Foto: Naši najmlajši štirikratni državni prvaki do 11 let

Foto: Enkrat zlati in trikrat bronasti na letošnjem državnem prvenstvu

LI-NING badminton oprema

 

 

 

 

 

 

 

Naši igralci obetavno na državnem prvenstvu do 15 let

Monday, 31 March 2014

Minulo sončno nedeljo so naši igralci opravljali še en zrelostni preizkus, ko so se na Mirnškem parketu kosali z najboljšimi v kategoriji U15 in kljub temu, da jih večina šele prvo leto igra v omenjeni kategoriji (ali pa so v tekočem letu celo še predstavniki U13) smo na izzive starejših igralcev več kot dostojno odgovorili. Predstavniki zelene žogice v Mirni so bili tokrat Kama Saje, Blaž Smrkolj in Nejc Jordan. Igrali so v vseh disciplinah.

Kama Saje se je brez težav zavihtela med osem najboljših, v četrtfinalu pa jo je čakala druga nosilka Petra Polanc (BK Medvode). Kljub temu, da je Kama doslej proti Petri imela nemalo težav, je tokrat prikazala povsem drug obraz. Odigrala je dva odlična, borbena in taktično dovršena seta med katerima je povsem enakovredno parirala kasnejši finalistki in vice-prvakinji iz Medvod. Pravzaprav ji je le nesrečno zgrešena »set« žogica na mreži, ki se ni hotela prevaliti na pravo stran preprečila, da bi se s Petro udarili še v tretjem nizu, kjer pa bi se nemara stvari lahko zasukale v povsem drugačno smer in Kami odprle pot do polfinala in s tem medalje. Ne glede na vse, naslednjič bomo zagrizli še močneje in uspeh bo garantiran.  Za konec dneva pa je Kama vseeno poskrbela, da domov nismo odšli le z lepimi vtisi, temveč tudi z nekaj žlahtne kovine: v tandemu z Mašo Doler (BK Mladost Lendava) sta osvojili tretje mesto med dekliškimi dvojicami ter se tako le povzpeli na zmagovalni oder letošnjega DP.

Blaž Smrkolj je, podobno kot Kama prikazal zavidljiv dvig forme in veščine, a morda kanček premalo poguma, v igri s kasnejšim zmagovalcem in nespornim favoritom prvenstva Domnom Laznikom (BK Mirna). Kljub temu, da je nasprotnik igro proti mlajšemu tekmecu začel nekoliko zaspano in nezainteresirano, je moral pri rezultatu 18:18 v prvem setu pošteno zagristi,  da se je izvlekel iz težav. Naš Blaž je igral odlično,a v ključnih trenutkih se je morda malce ustrašil zmage, ki je bila na trenutke povsem na dosegu roke. Tako je Blaž letošnje DP zaključil med osmerico najboljših, kar je res lep rezultat, čaka pa ga seveda konec sezone še glavni izziv: DP do 13 let.

Nejc Jordan je letos moral premoč priznati že v prvem kolu; v treh izenačenih setih je bil močnejši Tine Ivanič (BK Medvode). Zato pa sta z Blažem Smrkoljem prikazala nekaj lepih potez v igri dvojic, kjer sta se s solidno igro prebila med 8 najboljših, v četrtfinalu pa tesno izgubila proti Aneju Cizlju ter Mihi Arihu (oba BK Mirna), kjer se je morda pokazalo, da Blaž in Nejc za resno konkuriranje preživita malce premalo časa skupaj na igrišču. Toda nič ni izgubljeno; kot pravi že naslov – prikazali smo obetaven dvig veščine, ki nam  riše svetlo prihodnost.

Športni pozdrav,

Shadow in ekipa BK Ljubljana

Gallery

Lep sončen dan v Mirni - Naši igralci obetavno na državnem prvenstvu do 15 let

Lep sončen dan v Mirni

V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi... Read more
Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na... Read more

ŠC Dolgi most