Srebrna sobota na Bitu

Torek, 28. oktober 2014

Medtem ko je članstvo BK Ljubljana garalo na sanaciji dvorane, smo se "brezdelneži" in "brezdomci"udeležili turnirja  U-13 in U - 17 v Bitu, ki je organizacijsko vskočil namesto našega terena. Prijavnine smo sicer morali plačati, drugače pa smo se,  če sodim po kolajnah, tudi tam počutili kot doma. 

Jan Babnik je po dveh uvodnih porazih vstal iz pepela, se namesto malodušja odločil za boj do zadnje točke in potem smo lahko opazovali, kako so se napake in nervoza začeli seliti na stran nasprotnikov. Bron je bil le logična posledica te pravilne usmeritve.

Bratu Maju rezultatsko ni šlo tako dobro, a zanj je bil to predvsem dober trening za najmlajšo kategorijo, kjer bo sodeč po igri konstanten kandidat za stopničke. Nike Brajkovič iz turnirja v turnir dokazuje, da resno delo in fokusiranost na zadani cilj "morata" roditi ustrezne rezultate,

če človek zraven le premore še kanček talenta. In Nike ima očitno tudi tega dovolj, saj je osvojila dve srebrni kolajni, močnejše noge pa bi jo najbrž ponesle tudi kakšno mesto višje. Ima ideje v igri, ki navdušujejo!

Zoja Novak je kot leto mlajša od konkurentk osvojila nehvaležno četrto mesto. A glede na prikazano igro bo zanesljivo tudi ona že v letošnji sezoni zasedla kakšno mesto na stopničkah. Tokrat ga pač ni, ker bi bilo sicer vse skupaj že preveč kičasto:)

Kama Saje je sicer nastopila v zaradi "štrajka" mirnskih igralk oslabljeni sedemnajstki, kar pa ne zmanjšuje njenega uspeha, identičnega tistemu od Nike. Vsaj med posameznicami je njeno drugo mesto še vedno prvovrstno presenečenje, saj je zanj morala premagati dve igralki, ki jima je do sedaj vedno gledala v hrbet. Vsekakor je dobila skoraj neizpodbiten dokaz, da lahko z mirnejšimi živci in igro, ki ji jo namesto njej najljubšega razbijanja priporoča trener, doseže zelo veliko. Ali vsaj čisto dovolj!

Rezime: Starši se po tej poti še enkrat zahvaljujemo otrokom, da nam niso požrli vseh živcev, ampak nam celo dali razlog, da odpremo šampanjec. Sedaj pa upamo, da jim bo doseženi uspeh v vzpodbudo in bodo med počitniškimi pripravami "garali kot žvali in leteli po terenu kot snete skire"! Shadow je dvoljj mil in razumevajoč trener, da ni še nikogar "ubil" s treningom, fizična pripravljenost pa je dandanes nedvomno osnovni pogoj za uspešno tekmovalno aktivnost v badmintonu. Če temu ne bi bilo tako, jaz ne bi pametoval ob igrišču, ampak bi stal na njem!

Jože Saje

Galerija fotografij

Srebrna sobota na Bitu
Srebrna sobota na Bitu
Srebrna sobota na Bitu
Srebrna sobota na Bitu
Srebrna sobota na Bitu
Srebrna sobota na Bitu
Srebrna sobota na Bitu
Srebrna sobota na Bitu
Srebrna sobota na Bitu

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana