Foto: Naši najmlajši štirikratni državni prvaki do 11 let

Foto: Enkrat zlati in trikrat bronasti na letošnjem državnem prvenstvu

LI-NING badminton oprema

 

 

 

 

 

 

 

Friedrichshafen 2014

Friday, 6 June 2014

IMG_5426.jpgPo lanskoletnem premoru smo letos pri BK Ljubljana obnovili že tradicionalno romanje v nemški Friedrichshafen, kjer smo na enem izmed najmočnejših evropskih mladinskih turnirjev dokazali, da se naše badmintonske veščine lahko postavijo ob bok tudi našim evropskim konkurentom.  V nadaljevanju sledi kratko poročilo naše Kame Saje, ki se je po najboljših močeh potrudila demonstrirati, da je pero res mogočnejše od loparja.

Naša dogodivščina se je začela malo pred eno, ko smo se eden za drugim zbrali pred našim klubom. Kljub dolgemu potovanju med katerim smo se smejali, hecali, brali, igrali igrice ali samo gledali skozi okno, smo uspešno prišli na cilj. Prva stvar, ki smo jo naredili ob prihodu je bila namestitev v telovadnici, kjer smo spali. Po kratkem nesporazumu glede ležišč smo se stuširali in uredili ter se odpravili jest. Okoli pol polnoči smo se po kratkem druženju z igralci iz Mirne odpravili spat.

Na veselo in vznemirljivo petkovo jutro smo se okoli desetih odpravili v prvo dvorano, kjer so igrali igralci kategorij U-11, U -13 in U -19. Tam smo se najprej usedli, pojedli zajtrk in pustili igralcem, da so se šli preobleči in ogreti. Problem se je začel, ko sta morala Kama in Matjaž v drugo dvorano za vsako partijo posebej. Po vsaki končani partiji se je začelo divjanje v prvo dvorano, kjer se je pokazalo, da so naši igralci žal dobili eden težji žreb, kot drugi. Jan je po nekoliko lažjem žrebu, kljub problemom z enim od igralcev, prišel iz skupine in tako v soboto odigral še igro osmine finala in četrt finala ter si z zmagami priboril nastop v nedeljskem polfinalu. Kljub težkemu žrebu so se ostali naši igralci z vso močjo upirali nasprotnikom. Žal je iz skupine prišla le Zoja, ki pa je na žalost izgubila v četrt IMG_5425.jpgfinalu. Žal naši igralci niso imeli sreče pri žrebu tudi pri dvojicah in tako, eden za drugim, izpadli. Na veliki dan polfinal in final , ki se je začel nekoliko prej smo se vsi odpravili podpirat Jana in ostale iz BK Mirna in BK Medvode, ki so prišli do polfinala. Jan je žal naletel na (premočnega) kasnejšega zmagovalca turnirja že v polfinalu, a se ga kljub temu ni prestrašil in se odrezal po svojih najboljših močeh. Tako pa smo se morali od Nemčije posloviti še pred finali, a kljub temu ujeli še nekaj tekem polfinalistov iz Mirne in Medvod za katere smo vsi složno navijali.

Čeprav nas letos večina ni imela posebnih večjih uspehov smo to izkušnjo vzeli za pozitivno ter se mirno odpravili proti domu. Moram reči, da je naš klub zdaj še bolj povezan, kot je bil in da se poleg med sabo zdaj bolje razumemo in družimo tudi z igralci iz Mirne in Medvod.

Mislim, da lahko v imenu vseh rečem, da smo veseli, optimistični in da se bomo zaradi tega vikenda v Nemčiji še bolj potrudili ter se še bolje pripravili na naslednjo sezono, predvsem pa maksimalno uspešno končali letošnjo!!!!!

Športni pozdrav,

Kama Saje

Gallery

Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
Friedrichshafen 2014
V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi... Read more
Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na... Read more

ŠC Dolgi most