Foto: Naši najmlajši štirikratni državni prvaki do 11 let

Foto: Enkrat zlati in trikrat bronasti na letošnjem državnem prvenstvu

LI-NING badminton oprema

 

 

 

 

 

 

 

Kama bronasta na mednarodnem prvenstvu v Medvodah

Monday, 16 December 2013

Na mednarodnem mladinskem turnirju Forza open 2013, ki je pretekli vikend potekalo v Medavodah je naša Kama Saje v paru s hrvatico Lucijo Trgovac (BK Medvedgrad) osvojila bronasto medaljo.

Tudi v kategoriji posameznic se je odlično borila, vendar ji tokrat žreb ni bil naklonjen, tako da je morala priznati premoč odlični ciprčanki.

Čestitke Kami za prikazano igro!

Read more

Tradicionalni novoletni turnir Otroške badminton šole

Monday, 9 December 2013

V soboto, 7. decembra, smo v Športnem centru Dolgi most organizirali tradicionalni novoletni turnir Otroške badminton šole, ki se ga je udeležilo preko 50 otrok, ki vadijo in trenirajo badminton v kateri izmed številnih skupin Otroške badminton šole in Badminton kluba Ljubljana. Še posebej smo veseli, da se je turnirja prvič udeležilo skoraj 30 otrok in njihovih staršev.

Kot se za decembrsko novoletni čas spodobi, je vse udeležence ob prihodu čakalo novoletno darilce, sladke in slane male dobrote, ter velika ekipa BKL, ki je poskrbela, da je dogodek v celoti uspel.

V tekmovalnem delu, so bili otroci razdeljeni v različne skupine, ločene po starosti, spolu in tekmovalni intenzivnosti. Tako smo uspeli sestaviti res, kar se da homogene skupine, katere udeleženci so se nato pomerili med seboj. Čeprav so bili v naših očeh vsi udeleženci zmagovalci, je bilo na stopničkah za zmagovalce prostora samo za najboljše tri v skupini. Le ti so iz rok naše mladinske državne prvakinje, Kaje Stanković, prejeli odličja in nagrade naših sponzorjev.

In ker je turnir »velika zadeva«, kjer se porabi veliko energije, smo ob koncu tekmovanja poskrbeli tudi za prazne želodčke naši mladih športnikov, katerim ni bilo potrebno dvakrat reči, da so pospravili skoraj vse, kar smo z ekipo starejših tekmovalcev BKL pripravili.

Ob koncu bi se rad zahvalil našim sponzorjem Zavarovalnici triglav, Ljubljanskim mlekarnam in podjetju Olma, za njihov prispevek v praktičnih nagradah.

Prav tako gre zahvala vsem mojim pomočnikom, starejšim tekmovalcem Badminton kluba Ljubljana, brez katerih turnirja ne bi bilo možno izpeljati.

Hvala vsem in srečno v novem letu 2014

Read more
Maj in Jan prvi in drugi z leve

Brata Babnik odlična na turnirju dedka mraza

Wednesday, 4 December 2013

image.jpegNa Mirni, je v organizaciji domačega kluba, v nedeljo potekal tradicionalni turnir Dedka Mraza za otroke do 9 in do 11 let. Skupaj je nastopilo 28 mladih badmintonistov, ki so prikazali zelo borbene igre.

Ljubljanske zelene barve sta tokrat zastopala brata Jan in Maj Babnik, ki sta, še posebej mlajši Maj, prikazala odlično igro in na koncu v kategoriji do 11 let zasedla tretje in četrto mesto.

Čestitke fantoma!

Read more

Kaja zlata in Primož bronast na 2. A turnirju

Wednesday, 27 November 2013

Nasmeja in zadovoljna Kaja na sredini.jpgŠportno obarvan vikend smo tokrat preživeli v dvorani OŠ 01.jpegKungota, kjer se je odvijal 2. v seriji letošnjih A turnirjev za člane in članice. Naše barve so tokrat zastopali Kaja Stanković, Kim Novak, Primož Flis, Tomaž Uršič ter Gal Jurca.

Sobota se je za naše igralce odvila rahlo neobetavno. Primož in Kaja, naša edina predstavnika v soboto, sta se med mešanimi pari uvrstila na četrto mesto. Ob nekoliko nezbrani igri v ključnih trenutkih polfinala sta morala priznati premoč dvojici Bajuk/Magyar, nato pa izgubila še v boju za bron. Toda sobotni vtisi niso vplivali na predstavo naših igralcev naslednjega dne. Kaja je suvereno opravila z vso konkurenco in se zavihtela na najvišjo stopničko pri čemer je nobena tekmica ni resneje ogrozil03.jpega; o tem priča tudi dejstvo, da tekom tekmovanja ni izgubila niti enega seta. Primož Flis je do polfinala prikazal nihajočo formo, čeprav je delo na koncu vedno opravil uspešno ter tekme dobil. Nato pa je v polfinalu naletel na Medvoščana Keka Jamnika, ki je bil tokrat pretrd oreh. V drugem setu se je Primož sicer zbral in proti koncu je imel drugi set takorekoč že dobljen, potem pa je ob nenadnem padcu koncentracije spustil nasprotnika nazaj v igro in tesno izgubil. V tekmi za tretje mesto pa je nato premagal Mirnčana Žana Laznika. Ostali borci pod zastavo »zelene žogice« so prvo tekmo izgubili že prej in se nato pomerili v razigravanju za ostala mesta.

Po vsem storjenem smo se, na koncu dolgega dneva, ko se je Kungoški parket počasi spraznil in hrup v dvorani polegel,  zadovoljno ozrli nazaj na dan poln dobrih bojev in nenazadnje v Ljubljano  tudi odnesli zasluženi odličji.

Športni pozdrav,

Ekipa BKL

 

Read more

Skoraj 100 nastopajočih na 3. Li-Ning Open turnirju

Monday, 18 November 2013

Na sobotnem 3. Li-Ning Open turnirju, ki je tokrat poteka v znamenju Movemberskega gibanja proti diskriminaciji brkov, je v mladinskem delu turnirja nastopilo 38 otrok, na rekreativnem pa 59 rekreativcev. Skupaj torej nekaj manj kot sto nastopajočih, od katerih jih je kar nekaj pa je prišlo pokazat svoje svoje obrazne »pričeske«. Najboljše so bile seveda tudi nagrajene. Ogledate si jih lahko spodaj v galeriji.

Sicer pa so tekmovalci na mladinskem turnirju pokazali velik napredek in marsikateri papirnati favorit je moral priznati premoč izzivalcem, ki seveda nenehno prežijo na slab dan ali slabo formo favoritov. No, večina se je uspešno ubranila napadov in tako uspešno vknjižila dodatnih 12 točk, ki štejejo za končno Li-Ning jakostno lestvico.

Rezultate posameznih kategorij si lahko ogledate spodaj, lestvico pa na spletni strani badminton.si

V kategoriji rekreativnih »brkačev« pa smo kategoriji moških posamezno in dvojice izvedli v A in B kakovostni kategoriji. Rezultate tekem si lahko ogledate spodaj, kot zanimivost pa naj dodamo, da je med posamezniki golobradi Jerčinovič Rok brez težav premagal vse stare brkače, tako da na naslednjem turnirju – tradicionalni novoletni turnir z zabavo – pričakujemo ponovno gladko obrite obraze vseh nastopajočih, tudi ekipe BKL in ŠCDM. Do naslednjega novembra seveda, ko bodo brkači zagotovo ponovno poskušali osvojiti Movembersko lovoriko.

Vsi skupaj pa seveda vabljeni na tradicionalni novoletni dogodek, ki bo potekal na običajni lokaciji, ob običajni uri v soboto, 14. decembra.

 Vabljeni!

Lestvica mladinske in rekreativne lige

 


 

Read more

"Popočitniška" zagnanost na treningih

Tuesday, 12 November 2013

Po počitniških aktivnostih, ki smo jih uspešno izvajali tudi pri nas – več o tem si lahko preberete in ogledate tukaj - se življenje vrača v stare tirnice.

photo 12.jpgTreningi vseh skupin potekajo po predvidenem urniku. Otroci pridno obiskujejo treninge, kjer se učijo novih badmintonskih veščin in kar je najpomembneje, ob hkratnem zadovoljstvu pri športnem udejstvovanje se z vrstniki družijo in sklepajo nova prijateljstva.

Skupinam Badminton šole se lahko pridružite skozi celo šolske leto. Urnike najdete na naši spletni strani. Skratka za hipec opustite računalniško miško in se nam pridružite pri športnem ali rekreativnem igranju badmintona.

Vabljeni!

Read more

Zaključek uspešnih jesenskih badmintonskih počitnic

Wednesday, 30 October 2013

IMG_2519.jpgZ zaključnim turnirjem v badmintonu smo zaključili letošnje več kot uspešne jesenske »krompirjeve« badmintonske počitnice. Zmagovalce turnirja smo seveda dobili in si jih lahko ogledate na zmagovalnih stopničkah.

Resnični zmagovalci pa so seveda vsi, ki so se z nami v teh počitniških dneh imeli »fajn«. Zato so ob zaključku vsi tudi dobili  našo spominsko majico.

Da smo se pa imeli »fajn«, pa se prepričajte v naši fotogaleriji in naši FB strani. Aha, pa če nas še niste povšečkali, to hitro storite na tej povezavi.

Želimo vam prijeten preostanek počitnic in uspešen ponedeljkov ponovni štart v šoli.


 

Read more

Naši najmlajši punci, Zoja in Anja, zopet odlični na 19. TEM Youth International 2013

Monday, 21 October 2013

Na letošnjem najmočnejšem mednarodnem turnirju za otroke in mladince, 19. TEM Youth international 2013, ki je ta vikend potekal v dolenjskem Trebnjem in Mirni se je številčna zasedba BKL odlično odrezala. Praktično za vse naše otroke je bil to prvi mednarodni turnir in prve odigrane tekme s tujimi tekmovalci, posledično je bila trema precejšnja in rezultati nihajoči.

Kot pretekli vikend sta nas IMG_5843.jpgnajbolje zastopali naši najmlajši dekleti Zoja in Anja. Prva je šele v finalu v izenačenih treh setih morala priznati premoč Ukrainki Polini Tkach. Anja pa se je v prav tako izenačeni četrtfinalni tekmi proti Lini Pipan, v dveh setih, z najtesnejšim možnim rezultatom, oddolžila za prav tako tesen poraz s turnirja pretekli vikend, ter tako prišla do bronaste medalje.

Tudi ostali naši zmaji so se odlično odrezali. Prav vsi so prišli do svoje prve mednarodne zmage. Za vse pa je bila to izvrstna izkušnja in dodatna motivacija za dobro delo tudi v prihodnje.

Čestitke vsem!

Rezultati


 

Read more

Naši najmlajši odlični na 1. turnirju do 11 in 17 let

Monday, 14 October 2013

Tri zlate, dve srebrni in dve bronasti medalji je izkupiček prvega turnirja do 11 in 17 let, ki je to soboto potekal v štajerski Zgornji Kungoti.

DSCN0520.JPGDvojno zlato, posamezno in v dvojicah z Anjo Jordan, je osvojila Zoja Novak, ki je bila vsaj za razred boljša od svojih nasprotnic. Z odlično igro, brez oddanega seta, je suvereno osvojila prvi mesti v obeh disciplinah. V finalu je bila z dvakrat 21:13 boljša od Line Pipan iz Medvod. Skupaj s klubsko prijateljico Anjo Jordan, sta bili prav tako premočni za vse ostale dekliške pare. V finalnem dvoboju sta tako z 21:11 in 21:5 nadigrali Lino Pipan in Špelo Alič (BK Olimpija). Poleg zlata v dvojica, je Anja osvojila tudi bron v disciplini posameznic. V polfinalu je proti Lini za las zgrešila finale. Dvoboj se je končaj s tesnim izidom 21:19 za Lino. V tekmi za tretje mesto pa je nato brez težav z 21:11 odpravila Elo Šalehar iz Kočevja.

DSCN0554.JPGTudi najmlajši fantje so se odlično odrezali. Med posamezniki si je Nejc z borbeno igro priigral tretje mesto. V polfinalu je moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Niku Zupančiču iz Mirne. V tekmi za tretje mesto  pa je bil z 21:19 tokrat boljši in srečnejši od klubskega soigralca Jana Babnika, s katerim sta pred tem odlično nastopila tudi v dvojicah, kjer sta šele v finalu morala priznati premoč favoriziranima Mirnčanoma, Matevžu Hermanu in Niku Zupančiču.

Tudi naš najmlajši udeleženec Maj Babnik, za katerega je bil to prvi turnir takega ranga, je pokazal odlično igro in v skupini ob dveh porazih nanizal kar tri zmage.

V kategoriji do 17 let smo imeli dva predstavnika, Mlinar Juša in Gala Jurco, ki pa sta tokrat imela precej nesrečen žreb in že v prvem kolu naletela na premočna nasprotnika ter tako ostala zunaj območja medalj. V vsakem primeru pa zanju velja, da se bosta morala za vidnejšo uvrstitev bolj resno lotiti treningov.

S prikazanim, smo lahko izjemno zadovoljni, saj so se najmlajši res izkazali in pokazali, da se v klubu odlično dela z mlado generacijo igralcev, katerim se na vsakem koraku vidi, da se odlično razumejo in med katerimi vlada odlična klima ter pozitiven tekmovalni naboj.

Čestitke vsem!

Rezultati


 

Read more

Na osnovnih šolah otroci začeli z vadbo

Friday, 4 October 2013

S prvim tednom oktobra smo začeli z vadbo Otroške badminton šole tudi na ljubljanskih osnovnih šolah.

Vadba na šolah je namenjena predvsem otrokom nižjih razredov, ki se prvič srečujejo z badmintonom. Vadba praviloma poteka enkrat tedensko, na nekaterih šolah tudi dvakrat tedensko, na badmintonskih uricah pa se otroci spoznajo z osnovnimi udarci, pravili, štetjem ... Na tej povezavi si lahko ogledate seznam šol, na katerih poteka vadba.

Za vse, ki imajo željo igrati bolj intenzivno, dva- ali trikrat tedensko, pa imamo organizirano vadbo in prevoz otrok v ŠC Dolgi most in TA Breskvar.

Vpisi v vse skupine potekajo skozi celo leto, tako da se nam brez skrbi kadarkoli pridružite.

Vabljeni!

 

Read more
V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi... Read more
Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na... Read more

ŠC Dolgi most