebra v kategoriji posameznic do 15 let. Četrto po vrsti, zopet srebrno, pa je priigrala Anja Jordan, ki je v treh setih le za las zgrešila svoj drugi naslov; za zlato sta se v paru z Majo Koman (BK Kungota) udarili z dvojico Alič/Pipan (Olimpija/Medvode) in po suvereno odigranih prvih dveh setih, klonili šele v podaljšku  tretjega seta.  

Bron pa so si letos priborili naši fantje. Blaž Smrkolj je, kot mlajši v konkurenci  tekmovalcev U15, letos pokazal skokovit napredek in se svojim leto starejšim tekmecem približal tako rekoč na set razlike. Proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja ter trikratnemu državnemu prvaku (zlato je osvojili v vseh treh disciplinah) Domnu Lonzariču je odigral izjemno polfinalno tekmo, mu uspel celo odvzeti set, potem pa v tretjem setu vseeno moral priznati premoč odličnemu mladincu iz Kungote. Blaž se je tako povzpel na tretjo stopničko zmagovalnega odra, kamor pa je v soboto po bronasto kolajno stopil kar dvakrat, saj sta s Simonom Bambičem bron osvojila tudi v kategoriji deških dvojic. Naši dečki so tako jasno nakazali, da sodijo v vrh slovenskega mladinskega badmintona in z veselim pričakovanjem se nadejamo uspehov, ki v prihodnji sezoni gotovo ne bodo izostali.

Omenimo še naše zveste člane, ki že leta navdušeno preganjajo perjanico v BK Ljubljana in so se letos prav tako odlično odrezali na veteranskem DP. Gregor Novak in Irena Avsenik sta premagala konkurenco v mešanih parih in si priborila naslov državnih prvakov. Iskrene čestitke gredo uigranemu paru za prikazano veščino.

Ko stopim iz dvorane se že večeri. Kot že tolikokrat prej zapuščam prizorišče ne povsem prepričan, ali sem lahko ponosen ali naj bom le hvaležen, da sem trener tako dobre ekipe, ki me uspe vedno znova presenetiti. Toda ko stopam proti domu, si prav dolgo pač ne belim glave; blag pomladanski večer me počasi napolni s spoznanjem, da lahko na koncu take sezone brez konflikta čutim oboje.  

Čestitke vsem,

Shadow

Galerija fotografij

DP do 11 in 15 let: Anja Jordan in Kama Saje državni prvakinji, Smrkolj in Bambič tretja
DP do 11 in 15 let: Anja Jordan in Kama Saje državni prvakinji, Smrkolj in Bambič tretja
DP do 11 in 15 let: Anja Jordan in Kama Saje državni prvakinji, Smrkolj in Bambič tretja
DP do 11 in 15 let: Anja Jordan in Kama Saje državni prvakinji, Smrkolj in Bambič tretja
DP do 11 in 15 let: Anja Jordan in Kama Saje državni prvakinji, Smrkolj in Bambič tretja

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana