Anja in Zoja trikrat srebrni na DP do 15 let

Torek, 22. maj 2018

V nedeljo je mariborski klub Branik gostil drugo v seriji letošnjih mladinskih državnih prvenstev v badmintonu. Spopadla se je generacija U15, kjer smo tudi pri BK Ljubljana imeli v ognju kar nekaj »železa« in s tem tudi nekaj visokih ciljev. Toda šport je pač šport in to nedeljo smo, kljub vrhunskemu uspehu na državni ravni, ostali pred tik pred pragom najvišjih uvrstitev. Pa pojdimo po vrsti.

Tekmovalni dan se je začel z mešanimi dvojicami, kjer sta naša Zoja Novak in Mirnčan Nik Zupančič nastopila v vlogi prvih nosilcev in favoritov za naslov prvaka. Do finala je šlo gladko, tam pa sta jih »v zasedi« čakala  Špela Alič in Anel Hac Gyorkoš, ki sta, z odlično in vztrajno igro, naša dva igralca uspela stisniti v psihološko neugoden položaj, kjer začutiš polno težo odgovornosti vloge favorita in glava roki ne daje več potrebne mirnosti za izvedbo pravilnih udarcev. Kljub dvema zaključnima žogama v drugem nizu, sta Zoja in Nik ta niz izgubila, na koncu pa, v povsem podobnih okoliščinah, zakockala še tretji odločilni niz in naslov prvaka je šel v roke Lendavčana in Ljubljančanke.

Pri dekletih posamezno je Anja Jordan zadnja leta vodila primat, a večni tekmici Lina Pipan in Špela Alič sta ji neprestano dihali za ovratnik. Tri punce, ki so se do sedaj vsako leto spopadle za naslov, so si tudi letos vse tri zelo želele zlate lovorike in tako lahko trdimo, da se je boj tudi letos, ob precejšnji izenačenosti treh mladink, zopet odvil predvsem na psihološki ravni. Žreb Anji, že drugo leto zapored ni bil naklonjen, saj ji je, kot tudi lani, edino resno tekmico na turnirju (poleg Aličeve) Lino Pipan namenil v polfinalu in tudi to je nedvomno odigralo usodno vlogo na nedeljskem turnirju. V mariborski dvorani je bilo vroče in zadušljivo, dekliški singli so se odigrali šele pozno popoldne in Anja je v polfinalu proti Medvoščanki v treh močnih in napornih setih izgubila ogromno energije, medtem ko se je Aličeva po, kvalitativno povsem neenaki, drugi strani žreba tako rekoč sprehodila do finala. V finalu, za katerega so nam organizatorji po mučnem polfinalu namenili vsega 15 minut počitka, Anji tako ni ostalo več dovolj goriva v mišicah za naporno tekmo proti neupogljivi Aličevi, ki je tako svoj zmagovalni pohod tistega dne nadaljevala tudi z zmago med posameznicami.

Dekliške dvojice, kjer sta Anja in Zoja, tekom sezone, prav tako jasno napovedali naskok na sam vrh, so se začele pozno – okoli sedme ure zvečer. Tukaj, do finala ni bilo resnejšega upora, saj sta za naslov zopet kandidirala zgolj dva dekliška para: Jordan/Novak ter Alič/Pipan; natanko tako se je finale na koncu tudi postavilo. V dveh izenačenih setih sta naši dekleti najprej povedli, v prvem celo držali set v rokah pri rezultatu 18:15, nato pa je dvakrat sledil usoden padec koncentracije in pa zopet hromeč strah pred zmago. Tako sta si v dveh setih Pipanova in Aličeva priborili zmago in slednja je tako osvojila že svoj tretji naslov dneva.

Japonski pregovor pravi: »Sedemkrat padeš, osemkrat se pobereš.« Roko na srce, tri srebrne kolajne na državnem prvenstvu niso slab rezultat. Nasprotno – so odličen rezultat! Vsekakor smo na naši dekleti izjemno ponosni in se z njima veselimo osvojenih odličij. Življenje (in seveda tudi badminton) je tek na dolge proge. Pogumno in z veseljem, verjemite, se bomo znova in znova, v ciklično naravnanem vesolju, srečevali na enakih bojiščih in ponavljali bitke - a z venomer drugačnim izidom.

Enkrat v vlogi lovca, drugič v vlogi lisice.

Čestitke vsem, ekipa BKL!

Galerija fotografij

Anja in Zoja trikrat srebrni na DP do 15 let
Anja in Zoja trikrat srebrni na DP do 15 let
Anja in Zoja trikrat srebrni na DP do 15 let

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana