BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen

Petek, 18. maj 2018

Čas nezadržno hiti naprej in zdi se, kot bi bilo še včeraj, ko je naša Anja Blazina osvojila prvo mesto v nemškem Friedrichshafnu – pa se je od tedaj naokoli obrnilo že leto dni. Tako je zopet napočil čas, da BK Ljubljana odrine na dolgo pot proti jezeru Bodensee, na nemško-švicarski meji in se v Friedrichshafnu - slikovitem rojstnem mestu zeppelinov - zopet pomeri z evropsko konkurenco.

Kot vsako leto, so tudi letos nekateri naši mladinci turnir odigrali, kot mlajši v svoji kategoriji, spet drugi pa so se spopadli s psihološkim izzivom starejšega v konkurenci in s tem nedvomno tudi nekoliko večjo lakoto po tekmovalnih uspehih. Toda tekmovalci lahko zgolj skrbno nabrusimo loparje in se skušamo čim bolj zbrati, preden stopimo na igrišče; vse ostalo se mora odviti, kot je pač pisano.

Pisana pa je bila letos vsekakor tudi naša druščina: v Nemčijo se je podalo kar 13 igralcev ter 3 spremljevalci, razporejenih v dva kombija. Enega sem peljal jaz, volan drugega pa je vešče vrtel Tine Trobec, ob navigacijski pomoči  žene Andreje. Skupaj smo potem na terenu, kot trenerji, vsi trije zavihali rokave in nudili strateško ter psihološko podporo našim trinajstim bojevnikom, ki so se, v dveh dvoranah in treh starostnih kategorijah, pogumno udarili z izzivalci.

Rezultatsko smo tokrat unovčili kar tri uvrstitve med osem najboljših – torej četrtfinale – kar je bila tudi vstopna faza za zadnji, nedeljski tekmovalni dan. Žal pa smo letos trikrat tudi ostali pred vrati polfinalnih bojev in s tem tudi zmagovalnega odra. V kategoriji ženskih dvojic U17 sta Anja Jordan ter Zoja Novak, kljub dostojnem uporu, morali premoč priznati hrvaškemu paru Cvitkušič/Šaban. Proti kasnejši zmagovalki, odlični Švicarki Lucie Amiguet  je (žal le en) lep in tesen tekmovalni set prikazala Anja Jordan, potem pa se, morda prekmalu, vdala v usodo in prav tako zaključila zmagovalni niz v četrtfinalu. Še najbližje nedeljskemu polfinalu in s tem najmanj tudi bronasti kolajni sta tokrat prišla Gašper Trobec ter Peter Kotnik, ki sta se, v trudnih večernih urah sobotnega tekmovalnega dneva, soočila s češko navezo Ptaček/Waliszewski in v podaljšku tretjega seta, pri 22:20, nekoliko nesrečno izgubila bitko.

Deveto mesto med dekliškimi dvojicami sta si z odlično borbo priigrali tudi Ariana Korent ter Anja Blazina, iz tekmovalnih skupin, torej v tabelo 16 najboljših, pa so se  prebili še Gašper Trobec, Peter Kotnik, Anja Blazina ter Ariana Korent, ki se je med našimi najmlajšimi prebila najdlje in dosegla odlično deveto mesto med posameznicami U13. Za odlične boje in strumno nabiranje nepogrešljivih tekmovalnih izkušenj naj čestitam še Lucii in Alini Bremec, Neži Bajt, Patriku Pangeršiču, Gašperju Debevcu, Petru Trobcu ter Žigi Petriču.

Če torej potegnemo črto, nanese skupaj za lep kupček pozitivnih in spodbudnih rezultatov. Še najbolj pa me veseli, da v BK Ljubljana nadaljujemo ponosno tradicijo odličnosti pri delu z mladimi, saj se zopet lahko ponašamo z živahno, talentirano in številčno mladinsko zasedbo, ki bo tudi v prihodnosti nedvomno krojila vrh slovenskega badmintona. Nosilci tega uspeha in naši bodoči zastavonoše pa so hkrati tudi super »klapa«, predvsem pa - to lahko zdaj zlahka trdim - prijetni in zanimivi sopotniki na tekmovalnih ekspedicijah.

PS: Posebna zahvala gre Tinetu in Andreji Trobec, brez katerih si letošnje ekspedicije preprosto ne bi želel predstavljati. Vsestranski mojster Tine je kuhal ter pekel na žaru, na parkirišču pričaral pravcato »drive-in movie« kino projekcijo in še na tisoče načinov poskrbel za življenjske potrebe in veselje naših mladičev. Andreja Trobec pa je v sebi našla nesluten potencial za športno treniranje in s svojo vedro naravo ter občutkom za psihologijo dosegla to, kar je še meni pogosto neosvojljiva gora:  da so naše pogosto plahe punce na igrišču pozabile na strah in so raje, polne samozavesti in pozitivne energije, tekmo zagrabile naravnost za roge.

Hvala in čestitke vsem,

Matjaž in ekipa BKL

 

Galerija fotografij

BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen
BK Ljubljana (počasi a zagotovo) osvaja Friedrichshafen

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana