Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji

Sreda, 12. maj 2021

Minulo soboto se je sezona lova na naslove mladinskih državnih prvakov končno znova spet odprla. Blišč žarometov in trušč fanfar so sicer nekoliko okrnile vatirane palčke, ki smo jih dobili zjutraj navsezgodaj v nosnico, da o ostalih epidemioloških ukrepih ne izgubljamo besed, a vseeno smo tekmovalni dan začeli bojno nastrojeni in z visokimi pričakovanji, ki jih je predvsem ženski del naše zelene ekipe vsekakor dosegel in presegel.

Žreb ni prinesel nobenih večjih presenečenj, saj smo si na tovrstnih turnirjih že vsi stari znanci, a vseeno se občasno zgodi tudi kako prvovrstno presenečenje. In tako je tokrat naša Anja Blazina, ena izmed najmlajših udeleženk pričujočega turnirja, v polfinalu najprej naletela na eno izmed favoritinj za naslov, domačinko Lino Pipan. Morda bi bilo sicer bolje reči, da je Lina naletela na Anjo, saj je Medvoščanka, ki nikakor ni mogla pasti v pravi ritem igre, morala proti skoraj tri leta mlajši nasprotnici, v dveh dokaj preprostih setih priznati premoč in ji tako predati mesto v finalu. Tja pa se je, po drugi strani tabele prebila tudi Anja Jordan, prvi ženski lopar BK Ljubljana in aktualna mladinska državna prvakinja do 19 let. V finalu, za katerega je večina verjetno verjela, da bo precej enosmerna cesta, ki ne bo vodila do zmage za Blazino, pa se je razvnel krvav boj za vsako točko. Obe Anji sta se spoprijeli v povsem izenačenem boju, kjer je šlo na nož prav v vsaki točki. Na samem koncu je, sicer zelo tesno, a vseeno v dveh setih prevladala mlajša izzivalka, Anja Blazina. Igro so tokrat nedvomno odločili živci in pa stabilnost igre, braniti naslov pa je, kot vemo, venomer nekoliko trši psihološki oreh, kot ga naskakovati. Jordanova, sicer nedvomno fizično močnejša igralka, svoje moči tokrat ni mogla dobro unovčiti, saj jo je dvig tempa prehitro stal napake. V nižjem tempu, v mlinčku dolgih ter napornih točk, pa je mlajša nasprotnica uspela ohraniti žogo dlje v igri in jo uspešneje krotiti. Kljub vsemu smo videli lep in napet finale, ki sta ga nenazadnje odigrali dve naši najboljši igralki, ki bosta ob vzajemnem delu in pametnem sobivanju, lahko še zelo uspešno pisali prihodnost slovenskega badmintona. BK Ljubljana je izjemno ponosen na obe dekleti.

Tekmovalni dan pa se še ni zaključil. Ariana Korent ter Anja Blazina sta se v dvojicah, brez večjih težav, mladosti navkljub, brez težav prebili do finala, kjer sta jih čakali prvi nosilki Alič/Pipan. Naši dekleti sta nudili dostojen odpor in v drugem setu za trenutek celo resno zapretili, a tokrat so izkušnje in fizična moč preprosto prevladali in Anja ter Ariana sta se lahko razveselili srebrne kolajne na tem državnem prvenstvu.

Lepo bero kolajn sta dopolnila še Gašper Debevec ter Žiga Petrič, ki sta se, vzlic koronskih okoliščin na novo osnovanem tekmovalnem tandemu, uspela prebiti vse do polfinala in si priboriti bronasto odličje. Z bronom sta se prav tako okitila tudi Ariana Korent in Nal Pale Stankov v disciplini mešanih parov. Prav vsi pa najmlajši na zmagovalnem odru.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

Ekipa BKL

Galerija fotografij

Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji
Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji
Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji
Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji
Anja Blazina državna prvakinja do 17 let, BKL še s štirimi odličji

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana