Foto: Naši najmlajši štirikratni državni prvaki do 11 let

Foto: Enkrat zlati in trikrat bronasti na letošnjem državnem prvenstvu

LI-NING badminton oprema

 

 

 

 

 

 

 

Naši odlični na prvem turnirju BZS do 13 let

Monday, 30 September 2013

Deževno zadnjo soboto v septembru je slovenski badmintonski podmladek tokrat prebil v naši matični dvorani ŠC Dolgi most, kjer smo se pri BK Ljubljana lotili organizacije prvega letošnjega turnirja kategorije do 13 let.

Posamezniki in dvojice so se vabilu odzvali v zavidljivem številu in se v prijetnem tekmovalnem vzdušju pomerili na zelenih igriščih Li-Ning Arene.

Naši pernati samuraji so tokrat na domačih igriščih branili čast BK Ljubljana in se odrezali odlično. V prvi vrsti velja omeniti Blaža Smrkolja, ki je turnir odigral naravnost sijajno. Že v polfinalu je nakazal lepo tekmovalno formo in se brez večjih težav zavihtel do velikega finala, kjer se je pomeril s prvo postavljenim Anejem Cizljem (BK Mirna). Sledila je tekma, ki ni prav nikogar izmed preostalih gledalcev pustila ravnodušnega: Blaž je pošteno namučil favoriziranega Aneja in v povsem izenačenem boju le za las izgubil oba seta z rezultatom 26:24 ter 21:19. Z borbeno in dovršeno igro je Blaž odkril pravi recept, s katerim ga do končne zmage loči le še ščepec športne sreče. Čestitamo za srebro!

Pri dekletih se je izven skupine prebila le Zoja Novak, ki je v četrtfinalu morala priznati premoč kasnejši finalistki, Medvoščanki Taji Pipan.

V dvojicah smo si priborili še dve kolajni: Blaž Smrkolj in Simon Bambič pri fantih, ter tandem Novak-Brajković pri dekletih so se tokrat okitili z bronastimi kolajnami.

Domači turnir so naši mladi igralci obiskali v rekordnem številu in prav vsem gredo čestitke za prikazan pogum in znanje, s katerim so častno branili zelene barve BK Ljubljana na domačih igriščih.

trener Matjaž

rezultati

Read more
Ekipa BK Ljubljana pri Keopsovi piramidi v Brezicah

Brežice gostile prvi letošnji turnir do 15 let

Monday, 23 September 2013

BK Ljubljana smo v soboto uživali v gostoljubju nove brežiške telovadnice, kjer se je odvijal prvi letošnji turnir kategorije do 15 let. Na tekmovanje smo se tokrat podali s številčno okrnjeno, a zato nič manj borbeno ekipo. Naše barve so zastopali Kama Saje, Teresija Rama Žnidar, Blaž Smrkolj ter Jan Babnik.


Pri dekletih se je Kama Saje povzpela do končnega četrtega mesta. Tako v boju za finale, kot tudi za končno tretje mesto je sicer odigrala precej lepih točk, toda vmes se je prikradlo še preveč napak za boljši izkupiček. V dvojicah pa se je Kama uspela povzpeti na zmagovalni oder - osvojila je bron v tandemu z Mašo Doler (BK Lendava) »Debitantka« na turnirjih ranga BZS, Teresija Žnidar se je pogumno postavila po robu konkurenci, a bo morala za boljšo uvrstitev pridobiti še veliko turnirske prakse.


Pri fantih sta tekmovala Blaž in Jan, ki pravzaprav po letih sodita še v mlajše kategorije (Blaž U13 in Jan celo U11), a sta tudi proti starejšim tekmecem pokazala, da moramo na njiju še računati. Blaž je takoj naletel na tretje postavljenega nosilca iz BK Branik Klemna Lesničarja in se mu v drugem  setu, ko se je uspel znebiti začetne treme, povsem enakovredno postavil po robu ter tesno  izgubil šele pri rezultatu 27:29. Kasneje je premagal še dva tekmeca in se uvrstil na končno 10. mesto.


Čestitke vsem za prikazano znanje!
trener Matjaž

 

Read more

Naša Kaja Stanković zlata na otvoritvenem A turnirju

Monday, 16 September 2013

V Li-Ning areni ŠC Dolgi most smo gostili otvoritvena turnirja članske in mladinske kategorije.

Tekmovalci vseh starosti in klubskih pripadnosti so se to nedeljo zbrali v športnem centru Dolgi most, matični dvorani BK Ljubljana na 1. letošnjem članskem A turnirju, vzporedno pa se je odvijal tudi 1. turnir mladinske serije Li-Ning. Dvorana, ki že nekaj časa ni imela priložnosti gostiti turnirja takega ranga, je zaživela v vrhunskem tekmovalnem vzdušju, ki so ga seveda začutili tudi naši igralci in dosegli odlične rezultate.

Pri članicah se je naša Kaja Stanković povzpela na najvišjo stopničko in osvojila zlato. V finalu sta s Kungočanko Tino Kodrič prikazali lep dvoboj, v katerem pa se je končne zmage po dveh razburljivih setih, na domačem igrišču, veselila Kaja. Prvi lopar moške selekcije BK Ljubljana, Primož Flis, je tokrat izgubil polfinalni dvoboj z Medvoščanom Kekom Jamnikom; v končnici tretjega seta je nenaden padec koncentracije botroval porazu, ki ga je Primož kasneje nekoliko omilil z zmago nad Anžetom Novakom v boju za končno tretje mesto. Zbirko kolajn sta dopolnili še Kim Novak in Kaja Stanković, ki sta dan poprej v dvojicah osvojili bron, Kaja pa je, z Mitjo Šemrovom, v mešanih dvojicah osvojila še srebro. Skupno je 1. A turnir tako naši najboljši igralki prinesel kar tri kolajne. Čestitamo. 

Pri mladincih je perjanico po zelenih igriščih Li-Ning Arene preganjalo 40 mladih igralcev in igralk, kar je za prvi turnir sezone lepa številka. Mladi so se zopet pomerili znotraj starostnih skupin in prikazali veliko lepih bojev. Podmladek BK Ljubljana se je tudi tokrat izkazal z odličnimi rezultati in ob začetku sezone prikazal obetajočo tekmovalno formo. Pri dekletih do 14 let je naša Kama Saje osvojila prvo mesto. V napetem finalnem dvoboju je premagala večno rivalko na Li-ning turnirjih, Medvoščanko Katjo Turinek. Kama je v odločilnih trenutkih tretjega seta prikazala zavidljiv napredek v tekmovalni formi ter z odliko opravila še en zrelostni izpit na njeni vzpenjajoči poti. V fantovski konkurenci U-18 je lokalni matador Jure Kirn rutinirano, brez večjega napora odpravil tekmece in se povzpel na najvišjo stopničko. Tudi pri mlajših fantih smo imeli pri BK Ljubljana kar nekaj »železja v ognju«. Najbolje se je odrezal Blaž Smrkolj ki je v kategoriji U-14 osvojil drugo mesto. Premoč je moral priznati le v finalnem dvoboju proti Mirnčanu Aneju Cizlju. Za tretje mesto pa sta se spopadla naša Simon Bambič ter Nejc Jordan. Slednji je tokrat na igrišču prikazal nekoliko več znanja in tako druščini na zmagovalnem odru dodal še enega predstavnika »zelene žogice«. V konkurenci U-12 je bron osvojil Babnik Jan, pri najmlajših pa je bila nepremagljiva Anja Jordan, tesno pa ji je za petami sledil še en naš mladi up, Babnik Maj.

Rezultati 1. A turnirja

Rezultati 1. mladinskega Li-Ning turnirja

Čestitke vsem udeležencem, pri BK Ljubljana in ŠC Dolgi Most vas vabimo, da se nam kmalu spet pridružite.

Športni pozdrav,

Ekipa BK Ljubljana in Li-Ning team Slovenia

 

 

Read more

Ljubljana desetič v Savudriji

Tuesday, 20 August 2013

Čista desetka! Letošnje "jubilejne" morske priprave badminton kluba Ljubljana tokrat potekajo v znaku 10. obletnice prvega klubskega letovanja v Savudriji.

Priložnost smo proslavili z "gasilsko" fotografijo pred mladinskim domom Mladež Savudrija, ki vsako poletje za deset lepih, a napornih dni, postane naš drugi dom.

Čeprav človek prav na morju to najhitreje pozabi, nas letošnji okrogli jubilej še toliko glasneje opominja, da čas žal ni neskočno morje temveč reka. In njen tok brzi mimo nas hitreje, kot si mislimo. Smrkavi otroški obrazi nekaterih naših članov, ki so danes za glavo večji od nas, se nam ob večerih smejejo s starih savudrijskih fotografij in nas molče opozarjajo, da bi morali morda večkrat dvigniti pogled z dela in se kdaj pa kdaj zazreti še v reko.

Lep pozdrav z morja,

ekipa BK Ljubljana

PS: ne pozabite - vse poletno dogajanje lahko spremljate na naši Facebook strani

Read more
BKL klop

Rok Čampelj zlat in Zoja Novak bronasta na DP do 11 in 17 let

Monday, 27 May 2013

Naši najmlajši in naši »srednje kategorniki« so se ta vikend podali v Medvode, da se pomerijo z vseslovensko konkurenco svojega letnika. 

Read more
Tekmovalci

Državno prvenstvo do 13 in 19 let, Medvode, 13.4.2013

Thursday, 18 April 2013

Letošnja tekmovalna sezona se počasi bliža koncu in prišel je tudi čas, da se naši mladi tekmovalci pomerijo na državnih prvenstvih v okviru svojih...

Read more
Najboljši

6. klubski turnir Otroške badminton šole Ljubljana

Tuesday, 9 April 2013

Na predzadnjem turnirju Otroške badminton šole Ljubljana v tej sezoni, se nas je kljub delovni soboti v šolah in tekmovanju do 15 let v Kungoti zbralo..

Read more
Kaja

Kaja Stanković 9. na mladinskem evropskem prvenstvu!

Tuesday, 9 April 2013

Naša najboljša igralka Kaja Stanković je na mladinskem evropskem prvenstvu v Turčiji osvojila odlično 9. mesto med posameznicami.

Read more
Vsi veseli

Končan 4. turnir mladinske Li-Ning Serije

Tuesday, 26 March 2013

V soboto smo v ŠC Dolgi most uspešno izpeljali že 4. turnir mladinske Li-Ning Serije. Tudi tokrat večjih presenečenj ni bilo.

Read more
Na stopničkah

Primož Flis najboljši na 4. B-turnirju

Tuesday, 26 March 2013

V soboto, 23. marca, je v ŠC Dolgi most potekal 4. B-turnir, ki se ga je udeležilo 19 moških in 5 žensk.

Read more
V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi... Read more
Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na... Read more

ŠC Dolgi most