VIHARNI SEZONI V SLOVO

Četrtek, 23. junij 2016

Lepo pozdravljeni, cenjeni varovanci in prijatelji.

Ob zaključku sezone je postalo že nekako tradicionalno, da vas nagovorim malce bolj osebno in v poletje pospremim z nekaj besedami. Letos, moram priznati, da se mi je dopis malce zatikal in prihaja z rahlo zamudo, predvsem zaradi par trdovratnih filozofskih vozlov, ki so se porodili s koncem letošnje sezone in jih pri sebi nikakor nisem uspel razvozlati, to pa ne vpliva ravno blagodejno na pisateljevanje. Omenjeni vozli so se »zafeclali« predvsem vzlic nekaj neljubih dogodkov, ki so zaokrožili letošnjo sezono: nekateri službeni, kot so bili denimo tesni in nekoliko boleči porazi mojih varovancev v finalih zadnjega državnega prvenstva; drugi pa spet bolj osebne narave, ki gredo z roko v roki s starševstvom, minevanjem let in glasnim rušenjem nekaterih lepo pobarvanih, a očitno na potresnem območju zgrajenih iluzij. Toda vesolje navadno stvari uravnovesi in tako so nas na poletno pot pospremili tudi vrhunski uspehi moje U13 generacije in, s tremi naslovi državnih prvakov, stvari postavili na svoje mesto.

Da, razgibano in razburljivo je bilo in čeprav sem vajen pričakovati marsikaj od trenerjevega (in očetovega) vsakdana, sem se moral tokrat kar malce usesti, zadihati in premisliti. Letošnja sezona je res uslužno postregla z raznobarvno paleto izzivov, nekaj njih načrtovanih, kar nekaj pa tudi tiste sorte, ki jih življenje popolnoma naključno nameče ob pot, da nam ne postane dolgčas.

Najprej naj s ponosom povem, da je bila letošnja sezona tekmovalno zelo uspešna, čemur nedvomno botruje trdo delo in neusahljiva vztrajnost mojih varovancev. Statistika bo pisala, da so igralci Badminton kluba Ljubljana na letošnjih mladinskih državnih prvenstvih odnesli kar tri naslove državnih prvakov in še nadaljnjih šest srebrnih ter pet bronastih odličij. Vse omenjene dosežke smo dosegli v kategorijah do 11, do 13 in do 15 let. Naslove državnih prvakov so domov prinesli: Jan Babnik, ki je po zlatu posegel kar dvakrat  in sicer posamično ter v mešanih parih s sotekmovalko Zojo Novak, ter Anja Jordan, ki je konkurenco podjarmila v kategoriji posameznic do 13 let. Viceprvaki so postali Blaž Smrkolj ter dvakrat Nike Brajkovič (ženski in mešani pari do 15 let), Jan Babnik (deške dvojice do 13 let) ter Anja Jordan in Zoja Novak (dekliške dvojice do 13 let), Anja Blazina in Ariana Korent (dekliški pari do 11 let). Bronasti pa so postali Simon Bambič (dvojice do 15 let), Nike Brajkovič (deklice posamezno do 15 let), Anja Blazina (deklice posamezno do 11 let), Ema Uršič (dekliške dvojice do 11 let) ter Gašper Debevec in Žiga Petrič v deških dvojicah do 11 let.

Vrhunske predstave naših igralcev sta s tremi odličji v članski konkurenci kronala Kaja Stanković ter Primož Flis: Kaja je ubranila naslov državne prvakinje v kategoriji ženskih dvojic ter, v tandemu z Medvoščanko Ano Marijo Šetina osvojila zlato; med posameznicami je letos Kaja osvojila bronasto kolajno, prav tako bron pa sta Kaja in Primož osvojila tudi med mešanimi pari.

Spisek dosežkov naših vrlih mojstrov pa zaključimo s še dvema naslovoma državnega prvaka: Irena Avsenik in Maja Mujkič sta na veteranskem DP osvojili zlato v kategoriji ženskih dvojic, Irena pa je zbirko dopolnila še z zlatom v konkurenci mešanih parov. Pri moških veteranih pa je med posamezniki srebro osvojil še Nejc Vernik – Majzl.  

Po tako izdatnem navedku dosežkov seveda trener ne more ostati hladen. Še manj pa si gnati k srcu tistega, kar nam je letos pač spolzelo skozi prste. Lahko sem le hvaležen za letošnjo sezono, ki sem jo imel zopet veselje in privilegij preživeti v vaši družbi. Segli smo po novih vrhovih, nekatere dosegli, spet drugič pa se morali tik pod vrhom obrniti zaradi neviht. Nedvomno pa smo skozi leto prijadrali bogatejši za neprecenljive življenjske izkušnje in za čas, ki smo si ga delili. Sezona, kot je bila letošnja - v znamenju preizkušenj in trdo naučenih lekcij ter z razgibanim reliefom vzponov in padcev - je več kot očitno namenjena predvsem odraščanju.

Zame in moje mladince pa, kot namiguje že naslov, tudi utrjevanju vere.

Prijeten poletni oddih vam želi,

Shadow in ekipa BKL

P.S.: Še vedno se lahko prijavite prijave na našo POLETNO ŠOLO ŠPORTA, poletni kamp v SAVUDRIJI in seveda na zaključne priprave konec avgusta.

Galerija fotografij

VIHARNI SEZONI V SLOVO
VIHARNI SEZONI V SLOVO
VIHARNI SEZONI V SLOVO
VIHARNI SEZONI V SLOVO
VIHARNI SEZONI V SLOVO
VIHARNI SEZONI V SLOVO
VIHARNI SEZONI V SLOVO
VIHARNI SEZONI V SLOVO

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana