Matic Knez Ogorelec zmagovalec mednarodnega mladinskega turnirja v Opatiji

Ponedeljek, 29. maj 2023

Minuli vikend je v hrvaški Opatiji potekal mednarodni mladinski turnir z dolgoletno tradicijo Adria Youth International, ki ga vsakoletno organizira zagrebški badminton klub Stella in pa Hrvaška badminton zveza. Na povabilo so se, kot je že v navadi, odzvali mnogi mladi badmintonski mojstri iz evropskih držav tako da tudi letošnja konkurenca nikakor ni bila mačji kašelj. Badminton klub Ljubljana je imel v turnirju tokrat dva predstavnika in sicer bojevita brata Knez Ogorelec, ki sta nas znova razveselila z odličnimi rezultati.

več >>>

Uspešna krstna izvedba mednarodnega mladinskega turnirja Li-ning open 2023

Torek, 23. maj 2023

Na zelenih igriščih šporntne dvorane Dolgi most, kjer domuje naš in vaš najljubši Badminton klub Ljubljana, je minulo soboto doživel krstno izvedbo, najnovejši mednarodni mladinski turnir na slovenski badmintonski sceni. V petih starostnih kategorijah je bilo odigranih 300 tekem, kjer je loparje prekrižalo 110 mladih badmintonskih navdušencev in navdušenk iz cele Slovenije, »pa i šire«, kar je za organizatorje BK Ljubljana, ŠC Dolgi most ter generalnega pokrovitelja Li-Ning, res lep dosežek.

več >>>

Vabljeni na 20. BKL Poletni badmintonski kamp 2023

Torek, 16. maj 2023

V Badminton klubu Ljubljana že tradicionalno začenjamo s pripravami na novo sezono v drugi polovici avgusta, se pravi nekje po prazničnem 15. avgustu, ko velika večina dopustnikov že zaključi s poletnim oddihom. Najprej nas čakajo badmintonske priprave v naši matični dvorani na Dolgem mostu, kjer bomo malo ponovili in osvežili naše badmintonsko znanje.

POLETNE PRIPRAVE v ŠC Dolgi most

TERMIN: 16. do 23. avgusta

Nato pa se bomo preselili v Savudrijo, v našo tradicionalno poletno pripravljano bazo, kjer bomo nabirali moči in kondicijo na že 20. POLETNEM KAMPU. Ja, prav ste slišali, 20. po vrsti in niti enkrat ni odpadel!

20. BKL POLETNI KAMP v Savudriji

TERMIN: 24. do 31. avgust

več >>>

Vabljeni na ZAKLJUČEK BADMINTONSKE SEZONE - 20. maj

Ponedeljek, 15. maj 2023

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku ZAKLJUČEK BADMINTONSKE SEZONE v Badminton klubu Ljubljana in Športnem centru Dolgi most, ki bo potekal v soboto, 20. maja v ŠC Dolgi most.

Čaka nas pester program z obilo badmintonskega dogajanja, napetih tekem, dobre družbe z jedačo in pijačo, podelitvijo nagrad najboljšim v sezoni in seveda s tradicionalno večerno zabavo. 

Pa pojdimo po vrsti:

 • ob 9. uri štart Zaključnega mladinskega turnirja Li-Ning lige
 • ob 11. uri nadaljujemo s turnirjem DRUŽINSKIH DVOJIC (starš in otrok do 14 let)
 • nato ob 12. uri nadaljujemo z Zaključnim turnirjem rekreativne Li-Ning lige
 • sledile bodo dobrote z žara (za vse udeležence je obrok že vključen v ceno)
 • ko bodo želodčki polni bo sledila podelitev pokalov in medalj za mladinski in družinski del zaključnega turnirja 
 • proti večeru in po zaključku rekreativnega turnirja pa bo sledila še podelitev za najboljše rekreativce v letošnji sezoni
 • Nato pa zabava pozno v noč.
več >>>

Matic zopet nepremagljiv na 2. BZS turnirju do 11 let

Četrtek, 11. maj 2023

Med našimi mladimi BKL-jevci se je tudi tokrat najbolj izkazal Matic Knez Ogorelec, ki je od začetka do konca držal niz zmag ter tudi v finalu dečkov posamezno pokoril konkurenco! S tem se je še utrdil na prvem mestu skupne BZS jakostne lestvice do 11 let.

več >>>

Iva Koša zmagovalka mednarodnega turnirja Srebrna žogica Lendave 2023

Sreda, 10. maj 2023

BK Ljubljana sta tokrat odlično zastopali dekleti, ki teren odlično poznata, saj sta konec koncev Lendavčanki. Iva Koša ter Hana Oletič, ki sta šele pred nedavnim nadeli dres z zeleno žogico, sta se v domači kraj odpravili z resnimi nameni in jih uspeli tudi realizirati.

več >>>

BK Ljubljana ekipni državni prvak do 19 let

Ponedeljek, 17. april 2023

Minulo soboto so igralci naše zlate generacije v svojo vitrino postavili še en pokal visokega leska na katerega s(m)o lahko upravičeno izjemno ponosni. V organizaciji lendavskega kluba Mladost, se je na skrajnem koncu naše države odvilo državno ekipno mladinsko prvenstvo v kategoriji do 19 let.
Naša mlada ekipa je po izenačenih bojih postala absolutna zmagovalka ter se ovenčala z naslovom državnega prvaka.

več >>>

Peter Kotnik in Nal Pale Stankov zmagovalca 2. turnirja do 19 let

Petek, 7. april 2023

Minulo soboto je naša klubska ekspedicija zapeljala po vijugasti cesti, ki vodi na Koroško. V dvorani OŠ Muta se je odvijal drugi letošnji turnir BZS do 13 in 19 let. Zasedba je bila tokrat bolj skeletna, a se zato ni vrnila nič manj ovenčana s slavo. Naše barve so zastopali Martin Knez Ogorelec v U13 ter Peter Kotnik in Nal Pale Stankov v U19.

več >>>

Matic Knez Ogorelec in Emanuel Gatej zmagovalca mednarodenga turnirja Donut Cup 2023

Četrtek, 9. marec 2023
Minulo soboto se je, po nekaj letni pavzi, ki ji je v veliki meri botrovala nesrečna korona, na sceno zopet pognal tradicionalni kungoški mednarodni turnir Donut cup. Turnir poimenovan po pustni slaščici, ki jo organizatorji vsako... več >>>

Matic Knez Ogorelec in Emanuel Gatej odlična na 1. turnirju BZS do 11 let

Torek, 21. februar 2023
Minulo soboto so se na parketu športne dvorane Krim, pod taktirko organizatorja BK Olimpija, zavrteli naši najmlajši badmintonski mojstri in mojstrice v kategoriji do 11 let. Kljub temu, da je pri večini mladih razmerje med loparjem... več >>>

Naročilo klubskih trenirk, majic, kratkih hlač in kril

Torek, 14. februar 2023

V Badminton klubu Ljubljana smo se po nekajletnem premoru ponovno odločili, da malo prenovimo naša klubska oblačila. V ta namen smo pripravili ponudbo novih klubskih trenirk, kratkih majic, ter kratkih hlač in kril podjetja Li-ning.
Na voljo so otroške in odrasle velikosti, prav tako moški in ženski modeli. Vse seveda z dodatkom naših klubskih logotipov. Spodaj si lahko ogledate ponudbo novih ariklov s predvidenim klubskim potiskom (še ni dokončen, malo ga bomo še dodelali :-))


Oblačila lahko pomerite in naročite na recepciji ŠC Dolgi most od 14. do 22. februarja, kjer ob naročilu tudi poravnate znesek naročenih artiklov.
Nekatere stvari boste lahko prevzeli takoj, na nekatere pa bo potrebno počakati kakšen teden ali dva.

 

 

več >>>

Trikrat srebro in trikrat bron za mlado ekipo BK Ljubljana na članskem državnem prvenstvu 2023

Ponedeljek, 13. februar 2023

V lovu na najbolj prestižna odličja, kar jih igralec lahko osvoji znotraj meja naše države, smo se letos odpravili v Zgornjo Kungoto, kjer je najboljše slovenske igralce badmintona letos gostil badmintonski klub Kungota. Organizacija članskega državnega prvenstva je seveda velika odgovornost in čast, Kungoški klub pa je zadevo, če ne štejemo nekaj malega neljubih pripetljajev z osvetlitvijo, opravil z odliko.

BK Ljubljana se je letos na odpravo podal z razmeroma majhno ekipo, a zato toliko bolj »proti vrhu naravnano«, saj so prav vsi naši igralci in igralke, svojim mladim letom navkljub, posegali po najvišjih mestih med člani in članicami. Za BK Ljubljana so tako letos nastopili Anja Jordan, Anja Blazina, Ariana Korent ter Maj Poboljšaj.

Pa pojdimo po vrsti. Srebro med posameznicami si je, s svojo značilno nezmotljivo igro, ki se je izkazala za uganko za že premnoge starejše in izkušenejše tekmice, priigrala Anja Blazina in tako, pri 16 letih starosti, postala ena izmed, če ne kar najmlajša finalistka slovenskih državnih prvenstev. Za zlato bo treba nemara še malo počakati, saj je imela branilka naslova – aktualna državna prvakinja Petra Polanc tokrat vseeno zaenkrat še vse niti trdno v svojih rokah, a kljub temu sta, vsaj v prvem setu, dekleti igrali povsem izenačeno igro.

Pri dekletih posamezno je, z bronasto kolajno, uspeh dopolnila še Ariana Korent, ki je na poti do polfinala odigrala nekaj najboljših tekem v svoji dosedanji karieri in potrdila, da je tudi v singlu ena izmed najboljših slovenskih igralk.

Pri moških posamezno je naš prvi lopar Maj Poboljšaj turnir zaključil v polfinalu, kjer je odigral, sicer povsem soliden, a vseeno neenak dvoboj proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja, odličnemu Jaki Ivančiču (BK Medvode). Maj si je tako nadel bron med posamezniki.

Pri dekliških dvojicah smo imeli tokrat v žepu kar dva aduta in sicer par Anja Jordan ter Špela Alič (BK Olimpija), ki sta glede na pretekle rezultate lahko odprto računali na naslov, ter mlajši, a vseeno zelo aktualen par, v zasedbi Anja Blazina ter Ariana Korent. Račune za zlato kolajno sta tokrat žal prekrižali izkušeni igralki kluba BK Kočevje, ki sicer živita in trenirata na Danskem, izkušeni sestrski duo Lia ter Iza Šalehar, ki sta si naslov nazadnje vseeno morali pošteno prigarati, v treh izenačenih setih proti Anji in Špeli. Naš mlajši dekliški par je, okičen z bronasto kolajno, tekmovanje zaključil v polfinalu, prav tako, s sicer odlično igro proti sestrama Šalehar.

Ostale so nam le še mešane dvojice, kjer sta naša Maj Poboljšaj in Anja Jordan, s stabilno in lepo igro prebrodila vse »psihološke« izzive, ki so pretili na poti do pričakovanega finala. Tam pa sta jima na poti stala aktualna državna prvaka iz Medvod, Petra Polanc ter Miha Ivančič. Kljub lepi in izenačeni igri so na koncu prevladale izkušnje in tako je v vitrino BK Ljubljana romal še en srebrni naslov članskega podprvaka.

Za konec je nemara v navadi, da trener primakne kakšno modro besedo. Toda trenerju se zdaj vse bolj zdi, da je z vsakim letom malce bolj podoben (žal tudi vizualno) staremu Sokratu, ki je modro trdil, da ve le to, da nič ne ve. Ne le, da ta misel, v svoji skromnosti in modrosti prekaša marsikatero bolj samozavestno trditev drugih modrecev, je tudi neopisljivo osvobajajoča. Ni ga namreč lepšega občutka, kot da stojiš ob igrišču, kot trener igralca (ali igralke), ki ve natanko, kaj in kako mora opraviti. Nato se oba skupaj prepustita toku usode in postaneta del zgodovine.

Hvala vam za čudovite igre, ves vložen trud in vaše zaupanje.

Iskrene čestitke,

Shadow in ekipa BKL

več >>>

Za nami že 4. turnir mladinske Li-Ning badmintonske lige

Sreda, 18. januar 2023
V soboto, 14. januarja smo v naši matični dvorani na Dolgem mostu organizirali že 4. mladinski Li-ning turnir za mlade igralce in igralke v letošnji sezoni. Turnirja se je udeležilo 45 otrok, ki so tekmovali v štirih... več >>>

Anja Blazina zlata in Ariana Korent srebrna na mednarodnem turnirju Yonex Open Medvode U17

Ponedeljek, 12. december 2022

Minulo soboto se je v Medvodah odvrtelo eno izmed najpomembnejših mladinskih mednarodnih tekmovanj v sezoni, kar jih premore slovenska pernata scena.
Badminton klub Medvode - vsakoletni režiser turnirja Yonex Medvode Open, je na parketnih igriščih vsem poznane športne dvorane na vrhu klanca, gostil preko 200 igralcev iz 10 držav. A med vsemi prijavljenimi so bila tudi tokrat med najbolj blestečimi prav naša dekleta.

Anja Blazina in Ariana Korent sta se namreč zavihteli na sam vrh konkurence. Anja je brez izgubljenega seta osvojila najvišjo lovoriko med posameznicami; v finalu je ugnala Romunko Deniso-Mario Muscalu. Skupaj pa sta v dvojicah dekleti osvojili srebro, v dveh dokaj izenačenih setih sta izgubili le proti romunskemu paru Muscalu/Constantin.

Forma se tako strmo dviga in lepo stopnjuje v pričakovanju najpomembnejših tekem sezone – mladinskih državnih prvenstev za posameznike in dvojice. 

Iskrene čestitke,

Ekipa BKL

več >>>

BK LJUBLJANA DRŽAVNI PRVAKI PRVE SLOVENSKE BADMINTONSKE LIGE

Petek, 18. november 2022

Minulo soboto je na Mirni potekal finale prve slovenske badmintonske lige. Naši igralci so tempo stopnjevali skozi celotno sezono 1. SBL in naposled,  v velikem finalu dosegli kronski uspeh našega klubskega badmintona: postali so državni prvaki prve slovenske badminton lige.

Ekipa pod taktirko prvega igralca, organizatorja ekipe ter selektorja Maja Poboljšaja je v polfinalu, z rezultatom 3:0 ugnala najprej BK BIT, nato pa še BK Medvode, v finalu, z rezultatom 3:1 ter tako jasno pokazala, da so bili v letošnji članski ligi razred zase. Za naš klub so, poleg Maja Poboljšaja, lopar vihteli Blaž Smrkolj, Primož Flis, Anja Jordan, Anja Blazina ter Ariana Korent.

Naši mladi ekipi iskreno čestitamo za vrhunski uspeh in zasluženo osvojen naslov državnega ligaškega prvaka. Za tak skupinski podvig je bilo potrebno ogromno vloženega truda ter leta marljivega dela na treningih. Predvsem pa nas izjemno veselijo ekipni uspehi naših igralcev, ki nakazujejo, da smo tesno stkana enota, ki bo obstala v vseh nevihtah in preživela tudi izzive časa, ki jih življenje neogibno pripelje pred naš prag.

Vsi v BK Ljubljana izražamo igralcem te zlate generacije vse dolžno spoštovanje ter ponos ob doseženem uspehu. Iskrene čestitke!

Shadow in ekipa BKL

več >>>

Anja Blazina Zmagovalka 3. turnirja BZS do 19 let

Torek, 4. oktober 2022
Lendavski badmintonski klub Mladost je minulo soboto prevzel organizacijo tretjega v seriji turnirjev tekoče sezone, do 19 in 13 let. Poln kombi naše mladine je zgodaj zjutraj odrinili proti Lendavi, v lovu na kolajne, čast, slavo,... več >>>

Uspešen start Mladinske Li-Ning Lige

Sobota, 17. september 2022
S sobotno izvedbo 1. turnirja mladinske Li-Ning lige smo uspešno štartali v novo badmintonsko sezono tudi v naši matični dvorani v ŠC Dolgi most na Viču. Super je bilo po dolgem poletnem odmoru videti nasmejane in... več >>>

Anja Blazina dvakratna zmagovalka Tem Mirna U17 International

Ponedeljek, 5. september 2022

Prvi mednarodni turnir po poletju, ko smo se šele dobro zasukali po parketu, so naši igralci že opravili z odliko. Seveda je letošnje poletje s seboj prineslo nekoliko bolj marljivo delo naših reprezentantov, ki so tokrat peglanje kavča nekoliko pogosteje zamenjali za ribanje zelenih gumijastih površin, v kombinaciji s kondicijskim kampom v Savudriji pa smo tako zašilili formo, ki jo bo treba sedaj še nadgraditi.

več >>>

V BKL že sprejemamo prijave in vpise za novo badmintonsko sezono 2022/23

Četrtek, 18. avgust 2022

V Badminton klubu Ljubljana z nestrpnostjo pričakujemo začetek nove badmintonske sezone. S tekmovalnim delom kluba že nabiramo kondicijo na 19. Poletnem kampu v Savudriji. Malo pokukajte na naši Facebook in Instagram strani in poglejte kako se imamo.

Tudi v novi sezoni bomo izvajali različne programe in dejavnosti, tako za otroke, mladostnike in tekmovalce kot za odrasle rekreativne igralce. Vpisi v različne vadbene skupine že potekajo, zato vas vabimo, da se nam pridružite v kateri izmed njih:

 • BADMINTON ŠOLA je namenjena osnovnošolskim otrokom in predstavlja vstopna vrata v svet rekreativnega in tekmovalnega badmintona. Na voljo sta dve lokaciji: 
 • VODENA REKREACIJA BADMINTONA za odrasle rekreativne igralce​, ki so že osvojili osnove badmintonske igre. Vadba poteka na lokaciji ŠC Dolgi most na Viču.
  ZAČETEK VADBE: četrtek 1. september ob 19.30 uri 
  URNIK in VPISNICA
   
 • TEČAJI BADMINTONA za odrasle rekreativce, ki se prvič srečujejo z vse bolj popularno obliko športne rekreacije in želijo osvojiti osnovne badmintonske udarce, badmintonsko gibanje, pravila...Vadba poteka na lokaciji ŠC Dolgi most na Viču.
  ZAČETEK VADBE: s prvim terminom tečaja bomo pričeli v nedeljo, 18. septembra ob 18.30 uri
  PRIJAVA in ostali termini

   
 • BADMINTON KLUB je namenjen igralcem, ki si želijo resneje trenirati badminton in se udeleževati tekmovanj na občinskem, regionalnem ali državnem nivoju. Treningi potekajo v ŠC Dolgi most na Viču
  ZAČETEK VADBE: četrtek, 1. september  
  URNIK in VPISNICA

   
 • CENIK za vse dejavnosti oziroma skupine najdete na tej POVEZAVI.

Klubsko dogajanje lahko spremljate tudi na naši FB in Instagram strani Badminton kluba Ljubljana

Za dodatne informacije smo vam na voljo tudi na 041 323 966 ali na e-naslovu info@badminton-ljubljana.si

Ekipa Badminton kluba Ljubljana vas že pričakuje!

več >>>

Ekipa BKL brez poraza v Playoff 1. slovenske badmintonske lige

Ponedeljek, 13. junij 2022

Ekipa Badmitnon kluba Ljubljana je v postavi Anja Jordan, Ariana Korent, Anja Blazina, Blaž Smrkolj in Maj Poboljšaj tudi na drugem dnevu 1. slovenske badmintonske lige igrala odlično in se brez poraza uvrstila v sklepni del lige - jesenski PLAYOFF.

V prvem krogu so bili boljši od ekipe Medvode 1 in v drugem še od ekipe aktualnih prvakov, Olimpije. 

V jesenskem Playoffu jim bodo v polfinalu stali igralci ekipe Bit-a. V primeru zmage pa potem v velikem finalu še boljši od ekip Medvode 1 in Tem Mirna.

Čestitke celotni BKL ekipi.

več >>>

Lep uspeh naših na Konex Forza Open 2022

Torek, 31. maj 2022
V času mednarodnega turnirja Friedrichshafen v Nemčiji, ki se ga tradicionalno udeležijo tudi naši najboljši igralci (tudi tam so bili naši super uspešni), je v ljubljanskem Konex centru potekal domači turnir Forza open 2022. ... več >>>

Novi zmagovalci 4. mladinskega Li-ning turnirja

Sreda, 18. maj 2022
Sobotni, že 4. mladinski Li-Ning turnir v letošnji sezoni, nam je prinesel nove nasmejane obraze na zmagovalnih stopničkah. Turnir je potekal v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj je v istem času potekal tudi tradicionalni turnir... več >>>

BK Ljubljana zmagovito v prvi krog 1. slovenske badmintonske lige

Torek, 5. april 2022

Minulo soboto so naši najboljši igralci zarana udarili proti Lendavi, kjer se je igral prvi krog slovenske badmintonske lige. BK Ljubljana letos prvič nastopa v 1.slovenski badmintonski ligi, naša ekipa pa je že v štartu ligaške sezone nakazala izjemno visok nivo pripravljenosti in ambicije za najvišja mesta v prvi SBL.

V prvem krogu so naši najprej prekrižali loparje s prvoligaško ekipo Medvod in zabeležili zmago s 3:2. Za naše so točke prispevali Anja Blazina v ženskem singlu, Ariana Korent ter Anja Blazina v ženskem deblu ter Maj Poboljšaj in Anja Jordan v mešanih dvojicah.

V drugi tekmi prvega kroga lige so se naši udarili z lanskoletnimi zmagovalci lige, BK Olimpija in prav tako odnesli zmago s 3 proti 2. Zmagovite točke so prispevali Primož Flis in Blaž Smrkolj v moških deblih, Anja Blazina v ženskem singlu ter Ariana Korent in Anja Blazina v ženskih parih.

Čestitke naši vrhunski ekipi in le tako naprej!

več >>>

Za nami že 3. mladinski Li-Ning turnir

Torek, 29. marec 2022
V soboto, 26. marca smo v ŠC Dolgi most uspešno izpeljali že 3. mladinski Li-Ning urnir v letošnji sezoni. Tudi tokrat je bila udeležba odlična, tako da so bili dvobojo spet napeti in zanimivi.  Še posebej nas veseli... več >>>

Anja Jordan in Maj Poboljšaj priborila kar tri finala na 65. državnem prvenstvu

Sreda, 16. marec 2022

Letošnje člansko DP je bilo po nekaj, zdaj že klasičnih Covid-19 zapletih, prestavljeno za dober mesec. Tako je tradicionalni termin prvega vikenda v februarju letos prevzel drugi vikend v marcu. Vsekakor pa je bilo to nazadnje še dobrodošlo, saj smo s tem pridobili nekaj več časa za pripravo, najpomembnejša razlika pa so bili gledalci in navijači, ki so po nedavnem sproščanju vladnih ukrepov lahko zdaj napolnili tribune in s svojim navijanjem dragoceno doprinesli k splošnemu vzdušju in ceremonialnosti dogodka. Tako so se pred tisočglavo rjovečo množico, bi rekel Hans Christian Andersen (mladi pogooglajte – in NE, ni danski deblist) na medvoškem parketu, pokritemu seveda z zeleno gumo, zavrteli naši najboljši mojstri perjanice in med njimi so svoje častno mesto zopet našli tudi zeleni bojevniki BK Ljubljana.

Najbolj je tokrat izstopala naša Anja Jordan, ki je po lanskoletni uvrstitvi v polfinale, svojo igro še pojačala in se tokrat zavihtela v sam finale članic posamezno. Tam jo je sicer čakal nekoliko prevelik zalogaj, v obliki branilke naslova Petre Polanc, ki je Anjo uspela obvladati v dveh setih. A vseeno je prvo finale članskega DP velik korak naprej in lepa vzpodbuda za še nekaj dodatnega vložka truda in znoja v prihodnje.

Anja pa je bila letos gotovo najbližje kroni, v kategoriji ženskih parov. S kolegico iz Olimpije, Špelo Alič sta združili moči in v finalu zaigrali proti paru Novak/Arih, kjer sta v podaljšku tretjega seta, z rezultatom 20:22, le za las zgrešili svoj prvi naslov članskih državnih prvakinj. Toda tako je pač v športu. Smash, ki je letos odletel centimeter široko ob zunanji liniji, bo drugo leto gotovo našel pravo pot in prinesel zlato.

V kategoriji mešanih dvojic sta Maj Poboljšaj, prvi moški lopar BK Ljubljana in Anja Jordan prav tako posegla po finalu, sicer po predanem dvoboju branilcev naslova, a ne glede na to, nič manj prestižna uvrstitev. Tudi kondicija in dobra telesna pripravljenost botrujeta temu, da je borec na turnirju prisoten do zadnje bitke. V finalu sta na tri sete, dokaj drago prodala kožo, mešanemu paru Ivančič/Arih – precej bolj izkušena člana reprezentance pa sta se morala tokrat dodobra potruditi za letošnjo krono.

Med odlične rezultate, ki so lepo popolnili letošnjo bero kolajn, bomo zabeležili še dve bronasti kolajni in sicer bron Maja Poboljšaja in Blaža Smrkolja, v kategoriji moških dvojic ter bron Anje Blazina in Ariane Korent, med ženskimi pari.

Tako. Še eno člansko DP je mimo in zopet nas ta praznik badmintona spomni na ciklično naravo naših življenj in karier. Na samem koncu zmeraj bolj ugotavljam, da se z leti dobivamo v vse bolj prijateljskem duhu in da tudi morebitne zamere, ki nastanejo v vročih trenutkih pernatih bojev, po koncu tekem hitro zbledijo.

Daj Bog…ali daj Darwin, da bo čimprej tako tudi drugje po svetu.

Čestitke vsem mojstrom,

Shadow in ekipa BKL

 

več >>>

Uspešno izpeljan 2. turnir mladinske Li-ning lige

Ponedeljek, 7. marec 2022

V soboto, 5. marca ,smo v ŠC Dolgi most, uspešno izpeljali še 2. turnir mladinske Li-ning lige v letošnji sezoni. Turnirja se je udeležilo skoraj 60 igralk in igralcev, ki so od prvega turnirja, ki je potekal konec novembra, pokazali velik napredek v badmintonski igri.

več >>>

Na prvem turnirju do 11 in 17 let že tudi prve kolajne za BKL

Ponedeljek, 14. februar 2022
Minulo soboto so naši borci jurišali na trdnjavo BK Bit, kjer smo se spopadli za čast, slavo in kolajne, v kategorijah do 11 in 17 let. Ker je bil to prvi turnir v tekoči sezoni, so se nekoliko premešale tudi karte, saj so nekateri nastopajoči, po starosti, preskočili v višje kategorije. 
več >>>

Ena zlata in tri srebrne kolajne na prvem turnirju do 13 in 19 let

Torek, 1. februar 2022
Minulo soboto je, v organizaciji vašega in našega najljubšega kluba odvil prvi letošnji turnir BZS do 13 in 19 let. Vzlic odlične organizacije in pa tudi nekaj koronskih odpoved, smo turnir zaključili gladko in v rekordnem času, glede na število odigranih tekem. Tempu dogodkov navkljub pa niso izostali tudi rezultati. več >>>

Kar štirje naslovi državnega prvaka do 17 let za BK Ljubljana

Četrtek, 16. december 2021

Minulo soboto sta se, v organizaciji badmintonskega kluba Bit, odvili kar dve mladinski državni prvenstvi: do 11 in 17 let. Vaš in naš najljubši zeleni klub je na obeh nastopil z odlično ekipo in zabeležil tekmovalni dan, kot ga že dolgo ni bilo.

V kategoriji do 17 let smo osvojili kar štiri od petih možnih mladinskih naslovov, vse v režiji štirih igralcev: Anje Blazina, Ariane Korent, Gašperja Trobca in Petra Kotnika.

Anja in Gašper sta tekmovalni dan otvorila z naslovom prvakov v mešanih dvojicah, kjer sta več kot le presenetila favorizirani in dve leti starejši par Podgoršek/Bedič in jima naslov izpred nosa odnesla v treh odličnih setih, kjer sta v zadnjih dveh starejša igralca ostala povsem brez rešitev in oba seta visoko izgubila z 21:12 in 21:10. Nadaljevalo se je v velikem slogu:

več >>>

Anja Blazina dvakratna državna prvakinja do 15 let

Četrtek, 2. december 2021

Minulo nedeljo je v organizaciji BK Mirna potekalo prvo izmed mladinskih državnih prvenstev, ki so letos prvič postavljena v decembru, v skladu z zgledom, ki ga počasi povzemajo vse članice evropske badmintonske zveze. Mladinsko državno prvenstvo do 15 let smo pri BK Ljubljana tokrat obiskali le z dvema tekmovalcema, ki pa sta zato toliko bolj markantno stopila na državni badmintonski oder.

več >>>

Ponovna oživitev mladinske Li-Ning lige za otroke

Ponedeljek, 29. november 2021

Pozdravljeni,

v Badminton klubu Ljubljana smo po nekaj letih "prisilnega" premora ponovno aktivirali pred leti izjemno priljubljeno serijo badmintonskih turnirjev za otroke, ki smo jo poimenovali Mladinska badmintonska Li-Ning liga.

Izjemno nas veseli, da se je prvega turnirja po nekaj letih udeležilo skoraj 50 otrok, ki so tekmovali v različnih starostnih skupinah. Od najmlajše do 10 let, pa vse do najstarejše skupine do 18 let. Rezultati v prilogi.

Cilj omenjenih turnirjev je predstaviti tekmovalni badminton otrokom, ki so se z badmintonom srečali pred kratkim, prav tako pa tudi vsem tistim, ki igrajo badminton kot dopolnilno rekreativno dejavnost in jim predstavljajo uradni turnirji Badmintnske zveze Slovenije prevelik kvalitetni preskok, kljub vsemu pa si želijo doživeti tekmovalni utrip, se pomeriti z vrstniki iz drugih klubov in okusiti slast zmage in seveda tudi poraza.

Še enkrat sporočam vsem staršem, ki so v dilemi ali turnir ja ali ne, ali

več >>>

Anja Blazina z drugim mestom na mednarodnem turnirju Adria Youth Opatija 2021

Sreda, 3. november 2021
Minuli vikend je kar šest naših najboljših mladih igralcev, v okviru reprezentančne akcije, krenilo proti Opatiji na mednarodni turnir Adria Youth in Adria U17 International. Sedemnajstica je štela tudi za turnir evropske mladinske... več >>>

BKL z lepo udeležbo na mladinskih državnih prvenstvih do 11 in 13 let

Torek, 18. maj 2021
Minula dva vikenda sta minila v znamenju zagrizenih badmintonskih borb, ko so se, najprej po medvoškem parketu, nazadnje pa še po modrih gumenicah ljubljanskega centra Bit, zavrteli najmlajši mojstri bele perjanice. Po dolgi... več >>>

Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji

Sreda, 12. maj 2021

Minulo soboto se je sezona lova na naslove mladinskih državnih prvakov končno znova spet odprla. Blišč žarometov in trušč fanfar so sicer nekoliko okrnile vatirane palčke, ki smo jih dobili zjutraj navsezgodaj v nosnico, da o ostalih epidemioloških ukrepih ne izgubljamo besed, a vseeno smo tekmovalni dan začeli bojno nastrojeni in z visokimi pričakovanji, ki jih je predvsem ženski del naše zelene ekipe vsekakor dosegel in presegel.

več >>>

BK Ljubljana z državno prvakinjo Anjo Jordan na Radiu Slovenija

Torek, 20. april 2021

BKL zopet na radiu!

Tokrat so v studiu RTV Slovenija, v oddaji “Gymnasium: Z državno prvakinjo v njenem športu: badminton”, v ŽIVO nastopili mladinska državna prvakinja Anja Jordan, Maj Poboljšaj in trener Matjaž Sketelj.

V kolikor ste oddajo v živo zamudili, jo lahko ponovno poslušate na tej POVEZAVI.

Vabljeni k poslušanju!

več >>>

Anja Jordan državna prvakinja do 19 let

Sreda, 24. marec 2021

Minulo soboto je naš zeleni klub zopet zabeležil pomemben mejnik, saj je naša Anja Jordan zopet segla po naslovu državne prvakinje, tokrat v kategoriji U19, čeprav po letniku sodi pravzaprav še med igralke mlajše kategorije. Na modrih igriščih dvorane BIT se je namreč, razdivjani Covid vihri navkljub, odvil eden izmed redkih, od vlade še dovoljenih tekmovalnih dogodkov, državno mladinsko prvenstvo do 19 let. Naši mladi so tudi tokrat nastopili v lepih številkah, a tistih (po EMŠU) pravih U19 soldatov je bilo tokrat bolj malo, pravzaprav niti enega. Niso pa zato naši mladinci nič manj vehementno mahali z loparji in tako presenetili marsikaterega starejšega mojstra ali mojstrico perjanice.

več >>>

Kaja Stanković državna članska prvakinja

Ponedeljek, 15. februar 2021

Tokratno državno člansko prvenstvo v badmintonu, letos v organizaciji BK Medvode, je žal potekalo v času, ko tiči država ukleščena v železnem primežu nesrečne korone in kot tako seveda ni ušlo tudi vsem zaščitnim ukrepom, ki pridejo zraven. Posledično je zato zadeva, vsaj emocionalno, potekala nekoliko v senci vseh teh omejitev, od katerih se je nedvomno še najbolj poznala odsotnost gledalcev in navijačev. Kljub temu pa smo pri BK Ljubljana letos nastopili v lepem številu. Tri generacije naših igralcev so se zavrtele po medvoškem parketu in kot že tolikokrat poprej, tudi tokrat rezultati niso izostali.

Naša najboljša igralka in večkratna državna prvakinja Kaja Stanković je tudi tokrat segla najviše. V kategoriji...

več >>>

Želimo vam vesele praznike in odlično leto 2021

Četrtek, 24. december 2020


V Badminton klubu Ljubljana vam ob prihajajočih praznikih

želimo veliko ljubezni, strpnosti in veselja, ob novem letu 2021 pa

zvrhano mero volje, želje in zanosa, da se naša življenja čim prej vrnejo

v stare tirnice.

Jasno, tudi na badmintonska igrišča!


SREČNO!

Za popestritev prazničnih dni, pa vam pošiljamo še zadnji 

"Badmintonski izziv".
 

več >>>

Badminton šola na daljavo - 6. del

Torek, 22. december 2020

Pozdravljeni,

zunaj se je zopet ogrelo - ja, tale vreme je res nekaj posebnega - tako da lahko ponovno brez težav izpeljete "koronski" trening na daljavo.
Kot je sedaj že v navadi, so vsi posnetki, tako stari kot novi, ves čas na voljo na našem YOUTUBE kanalu, kar pomeni, da lahko poleg poslanih vsebin spodaj "potrenirate" še kakšno dodatno vajo, ki je na voljo na kanalu.
Poleg samih trening vaj, pa vam za dobro voljo in zabavo v družini in med prijatelji, pošiljamo še "Četrti Badmintonski izziv".

Preden začnemo s treningom specialnih vaj, se najprej ogrejemo z lahkim ogrevalnim tekom in kratkimi razgibalnimi vajami (10 minut). Nato sledijo vaje z našega YOUTUBE kanala.

 1. Tek po igrišču s prenašanjem žogic v stran

 2. Tek z metom žogice in odbojem od stene

 3. Tek po igrišču z imitacijo udarcev - partner kaže kote gibanja

 4. Tek po igrišču z odbojem žogice v zadnjem delu

 5. Tek po igrišču z odbojem žogice v prednjem delu

 6. Badmintonski izziv št. 4 - metanje teniške žogice v koš

 7. Zabava ob prostem podajanju žogice, igra na štetje odbojev ali samo odbijanje za zabavo, brez štetja (dokler ne pade noč in mama popeni)

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas še naprej spremljati preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Uživajte, smejte se in ostnite zdravi. Do vnovičnega snidenja vas pozdravljajo

Trenerji Matjaž, Gašper, Tadej ter celotna ekipa BKL

več >>>

Badminton šola na daljavo - 5. del

Četrtek, 17. december 2020

Pozdravljeni,

sneg, ki nam je vsaj za nekaj dni pričaral zimsko-decembersko vzdušje, je skopnel in po kratkem premoru, vam zopet pošiljamo navodila in kratke video posnetke z vajami za izvedbo vašega domačega "karantenskega" treninga.
Kot je sedaj že v navadi, so vsi posnetki, tako stari kot novi, ves čas na voljo na našem YOUTUBE kanalu, kar pomeni, da lahko poleg poslanih vsebin spodaj "potrenirate" še kakšno dodatno vajo, ki je na voljo na kanalu.
Poleg samih trening vaj, pa vam za dobro voljo in zabavo v družini in med prijatelji, pošiljamo še "Tretji Badmintonski izziv".

Kot je že v navadi tako na treningu kot doma, se najprej ogrejemo z lahkim ogrevalnim tekom in kratkimi razgibalnimi vajami (10 minut). Nato sledijo vaje z našega YOUTUBE kanala.

 1. Tek po diagonali s pobiranjem in metom žogice

 2. Tek po igrišču s prenašanjem žogic v prednjem delu

 3. Tek po igrišču s skoki v stran

 4. Badmintonski izziv 3 - met in sprejem žogice za hrbtom

 5. Zabava ob prostem podajanju žogice, igra na štetje odbojev ali samo odbijanje za zabavo, brez štetja (dokler ne pade noč in mama popeni)

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas še naprej spremljati preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Uživajte, smejte se in ostnite zdravi. Do vnovičnega snidenja vas pozdravljajo

Trenerji Matjaž, Gašper, Tadej ter celotna ekipa BKL

več >>>

Badminton šola na daljavo - 4. del

Petek, 4. december 2020

Pozdravljeni,

Sneg nas je zasul, nekatere razveselil, tiste druge, z lopato v rokah, malo manj, a vseeno je super, da stvari niso preveč dolgočasne v karanteni. 

Situaciji primerni so tudi novo objavljeni videi na našem youtube kanalu, ki so tokrat nekoliko bolj "indoor" tematike.
Kljub temu vas opominjamo na tisto slavno skandinavsko ljudsko modrost "Ni slabega vremena, obstaja samo neprimerna obleka." in vam želimo, da bi tudi v teh dneh prosto noreli po snegu ali dežju, primerno opremljeni in divji, kot je bil človek tudi dizajniran. Ko pa pridete spet noter, vas že čakajo naši Youtube izzivi.

 1. Backhand drive - Tadej proti steni
 2. Izziv 1 - Rolca papirja je od hudirja
 3. Izziv 2 - Rolca in lopar, to je prava stvar

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas še naprej spremljati preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Uživajte, smejte se in ostnite zdravi. Do vnovičnega snidenja vas pozdravljajo

Trenerji Matjaž, Gašper, Tadej ter celotna ekipa BKL

več >>>

Badminton šola na daljavo - 3. del

Petek, 27. november 2020

Pozdravljeni,

Upam, da tudi v teh časih, ko moramo malce stisniti in določene zadeve včasih tudi doma improvizirati, ostajate aktivni, pozitivno naravnani in v stiku z loparjem. Konec koncev je prav badminton med tistimi športi, ki ga tudi sedaj, v okviru družine, lahko redno izvajate zunaj na zraku. In tudi vreme nam pri tem pomaga, kljub megli, ki nas sicer rada pokrije, a prav nič ne ovira pernate igre zunaj.

Za petkov trening naredite takole: na našem Youtube kanalu so že naloženi trije novi videi z vajemi, ki obsegajo predvsem elemente pravilnega gibanja po igrišču. Trening naj si sledi takole:

1) ogrevalni lahki tek 5min

2) video vaja "koordinacijske vaje za izboljšanje gibanja" 5min

3) video vaja "tek po igrišču, partner izbira kot" 5min

4) video vaja "odboj žoge v sprednjem delu, s podajo levo-desno"  7min

V kolikor doma imate badminton žogic, si lahko pomagate denimo tudi z balonom ali kako lahko žogico, ki jo podajalec potem lovi in zopet naprej poda.

5) zabava ob prostem podajanju žogice, igra na štetje odbojev ali samo odbijanje za zabavo, brez štetja (dokler ne pade noč in mama popeni)

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas še naprej spremljati preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Ostanite zdravi. Lepo vas pozdravljamo, v upanju na skorajšnje ponovno snidenje.

Trenerji Matjaž, Gašper, Tadej ter celotna ekipa BKL

več >>>

Badminton šola na daljavo - 2. del

Torek, 24. november 2020

Pozdravljeni!

V Badminton klubu Ljubljana smo že pripravili 2. del posnetkov Badminton šole na daljavo v BKL produkciji. ki je namenjena tako otrokom, ki so aktivno vključeni v naše programe in tiste, ki to niso, za njihove brate in sestrice, starše, skratka za vse, ki ste čez dan priklenjeni na razne Zoom, Teams, spletne učilnice in kar je še te novodobne ropotije. Predvsem pa za to, da vam požene kri po žilah in da vam lopar v teh čudnih časih ne bo služil zgolj za pretepanje s sorojenci.

Posnetki z vajami in kratkimi napotki za izvedbo so že na voljo na našem YOUTUBE kanalu. S potrditvijo na okence NAROČI SE ali SUBSCRIBE, boste najhitreje obveščeni o novih posnetkih, ki bodo na kanalu objavljeni.

Drugi sklop posnetkov je že pripravljen in dostopen na naslednjih povezavah:

1. Tek po igrišču - po diagonali z imitacijo udarcev

2. Tek po igrišču v zadnjem delu - z imitacijo udarcev

3. Tek po igrišču v prednjem delu - z imitacijo udarcev

4. Vaja drive udarca

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas spremljati še naprej preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Lepo vas pozdravlja ekipa Badminton kluba Ljubljana

več >>>

Badminton šola na daljavo

Petek, 20. november 2020

Pozdravljeni!

Badminton šola na daljavo? Prav ste slišali. V teh "posebnih" časih, ki jih vsi skupaj sedaj živimo je možno tudi to.
V Badminton klubu Ljubljana želimo, da so otroci aktivni tudi v času aktivnega lockdowna, zato smo s trenerjem Matjažem in pomočniki pripravili Badminton šolo na daljavo v BKL produkciji, ki je namenjena tako otrokom, ki so aktivno vključeni v naše programe in tiste ki to niso, za njihove brate in sestrice, starše, skratka za vse, ki ste čez dan priklenjeni na razne Zoom, Teams, spletne učilnice in kar je še te novodobne ropotije. Predvsem pa za to, da vam požene kri po žilah in da vam lopar v teh čudnih časih ne bo služil zgolj za pretepanje s sorojenci.

Po začetnih nevšečnostih z našim instagram profilom (ja, če niste vedeli, so posnetki omejeni na 1 minuto), kjer smo želeli objavljati našo produkcijo, smo sedaj aktivirali naš YOUTUBE kanal (nanj se sedaj lahko prijavite), kjer bodo sedaj 2 x tedensko pripravljeni posnetki z vajami za vse, ki bi se želeli malo razmigati.

Pri trije posnetki so že pripravljeni in dostopni na naslednjih povezavah:

1. Ogrevanje https://www.youtube.com/watch?v=m41Goh1sns0&t=99s

2. Vaje na stopnicah https://www.youtube.com/watch?v=WWPlvx-sdBc&t=18s

3. Vaje z loparjem https://www.youtube.com/watch?v=SQnTnhTv-WQ&t=9s

Želimo vam veliko veselih in zabavnih trenutkov pri izvajanju nalog in ne pozabite nas spremljati še naprej preko naših socialnih omrežij FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER in seveda sedaj aktivni YOUTUBE kanal.

Lepo vas pozdravlja ekipa Badminton kluba Ljubljana

več >>>

Po treh letih čakanja BK Ljubljana spet s prednostjo domačega igrišča

Četrtek, 1. oktober 2020
Po triletnem prisilnem odmoru, ki ga je vzrokovala ekspatriacija zelenega kluba iz matične dvorane, se BK Ljubljana vrača v vlogi organizatorja turnirjev, pod okriljem BZS. V prenovljeni dvorani Športnega centra Dolgi Most so... več >>>

Ob zaključku uspešne sezone: BKL zapušča rdeči planet in se vrača domov

Ponedeljek, 29. junij 2020

  In tako se tekoča sezona mlatenja perjanice, po bizarnem twistu zgodbe - s plesom v maskah, v drugem dejanju -  počasi zaključuje. Kar zadeva Korono, sem si zadal, da se je bom v tem članku na široko ognil. Spodobi se, da ji vrnem uslugo, saj se je vljudno ognila tudi ona mene. Karantena je le še ena stvar, ki se nam je pač zgodila. Jaz sem jo preživel tekaje po hribih in pa doma, obkrožen s svojimi štirimi babami - sicer s polnimi ušesi visokih frekvenc, a miren in zadovoljen, kot že dolgo ne. Prižigam pa seveda metaforično svečo za vse tiste, (verjamem, da jih ni malo) ki jim je Covid življenje obrnil na glavo in jih pahnil v nesrečo. Mi pa zdaj obrnimo hrbet preteklosti , se ozrimo raje naprej in hvaležno vzemimo iz vse te »šlamastike« tole ključno malo življenjsko lekcijo:

Za uspeh, v športu in življenju, rabiš tri V-je:  vera, vaja… pa vsrat se ti mora.

  Brez zardevanja lahko trdim, da smo v BK Ljubljana, prva dva V-ja na spisku, v zadnjih treh letih tako...

več >>>

Mesec junij, mesec odprtih vrat v BKL

Četrtek, 28. maj 2020

V Badminton klubu Ljubljana, že vrsto let za naše najmlajše organiziramo Badmintonsko pripravnico, ki poteka na številnih ljubljanskih osnovnih šolah. Badmintonska pripravnica je namenjena otrokovemu prvemu stiku z badmintonsko igro.

Žal smo bili zaradi nesrečne zgodbe z virusom primorani vadbo prekiniti in kot vse kaže, jo bomo lahko ponovno zagnali šele s pričetkom novega šolskega leta.

Zato smo se v Badminton klubu Ljubljana odločili, da bomo v mesecu juniju, odganizirali mesec odprtih vrat za vse otroke, ki so v letošnjem šolskem letu obiskovali skupine Badmintonske pripravnice na svojih matičnih osnovnih šolah. Vadba bo za vse otroke v juniju BREZPLAČNA.

Ortoke in starše vabimo, da se nam pridružijo na treningih naših skupin Badminton šole, ki potekajo na dveh lokacijah. Izberite seveda tisto, ki vam je bližja oziroma časovno bolj primerna.

Urnik

SKUPINA ponedeljek torek sreda četrtek petek
TA Breskvar Ježica   16:30 - 17:30   16:30 - 17:30  
TC Dolgi most-Vič 17:30 - 18:30   17:00 - 18:00   16:00 - 17:00

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@badminton-ljubljana.si ali na 041 323 966.

Vabi te ekipa Badminton kluba Ljubljana

več >>>

BKL v oddaji Dobro jutro na TV SLO

Sreda, 27. maj 2020

Danes zjutraj smo v Badminton klubu Ljubljana gostili televizijsko ekipo oddaje Dobro jutro RTV SLO.
V odličnem prispevku o badmintonu je v glavni vlogi nastopal naš trener Matjaž in njegova mlada ekipa tekmovalcev.

Čestitke vsem akterjem!

več >>>

63. člansko državno prvenstvo: Kaja Stanković zopet na vrhu slovenskega badmintona

Četrtek, 6. februar 2020
Z leti opažam (in morda mi bo še kdo pritrdil), da mi gredo pomembnejši mejniki, ki se rutinsko in periodično ponavljajo vsako leto in nas s tem opominjajo na neusmiljeno tiktakanje nekje v  ozadju sobe, vse bolj na živce.... več >>>

Na drugem BZS turnirju do 15 let dvakrat srebro in bron za naše

Torek, 21. januar 2020

Minulo soboto smo se, s slovensko pernato konkurenco U15, zavrteli na parketu matične dvorane BK Mirna. Naši so tokrat nastopili v nekoliko okleščeni postavi, saj so med našimi vrstami že kosili sezonski virusni hrošči in tako nastop, tik pred zdajci, preprečili nekaterim našim borcem. Kljub temu smo lahko z rezultati, ki smo jih prinesli z dolenjske, zelo zadovoljni.

več >>>

Anja Jordan in družina Blazina spet na vrhu

Sreda, 18. december 2019
Minulo soboto se je dogajanje na slovenski mladinski badmintonski sceni preselilo na eno izmed bolj odročnih tekmovalnih prizorišč – v Lendavo. Klub iz tistega konca, kamor se je treba po avtocesti peljati še streljaj dlje, kot... več >>>

Igralci BKL najuspešnejši na 1. BZS turnirju do 15. let

Sreda, 16. oktober 2019

Minuli vikend se je ekspedicija BKL, kar z dvema kobijema, popeljala po ovinkasti cesti do čudovite Koroške, kjer je v organizaciji BK Karizma potekal prvi v seriji letošnjih turnirjev BZS do 15 let. Udeležba je bila lepa, organizacija solidna, dunajski in krompir klasično okusna, rezultati pa zopet izven serijski.

več >>>

Anja Jordan in Anja Blazina petkrat zlati na 1. BZS turnirju do 17 in 13 let

Petek, 11. oktober 2019

Dnevi neusmiljeno korakajo mimo nas in že je tu mesec oktober. V polnem zagonu pa je tudi sezona turnirjev BZS in tako so se naši mladi v soboto zopet pognali na lov za točke mladinske državne lestvice. V temni dvorani badmintonskega centra Bit sta naši odlični mladinki Anja Jordan ter Anja Blazina zopet nadkrilili vsa pričakovanja in se kar petkrat povzpeli na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

več >>>

Anja Blazina zmagovalka mednrodnega turnija Zagreb youth open 2019

Torek, 8. oktober 2019
Minuli vikend je v Zagrebu potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje Zagreb Youth Open, ki se ga vsako leto udeleži znatno število odličnih igralcev in igralk iz številnih evropskih držav. Konkurenca je bila tudi letos več kot... več >>>

Anja Jordan in Maj Poboljšaj blestela na 1. turnirju do 19 let

Ponedeljek, 23. september 2019

Minuli vikend je na modri gumi badmintonskih igrišč ljubljanskega kluba BIT potekal prvi turnir BZS tekoče sezone. Na turnirju starostne skupine do 19 let sta nas tokrat vrhunsko zastopala prva mladinska loparja BK Ljubljana Anja Jordan in Maj Poboljšaj.

več >>>

Nekaj besed ob zaključku sezone - Trinajst naslovov državnih prvakov, sedem samo med mladimi

Torek, 25. junij 2019

Spoštovane članice, cenjeni člani, dragi varovanci in njihovi roditelji, dobrodošli v zaključnem povzetku izjemno uspešne badmintonske sezone. Nekateri ste, po majskih državnih prvenstvih, morda moja športna poročila že pogrešili, saj navadno res drži, da želim občutke po pomembnih tekmovanjih strniti kar se da hitro, dokler je vse še sveže. Zadnje čase pa me (iz uprave) radi opomnijo, da narava dandanašnje elektronske komunikacije ni te vrste, ki potrpežljivo počaka, temveč drvi naprej v shizofrenem tempu rafalnih objav na socialnih omrežjih in diktira neizprosen tempo.

več >>>

Anja Blazina zmagovalka mednarodnega turnirja FRIEDRICHSHAFEN 2019

Torek, 11. junij 2019
Maj je mesec, ko je badmintonska sezona v BK Ljubljana na svojem tekmovalnem vrhuncu. Tako rekoč  vsak vikend poka na vseh frontah,  vršijo se zgodovinske bitke,  državna prvenstva - drame in trilerji, ki mojo mlado... več >>>

Anja Jordan dvakratna državna prvakinja do 15 let

Torek, 14. maj 2019

Tekoča tekmovalna sezona je minulo soboto uradno stopila v zaključno in tudi najbolj razburljivo fazo, ko se v majskih vikendih,  eden za drugim, zvrstijo mladinska državna prvenstva in tistim, ki se trenutno v slovenskem badmintonu podijo za slavo in rezultati, ponudijo odgovor na večno vprašanje športa: kdo je najboljši?

V organizaciji koroškega Badmintonskega kluba Sele-Vrhe, ki se je s tovrstnim izzivom spopadel prvič in uspel tekmovanju vdihniti prav poseben občutek ceremonialnosti, se je tekom dolgega, a dobro izpeljanega turnirja, zvrstilo lepo število napetih dvobojev, ki so na koncu določili tudi letošnje državne prvake do 15 let. Dogodek nam bo, v Badminton klubu Ljubljana, ostal v čudovitem spominu, saj je naša Anja Jordan kar dvakrat segla po zlatu in se tako, po enoletnem premoru, vrnila na vrh slovenskega badmintona, kamor nesporno tudi sodi. Pa pojdimo po vrsti.

več >>>

Anja Jordan in Zoja Novak zmagovalki mednarodnega turnirja Srebrna žogica

Sreda, 17. april 2019
Minuli vikend so naši igralci navdušili občinstvo in v slabo voljo  spravili prenekaterega  mladega  mojstra perjanice, iz mednarodne konkurence, ki se je udeležila letošnje Srebrne žogice Lendave. Iz ... več >>>

Anja Jordan, Zoja Novak in Manca Čamernik odlične na 3. turnirju BZS do 11 in 17 let

Torek, 2. april 2019
Na tretjem v seriji turnirjev za mladinsko jakostno lestvico do 17 let sta naši najboljši vrtavki loparja tokrat priredili praznik badmintona za naš zeleni klub in skupaj osvojili kar tri odličja.  V modri matični dvorani... več >>>

Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let

Ponedeljek, 25. marec 2019
Minulo soboto je naš tekmovalni podmladek zavrtel pete na medvoškem parketu in slovenski konkurenci zopet uspel pokazati kak nov plesni korak. Izjemno uspešno sezono sedaj naša »srečna trinajstica« počasi vodi proti koncu, ki ga... več >>>

Anja Jordan dvakrat srebrna na 3. turnirju BZS do 15 let

Torek, 12. marec 2019
V rahlo odmaknjenih koncih naše lepe republike, že povsem ob Avstrijski meji, natančneje v vasici Muta, se je minuli vikend, v režiji badmintonskega društva Sele-Vrhe, odvrtel tretji v seriji turnirjev BZS do 15 let. Ne razdalja,... več >>>

Odlična organizacija največjega mednarodnega rekreativnega turnirja - ADA 2019

Ponedeljek, 4. marec 2019
V Badminton klubu Ljubljana že tradicionalno organiziramo največji mednarodni rekreativni turnir v Sloveniji, turnir ADA lige, katerega namen je povezati igralce naše bivše "juge", povdarjati prijateljstvo ter strpnost in... več >>>

Kaja Stanković državna prvakinja v dvojicah, bronasta še v singlih

Torek, 5. februar 2019
Čast gostitelja letošnjega članskega državnega prvenstva je tokrat pripadla Medvodam in njenemu pripadajočemu badminton klubu. Bodisi centralna lokacija, ali pa morda v enaki meri tudi trenutni večgeneracijski nalet na tekmovalni... več >>>

Jure Blazina osvojil bron na 2. BZS turnirju do 11 let

Ponedeljek, 28. januar 2019
Minulo soboto je v modri dvorani ljubljanskega BIT centra, potekal drugi letošnji turnir BZS, v kategoriji do 11 let. Turnirja smo se tokrat udeležili nekoliko številčnejši, saj sta, poleg našega izkušenega mladeniča Jureta... več >>>

Anja in Gašper trikrat zlata na 2. turnirju BZS do 13 let

Ponedeljek, 21. januar 2019
V izjemno uspešni tekmovalni soboti so naši mladi igralci, na drugem v letošnji seriji turnirjev  BZS do 13 let, zopet osvojili  vsa razpoložljiva prva mesta, poleg tega pa zabeležili še dve tretji mesti ter eno... več >>>

Novoletna kolumna trenerja Matjaža

Ponedeljek, 31. december 2018
Zvečer po službi včasih posedim na kavču in čakam, da potihnejo vsi glasovi tistega dne. Precejšnja gneča zna nastati na moji nevronski avtocesti. Glasovi pubertetnikov in njihove hormonsko neodložljive zahteve se mešajo z,... več >>>

Anja Jorda zmagovalka 2. turnirja BZS do 15 let

Ponedeljek, 17. december 2018
Preteklo soboto smo se BKL-jevci že zgodaj zjutraj »poštempljali« na dolžnost v športni dvorani ekonomske srednje šole v Brežicah, ki služi, med drugim, tudi kot domača baza brežiškega badminton kluba. Tekmovalne dolžnosti... več >>>

Ariana Korent in Anja Blazina edini slovenski zmagovalki letošnjega mednarodnega turnirja Forza Cup

Torek, 4. december 2018
Eden izmed večjih organizacijskih izzivov za medvoški badmintonski klub, mednarodni mladinski turnir Forza Cup Youth Open, je minuli vikend v pestre barve in hrupno dogajanje odel medvoško športno dvorano. Rekordno število prijav,... več >>>

Naša večkratna državna prvakinja Kaja Stanković, dvakrat zlata na drugem AB turnirju

Ponedeljek, 19. november 2018
V izjemno uspešni tekmovalni soboti, ko so naši mladi igralci, na prvem turnirju sezone,  BZS do 13 let, osvojili prav vse, kar se trenutno osvojiti da, je vzporedno, v modri dvorani badmintonskega centra BIT,... več >>>

Popolna zmaga naše mlade generacije na turnirju do 13 let

Ponedeljek, 19. november 2018
V izjemno uspešni tekmovalni soboti so naši mladi igralci, na prvem turnirju sezone,  BZS do 13 let, osvojili prav vse, kar se trenutno osvojiti da. Gašper Trobec je postal zmagovalec turnirja dečkov posamezno, Anja Blazina... več >>>

Maj Poboljšaj odličen četrti na turnirju do 19 let

Ponedeljek, 19. november 2018
Minulo soboto sta bila na raznobarvnem parketu športne dvorane Krim, v Ljubljani odigrana prva v letošnji seriji BZS turnirjev do 11 in 19 let. BK Ljubljana so tokrat zastopali: Jure Blazina, Anja Jordan, Zoja Novak ter Maj... več >>>

Ena zlata in dve bronasti za BKL na mednarodnem turnirju TEM yoth 2018

Torek, 23. oktober 2018

Predzadnji in vremensko najlepši oktobrski vikend je zaznamoval mladinski mednarodni turnir TEM Youth 2018, v organizaciji badmintonskega kluba Mirna. Množično obiskan, mednarodno pester in kvalitativno močen turnir se je v treh tekmovalnih dneh odvil gladko in organizacijsko brezhibno. Zapomnili pa si ga bomo tudi po številčni udeležbi tekmovalcev BK Ljubljana, predvsem pa zavoljo nekaj vrhunskih rezultatov naših mladih mojstrov perjanice.

več >>>

Naši mladi odlično odprli sezono na 1. turnirju do 15 let

Torek, 16. oktober 2018
V Mariboru smo minuli vikend odprli sezono lova na odlične rezultate. V režiji badmintonskega kluba iz »totega konca«, BK Branik, se je v znaku množične udeležbe in kisikovega dolga v dvorani, odvil prvi turnir do 15 let v... več >>>

Srečni "BKL trinajstica in veterani" zmagoslavno zaključili tekmovalno sezono

Sreda, 6. junij 2018
Končno, začinjeno s kančkom nervoze in ščepcem neučakanosti, smo v BK Ljubljana dočakali še zadnje letošnje mladinsko državno prvenstvo. Minulo soboto se je namreč odvijalo DP do 13 let, kjer je barve zelene žogice zastopala... več >>>

BK Ljubljana s sedmimi odličji na državnem prvenstvu do 11 in 17 let

Torek, 29. maj 2018
Nov majski vikend in z njim tudi novo mladinsko državno prvenstvo. Na medvoškem parketu so se zavrtele generacije U11 ter U17, da vsem pokažejo, kdo je letos najzaslužnejši prestižnega naziva državnega prvaka. Z veseljem lahko... več >>>

Anja in Zoja trikrat srebrni na DP do 15 let

Torek, 22. maj 2018
V nedeljo je mariborski klub Branik gostil drugo v seriji letošnjih mladinskih državnih prvenstev v badmintonu. Spopadla se je generacija U15, kjer smo tudi pri BK Ljubljana imeli v ognju kar nekaj »železa« in s tem tudi nekaj... več >>>

BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen

Petek, 18. maj 2018
Čas nezadržno hiti naprej in zdi se, kot bi bilo še včeraj, ko je naša Anja Blazina osvojila prvo mesto v nemškem Friedrichshafnu – pa se je od tedaj naokoli obrnilo že leto dni. Tako je zopet napočil čas, da BK Ljubljana... več >>>

Igralci Badminton kluba Ljubljana zmagovalci 2. slovenske badmintonske lige

Sreda, 9. maj 2018

Minulo soboto je potekal finalni dan Slovenske badmintonske lige. V playoff fazi so naši mladi igralci pokorili vso konkurenco in postali zmagovalci 2.SBL ter se tako v naslednji sezoni uvrstili v prvo ligo.

več >>>

Anja Blazina še tretjič v tej sezoni zmagovalka turnirja do 11 let

Sreda, 9. maj 2018

V soboto, 5. maja je v ljubljanskem Bit centru potekal tretji, zadnji v seriji letošnjih turnirjev za slovensko jakostno lestvico do 11 let.
Anja Blazina, ki je letos že osvojila oba prejšnja turnirja, je svoj primat v letošnji sezoni tudi tokrat potrdila s prvim mestom med posameznicami.

več >>>

Anja Jordani in Zoja Novak bronasti na DP do 19 let

Torek, 8. maj 2018

Državno prvenstvo do 19 let je bilo letos prvo v seriji mladinskih državnih prvenstev, ki se bodo zdaj kar strnjeno vrstila v majskih koncih tedna. BK Ljubljana je serijo začel več kot odlično, z nekaj zglednimi in nekaj povsem presenetljivimi rezultati. Pa pojdimo po vrsti.

več >>>

Naši mladi odlični na tretjem U13 BZS turnirju v Lendavi

Sreda, 11. april 2018

Minulo nedeljo so naši mladi tekmovalci še zadnjič pred državnim prvenstvom prekrižali loparje v boju za mesta na jakostni lestvici BZS do 13 let. V oddaljeno Lendavo jih je tokrat odpeljal naš pomočnik trenerja Tomaž Uršič in očitno zgledno opravil nalogo stratega, saj so naši domov spet priromali ovešeni z odličji.

Najbolj uspešna so bila dekleta: Anja Blazina in Ariana Korent sta se tokrat spopadli v povsem »zelenem« finalu in si razdelili prvi dve mesti – Anja je tudi tokrat osvojila zlato, Ariana pa srebrno odličje. Dekleti sta tudi v dvojicah pokazali visok nivo igre in brez večjih težav osvojili prvo mesto med dekliškimi pari.

Pri fantih je najboljša uvrstitev dneva pripadla paru Trobec Gašper/Kotnik Peter, ki sta...

več >>>

Anja in Zoja dvakrat zlati na BZS turnirju do 15 let

Ponedeljek, 12. marec 2018
Tekmovalna sezona se počasi preveša v zadnjo, odločilno tretjino in boji za najvišja mesta so na vsakem turnirju mladinske serije bolj zagrizeni, hkrati pa tudi dodatno popoprani s pričakovanji ter »vrženimi rokavicami« pred... več >>>

Naša dekleta štirikrat zlata na Donut Cup 2018

Sreda, 7. marec 2018

Prvi vikend v marcu se je kombi z zeleno žogico podal na »službeni« izlet v štajerske konce. Udeležili smo se dvodnevnega mednarodnega mladinskega turnirja Donut cup v Zgornji Kungoti in z velikim veseljem lahko trdim, da smo poleg prijetnega druženja, iztržili tudi nekaj lepih uvrstitev v mednarodni konkurenci. Seveda pa so tovrstni turnirji, ki igralce celostno preizkusijo in terjajo od njih večdnevno zbranost in dobro telesno pripravljenost, krasna priložnost, da mladi športniki bolje spoznajo samega sebe v tekmovalnem, predvsem pa širše gledanem športnem profilu. In tako se je tudi zgodilo.

več >>>

Kaja Stanković ubranila naslov članske državne prvakinje

Torek, 6. februar 2018

Naj spomnimo: Kaja Stankovič je svoj prvi naslov državne prvakinje med posameznicami osvojila leta 2014 in naslov naslednjo sezono tudi ubranila. Potem je za eno leto krono predala, a se takoj naslednje leto zopet povzpela na vrh. Letos se je Kaja tako na prizorišče zopet vračala v psihološko bremenilni vlogi branilke naslova. A Kaja je po dolgih letih tekmovalnih izkušenj tako rekoč videla že skorajda vse in tovrstni izzivi zdaj iz nje potegnejo le še boljšo in bolj zagrizeno igro, ki pa ji je nazadnje prinesla tudi končno zmago. V finalu ji je nasproti stala Petra Polanc, s katero sta na las podobno tekmo odigrali že mesec dni poprej, na A turnirju v Medvodah. Tudi tokrat je bila, po Kajinem nekoliko negotovem začetku, v prvem setu boljša Medvoščanka, nato pa je Kaja nadzor nad igro vzela v svoje roke in zmago, v treh setih, varno pripeljala domov ter se tako razveselila svojega četrtega naslova članske državne prvakinje.

 

več >>>

Anja Jordan zmagovalka mednarodnega mladinskega turnirja Forza Cup 2018

Ponedeljek, 22. januar 2018

Januar je letos tekmovalno povsem v znamenju Medvod, saj smo se že drugi zaporedni konec tedna mudili v matični dvorani BK Medvode in brusili tekmovalno formo. Tokratni tekmovalni konec tedna se je, na veliko  navdušenje vseh naših šolarjev, začel že v petek dopoldne, ko so na 9. mladinskem mednarodnem prvenstvu Forza Cup, loparje prekrižali prvi lovci na odličja in mednarodno badmintonsko slavo.

več >>>

Dekleta Badminton kluba Ljubljana z osmimi medaljami s trojnega turnirja v Medvodah

Torek, 16. januar 2018

Ta konec tedna se je parket medvoške športne dvorane malodane zdrsal do obrabe, saj je v dveh tekmovalnih dneh, na treh različnih turnirjih, rekordno število prijavljenih igralcev in igralk odigralo zavidljivo število tekem. Tokrat so predvsem predstavnice nežnejšega spola BK Ljubljana slovensko badmintonsko sceno opozorile nase z lepim nizom odličnih rezultatov in skupnim izkupičkom kar 4 zlatih in 4 srebrnih odličij.

več >>>

Naši mladi tekmovalci zopet uspešni na 2. turnirju BZS do 13 let

Torek, 19. december 2017
Minulo soboto smo, sledeč načelu rana ura – zlata ura, že okoli sedme ure odpravili proti Mariboru, da se na drugem v seriji BZS turnirjev do 13 let pomerimo z vseslovensko konkurenco mladih mojstrov perjanice. Kljub temu, da... več >>>

Mitja Bajželj s priznanjem na podelitvi Športnika Ljubljane 2017

Petek, 15. december 2017
Športna zveza Ljubljana že tradicionalno v mesecu decembru prireja podelitev priznanj za najboljše športnike in športnice, klube, ligaška tekmovanja, športne delavce itd. za tekoše športno leto. Tudi v letošnjem letu so bili... več >>>

Karin in Leo zlata na turnirju v hrvaški Rijeki

Sreda, 6. december 2017
Pretekli vikend je v sosednji hrvaški, točneje na Rijeki potekal otroški badmintonski turnir, ki se ga je že drugič udeležila tudi naša BKL ekipa pod vodstvom trenerja Blaža. Otroci so se ponovno izkazali. Karin Majdič in... več >>>

Anja in Jure odlična na turnirju Dedka Mraza

Ponedeljek, 4. december 2017
V soboto, 2. decembra, je bil v Športnem centru Livada v Novem mestu odigran turnir Dedka Mraza za otroke do 11 in do 14 let. V kategoriji do 11 let sta se turnirja udeležila tudi Jure in Anja Blazina in bila nadve uspešna... več >>>

Pred veselim decembrom še skok na letošnji Ljubljanski maraton

Sreda, 22. november 2017
Preden vsi skupaj skočimo na veselo decemberski vlak norosti, še kratek skok na letošnji Ljubljanski maraton, izpod peresa trenerja Matjaža. V najbolj zelenem slovenskem badminton klubu  smo se letos, sledeč plemenitemu... več >>>

Anja Jordan in Zoja Novak s tremi odličji odlični na 1. turnirju do 15 let

Ponedeljek, 13. november 2017
Ta konec tedna je zopet minil v znamenju razgretih badmintonskih soočenj: Na modrih igriščih badmintonske dvorane BIT sta v soboto in nedeljo vzporedno potekala članski AB turnir in prvi v seriji mladonskih turnirjev do 15 let.... več >>>

Anja Blazina zlata na prvem turnirju BZS do 11 let

Ponedeljek, 23. oktober 2017
Na letošnjem prvem turnirju kategorije U11, pod okriljem BZS, so se naši najmlajši igralci soočili na relativno novem prizorišču- v dvorani športnega društva Sele Vrhe. BK Ljubljana je na tokratnem turnirju zastopala družinska... več >>>

Naši BKL-jevci s šestimi odličji na 1. turnirju do 13 in 17 let

Torek, 10. oktober 2017

Minulo soboto se je v športni dvorani Konex, na Vrhovcih odvijal prvi BZS turnir do 13 in 17 let, v letošnji tekmovalni sezoni. Naši športniki so se z izzivom spoprijeli tako, kot bi poletnega tekmovalnega premora sploh ne bilo, si nemudoma nadeli najboljši »game face« in zopet posegli po najvišjih mestih med vseslovensko konkurenco.

več >>>

Vabimo k vpisu

Sreda, 16. avgust 2017

V Badminton klubu Ljubljana smo uspešno zakorakali v novo badmintonsko sezono. Vpisi v vadbene skupine bodo potekali ves september.

 • BADMINTONSKA PRIPRAVNICA je namenjena osnovnošolskim otrokom od 1. do 4. razreda in poteka kot interesna dejavnost v času podaljšanega bivanja na številnih ljubljanskih osnovnih šolah.
   
 • Skupine BADMINTON ŠOLE so namenjene osnovnošolskim otrokom in predstavljajo vstopna vrata v svet tekmovalnega badmintona, kot športne discipline. Treningi potekajo vsak delavnik na različnih lokacijah po celotni Ljubljani.
   
 • ​Skupine BADMINTON KLUBA so namenjene igralcem, starim od 10 do 20 let, ki si želijo resneje trenirati badminton in se udeleževati tekmovanj na občinskem, regionalnem in državnem nivoju.
   
 • ORGANIZIRAN PREVOZ OTROK NA TRENINGE za vse, ki ste v stiski s časom in vam logistika povzroča težave
   
 • VODENA REKREACIJA BADMINTONA za odrasle rekreativne igralce​​ 
   
 • TEČAJ BADMINTONA za odrasle je namenjen vsem, ki si želite spoznati osnove badmintonske igre. 
   
 • NOVO! NAJEM badminton igrišč; za proste termine in zakup pišite na info@badminton-ljubljana.si ali kličite na gsm: 041 323 966​
   
 • CENIK za vse dejavnosti oziroma skupine najdete na tej POVEZAVI.

 

Ekipa Badminton kluba Ljubljana vas pričakuje!

več >>>

Anja Jordan dvakratna državna prvakinja do 13 let

Ponedeljek, 5. junij 2017

Prvo soboto v juniju je letos, poleg nastopa že skoraj poletnih temperatur, zaznamovalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 13 in 17 let. Živo srebro pa ni naraslo zgolj zunaj dvorane športnega centra Dolgi most, saj je tokratno državno prvenstvo, v organizaciji BK Ljubljana, postreglo z nekaj res  napetimi boji med našimi najboljšimi mladimi badmintonisti. V BK Ljubljana smo se, v zadnjih letih, že nekoliko »razvadili«, saj naša odlična U13 generacija že vrsto let serijsko posega po najvišjih mestih. Vodilna v tem naskoku na zlata odličja pa je nedvomno Anja Jordan, katere borbenost in športna odličnost sta tudi letos eksplodirali ravno v ključnem delu sezone.

več >>>

Anja Blazina zmagovalka mednarodnega turnirja v Friedrichshafnu

Sreda, 31. maj 2017
Maj je mesec, ko je badmintonska sezona v BK Ljubljana na svojem tekmovalnem vrhuncu. Tako rekoč  vsak vikend poka na vseh frontah,  vršijo se zgodovinske bitke,  državna prvenstva - drame in trilerji, ki mojo mlado... več >>>

Super udeležba prek 50 otrok na Zaključku mladinske Li-Ning lige

Torek, 16. maj 2017
Sobotna Zaključna izvedba mladinske LI-Ning lige v letošnji sezoni, je postregla z odlično udeležbo prek 50 otrok, ki so prekrižali loparje v različnih starostnih skupinah v disciplinah dekleta in fantje... več >>>

BKL s kupom medalj na državnem prvenstvu do 11 in 15 let

Ponedeljek, 8. maj 2017
V športnem centru BIT se je letos, z državnima prvenstvoma do 11 in 15 let, začela sezona lova na mladinske naslove državnih prvakov za sezono 2016/17. Naša mlada ekipa se je na lov podala do zob oborožena z znanjem ter pogumom... več >>>

Anja Jordan zmagovalka 3. BZS turnirja do 13 let

Ponedeljek, 10. april 2017
Minulo soboto je naš klubski kombi že zgodaj zjutraj zarohnel v akcijo in nas popeljal na »toti« konec, mimo Maribora, do slikovite in (čeprav se zdi bizarno) vedno bolj oddaljene Zgornje Kungote, kjer se je, v organizaciji... več >>>

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana