Foto: Naši najmlajši štirikratni državni prvaki do 11 let

Foto: Enkrat zlati in trikrat bronasti na letošnjem državnem prvenstvu

LI-NING badminton oprema

 

 

 

 

 

 

 

Kaja najboljša slovenka na Slovenia International 2014

Monday, 12 May 2014

Na pravkar končanem največjem članskem mednarodnem turnirju v Sloveniji, FZ Forza Slovenia International, je bila naša državna prvakinja Kaja Stanković izmed slovenskih igralk najbolje uvrščena.

Preko kvalifikacij, kjer je najprej premagala rusinjo Olgo Rogovo in nato še domačinko Ano Marijo Šetina, se je uvrstila v glavni žreb, tam pa jo je v prvem kolu čakala Dorotea Sutara iz sosednje Hrvaške. Po izgubljenem prvem setu s 21:23 je Kaja nato z dobro igro dobila dobila naslednja dva z rezultatom 21:11 in 21:14.

V drugem kolu ji je nato nasproti stala osma nosilka turnirja Laura Sarosi iz Madžarske. Kaja se je madžarki dobro upirala, vendar ji je dolgotrajna bolezen v preteklih dveh mesecih pobrala preveč moči za dolgo turnirsko tekmovanje. Kljub vsemu je lahko Kaja s svojo igro in uvrstitvijo med šestnajst najboljših, v danih razmerah zadovoljna.

Sicer pa je med moškimi posamezniki zmagal Danec Flemming Quach, pri posameznicah pa Bolgarka Stefani Stoeva, ki se je zmage veselila tudi v ženskih parih, kjer sta bili s sesto Gabrielo nepremagljivi. Zmage v moških dvojicah sta se veselila Hrvata Zvonimir Đurkinjak in Zvonimir Hoelbling, v mešanih parih pa sta Danca Jeppe Ludvigsen in Mai Surrow v napetih treh setih le strla odpor žilavih Rusov Alexandra Zinchenka in Olgo Morozovo.

Gallery

Kaja Stanković - Kaja najboljša slovenka na Slovenia International 2014

Kaja Stanković

V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi... Read more
Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na... Read more

ŠC Dolgi most