Foto: Naši najmlajši štirikratni državni prvaki do 11 let

Foto: Enkrat zlati in trikrat bronasti na letošnjem državnem prvenstvu

LI-NING badminton oprema

 

 

 

 

 

 

 

Otroški in mladinski turnirji

V Badminton klubu Ljubljana že vrsto let organiziramo otroške in mladinske turnirje za naše mlade nadebudneže. Za mnoge je to sploh prvo tekmovanje v življenju.

Otroci se, nekateri bolj, drugi manj uspešno spopadejo s tremo in željo po zmagi. Tudi sicer je šport, in z njim povezano tekmovanje, eden najboljših načinov učenja premagovanja strahu in treme pred neko preizkušnjo, kakor tudi sprejemanja porazov in veselja ob zmagah.

Otroci tako tekmujejo v različnih starostnih oziroma kakovostnih kategorijah. Najboljšim podelimo medalje, vsi skupaj pa se na koncu posladkamo s prigrizkom, sadjem in ostalimi dobrotami.

Po tekmovanju so starši vabljeni, da se tudi sami v badmintonu preizkusijo z otroki. Za večino otrok je turnir pozitivna izkušnja in komaj čakajo, da je na vrsti naslednji.

Skozi celotno sezono se vodi lestvica, kjer se rezultati turnirjev seštevajo, tako da na koncu sezone dobimo končne zmagovalce, ki na zaključni prireditvi prejmejo pokale in praktične nagrade.

Organiziramo dva različna tipa turnirjev

Prvega smo poimenovali KLUBSKA Li-Ning LIGA za otroke in je zaprtega tipa. To pomeni, da lahko na tem turnirju nastopajo samo igralci in igralke, ki vadijo oz. trenirajo v kateri od skupin Badminton šole, ki jih Badminton klub Ljubljana organizira po celi Ljubljani.

Drug tip turnirjev je namenjen igralcem in igralkam, ki že trenirajo in imajo v sebi tudi nekaj tekmovalne žilice. To so MLADINSKI TURNIRJI Li-Ning SERIJE, ki so odprtega tipa, kar pomeni, da se turnirja lahko udeležijo tudi igralci drugih klubov.

V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi... Read more
Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na... Read more

ŠC Dolgi most