Foto: Naši najmlajši štirikratni državni prvaki do 11 let

Foto: Enkrat zlati in trikrat bronasti na letošnjem državnem prvenstvu

LI-NING badminton oprema

 

 

 

 

 

 

 

Ena skupinska Badminton šole

Skupine Badminton šole in Vodene rekreacije že pridno trenirajo

Thursday, 11 September 2014

V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi skupin BADMINTON ŠOLE in VODENE REKREACIJE so že “ta zaresni”, kar kaže na to, da so počitniški dnevi nepreklico za nami.

Seveda se omenjenim skupinam še vedno lahko pridružite. Za vsakega se bo našla primerna skupina.

Prav tako smo uspešno "štartali" tudi s PREVOZI OTROK na treninge, s katerimi želimo dodatno razbremeniti starše

V ponedeljek, 15. septembra pa bomo pričeli z vadbo BADMINTON ŠOLE tudi na naši Ježiški lokaciji TA Breskvar. Tam bodo treningi potekali v torkih in četrtkih od 16.30 do 17.30 ure. Vabljeni vsi otroci z Bežigrajskega, Ježiškega in Črnuškega konca, da se pridružite treningom v bližini vašega doma.

Prav tako bomo v ponedeljek 15. septembra “štartali” s prvim TEČAJEM BADMINTONA za odrasle rekreativce, ki bi se želeli spoznati z vse bolj popularno obliko športne rekreacije.

Vse skupaj tudi ponovno vabimo, da nas spremljate tudi na naših socialnih omrežjih, FACEBOOK strani, TWITTER profilu @zelenazogica in Instagramu profilu Badminton kluba Ljubljana, kjer bomo veseli vseh vaših “likov, tagov, objav in komentarjev”.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na 041 323 966 ali na e-naslovu info@badminton-ljubljana.si.

Ekipa Badminton Kluba Ljubljana vas pričakuje!

Read more

Igralci BK Ljubljana "brusijo kremplje" v Savudriji

Monday, 18 August 2014

Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na kondicijskih pripravah v Savudriji.

Ob ravno pravi mešanici "trpljenja" in veselja se naslednja generacija badmintonistov pripravlja na novo sezono, polno izzivov, ob minevanju prvih poletnih romanc pa tudi na življenje, ki bo, po izzivih, daleč prednjačilo pred vsemi sezonami pernate karavane.

Bodite na tekočem z dogajanjem v Savudriji in nas spremljajte na naši FACEBOOK strani.

Lep pozdrav iz sončno-deževne Savudrije!

Read more

Naša "zlata" generacija tokrat srebrna na DP do 13 let

Monday, 16 June 2014

Kljub temu, da letošnji sezoni bijejo že kasne ure smo to soboto v Mirni odigrali še eno državno prvenstvo, zadnje v tej sezoni in sicer do 13 ter 17 let. Naš klub, ki je bil letos zagotovo najmočneje (in najštevilčnejše) zastopan v kategoriji do 13 let se je tudi tokrat izkazal z odlično zasedbo, ki nam je bila na Mirnškem parketu lahko v ponos.

Morda najvišja pričakovanja so letos s težkim bremenom padla na mlada ramena Blaža Smrkolja, ki je skozi letošnjo sezono skokovito napredoval in večkrat pokazal, da je zrel za naskok na naslov državnega prvaka. Toda teža pričakovanj ter psihološka prednost domačega igrišča, ki je tokrat pripadla večnemu rivalu Aneju Cizlju nista delala v prid našega mladega upa in na koncu je Blaž premogel kanček premalo zbranosti v ključnih trenutkih napetega finala ter sezono končal s srebrno kolajno okoli vratu. Vsekakor pa je to dosežek vreden spoštovanja, prikazano znanje ter predvsem potencial za razvoj pa se merita na najvišjem nivoju. Blaž je igral odlično v vseh kategorijah in si priigral še dve medalji: srebrno v deških dvojicah, kjer sta z ognjevitim Simonom Bambičem le za nekaj točk zgrešila tudi naslov prvaka ter bron v mešanih dvojicah, kjer sta prvič, a vseeno odlično odigrala v tandemu z Nežo Frank (BK Branik). Iskrene čestitke!

Ostali naši borci so potem priredili še nekaj zavidljivih predstav. Jan Babnik je nepričakovano, a povsem zasluženo, v osmini presenetil tretjega nosilca Jako Ivančiča (BK Medvode) in si v treh napetih setih priigral mesto v četrtfinalu, kjer ga je čakal »klubski derbi« z našim Majem Poboljšajem. Tudi tukaj sta se fanta resno udarila in v treh setih  je slavil Jan ter si priigral mesto v polfinalu. Tam se je njegova parada žal ustavila, saj je moral priznati premoč Aneju Cizlju, a je turnir vseeno končal na odličnem tretjem mestu. Jan igra letos pravzaprav še v kategoriji do 11 let, kjer je maja osvojil tudi naslov državnega prvaka. Tako mu je uspelo še enkrat unovčiti letošnji skokovit napredek veščine in jasno pokazati, da smemo vanj upravičeno polagati visoka pričakovanja. Ostale uvrstitve naših fantov so tako 5.-8. mesto Maja Poboljšaja ter 9.-16. mesto za Simona Bambiča ter Ožbeja Cesarja.

Pri dekletih nas je zastopala letos le Nike Brajkovič, a se je zato odločila, da bo kar sama naredila čedno zbirko kolajn. Med posameznicami si je z borbeno in nepopustljivo igro priigrala polfinale, kjer pa je bila premočna leto starejša Maruša Vračar (BK Olimpija). Nike pa je turnir tako končala na zmagovalnem odru, z več kot zasluženo bronasto kolajno. Odlična predstava v singlih pa je Nike dala navdih, da je kasneje še v dvojicah, v tandemu z Nino Vrankar (BK Medvode) odigrali dve odlični tekmi ter si priborili mesto v finalu, kjer sta ju čakali Urška Potočnik (BK Branik) ter Taja Pipan (BK Medvode), ki pa sta se izkazali za prevelik zalogaj. Vseeno pa je Nike zopet stopila na zmagovalni oder, tokrat s srebrom okoli vratu. Še tretjo kolajno (in sedmo za končni izkupiček BK Ljubljana) pa sta si priborila v tandemu s Simonom Bambičem, ki se je letos izkazal za res talentiranega »deblista«; v kategoriji mešanih dvojic sta Simon in Nike stopila na tretjo stopničko, ob bok Blažu Smrkolju ter Neži Frank.

Zadnji turnir letošnje sezone je za nami. Ogromno truda, zbranosti in volje je šlo v doseganje teh rezultatov. Na svoje igralce sem izjemno ponosen in si štejem v čast, da bom smel s tako predanimi posamezniki delati še mnoga leta.

trener Shadow

Read more

Friedrichshafen 2014

Friday, 6 June 2014

IMG_5426.jpgPo lanskoletnem premoru smo letos pri BK Ljubljana obnovili že tradicionalno romanje v nemški Friedrichshafen, kjer smo na enem izmed najmočnejših evropskih mladinskih turnirjev dokazali, da se naše badmintonske veščine lahko postavijo ob bok tudi našim evropskim konkurentom.  V nadaljevanju sledi kratko poročilo naše Kame Saje, ki se je po najboljših močeh potrudila demonstrirati, da je pero res mogočnejše od loparja.

Naša dogodivščina se je začela malo pred eno, ko smo se eden za drugim zbrali pred našim klubom. Kljub dolgemu potovanju med katerim smo se smejali, hecali, brali, igrali igrice ali samo gledali skozi okno, smo uspešno prišli na cilj. Prva stvar, ki smo jo naredili ob prihodu je bila namestitev v telovadnici, kjer smo spali. Po kratkem nesporazumu glede ležišč smo se stuširali in uredili ter se odpravili jest. Okoli pol polnoči smo se po kratkem druženju z igralci iz Mirne odpravili spat.

Na veselo in vznemirljivo petkovo jutro smo se okoli desetih odpravili v prvo dvorano, kjer so igrali igralci kategorij U-11, U -13 in U -19. Tam smo se najprej usedli, pojedli zajtrk in pustili igralcem, da so se šli preobleči in ogreti. Problem se je začel, ko sta morala Kama in Matjaž v drugo dvorano za vsako partijo posebej. Po vsaki končani partiji se je začelo divjanje v prvo dvorano, kjer se je pokazalo, da so naši igralci žal dobili eden težji žreb, kot drugi. Jan je po nekoliko lažjem žrebu, kljub problemom z enim od igralcev, prišel iz skupine in tako v soboto odigral še igro osmine finala in četrt finala ter si z zmagami priboril nastop v nedeljskem polfinalu. Kljub težkemu žrebu so se ostali naši igralci z vso močjo upirali nasprotnikom. Žal je iz skupine prišla le Zoja, ki pa je na žalost izgubila v četrt IMG_5425.jpgfinalu. Žal naši igralci niso imeli sreče pri žrebu tudi pri dvojicah in tako, eden za drugim, izpadli. Na veliki dan polfinal in final , ki se je začel nekoliko prej smo se vsi odpravili podpirat Jana in ostale iz BK Mirna in BK Medvode, ki so prišli do polfinala. Jan je žal naletel na (premočnega) kasnejšega zmagovalca turnirja že v polfinalu, a se ga kljub temu ni prestrašil in se odrezal po svojih najboljših močeh. Tako pa smo se morali od Nemčije posloviti še pred finali, a kljub temu ujeli še nekaj tekem polfinalistov iz Mirne in Medvod za katere smo vsi složno navijali.

Čeprav nas letos večina ni imela posebnih večjih uspehov smo to izkušnjo vzeli za pozitivno ter se mirno odpravili proti domu. Moram reči, da je naš klub zdaj še bolj povezan, kot je bil in da se poleg med sabo zdaj bolje razumemo in družimo tudi z igralci iz Mirne in Medvod.

Mislim, da lahko v imenu vseh rečem, da smo veseli, optimistični in da se bomo zaradi tega vikenda v Nemčiji še bolj potrudili ter se še bolje pripravili na naslednjo sezono, predvsem pa maksimalno uspešno končali letošnjo!!!!!

Športni pozdrav,

Kama Saje

Read more

Ekipa BK Ljubljana štirikrat zlata na državnem prvenstvu do 11 let

Tuesday, 20 May 2014

V soboto 17. maja so naši najmlajši zablesteli v kungoški dvorani Hlade in si priborili nič manj, kot štiri zlata odličja ter postali državni prvaki v vseh kategorijah, z izjemo deških dvojic.

Zoja Novak je letošnjo sezono vseskozi dokazovala, da je v Sloveniji med deklicami u11 povsem brez konkurence. Kot prva nosilka je tako tudi to soboto suvereno stopila na igrišče in se brez izgubljenega seta sprehodila do najvišje stopničke med posameznicami. Anja Jordan je, kot druga nosilka, morala v polfinalu priznati premoč kasnejši finalistki Tini Pipan (BK Medvode) in osvojila končno tretje mesto.

Pri fantih pa je bil rezultat vse prej, kot vnaprej določen. Jan Babnik je sicer skozi vse leto strmo dvigoval tekmovalno formo in že nekajkrat nakazal, da bo boj za naslov državnega prvaka letos srdit. Z večnim tekmecem Matevžem Hermanom (BK Mirna) sta se letos že večkrat povsem izenačeno spopadla, a je bil izkupiček zmag do danes še nekoliko v prid Mirnčanu. Tokrat pa je Jan že v mešanih dvojicah, ki so otvorile letošnje DP pokazal, da je danes njegov dan. V tandemu z Zojo sta v polfinalu premagala mladega Hermana in soigralko Elo Šalehar ter nato osvojila še finale ter naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah. Nato pa je prišel na vrsto finale posameznikov. Od polfinala nekoliko utrujeni Matevž Herman tokrat preprosto ni našel odgovora na močno in agresivno igro Jana Babnika, ki je igro povsem nadzoroval praktično že od prve točke naprej. Po podaljšani pavzi med prvim in drugim setom je na začetku drugega seta že kmalu postalo jasno, da Jan danes ne bo dopustil preobrata – močan tempo je do konca drugega seta le še stopnjeval in na koncu glasno proslavil svoj prvi naslov državnega prvaka.  

Nazadnje sta pri dekliških dvojicah naši Zoja in Anja povsem nadigrali konkurenco in brez izgubljenega seta osvojili naslov državnih prvakinj ter tako k zbirki pokalov sobotnega prvenstva dodali še četrtega.

Kaj lahko reče trener po takem dnevu? Najprej ne prav dosti, ker sedi na klopi ob igrišču in ostane brez besed. Moji borci so s svojo vztrajnostjo, borbenostjo in skokovitim napredkom presenetili tudi mene, predvsem pa, menim, tudi vse, ki so bili prisotni. Danes, ko so se strasti že nekoliko pomirile pa lahko rečem, da sem ponosen in neizmerno vesel. Veliko dela smo opravili letos in prav je, da lahko naš trud kronamo z zmagoslavjem ob osvojitvi najvišjih lovorik v tej kategoriji. Čeprav življenje diktira neizprosen tempo in je sestavljeno iz dolgih ur dela in truda ter vmes nekaj (pogosto) prekratkih trenutkov počitka, menim da lahko danes zasluženo malce posedimo ter uživamo v sadovih svojega dela. Potem pa zopet vstanemo in gremo dalje, ker jutri je nov dan.

In seveda nov trening.

Iskrene čestitke,

Shadow in ekipa BK Ljubljana

Read more
Kaja Stanković

Kaja najboljša slovenka na Slovenia International 2014

Monday, 12 May 2014

Na pravkar končanem največjem članskem mednarodnem turnirju v Sloveniji, FZ Forza Slovenia International, je bila naša državna prvakinja Kaja Stanković izmed slovenskih igralk najbolje uvrščena.

Preko kvalifikacij, kjer je najprej premagala rusinjo Olgo Rogovo in nato še domačinko Ano Marijo Šetina, se je uvrstila v glavni žreb, tam pa jo je v prvem kolu čakala Dorotea Sutara iz sosednje Hrvaške. Po izgubljenem prvem setu s 21:23 je Kaja nato z dobro igro dobila dobila naslednja dva z rezultatom 21:11 in 21:14.

V drugem kolu ji je nato nasproti stala osma nosilka turnirja Laura Sarosi iz Madžarske. Kaja se je madžarki dobro upirala, vendar ji je dolgotrajna bolezen v preteklih dveh mesecih pobrala preveč moči za dolgo turnirsko tekmovanje. Kljub vsemu je lahko Kaja s svojo igro in uvrstitvijo med šestnajst najboljših, v danih razmerah zadovoljna.

Sicer pa je med moškimi posamezniki zmagal Danec Flemming Quach, pri posameznicah pa Bolgarka Stefani Stoeva, ki se je zmage veselila tudi v ženskih parih, kjer sta bili s sesto Gabrielo nepremagljivi. Zmage v moških dvojicah sta se veselila Hrvata Zvonimir Đurkinjak in Zvonimir Hoelbling, v mešanih parih pa sta Danca Jeppe Ludvigsen in Mai Surrow v napetih treh setih le strla odpor žilavih Rusov Alexandra Zinchenka in Olgo Morozovo.

Read more
Blaž Smrkolj na najvišji stopnici

Blaž Smrkolj zmagovalec 3. turnirja do 13 let

Tuesday, 29 April 2014

20140426_171643.jpgV soboto, 26.4. se je na igriščih Konex centra odvil še zadnji turnir pred državnim prvenstvom v kategoriji do 13 in 17 let.

V kategoriji do 17 let smo bili skopo zastopani, saj je naše barve branila le Kama Saje med dekleti, pri fantih pa smo bili brez predstavnika. Zato pa smo bili toliko bolj reprezentativni v mlajši kategoriji, kjer smo v večini disciplin posegli po najvišjih mestih, za najlepši zaključek pa je poskrbel naš mladi up Blaž Smrkolj.20140426_171759.jpg

20140426_171926.jpgBlaž se je do finala »sprehodil« povsem brez konkurence, v napetem finalu pa je ugnal večnega tekmeca Aneja Cizlja (BK Mirna), s katerim sta letos uprizorila že več lepih in razburljivih srečanj. Zmagoslavje zelene žogice so kronali še Jan Babnik ter (zopet) Blaž Smrkolj ter Zoja Novak in Nike Brajkovič, ki so v kategoriji dvojic osvojili srebrne kolajne. 

Poleg omenjenih so veliko znanja in pogumno držo na igrišču pokazali tudi ostali zeleni bojevniki: Cesar Ožbej ter Maj Poboljšaj – slednji je v tandemu z Gregorjem Aličem (BK Olimpija) osvojil bron med deškimi dvojicami.

Čestitamo!

Read more

Zoja Novak brez konkurence na 9. mednarodnem turnirju Srebrne žogice

Tuesday, 22 April 2014

Na tradicionalnem, že 9. Mednarodnem turnirju Srebrne IMG_5217.jpgžogice, ki je ta vikend potekal v Lendavi, je naša Zoja Novak v konkurenci do 11 let deklasirala vse tekmice in brez izgubljenega seta osvojila zlato, Srebrno žogico.

V svoji predtekmovalni skupini je najprej nadigrala Justino Muchovo iz Češke in Yasmine Hamaza iz Italije. Nato pa v četrtfinalu Majo Koman iz Kungote, ki se ji je v prvem setu še najbolje upirala, pa nato v drugem povsem popustila. V polfinalnem dvoboju ji je nasproti stala Anđela Božić iz IMG_5216.jpgBosne in Hercegovine, ki se ji z rezultatom 21:9 in 21:9 prav tako ni uspela dostojno upirati. V zadnjem, finalnem dvoboju se je pomerila s srbkinjo Saro Lončar, katera pa tudi ni uspela preseči 10 točk v posameznem setu.

Zoja se je tako upravičeno veselila svoje zlate mednarodne lovorike.

Zoji vse čestitke!

Read more
Lep sončen dan v Mirni

Naši igralci obetavno na državnem prvenstvu do 15 let

Monday, 31 March 2014

Minulo sončno nedeljo so naši igralci opravljali še en zrelostni preizkus, ko so se na Mirnškem parketu kosali z najboljšimi v kategoriji U15 in kljub temu, da jih večina šele prvo leto igra v omenjeni kategoriji (ali pa so v tekočem letu celo še predstavniki U13) smo na izzive starejših igralcev več kot dostojno odgovorili. Predstavniki zelene žogice v Mirni so bili tokrat Kama Saje, Blaž Smrkolj in Nejc Jordan. Igrali so v vseh disciplinah.

Kama Saje se je brez težav zavihtela med osem najboljših, v četrtfinalu pa jo je čakala druga nosilka Petra Polanc (BK Medvode). Kljub temu, da je Kama doslej proti Petri imela nemalo težav, je tokrat prikazala povsem drug obraz. Odigrala je dva odlična, borbena in taktično dovršena seta med katerima je povsem enakovredno parirala kasnejši finalistki in vice-prvakinji iz Medvod. Pravzaprav ji je le nesrečno zgrešena »set« žogica na mreži, ki se ni hotela prevaliti na pravo stran preprečila, da bi se s Petro udarili še v tretjem nizu, kjer pa bi se nemara stvari lahko zasukale v povsem drugačno smer in Kami odprle pot do polfinala in s tem medalje. Ne glede na vse, naslednjič bomo zagrizli še močneje in uspeh bo garantiran.  Za konec dneva pa je Kama vseeno poskrbela, da domov nismo odšli le z lepimi vtisi, temveč tudi z nekaj žlahtne kovine: v tandemu z Mašo Doler (BK Mladost Lendava) sta osvojili tretje mesto med dekliškimi dvojicami ter se tako le povzpeli na zmagovalni oder letošnjega DP.

Blaž Smrkolj je, podobno kot Kama prikazal zavidljiv dvig forme in veščine, a morda kanček premalo poguma, v igri s kasnejšim zmagovalcem in nespornim favoritom prvenstva Domnom Laznikom (BK Mirna). Kljub temu, da je nasprotnik igro proti mlajšemu tekmecu začel nekoliko zaspano in nezainteresirano, je moral pri rezultatu 18:18 v prvem setu pošteno zagristi,  da se je izvlekel iz težav. Naš Blaž je igral odlično,a v ključnih trenutkih se je morda malce ustrašil zmage, ki je bila na trenutke povsem na dosegu roke. Tako je Blaž letošnje DP zaključil med osmerico najboljših, kar je res lep rezultat, čaka pa ga seveda konec sezone še glavni izziv: DP do 13 let.

Nejc Jordan je letos moral premoč priznati že v prvem kolu; v treh izenačenih setih je bil močnejši Tine Ivanič (BK Medvode). Zato pa sta z Blažem Smrkoljem prikazala nekaj lepih potez v igri dvojic, kjer sta se s solidno igro prebila med 8 najboljših, v četrtfinalu pa tesno izgubila proti Aneju Cizlju ter Mihi Arihu (oba BK Mirna), kjer se je morda pokazalo, da Blaž in Nejc za resno konkuriranje preživita malce premalo časa skupaj na igrišču. Toda nič ni izgubljeno; kot pravi že naslov – prikazali smo obetaven dvig veščine, ki nam  riše svetlo prihodnost.

Športni pozdrav,

Shadow in ekipa BK Ljubljana

Read more

Zoja, Anja, Jan in Kama odlični na 3. turnirju do 11 in 15 let

Wednesday, 19 March 2014

20140315_183149.jpgTretji turnir do 11 in 15 let v tej sezoni je potekal v organizaciji mariborskega Branika. Tudi tokrat so se naši mladi »zmaji« odlično odrezali.

Zoja Novak je ponovno brez težav prišla do dvojne krone. Med posameznicami je v klubskem finalu premagala leto dni mlajšo Anjo Jordan, s katero sta potem osvojili zlato tudi v disciplini dekliških parov.

20140315_183258.jpgPri fantih je naš najboljši, Jan Babnik, upravičil vlogo enega izmed favoritov in v finalu šele po napetih treh setih moral priznati premoč rivalu iz Mirne, Herman Matevžu.

V kategoriji do 15 let se je najbolje odrezala Kama Saje, ki pa ji je v četrtfinalu zmanjkalo kanček športne sreče.

V neponovljivo razburljivi tekmi proti večni rivalki Katji Turinek iz Medvod je odločitev padla šele v podaljšku tretjega seta, in sicer je morala na koncu Kama z rezultatom 29:27 priznati zmago Katji. Kljub razočaranju ob porazu pa je lahko Kama zado20140315_183439.jpgvoljna z uspehom v ženskih dvojicah, kjer sta skupaj s prekmursko kolegico Mašo Doler v tekmi za tretje mesto premagali domačo navezo Bračič/Potočnik in osvojili bronasto medaljo.

Ostali naši matadorji Blaž, Nejc, Ožbej in Jan pa so se pogumno zoperstavili starejšim nasprotnikom in si naredili točkovno podlago za naslednjo sezono, ko bo to njihova prava starostna skupina.

Čestitke vsem!

Read more
V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi... Read more
Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na... Read more

ŠC Dolgi most