Foto: Naši najmlajši štirikratni državni prvaki do 11 let

Foto: Enkrat zlati in trikrat bronasti na letošnjem državnem prvenstvu

LI-NING badminton oprema

 

 

 

 

 

 

 

Kaja, Kim in Kama zlate, Tomaž in Gašper srebrna na 2. A turnirju in 2. turnirju do 13 let v Mirni

Wednesday, 28 November 2012

Kombi z zeleno žogico se je to soboto podal na Dolenjsko, kjer sta v matični dvorani BK Mirna vzporedno potekala 2. A turnir za mešane pare in dvojice ter 2. v seriji turnirjev do 13 let. Tokrat so naši igralci v obeh kategorijah zablesteli. Marljivo delo na treningih so nadgradili še s prvovrstnim bojnim vzdušjem in železno voljo ter pokazali, da na slovenskih igriščih lahko presenetijo kogar koli.

V kategoriji U13 je Kama Saje v velikem slogu premagala konkurenco in se tako zavihtela na najvišjo stopničko. Zadnja ovira na poti do zlata je bila njena večna tekmica, Mirnčanka Julija Kolenc, ki je bila do sedaj za Kamo nerešljiva uganka. Toda tokrat je Kama uganko rešila: zbrala je vse svoje znanje, voljo in koncentracijo ter v treh setih finala pokazala, kako se na igrišču vedejo zmagovalci, tudi tisti, ki štejejo šele 12 pomladi. Odlično formo pa je, v tandemu z leto mlajšim Blažem Smrkoljem potrdila še v kategoriji mešanih parov, kjer sta se naša mlada »miksista« povzpela na tretjo stopničko in se okitila z bronom. Vse čestitke.

Pri članih je turnir s svojo prisotnostjo popestrilo rekordnih 60 prijavljenih tekmovalcev. Naši pa so se v konkurenci več kot odlično odrezali. Kaja Stanković je, po težkem tekmovalnem obdobju, pokazala odlično formo in v finalu mešanih parov pripravila prvovrstno presenečenje: v tandemu z Mitjo Šemrovom (BK Mirna), sta v treh setih odpravila favorizirana Majo Tvrdy in Keka Jamnika ter se, ob bučnem aplavzu zbrane badmintonske srenje, povzpela na najvišjo stopničko. Uspeh je Kaja kronala še z zlato kolajno v ženskih parih, kjer sta bili, skupaj z našo badmintonsko inovatorko Kim Novak v finalu boljši od Tine Kodrič (BK Kungota) in Žive Repše (BK Medvode).

Pri fantih je, po kaskaderski nezgodi Roka Čamplja, ki se je končala na urgenci z 10 šivi, vskočil izkušeni Gašper Plestenjak in nadomestil Roka v planiranem paru Čampelj-Uršič. V igro je vnesel prepotrebne izkušnje za boj na visokem nivoju in fanta sta si priborila finale, tam pa, po zagrizenem boju v treh izenačenih setih, morala priznati premoč lokalni dvojici Bajuk-Šemrov.

Vse čestitke mojim igralcem. Ob takih priložnostih se mi Nikolajevi čevlji začnejo zdeti morda za kako številko manjši, naloga, ki leži pred menoj pa ne več neosvojljiva trdnjava, temveč zgolj izziv.

Matjaž Sketelj, Shadow

Gallery

Najboljše na U13 - Kaja, Kim in Kama zlate, Tomaž in Gašper srebrna na 2. A turnirju in 2. turnirju do 13 let v Mirni

Najboljše na U13

Najboljši na 2A - Kaja, Kim in Kama zlate, Tomaž in Gašper srebrna na 2. A turnirju in 2. turnirju do 13 let v Mirni

Najboljši na 2A

V Badminton klubu Ljubljana smo “na polno štartali” novo badmintonsko sezono. Treningi... Read more
Ko nastopi avgust, v Badminton klubu Ljubljana tradicionalno polnimo pljuča z morskim zrakom na... Read more

ŠC Dolgi most