Dve srebrni in bronasti medalji na 3. turnirju do 13 in 19 let

Ponedeljek, 18. februar 2013

Minulo soboto se je, v organizaciji BK Medvode odvijal tretji v seriji turnirjev do 13 in 19 let. Ljubljanske barve so na medvoškem parketu branili tudi naši igralci. V kategoriji do 13 let smo nastopili v dokaj številčni zasedbi; zeleno žogico so zastopali: Kama Saje, Lana Purkart, Nike Brajkovič, Blaž Smrkolj, Gregor Alič, Nejc Jordan ter Simon Bambič. Pri devetnajstici pa smo nastopili z nekoliko bolj zdesetkanimi vrstami,  a vseeno močnimi aduti; do 19 let sta se borila Rok Čampelj ter Juš Mlinar.

Naši mlajši so tokrat prikazali lep napredek in nadgradnjo tako znanja, kot tudi turnirske prakse v smislu obvladovanja čustvene plati ter nabiranja tekmovalnih izkušenj. Fantje so se udarili s konkurenco najprej znotraj skupin, kjer se žal nihče ni uspel uvrstiti naprej v četrtfinale. Še najbliže je bil tokrat res borbeni Blaž Smrkolj, ki je v skupini izgubil le dvakrat, obakrat (tudi proti nosilcu skupine in kasnejšemu polfinalistu) pa je zmago tako rekoč že držal v rokah, a mu je za uspešen zaključek seta zmanjkalo nekaj koncentracije predvsem pa tudi športne sreče. Tudi mladi Gregor Alič je pokazal nekaj res lepih tehničnih prijemov,  predvsem v boju s starejšimi igralci. Ko pa smo bili vsi že precej utrujeni, na samem koncu tekmovalnega dne sta Blaž Smrkolj in Nejc Jordan, naša novopečena »debl« ekipa poskrbela za prijetno presenečenje in odigrala vrhunsko partijo proti bolj izkušenima Aneju Cizlju ter Jaki Ivančiču. Tandem iz Mirne in Medvod se je naših dveh fantov lotil najprej nekoliko bolj lahkotno, a sta po izgubljenem drugem setu hitro spoznala, da bo treba drugače poprijeti. Nejc in Blaž sta se borila povsem do zadnjega in zelo tesno izgubila izenačen boj v treh napetih setih. Fanta sta se na svojem »kompetitivnem debiju« res izkazala in verjamem, da je to šele prva izmed mnogih odličnih predstav dvojice Smrkolj-Jordan. Vse čestitke.

Pri dekletih do 13 let je borbena Kama Saje odigrala triler partijo proti drugi nosilki Juliji Kolenc iz Mirne, a ji je v tretjem setu nekoliko zmanjkalo sape in tokrat je Mirnčanki morala priznati premoč. Na koncu je v boju za tretje mesto premagala Tejo Forsthuber (BK Konex), prav s Tejo pa sta kasneje osvojili še drugo mesto pri dekliških dvojicah.

V »devetnajstici« smo, kot že rečeno, imeli manj železa v ognju, zato pa osvojili nič manj žlahtne kovine. Rok Čampelj, naš nadarjeni deblist (in skeptični singlist) je tokrat v svoji manj priljubljeni disciplini dokazal to, kar jaz že dalj časa govorim in sicer, da mu, kadar le hoče, lopar prav tako gladko reže perjanico tudi, ko stoji na igrišču sam. Po več lepih predstavah je v kategoriji posameznikov osvojil bronasto kolajno. Pri dvojicah sta se z Andražem Krapežem suvereno zavihtela do finala, tam pa je zmanjkalo vetra v boju proti bolj izkušeni dvojici Šemrov-Laznik in tako je Rok svojemu dnevnemu izkupičku dodal še srebro.

Lahko bi še našteval in hvalil, a preveč superlativov lahko kaj hitro pokvari igralčev fokus in s tem celotno »trenersko župo«.  Na vse svoje soldate sem seveda ponosen, a hkrati dobro vem, da so zmožni seči še precej više. Naslednja priložnost se bo gotovo ponudila že kmalu.

Športni pozdrav,

Matjaž  
 

Za prenos:

Galerija fotografij

Najboljši na stopničkah - Dve srebrni in bronasti medalji na 3. turnirju do 13 in 19 let

Najboljši na stopničkah

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana