Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016

Ponedeljek, 7. marec 2016

Prvi vikend v marcu se je naš novi klubski kombi podal na krstni »službeni« izlet v štajerske konce«. Udeležili smo se tridnevnega mednarodnega mladinskega turnirja RSL Donut cup v Zgornji Kungoti in z velikim veseljem lahko trdim, da smo, poleg prijetnega druženja, iztržili tudi nekaj lepih in obetajočih uvrstitev. Seveda pa so tovrstni turnirji, ki igralce celostno preizkusijo in terjajo od njih tako večdnevno zbranost, kot tudi odlično telesno pripravljenost, krasna priložnost, da mladi športniki bolje spoznajo samega sebe v tekmovalnem, predvsem pa širše gledanem športnem profilu. In tako se je tudi zgodilo.

Na najvišjo stopničko se je tokrat uspel povzpeti le Jan Babnik, ki je sicer v nekoliko (mednarodno) okrnjeni konkurenci U13, brez večjih težav, zbrano in stabilno odjadral vso pot do zlate kolajne; v finalu mu je nasproti stal leto mlajši Andraž Pungartnik (BK Kungota). Nike Brajkovič in Blaž Smrkolj sta zopet najmočneje zastavila v vrstah naše najbolj številčne U15 generacije; posegla sta tudi tokrat po odličjih: srebrna Nike se je z odlično igro uvrstila v nedeljski finale in tam povzročila nemalo težav fizično močnejši tekmici z Madžarske Csenge Mako, kateri pa ji je morala v treh setih vseeno priznati premoč. Blaž pa je tokrat na najvišjo oviro tokratnega turnirja, Avstrijca Nicolasa Rudolfa, naletel že v polfinalu, se na trenutke dostojno upiral, a s preveč nihajočo in nestabilno igro ni uspel nuditi konkretnejšega odpora in tako končal na (odličnem) tretjem mestu. Simon Bambič je v četrtfinalu prvič uspel odvzeti set prvemu U15 loparju BK Mirne Aneju Cizlju, a vseeno ostal pred vrati nedeljskega polfinala v singlih. Sta se pa zato Simon in Blaž, v »ljubljanskem« polfinalu, pomerila z Ožbejem Cesarjem in Majem Poboljšajem, bila boljša v dveh setih in se uvrstila v finale deških parov. Tam ju je čakala nekoliko bolj izkušena (in uigrana) dvojica Masten/Cizelj, ki se je v treh setih izkazala za previsoko oviro; Simon in Blaž sta tako osvojila še drugo srebro za BK Ljubljana in lepo zaokrožila skupni izkupiček na eno zlato, dve srebrni ter tri bronaste kolajne. Tretji bron iz naše zbirke pripada Anji Jordan, osvojen v tandemu z Majo Koman (BK Kungota) v dekliških parih U13.

Po nekoliko burni zimi, z veliko kašljanja, želodčnih težav in smrkavih nosov, se naše vrste šele zdaj spet počasi postavljajo nazaj v tekmovalno prežo. Kljub relativnemu uspehu na Kungoškem parketu pa nas letošnji Donut Cup opominja predvsem na ocean potu in gorovje dela, ki se zdaj razprostira pred tistimi, ki bi želeli tekmovalno stopiti še korak dlje in si upali vzeti vse, kar jim, sodeč po zgolj surovem potencialu, nedvomno nekoč lahko pripada.

Čestitke vsem in športni pozdrav,

Shadow

Galerija fotografij

Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016
Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016
Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016
Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016
Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016
Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016
Naši mladinci uspešni na mednarodnem turnirju Donut cup 2016

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana