Blaž Smrkolj finalist mednarodnega mladinskega prvenstva Forza cup 2015

Ponedeljek, 7. december 2015

Minuli konec tedna je mineval v znamenju mednarodnega mladinskega turnirja Forza Cup, ki ga vsako leto organizira BK Medvode. Za začetek naj pohvalimo (ker navadno bolj grajamo) vrhunsko organizacijo lokalnega kluba, ki je turnir s prek sto petdeset udeleženci iz desetih držav, speljal brez najmanjših težav in povsem po zastavljenem urniku. Tudi pregovorno drseči medvoški parket je bil tokrat, predhodno, očitno nekoliko bolj intimno seznanjen z metlo in je igralcem zato nudil več užitka pri agresivni in napadalni igri.

BK Ljubljana se je turnirja tokrat udeležila v nekoliko okrnjeni zasedbi; zastopali so nas: Blaž Smrkolj, Nejc Jordan, Svit Savnik, Jan Babnik, Kama Saje ter Anja Jordan. Od naštetih borcev so se do tretjega tekmovalnega dne, torej nedeljskega četrtfinala, dokopali  Kama Saje, Jan Babnik ter Blaž Smrkolj. Ostali so, ob prikazu spremenljive tekmovalne forme,  tekmovanje končali že v fazi znotraj skupine in se niso uspeli uvrstiti v izločevalne boje.

Jan Babnik je v četrtfinalu zadel ob nepremostljivo oviro – angleškega tekmovalca Alexa Jacksona, ki je Jana s hitro in natančno igro prevečkrat zmogel vreči iz ravnotežja in mu tako odvzel glavni adut, ki ga je imel v rokavu naš tekmovalec – fizično moč. Zmaga je tako romala v Anglijo in sicer z rezultatom 2:0, v setih. 

Druga zgodba pa se je vršila v kategoriji dečkov U15, kjer je Blaž Smrkolj tokrat končno »prijel bika za roge« in pomahal v slovo tekmovalni tremi, ki ga je zvesto spremljala (in mu nagajala) na zadnjih nekaj turnirjih. V prvi nedeljski tekmi, torej četrtfinalu, se je odločil, da bo tokrat odigral tako, kot zna in si, točko za točko, žogo za žogo, prigaral svoj prvi mednarodni finale, kjer mu je nasproti stal Avstrijec Nicolas Rudolf. Kljub temu, da je Blaž finale odigral na vrhunski ravni, je moral na koncu priznati premoč hitremu in natančnemu, predvsem pa izredno dobro fizično pripravljenemu avstrijskemu tekmovalcu. V treh setih sta prikazala navdušujočo igro v bliskovitem tempu, ki pa ga je Blaž fizično zdržal žal le dva seta. V prvem in polovici drugega je Smrkolj držal krmilo tekme trdno v svojih rokah, nato pa se je tehtnica prevesila v korist Avstrijca, ki je vse bolj trmasto odbijal Blaževe napade in ga z vrhunsko obrambo počasi utrudil. Kakorkoli že, tekma bi se povsem lahko odvila tudi drugače in Blaž je pokazal, da kot igralec, vse hitreje dozoreva. Tokrat se namreč ni več igral otroški, temveč odrasel, taktično in tehnično dovršen tekmovalni badminton. Blažu čestitke za srebro, ki nedvomno vsebuje tudi odtenek zlatega.

Tekmovalni dan je, z bronom v kategoriji ženskih dvojic, lepo dopolnila še naša Kama Saje, v tandemu s Hrvatico Mio Čerjan.

Čestitke vsem!

Galerija fotografij

Blaž prvi z leve - Blaž Smrkolj finalist mednarodnega mladinskega prvenstva Forza cup 2015

Blaž prvi z leve

Pa še ena skupinska - Blaž Smrkolj finalist mednarodnega mladinskega prvenstva Forza cup 2015

Pa še ena skupinska

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana