56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO

Četrtek, 7. februar 2013

Letošnje državno člansko prvenstvo se je že tretjič zapored odvijalo na igriščih športne dvorane OŠ Kungota. Tudi letos smo Kungoško trdnjavo napadali tudi badmintonci BK Ljubljana in sicer v številčni zasedbi: Kaja Stanković, Kim Novak, Nejc Boljka,  Primož Flis, Tomaž Uršič, Peter Seme, Rok Čampelj, Tilen Mramor, Juš Mlinar, Tilen Uršič ter Gal Jurca so več, kot dostojno zastopali zelene barve BK Ljubljana.

Najbolje bo, da gremo po vrsti: naša najboljša uvrstitev in žal letos tudi edina kolajna na tem 56. članskem DP je bila bronasta medalja Kaje Stanković. Kaja je do polfinala, kjer se je srečala s kasnejšo zmagovalko prvenstva Majo Tvrdy, suvereno odpravila vse tekmice in tudi v samem polfinalu pokazala trenutke vrhunske igre. Toda precej izkušenejša večkratna in tudi aktualna državna prvakinja je bila vseeno pretrd oreh in Kaja je v dveh setih morala priznati premoč. Naši najboljši ženski dvojici, lanskima viceprvakinjama Kaji Stanković in Kim Novak je letos dama fortuna gladko obrnila hrbet in jima v žrebu že takoj namenila kasnejši zmagovalki turnirja,  aktualno državno prvakinjo Majo Tvrdy ter Živo Repše. Po ogorčenem boju sta se naši igralki, ki sta lani v na las podobni konkurenci osvojili srebro, morali posloviti že v prvem kolu prvenstva. Razočaranje je bilo precejšnje, a igra sama je bila vse prej, kot razlog za obupavanje: naši sta nudili dostojen upor  in jasno pokazali, da moramo na njiju še računati.

Pri fantih se je najviše povzpel Primož Flis, ki je lansko uvrstitev med najboljših 16 letos izboljšal in se zavihtel med najboljših 8 igralcev pri nas. Tam ga je ustavil odlični Alen Roj, lokalni mojster perjanice, ki je kasneje v polfinalu temeljito preizkusil tudi znanje (in živce) finalista ter lanskega zmagovalca Luko Petriča. Tomaž Uršič je bil, po odsotnosti na slovenskih tekmovalnih prizoriščih, nepostavljen, kot nosilec in kot tak, možna tarča presenečenj v žrebu. To se je tudi zgodilo, ko je že v drugem kolu naletel na prvega nosilca Iztoka Utrošo in bil tako primoran v dveh setih priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu. Zato pa je Tomaž, v tandemu z izkušenim in skrajno motiviranim Nejcem Boljko pripravil pravo presenečenje v kategoriji moških dvojic. Njun tekmovalni debut je bil zgodba o uspehu, saj sta fanta zaigrala ubrano in pogumno, kot bi že leta skupaj tekmovala in se z odlično igro uvrstila med 8 najboljših, kjer sta, v bitki za polfinale precej namučila tudi kasnejša finalista Luko Petriča in Alena Roja.

Tudi ostali igralci, ki so morali turnir končati že prej, so prikazali napredek in pozitivno rast tako badmintonske tehnike, kot zrelosti in drže na igrišču. Pokazati moramo še bolj odločen obraz in se vrniti na treninge, kjer bomo poskrbeli,  da bomo naslednjič segli še više, kar gotovo zmoremo. Osebno sem letos, priznam, na Kungoški parket stopil z mešanimi občutki. V vlogi trenerja se sem se naenkrat počutil precej bolj negotovo, kot kadarkoli, ko sem še v rokah držal lopar. Želel sem si dobrih rezultatov, a sem se bal, da moji varovanci še niso povsem ujeli ritma po Nikolajevem odhodu. Menjava trenerja je pač vedno težavna, še toliko bolj pa, če gre za trenerja Nikolajevega kova in posledično je za nami relativno težavna in čustvena polovica sezone, ki je od marsikoga terjala precej prizadevanja , predvsem pa prilagajanja in dobro mero potrpljenja. Toda sobotne in nedeljske preizkušnje so prinesle zdravilo za moje strahove. Zamenjalo jih je zadovoljstvo ob pogumni in zreli predstavi mojih varovancev, ki čeprav letos (še) niso uspeli doseči samega vrha slovenskega badmintona, tudi sami niso dopustili presenečenj:  v dani situaciji so potrdili svoj položaj obetavnih mladih igralcev ter pokazali, da najboljšim dihajo za ovratnik.

In da njihov čas še prihaja.

Galerija fotografij

56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO
56. ČLANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana