Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let

Ponedeljek, 25. marec 2019

Minulo soboto je naš tekmovalni podmladek zavrtel pete na medvoškem parketu in slovenski konkurenci zopet uspel pokazati kak nov plesni korak. Izjemno uspešno sezono sedaj naša »srečna trinajstica« počasi vodi proti koncu, ki ga bo potrebno kronati še na majskem državnem prvenstvu, a do sedaj so naši najboljši mladinci pokazali več kot dovolj za odlično prognozo pred zaključkom sezone.

Na tretjem v seriji turnirjev do 13 let sta Anja Blazina ter Gašper Trobec, med posamezniki, še tretjič zapored osvojila zlato medaljo in se tako zacementirala na mestu nespornih prvih nosilcev, pred prihajajočim državnim prvenstvom. V finalu je Anja tokrat ugnala kar klubsko kolegico, našo Ariano Korent, ki pa si je, z odlično igro na tem turnirju, zasluženo priigrala mesto drugo uvrščene na slovenski jakostni lestvici do 13 let. Pri dekletih je, z znatnim in lepim napredkom, uvrstitev med osem najboljših zabeležila še Lucia Bremec.  Gašper se je v finalu zopet srečal s konkurentom iz Mirne, Vidom Koščakom in ga uspel ugnati v treh napetih in kondicijsko zahtevnih setih. Peter Kotnik je tokrat na prej omenjenega Mirnčana naletel v polfinalu, v tekmi za tretje mesto pa so rezerve energije že usodno pošle; premoč je moral priznati Timu Škrlju iz Mirne ter se zadovoljiti z nehvaležno, a vseeno trdo prigarano, leseno kolajno.

V konkurenci deških in dekliških dvoijc smo tokrat odigrali dva precej nesproščena in telesno že nekoliko izprana finalna obračuna. Gašper Trobec in Peter Kotnik sta na igrišče sicer stopila pogumno, a prave ognjevitosti, predvsem pa učinkovitosti tokrat ni bilo. Premoč dvojici Jelenc/Koščak sta morala priznati v dveh setih. Podobno mlačna predstava se je vršila na odru dekliškega finala, kjer sta se Ariana in Anja borili proti Ivi Koši ter Vesni Halič. Premalo intenzivnosti, prekratka koncentracija ter predolg dan so botrovali porazu v dveh setih.  V obeh finalih kategorije parov smo tako osvojili srebrno odličje.

Pred prihajajočim državnim prvenstvom naj našim mladim najprej čestitam za vrhunske uspehe. Potem pa naj jih še opomnim, da je športnikovo prvo orodje (in prevozno sredstvo) njegovo lastno telo. In čeprav so mladi danes navajeni, da se prazne rezerve polnijo predvsem prek USB kablov, jih bova morala jaz in učiteljica biologije, žal, v tandemu razočarati in razložiti, da s človeškim telesom ni tako. Pravilna prehrana, zadosti spanja in pa pravilno sproščanje predtekmovalne anksioznosti sodijo med predpogoje uspešnega športnega udejstvovanja. Cesarju, kar je cesarjevega – brez pokritih osnov higiene športa bodo naši poleti bolj kratke sape. Kljub temu pa še enkrat čestitke vsem našim mladincem. Pohvaliti velja še Alino ter Lucio Bremec, ki sta tokrat v parih postavili klasične sestrske razprtije na stranski tir ter odigrale nekaj lepih tekem, kar ju je plasiralo na končno 5. mesto med dekliškimi pari, s podobno uvrstitvijo pa se lahko pohvali tudi Neža Bajt, ki je pare odigrala v tandemu z leto mlajšo Mariborčanko Nino Gleich.

Čestitke vsem,

Ekipa BKL

Galerija fotografij

Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let
Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let
Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let
Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let
Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let
Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let
Anja in Gašper zmagovalca 3. turnirja do 13 let

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana